Şimdi Ara

Asus DSL-AC68U (211. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4.656
Cevap
53
Favori
242.012
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 209210211212213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Sanmıyorum adaptörü söktüm geri taktım yine DSL yazılımı görünmüyor
  • TulparHAN kullanıcısına yanıt
    belki de cihazı bozan adaptördür diyorum. bir takip etmekte fayda var.
  • FRAGILE kullanıcısına yanıt
    Ölçü aletiyle adaptör çıkışları ölçülebilir, yeterli voltajı veremiyorsa bundanda bozuluyor olabilir.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ben sıkıldım bu işten. Son sürücüyü kurdum yine saçma sapan oldu her şey. Kapat-aç yapınca modem arayüzünde "ağ kablosu takılı değil" uyarısı veriyor bağlanmıyor.
    Son sürücüyü kurmadan önce yedeğini aldığım ayarları yüklüyorum tak geliyor. Sonra adaptörü çıkart-tak gitti.
    Fabrika ayarlarına döndür, kurulum yap, gelsin.
    MTU değiştir gitsin.
    ISS profilden "Türktelekom" seç, gelsin.
    Kararlılık ayarını -3 yap, gitsin.
    3.0.0.4.380_7712 sürücüde sorun yoktu!
    Ne yani güncel ve güvenli sürücü kurmak yasak mı?
    Eski sürücü nereden bulur ve kurarım bilen yazsın. İyice deneyelim bakalım.
  • Sorunu parçalarına ayırıp tek tek incelediğimde, sorunun genel günlükte yazan "timeout waiting for pado packets" olduğu iyice netleşti.
    Kısaca PPP bağlantı için gönderdiğim PADI paketlerine PADO yanıtı alamıyorum. Peş peşe yollanan PADI istekleri sonunda sistem beni engelliyor.
    WAN-->Pvc Setting en alt satırda ISS Gereksinimleri satırında MAC adresi kopyala diyerek MAC adresi giriyorum ve bağlanmıyor tabii ki.
    Sonra MAC adresinin son harfini değiştirip uygula dediğimde bağlantı sağlanıyor.
    Şu ana kadar üç kez denedim ve her seferinde bu yöntemle bağlantı sağlandı.
    Buradan çıkan sonuç benim dsl ac68u ya bozuk değil ve ISS ile arasında bir iletişim sorunu var, ya da modem bozuk ve iletişim sorununa bu neden oluyor.
    Bağlantı sağlandıktan sonra, elektrik kesilene kadar ya da kapatıp açana kadar bağlantı sorunu yaşanmıyor. Bir önceki dsl sürümünde kısa süreli kopmalar oluyordu bir süre bu şekilde test edeceğim bakalım kısa süreli kopmalar veya farklı sorunlar oluyor mu?

Bu iş git gide ilginçleşmeye başladı doğrusu

• soqo kullanıcısına yanıt
    Cihazlar bozuk değil Elektirik gidip gelince yazılım bozuluyor yenilenemiyor bios pili gibi bir şey sanırım bios pili çıkarınca bios sıfırlanır buda elektirik gidip gelince en sık görüneni DSL bozuluyor.
  • Bu lanet aleti kurtarma moduna alamıyorum , hard reset deniyorum olmuyor olmuyor*

Ethernet ışığı yanıyor , güç ışığı yanıyor ama modem arayüzüne giremiyorum...
  • nirvanha kullanıcısına yanıt
    Önce açma kapatma tuşuna basarak kapatın. Sonra Wps tuşuna basılı tutarak açın ve 10sn den fazla Wps tuşuna basılı tutarak bekleyin ve Wps tuşundan parmağınızı çekip açma kapatma tuşuna basarak kapatın.
    Cihaz kapalı iken reset tuşuna basılı tutarak açma kapatma tuşuna basın ve açın.
    Power ledi yanıp sönmeye başlayana kadar reset tuşuna basılı tutun.
    Ben böyle biliyorum. Umarım işinize yarar.

• quote:

Orijinalden alıntı: soqo

Önce açma kapatma tuşuna basarak kapatın. Sonra Wps tuşuna basılı tutarak açın ve 10sn den fazla Wps tuşuna basılı tutarak bekleyin ve Wps tuşundan parmağınızı çekip açma kapatma tuşuna basarak kapatın.
    Cihaz kapalı iken reset tuşuna basılı tutarak açma kapatma tuşuna basın ve açın.
    Power ledi yanıp sönmeye başlayana kadar reset tuşuna basılı tutun.
    Ben böyle biliyorum. Umarım işinize yarar.
    Malesef deniyorum ama olmuyor.
    Asus ilk sürüm modemlere yeni yazılım kullanmasını istemiyor ve bildiğin bilinçli buga sokuyor.

Servise vermiş olduğum cihaz 1500 tl istedikleri için cihazı servisten 7-8 ay almadım.Öyle kaldı , geçen cihazı alayım adaptörü 100 tl eder dedim aldım ve 30/30/30 reset denedim olala cihaz açıldı..Ama ara ara ağ bulunamadı hatası veriyordu yine son sürüme güncelledim yine devam etti eski sürüme döneyim derken cihaz yine gitti.Anladığım cihaz uzun süre kalınca bellek temizlendi...

Asus Allah belanı versin bu modem yüzünden asla başka ürününü almayacağım , Logitech seninde z906 güç kaynağı problemin yüzünden keza aynı sende cezalısın.25 yıllık pc deneyim hayatımda bu firmalardan böyle sorun yaşayacağım aklımın ucundan geçmezdi.

• quote:

Orijinalden alıntı: soqo

Ben sıkıldım bu işten. Son sürücüyü kurdum yine saçma sapan oldu her şey. Kapat-aç yapınca modem arayüzünde "ağ kablosu takılı değil" uyarısı veriyor bağlanmıyor.
    Son sürücüyü kurmadan önce yedeğini aldığım ayarları yüklüyorum tak geliyor. Sonra adaptörü çıkart-tak gitti.
    Fabrika ayarlarına döndür, kurulum yap, gelsin.
    MTU değiştir gitsin.
    ISS profilden "Türktelekom" seç, gelsin.
    Kararlılık ayarını -3 yap, gitsin.
    3.0.0.4.380_7712 sürücüde sorun yoktu!
    Ne yani güncel ve güvenli sürücü kurmak yasak mı?
    Eski sürücü nereden bulur ve kurarım bilen yazsın. İyice deneyelim bakalım.
    softpedia
    Download ASUS DSL-AC68U Router Firmware 3.0.0.4.380.7712 for OS Independent
    https://drivers.softpedia.com/get/Router-Switch-Access-Point/ASUS/ASUS-DSL-AC68U-Router-Firmware-3-0-0-4-380-7712.shtml

Evet bu sürümü bayağı stabil günde 2 kere uyarı verdi bende ama artık kullanamıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nirvanha -- 31 Temmuz 2020; 21:10:49 >

• Sürüm 3.0.0.4.386_38832
    2020/07/1742.38 MBytes
    ASUS DSL-AC68U Firmware version 3.0.0.4.386_38832 (This product supports both Annex A and Annex B)
    Security Fix and Improvement:
    - Enhanced httpd for Reflected XSS.

New:
    - New UI for Wireless Time Scheduling.
    - New Ookla Internet Speedtest.

Bug Fixes and Improvements:
    - Fixed the abnormal connection with load-balance mode when the Primary WAN is static.
    - Fixed Network Map page issue when dual wan is enabled.
    - Fixed and enhanced AiMesh related issues.
    - Fixed memory leak issue.
    - Enhanced for network map client type/name.
    - Fixed Bandwdith Limiter of Guest Network in RE node.
    - Enhanced nvram space usage.
    - Added to configure DSL WAN interface MTU.
    - Fixed speed meter of Bandwidth Monitor will disappear while traffic flow over 100 MB.
    - Fixed DSL WAN add PVC failed issue.
    - Fixed cannot update some DSL WAN PPPoE configuration issue in WAN > Internet page.
  • Bu modele özel recovery yazılımı türetilmeli rovery moda gerek kalmadan ancak yapmazlar.
  • Ben anlamıyorum bu aq modemi neden bir türlü stabil hale gelmiyor her güncellemede olmuştur herhalde bir umut yüklüyoruz gene hüsran 100 TL lik modemde internet kopmuyor bu arkadaş sürekli kopuyor dünyanın en hızlı modemi diye sattıkları modemi Router olarak ancak kullanabiliyoruz yazık çok yazık Asus pişmanlıktır...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: D.Levent

Ben anlamıyorum bu aq modemi neden bir türlü stabil hale gelmiyor her güncellemede olmuştur herhalde bir umut yüklüyoruz gene hüsran 100 TL lik modemde internet kopmuyor bu arkadaş sürekli kopuyor dünyanın en hızlı modemi diye sattıkları modemi Router olarak ancak kullanabiliyoruz yazık çok yazık Asus pişmanlıktır...
    İlk çıktıgında almıştım ac68u sonra satıp bir üst modeli aldım ac88u rezil bir modemdi destekde vermediler satıp ikinci el 68u aldım 10 aydır kullanıyorum modemi unuttum ne kopma ne vs. Yanlız hattım adsl.

• Hocam ben vdsl kullanıyorum bu ttnet in 10 sene önce verdiği Zyxel modem hiç sıkıntısız bağlanıyor kopmuyor bu arkadaş kopuyor ona sinir oluyorum ki 1-2 senedir bunların modem arayüzündeki şikayet yerine çok yazdım ama çözüm yok benim gibi de çok arkadaş var neden yapamıyorlar bu teknoloji çağında anlamıyorum mesela şuan 2018 deki firmware leri deniyorum belki aralarında daha stabil olan vardır bulurum diye

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar. Elimde ac68u var. Şuanda Airties modem kullanarak yazıyorum bunları.

Sorunum şu: AC68U modemde ne yaparsam yapayım bir türlü DSL tuşunu yakamadım. 4-5 farklı telefon kablosu kullandım, başka bir odadaki sabit telefon kablosunu kullandım, yok. Işığı yanmıyor. 2.4ghz , 5ghz ışıkları ve güç ışığı var ama DSL yanmadığı için haliyle internete giremiyorum. Alet "telefon kablosunu takın" diye uyarı veriyor.

Şunları denedim:

* Farklı farklı telefon kabloları denedim.
    * Recovery mode'a alıp burada "stabil" yazan yazılımları denedim.
    * 5 kere resetledim.
    * USB'ye yazılım atıp denedim

Hepsi olumsuz.

Son çare içini açtım. Yanık falan yok ama alet inanılmaz fazla ısınıyor. El değmiyor.

Önerdiğiniz bir şey var mı yoksa cihaz çöp mü? Satın almak isteyen varsa uygun fiyata bırakayım. Belki yedek parça olarak kullanmak isteyen vardır.

• LGatakan kullanıcısına yanıt
    Nasıl açtınız onuda anlatsaydınız keşke.

Şu sağ üst taraftaki soketlere usb kablo bağlayıp firmware atıyorlardı galiba yabancılar.

Bios pili neyin var mı bu nalet aletin recovery moda alamıyorum ; çöp , tuğla , daş kesil ulann moduna girdi yine..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nirvanha -- 3 Ağustos 2020; 16:1:4 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: LGatakan

Merhaba arkadaşlar. Elimde ac68u var. Şuanda Airties modem kullanarak yazıyorum bunları.

Sorunum şu: AC68U modemde ne yaparsam yapayım bir türlü DSL tuşunu yakamadım. 4-5 farklı telefon kablosu kullandım, başka bir odadaki sabit telefon kablosunu kullandım, yok. Işığı yanmıyor. 2.4ghz , 5ghz ışıkları ve güç ışığı var ama DSL yanmadığı için haliyle internete giremiyorum. Alet "telefon kablosunu takın" diye uyarı veriyor.

Şunları denedim:

* Farklı farklı telefon kabloları denedim.
    * Recovery mode'a alıp burada "stabil" yazan yazılımları denedim.
    * 5 kere resetledim.
    * USB'ye yazılım atıp denedim

Hepsi olumsuz.

Son çare içini açtım. Yanık falan yok ama alet inanılmaz fazla ısınıyor. El değmiyor.

Önerdiğiniz bir şey var mı yoksa cihaz çöp mü? Satın almak isteyen varsa uygun fiyata bırakayım. Belki yedek parça olarak kullanmak isteyen vardır.
    Aynı dertler aynı modem. İlgi ile takip ediyorum sizi şu andan itibaren. Siz çözerseniz aynısını yaparım bende

• nirvanha kullanıcısına yanıt
    Bu video'yu takip ettim hocam. Biraz kanırtmak gerekiyor
    Ayrıca iyice baktım, pil mil göremedim. Benim de aklıma geldi.
    Jeremiah Zabalyoutube
    ASUS RT-AC68U router disassembly - How to Open (T-Mobile TM-AC1900)
    https://www.youtube.com/watch?v=yjQf4N6VlUY

• soqo kullanıcısına yanıt
    Hocam beni pek takip etmeyin, ürün bana beleş geldi. Ben ya hurda niyetine satacağım ya da çöpe atacağım
  • 
Sayfa: önceki 209210211212213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.