Şimdi Ara

Asus'dan oyuncular için maliyet odaklı yeni ses kartı: Xonar DG

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
38
Cevap
0
Favori
6.440
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• Donanım dünyasının önde gelen oyuncularından Asus, oyuncular için hazırladığı maliyet odaklı yeni ses kartını duyurdu. Anakartlardaki entegre ses çiplerinden memnun olmayan ancak pahalı çözümlere ayıracak bütçesi de bulunmayan kullanıcılar için hazırlanan Xonar DG, 50$ seviyesinden satışa sunuluyor.

PCI ara birimini kullanan 5.1 kanal ses kartı, C-Media firmasının CMI8786 Oxygen HD ses işlemcisini kulalnıyor. 24-bit/96 kHz analog 5.1 çıkışını destekleyen ve üzerinde ayrıca dijital TOSLINK çıkışı bulunan Xonar DG, entegre kulaklık güçlendirici ve HDCP gibi detaylara da sahip.

Sinyal-Gürültü oranı 105 dbA olarak açıklanan Cirrus-Logic DAC ile desteklenen ses kartının sunduğu frekans aralığı ise 10Hz ile 48kHz aralığında.

• Onboard yetiyo bize kardeş
  • Saçma olmuş...
  • audgy2 zs tavsiyem.
  • hala ses kartı alan varmı
  • Bencede gereksizde, ortada birde maliyet diye bir durum olunca faydalı olacağına eminim. Lütfen arkadaşlar ses kartları ile onboard kartları karşılaştırmayın win7 altında bile kullanan arasındaki farkı rahatlıkla anlar..
  • Şimdiye kadar harici ses kartı kullanmayan arkadaşlar gereksiz demiş. X-fi gibi ses verebiliyorsa neden gereksiz olsun. İyi bir ses sistemine sahipseniz arada çok fark var.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • hala ses kartı alan var. Çünkü on board ses kartları ile sadece ses çıkmasını sağlarsın. Gereksiz diyen arkadaşlar on board ile doğru düzgün bir ses kartının farkını anlayamamış kişiller olsa gerek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sub_s7v7n -- 25 Ağustos 2010; 22:44:36 >
  • ASUS neden halâ ses kartı için kasıyor anlamadım.
  • Ses kartı ile alınacak verimi anlamak için şöyle Logitech Z-5500 gibi bir ses sistemi olmalı. Öyle spotçudan alınan Sunny 4+1 ile olmaz. Kart dediğin Creative X-fi Titanium FATALITY gibi olur. Bağlarsın midini, korgunu... Aklımdan geçeni (HD onboardlara kıyasla) söyledim. İsteyen alsın tabi. (Ha bu arada 105 db fena da değilmiş hani. )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Process64 -- 25 Ağustos 2010; 23:49:38 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: *Furious*

ASUS neden halâ ses kartı için kasıyor anlamadım.

Hocam alınma ama bunun için kendi adıma bir çok sebeb sayabilirim.

- Creative kendi cmss adı verdiği sanal sorroundu kullanıyor, asus ise dd/dts teknolojisini kullanıyor.
    - Creative ses kartları seste oynama yapıyor yani doğallığını bozuyor, asusta bunu çok az yapıyor.
    - Kendi adıma, creativenin cmss-ses efeklerini-svm-eq-cristalizier ve bass ayar özelliklerini kullanmıyorum. Ozaman bende creative kartlarının bende bir anlamı kalmıyor.
    - Creativenin driver sorunları zaten demeye gerek yok heralde.

Ama işin kötü tarafı hala creative kartı kullanıyorum, tamamen duygusal tabiki

• creative'e ciddi alternatif firmaların olması gerek.. adamların ürün desteği sıfır.. 2 sene sonra desteği kesen bir firmadan bir daha hiçbir ürün almam.. ve ses kartında da fazla marka yok... o yüzden çeşitlilik iyidir.. çıkarsın tabiki...
  • Onboard ekran kartıyla en azından ölesine takılmak için bile olsa guitar rig yada amplitude gibi programları nasıl çalıştırmayı planlıyorsunuz ki? Hani sadece acmaktan bahsetmiyorum efekler falan işin içine girince zaten onboard ses kartları yayıyor. M-audio yada benzeri ses kartlarının bütçesi fazla geldiğinde ise böyle daha çok temel düzeyde yararlanabileceğiniz asio driver desteği ile bu kartlar kullanılıyor. Düşünsenize guitar rig gibi bi programla verebildiğiniz efektleri analog bi düzende aldığınızı ne kadar maliyetli olur tüm efektlerin maliyeti pedallar yada iyi bi prossesor + amplie ile. Eğer amatör ruh+düşük bütçe ile yola çıkmışsanız tam tersine böyle bir ses kartı almak zorunda kalırsınız.
  • +1
    quote:

Orijinalden alıntı: hedevilcate

Ses kartı ile alınacak verimi anlamak için şöyle Logitech Z-5500 gibi bir ses sistemi olmalı. Öyle spotçudan alınan Sunny 4+1 ile olmaz. Kart dediğin Creative X-fi Titanium FATALITY gibi olur. Bağlarsın midini, korgunu... Aklımdan geçeni (HD onboardlara kıyasla) söyledim. İsteyen alsın tabi. (Ha bu arada 105 db fena da değilmiş hani. )
  • Optik çıkış koymaları çok iyi olmuş. 7.1 DDL veya DTS Connect destekliyorsa alınabilir.
  • eğer hala seskartı alan mı var diye bir soru şimdilik saçma ..kesinlikle onboard harici seskartının yerini tutmuyor..bence alın bir deneyin bakın sesler nasıl net ve bozulmadan çıkıyor..
  • onboard ses kartında logitech 2.1 kullanıyordum sonra creative x-fi xtremegamer fatality pro aldım ve fark nedir gördüm. daha sonra bir de ön konsol aldım optik çıkış için. yarın kazara optik çıkışlı bir ses sitemi alırız belli mi olur
  • Onboard ses kartlarının kaliteleri çok yüksek olmayabilir ama tabi bir de işin öteki boyutu var, Asus, Gigabyte gibi markaların öyle anakartları ve üzerinde onboard ses kartları var ki ayrı ses kartlarını aratmıyor. Asus'un bu ürünü de bence oldukça iyi, 105db gürültü oranı çok iyi, 24bit desteği ve optik ses çıkışı da var. 50$ fiyat böyle bir kart için çok iyi.
  • şakamısınız siz?
    on boardlarınızdan arada ayrılın da bakın bakalım neler yapıyor harici ses kartları
    quote:

Orijinalden alıntı: napolyon94

hala ses kartı alan varmı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Technics

şakamısınız siz?
    on boardlarınızdan arada ayrılın da bakın bakalım neler yapıyor harici ses kartları
    quote:

Orijinalden alıntı: napolyon94

hala ses kartı alan varmı

hayatımda gördügüm en saçma yorumlardan birisi kendisi sanıyorumki onbord kullanıyor ve yetiyor ama bu ses göreceli bir kavram sana yetebilir ama ses ile ugraşan adama onbord oyuncak gibi kalır yanında
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.