Şimdi Ara

Asus'dan oyuncular için maliyet odaklı yeni ses kartı: Xonar DG (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
6.440
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Win 7 kullaan kimse önümüzdeki 1 yıl içinde ses kartı almasın.Kart özellikleri iyi oluyorda en baba creative kart bile hala driver sorunlarını çözemedi ve onboard ondan kat be kat üstün.Orta/üst anakartı olana hiç kere yok harici bir ses kartı şu zamanlar.
  • İsteyen istediğini desin en dandik ses kartları bile on boarddan dolu ve tok ses verior on boardda müzk dinlemiosun benzerini dinliosun
  • quote:

Orijinalden alıntı: K0rkunc

İsteyen istediğini desin en dandik ses kartları bile on boarddan dolu ve tok ses verior on boardda müzk dinlemiosun benzerini dinliosun

Arkadaşım giriş seviyesi bir hi-fi ses sistemim var ve durumum olmasına rağmen ben seskartı almadım.Acaba bana ne yönden üstün olduğunu söyleyebilirmisin?
  • Evet fark eder nasıl mı?

Burada çoğu kişi ses kartlarını üzerindeki işlemciden ibaret sanıyor herkesin ağzın da sakız durumunda yok efendim vista-win7 ile donanımsal hızlandırma kalktı kartlar çöp oldu filan.
    Evet doğrudur artık kartlar üzerindeki işlemciler efektleri donanımsal işleyemiyor ancak pek çok kişi ses kartları üzerindeki DAC ve op-amp çiplerini ya bilmiyor yada önemsiz sanıyor.

DAC ve op-amp çip kalitesi bir ses kartı üzerindeki kaliteyi belirleyen en önemli komponenetlerden ikisidir dikkat edin kimi kartlarda op-amp çipleri soket yapıdadır meraklıların ses rengini değiştirmek adına çipleri değiştirebilmeleri için hal böyleyken orta-üst sınıf bir ses kartı ile 3 kuruşluk(genel anlamda) onboard ses kartını aynı kefeye koyan büyük bir yanılgı içersindedir tabi kartların farkı analog bağlantı altında DAC ve op-amp katları çalışırken ortaya çıkacaktır. Özellikle maliyet odaklı onboard donanımlı anakartlarda ne tür çipler kullanıldığını tahmin etmek çokta zor olmasa gerek.

Üstte yazdıklarım analog bağlantı için geçerlidir decoder kullanan kişiler zaten mevcut ses kartları üzerindeki farkı belirleyen DAC ve op-amp'ları devre dışı bıraktığından extra ses kartı almıyabilirler onların tarafında artık farkı belirleyen decoder analog çıkış katları olacaktır.Ben kendi adıma uzun bir süredir audigy 1 ses kartımı win7 altında decodere optic yolla bağlı olarak kullanıyorum neticeyi belirleyen artık ses kartından ziyade decoder çıkış katı olduğundan audigy kartı değiştirmeyi düşünmüyorum ancak olurda elimdeki decoder bozulur ve analoğa dönmem gerekirse muhtemel elimdeki karttan kurtulup (ki kendisi birçok kıytırık onboard karttan daha iyidir) 0rta-üst sınıf bir karta geçerdim.

Aşağıdaki linkte mevcut op-amp çipleri modifiye edilerek elde idilen iyileşme paylaşılmış göz atın.
    http://forum.donanimhaber.com/m_30973909/mpage_1/fromTicket_/key_//tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi activ -- 11 Eylül 2010; 5:48:16 >

• Artkadaşım çok güzel anlatmışsın yazdıklarına katılıyorum.Ama bu bahsettiğin çok üst düzey kartlarda geçerli.Yani giriş seviyesi pc alınabilicek kartlardan bahsediyorum.Böyle creative asus gibi çöp kartlar değil.Bunlar 5inden 4ü aynı kalitede malzeme kullanıyor desem yeridir.Ben sana birazda teknik konuşayım.Realtek HD serisi kartların birçoğu 192kbps 24 bit örnekleme yapabiliyorken bu üstünlüğe creative'ın en üst kartı ulaşıyor.Oda işe yaramayan bir driverla.Bu işlrde driver en önemli husustur ki digital veriyi uygun şekillerde aktarsın.Burda bilgisayardan konuşuyoruz eski vintage sistemlerden değil.Düzgün driver olmayan bir ses kartı hiçtir.Bahsettiğim prof. ses kartları için de buraya göz atabilirsin;http://www.mydukkan.com/urunler.asp?gid=657

• Bu onboard ses kartları da model model ayrılıyor, kiminde giriş seviyesi varken kiminde Realtek HD Alc889 ya da Supreme Fx-X Fi gibi ses kartları mevcut. Yorum yapan arkadaşlar ust modeller de mi harici ses kartlarına gore cok kalitesiz demek istiyor yoksa kıyası sadece alt modellerle mi yapıyorlar?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ebrak -- 13 Eylül 2010; 11:37:24 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ebrak

Bu onboard ses kartları da model model ayrılıyor, kiminde giriş seviyesi varken kiminde Realtek HD Alc889 ya da Supreme Fx-X Fi gibi ses kartları mevcut. Yorum yapan arkadaşlar ust modeller de mi harici ses kartlarına gore cok kalitesiz demek istiyor yoksa kıyası sadece alt modellerle mi yapıyorlar?

Anlatamazsın arkadaşım.HD serisinin en alt modeli bile yukarıda yazdığım örneklemeyi yapıyor.Yıl 2010 artık bu büyüttükleri ses kartları aslında bir hiç ama farkında değiller.Birçoğu desen hala 2.1 5.1 sistemlerle müzik testi uyguluyor kartlarına.
  • bana göre günümüzdeki anakartlarda bulunan entegre ses kartları yeni bir ses kartı almaya değmeyecek kadar iyi.. entegre ses kartını artık küçümsememek lazım bende High Definition Audio var ve gayet iyi (5.1)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gökhan K.

quote:

Bu onboard ses kartları da model model ayrılıyor, kiminde giriş seviyesi varken kiminde Realtek HD Alc889 ya da Supreme Fx-X Fi gibi ses kartları mevcut. Yorum yapan arkadaşlar ust modeller de mi harici ses kartlarına gore cok kalitesiz demek istiyor yoksa kıyası sadece alt modellerle mi yapıyorlar?

Anlatamazsın arkadaşım.HD serisinin en alt modeli bile yukarıda yazdığım örneklemeyi yapıyor.Yıl 2010 artık bu büyüttükleri ses kartları aslında bir hiç ama farkında değiller.Birçoğu desen hala 2.1 5.1 sistemlerle müzik testi uyguluyor kartlarına.

ALC889a, Audigy2zs mi sattırdı. Gayet memnunum... Megaworks ile kullanıyorum.

• quote:

quote:

Hocam imzamdaki anakart var ve üzerinde alc889 ses çipi mevcut. Bu çipin ses kalitesini gayet iyi biliyorum. Auzentech xfi prelude ve asus xonar hdav ses kartlarını birlikte kullanıyorum. Bana onboard ses kartının örneklemelerinden başka söyleyecek bir şeyiniz varmı onuda çok merak ediyorum açıkcası? Ses kartlarının üzerindeki dac-adc-ve çıkış opamplarındanda bahsedecek olan varmı. Bunların ses kalitesi üzerindeki etkisini merak eden varmı arkadaşlar komik olmayalım lütfen... Bir mp3 olarak kodlanmış şarkıyı birde orta seviye bir ses kartı ile dinleyin, kodlamadaki hataları hangisinde duyacaksınız? Kime neyi anlatamıyorsunuz..? Tabiki yüksek o.c yapılan anakartlardaki oluşan ses parazitlerine girmiyorum bile...

• quote:

Orijinalden alıntı: umur BEY

quote:

quote:

Hocam imzamdaki anakart var ve üzerinde alc889 ses çipi mevcut. Bu çipin ses kalitesini gayet iyi biliyorum. Auzentech xfi prelude ve asus xonar hdav ses kartlarını birlikte kullanıyorum. Bana onboard ses kartının örneklemelerinden başka söyleyecek bir şeyiniz varmı onuda çok merak ediyorum açıkcası? Ses kartlarının üzerindeki dac-adc-ve çıkış opamplarındanda bahsedecek olan varmı. Bunların ses kalitesi üzerindeki etkisini merak eden varmı arkadaşlar komik olmayalım lütfen... Bir mp3 olarak kodlanmış şarkıyı birde orta seviye bir ses kartı ile dinleyin, kodlamadaki hataları hangisinde duyacaksınız? Kime neyi anlatamıyorsunuz..? Tabiki yüksek o.c yapılan anakartlardaki oluşan ses parazitlerine girmiyorum bile...

Ben yukarda ne demişim keşke tamamını okuyupta bu yorumu yapsaydın.Üst model ses kartları hariç dedim.Bunlar çöp kart dedim

• quote:

Ben yukarda ne demişim keşke tamamını okuyupta bu yorumu yapsaydın.Üst model ses kartları hariç dedim.Bunlar çöp kart dedim

quote:

Orijinalden alıntı: umur BEY

Bir mp3 olarak kodlanmış şarkıyı birde ORTA SEVİYE bir ses kartı ile dinleyin, kodlamadaki hataları hangisinde duyacaksınız?

Heralde anlatabilmişimdir ve ben xtreme gamer ve müzik gibi alt seviye ses kartlarınıda test ettim win7 ve vista altında ses frekanslarına doğru cevap veriyorlar fakat driver sorunlarıda yaşadıkları bir gerçek aynı realtekin yaşadığı gibi

• ses kartına yüksek para vermek yerine üst model bir anakart almak çok daha iyi seçim olacaktır
    onboard için kötü genellemesi yapmayın
    üst model anakartlarda harici ses kartlarının çoğunda olmayan teknolojiler ve kalite mevcuttur
  • gaming için onboar bi kart yeter tabi ama cubase in yanından geçemessiniz o kartlarla zaten kayıt/mastering yapcak olanda asus veya creative almaz.o yüzden ben böle bi kartı almayı mantıksız buluyorum
  • Gereksız dıen arkadaslar sana gore gereksızdır eger muzık kulagın yoksa;)
  • en azından onbord ses çipinden üstün
  • Bu kartı kullanan varmı ?? Performansı nasıl ?? Win 7 X64 de sorun varmı ?? Creative kullanıyordum Win 7 x64 de sesde titreme oluyordu .. Fiyatı uygun gürültü oranıda benim için ideal . Ses kartının programları vs de iyiyse almayı düşünüyorum. Bu kartı kullanan biri yorum yazarsa sevinirim... Eğer kullanıpda olumsuz düşünen varsa Creative Sound Blaster Recon3D PCIe almayı düşünüyorum...
  • Bu kartı kullanan varmı ?? Windos 7 X64 de sorunsuz çalıuşıyorumu tek bilmek istediğim bu...

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.