Şimdi Ara

Asus DSL-AC68U (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4.650
Cevap
53
Favori
241.645
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Tygris85

Hocam benimde powerline adaptörü var 3adet evde. Bende ilk kurulumdan sonra modemi kapatıp açana kadar yani yaklaşık 2gün sorunsuz kullandım ama ilk kapatıp açmam sonrasında her 7.5 dk da bi dsl sönüp modem reset atıyor kendine ve powerdan kapatıp açmadıkta internet ışığı yanmıyor. Bunu yapsamda her seferinde yine aynısı oluyor. Ben etherneti sökmeme rağmen artık bu 7,5 dk da bi dsinin ışığının sönmesi oluşuyor. Acaba powerline adaptörü kalıcı olarak bozuyormu bu cihazın beynini :) bende hızlıaldan almıştım.

powerline adaptorun sorun yaraticagini sanmiyorum, ben modemin arizali oldugundan suphelenmeye basladim acikcasi.

Modeme ethernet kablosu ile baglanip,

modem arayuzunde trafik yoneticisi sonra trafik izleyicisi var, kablolu sekmesine gelip data alisverisi gosteriyor mu modemin kontrol edebilir misin?

• Aicloud ve download master a ev ici ag harici ornegin mobil internetten erisemiyorum.atladigim bir ayar mi var acaba?.bu arada ddns aktif xxxxxxxxxxxxpc.asuscomm.com olarak ayarli.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: motomurat

Aicloud ve download master a ev ici ag harici ornegin mobil internetten erisemiyorum.atladigim bir ayar mi var acaba?.bu arada ddns aktif xxxxxxxxxxxxpc.asuscomm.com olarak ayarli.

Kontrol icin modemin ana sayfasina girip oradan gordugunuz wan ip yi direk yazip dener misiniz? Abc.asuscomm.com adresi bazen yanit vermeyebiliyor

• quote:

Orijinalden alıntı: canberkd

quote:

Hocam benimde powerline adaptörü var 3adet evde. Bende ilk kurulumdan sonra modemi kapatıp açana kadar yani yaklaşık 2gün sorunsuz kullandım ama ilk kapatıp açmam sonrasında her 7.5 dk da bi dsl sönüp modem reset atıyor kendine ve powerdan kapatıp açmadıkta internet ışığı yanmıyor. Bunu yapsamda her seferinde yine aynısı oluyor. Ben etherneti sökmeme rağmen artık bu 7,5 dk da bi dsinin ışığının sönmesi oluşuyor. Acaba powerline adaptörü kalıcı olarak bozuyormu bu cihazın beynini :) bende hızlıaldan almıştım.

powerline adaptorun sorun yaraticagini sanmiyorum, ben modemin arizali oldugundan suphelenmeye basladim acikcasi.

modem arayuzunde trafik yoneticisi sonra trafik izleyicisi var, kablolu sekmesine gelip data alisverisi gosteriyor mu modemin kontrol edebilir misin?

Powerline etki yapiyor olabilir ama cihazi bozma ihtimali zordur kanimca, log dosya ve ayarlarinizi xdsl_feedback@asus.com adresine gonderip sorabilirsiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: hey

quote:

quote:

Powerline etki yapiyor olabilir ama cihazi bozma ihtimali zordur kanimca, log dosya ve ayarlarinizi xdsl_feedback@asus.com adresine gonderip sorabilirsiniz

asus ile iletisim halindeyim, loglarimi yolladim her fw ile ancak bir sonuca ulasamadilar.

Siz modemi kullaniyorsaniz trafik izleyicisi-kablolu sekmesine(gercek zamanli) bir bakarmisiniz rica etsem.

Ben wifi kapatip sadece bilgisayara ethernet kablo ile baglandigim halde bile o sekmede data alis verisinde hicbir hareket olmuyor.

Powerline zaten hic baglayamiyorum internet surekli kopuyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: hey

quote:

Orijinalden alıntı: motomurat

Aicloud ve download master a ev ici ag harici ornegin mobil internetten erisemiyorum.atladigim bir ayar mi var acaba?.bu arada ddns aktif xxxxxxxxxxxxpc.asuscomm.com olarak ayarli.

Kontrol icin modemin ana sayfasina girip oradan gordugunuz wan ip yi direk yazip dener misiniz? Abc.asuscomm.com adresi bazen yanit vermeyebiliyor

azönce zor zahmet bir arkadasın ağına bağlandım.aicloud a ulaştım fakat modem arayüzüne giremiyorum.wan ip yide denedim nafile.
  • canberkd , modemin arayüzünden modem güvenliğini (güvenlik duvarı ) kapalı yapıp bağlantını denermisin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: neos11

canberkd , modemin arayüzünden modem güvenliğini (güvenlik duvarı ) kapalı yapıp bağlantını denermisin.

az once denedim, modemi acip kapattim vb hic bir sekilde etki etmiyor.

Kablolu ag trafigine bakabilirmisiniz(gercek zamanli) kendi modeminizde. Bende hicbir data alisverisi gostermiyor modem arayuzunde sadece kablolu baglanti yaptigim halde.

Eger sadece bende varsa boyle bir sorun benim modemimde bir sorun olduguna emin olucam ama kisme bakip bir cevap vermiyor...
  • quote:

quote:

canberkd , modemin arayüzünden modem güvenliğini (güvenlik duvarı ) kapalı yapıp bağlantını denermisin.

Kablolu ag trafigine bakabilirmisiniz(gercek zamanli) kendi modeminizde. Bende hicbir data alisverisi gostermiyor modem arayuzunde sadece kablolu baglanti yaptigim halde.

Eger sadece bende varsa boyle bir sorun benim modemimde bir sorun olduguna emin olucam ama kisme bakip bir cevap vermiyor...

Kablosuz ve birincil wan da trafik hareketini gösteriyor kabloluda bir hareket yok. Çok afedersin bilgisizligime gör bu ne işine yarıyacak benim bilmedigim bir işemi yarıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Jokeradam

quote:

quote:

Kablosuz ve birincil wan da trafik hareketini gösteriyor kabloluda bir hareket yok. Çok afedersin bilgisizligime gör bu ne işine yarıyacak benim bilmedigim bir işemi yarıyor.

Gordugum kadariyla wireless ile baglisiniz siz, o yuzden gostermiyor olabilir sizde. Bu testi yaparken ethernet kablo ile bagli cihaziniz varmiydi modeme?

Su isime yarayacak; eger sadece bende boyle bir sorun varsa modemi degistiricem, yok herkesde varsa yazilim hatasidir der gecerim.

Ancak son cikan 3 fw ile denedim hicbirinde kabloluda hareket alamiyorum arayuzde. Benim powerline cihazimin calismamasinda belki bir ilgisi olabilir diye dusunuyorum.

• güvenlik duvarı ile de değişme olmadı ise tamamen donanımların uyuşmazlığı, değer düştüğü anda sende dsl kopuyor.

Bu gibi sorunlar tamamen tak çalıştır deneme test ile gideriliyor biliyorsun.

Yapmışsındır fakat benim modemi ilk bağladığımda sorunum kablolu ile bağlanmıştım ayarları yaptım sonra update gerçekleştirdi. kabloluda hareket göremedim ve kablolu bağlantı portum sürekli yanıp sönüyordu . fabrika ayarı yaptım . 2050 yükledim .sadece tek cihaz bağladım ilk başta .

SENİN sorununda, bir daha üşenme modemi tamamen resetle 2050 kur ve ayarları tekrar yap . sonuç alamazsan cihazların hat dengesini kuramaması sorunu teşhisi ile karşı karşıya kalınmış oluyor. powerline markasınıda söylersen.
  • KABLOLU BAĞLANTI TRAFİKTE HAREKET GÖZÜKMÜYOR....

senin modemde sorun yok . hepimizde aynı bence bendede hareket görmedim kabloluda. kablolu kablosuz ayarlama bence problem gibi İŞLEMCİLER bence saçmalıyor. yazılım bu hafta gelir bence .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neos11 -- 29 Ağustos 2014; 22:22:12 >
  • quote:

güvenlik duvarı ile de değişme olmadı ise tamamen donanımların uyuşmazlığı, değer düştüğü anda sende dsl kopuyor.

Yapmışsındır fakat benim modemi ilk bağladığımda sorunum kablolu ile bağlanmıştım ayarları yaptım sonra update gerçekleştirdi. kabloluda hareket göremedim ve kablolu bağlantı portum sürekli yanıp sönüyordu . fabrika ayarı yaptım . 2050 yükledim .sadece tek cihaz bağladım ilk başta .

SENİN sorununda, bir daha üşenme modemi tamamen resetle 2050 kur ve ayarları tekrar yap . sonuç alamazsan cihazların hat dengesini kuramaması sorunu teşhisi ile karşı karşıya kalınmış oluyor. powerline markasınıda söylersen.

Sevgili @neos11 sen 2050 son yazılımı yüklediginde modem arayüzünde disk hatası alıyormusun? alta ekran resmi koydum @hey asus la yazışmasında bunun arayüz hatası oldugu disk e yada dosyalara zarar vermeyecegini söyledi de yeni yazılımla düzeltirler dedim ama düzelmedi sencede önemsiz bir uyarımı bu tşkler.

@canberkd laptopum hariç ps4-pioneer avr ve uydu cihazım kablo ile baglı ama göstergede hareket yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Easy Ice -- 29 Ağustos 2014; 22:19:17 >

• jokeradam , torrent ve hdd usb halen bakamadım haftasonu bakacağım.

o durumla ilgili yurtdışı forumlarında ve bu başlıktada okumuştum hdd ye belleğe zarar yokmuş tamamen yazılım hatası deniyor.
  • YANİ TRAFİKTE KABLOLU BAĞLANTILARI GÖSTERMİYOR. KABLOLU BAĞLANTIYI KONTROL EDEN İŞLEMCİ UYUYOR.............
  • quote:

güvenlik duvarı ile de değişme olmadı ise tamamen donanımların uyuşmazlığı, değer düştüğü anda sende dsl kopuyor.

Cevaplar icin cok tesekkurler herkese, o zaman bir yazilim hatasi var modem arayuzunde cunku birkac kisi kablo ile baglanti yapmasina ragmen trafik goruntuleyemiyor.

2050 kurdum resetledim her turlusunu kac kere denedim ancak hic sonuc alamiyorum.

Detayli olarak yaziyim tekrar, Devolo marka powerline alicisini fise takip ethernet ile modeme bagladigim andan itibaren DSL Log sayfasindaki CRC Down degerlerim cok hizli bir sekilde artmaya basliyor. 9-10 saat internete bagli iken 15-20 olan CRC down degerleri cihazi baglayinca hemen 1500-2000 leri goruyor. Yaklasik 20-30 saniye icinde internet baglantisi kopuyor. Takip eden her 1-2 dk icinde modem internete baglanip kopuyor surekli.

Powerline cihazi fisten cekip ethernet kablosunu modemden cikarmam yeterli olmuyor, o zamanda ayni sekilde kopmalar devam ediyor. Ancak modemi kapatip acinca eski halinde kopma yasamadan calisiyor.

• abicim şu ftp işini unutmayın ne olur rahatsız etmek istemiyorum oyüzden bekliyorum
  • canberkd
    modemden ayar yapılacaksa iyice inceledim dsl ayarlarında devredışı olan yerleri etkinleştirsen denesen.

pardon değer vermemiz gerek......

adsl ve vdsl olanları -10db yap

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neos11 -- 29 Ağustos 2014; 22:54:15 >
  • dediğiniz yerleri bulamadım halen aynı şifre istiyor girdiğim halde bekliyor şifre uyarı ekranı gitmiyor
  • uzaktan modeme erişim işini bi halledemedim yahu.ddns ayarlı xxxxxxxxxxxxxx.asuscomm.com olarak.ev ağımda hem 192.168.1.1 hemde xxxxxxxxxxxx.asuscomm.com adresi ile modeme bğlanıyorum ama başka ağdan bağlanamıyorum.ddnsservisindeni problem acaba?download master ada bağlanmıyor.sadece aicloud bağlanıyor zaten oda ddns bağlantısı istemiyor.

• 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.