Şimdi Ara

Asus DSL-AC68U (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.650
Cevap
53
Favori
241.645
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaslar modemi ethernet kablosu ile baglayip kullananlar trafik izleyicisinde kablolu sekmesine gelip data alisverisi goruntuleyip goruntuluyemedigine bakabilir mi?

Modemin wifi kapali, ethernet kablosu ile bilgisayara baglandigimda bile kablolu sekmesinde trafigi gostermiyor, birincil wan sekmesinde sorunsuz ayrintilar gozukuyor.

Sadece bende mi var boyle bir sorun yoksa genel bir sorun mu? Kullananlar kontrol edip bilgilendirirse bende ona gore modemi degistirme arayisina girecegim.

2048, 2049, 2050 butun fw lerde ayni sorun ile karsilasiyorum.

Ekte resimlerle gosterdim karsilastigim sorunu.

Kablolu sekmesinde sanki hic hareket yokmus gibi gosteriyor .
    http://i.hizliresim.com/1jOylD.png

Birincil wan sekmesinde ise dogru sekilde trafik gosteriyor.
    http://i.hizliresim.com/723krv.png

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi canberkd -- 28 Ağustos 2014; 11:16:19 >

• Fiber (vdsl) kullanıcılarımı bağlantı ve Torrent sorunu mu yaşıyor şimdi? Böyle bir genelleme yapabilir miyiz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yav arkadaşlar ne olur rica ediyorum biri ftp linki indirmek için deneyebilirmi turbo netload torrent sıkıntı yok ama ftp inmiyor çok rica ediyorum biri denesin müşteri hizmetlerini aradım bu konuda desteğimiz yok diyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: tufanoo

yav arkadaşlar ne olur rica ediyorum biri ftp linki indirmek için deneyebilirmi turbo netload torrent sıkıntı yok ama ftp inmiyor çok rica ediyorum biri denesin müşteri hizmetlerini aradım bu konuda desteğimiz yok diyor

Aksama eve gittigimde denerizde sende kusura bakmada cok sey istiyorsun torrent hallediyor sansini zorlama derim sonucda bu modem pc deil :)

• quote:

Orijinalden alıntı: kratostol

Fiber (vdsl) kullanıcılarımı bağlantı ve Torrent sorunu mu yaşıyor şimdi? Böyle bir genelleme yapabilir miyiz?

Ben fiber kullanmiyorum yanliz son 2050 firmware ile fiberde sorun yasayanlarin sorunu duzeldi sanirim. Torrent olayinda hic sorun yok bazi arkadaslar fantezi ariyor :) ben torrente canavar gibi kullaniyorum ust mesajlarda resimde koydum.

• ASUS DSL-AC68U modemi fibernetle kullanan arkadaş varmı, son beta 2050 ilede çalıştıramadım.
  • Beta 50'yi kurmayın bağlantı sürekli kopuyor.Ben ilk sayfalarda verilen tivibu yazılımıyla mutlu mesuttum.Modem uyarı verdi yeni yazılım için yükledim sürekli kopmalar yaşamaya başladım tekrar tivibu yazılımına döndüm sorun yok.ADSL 16 mbps ultranet kullanıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ummet1963

ASUS DSL-AC68U modemi fibernetle kullanan arkadaş varmı, son beta 2050 ilede çalıştıramadım.

sizinki anladığım kadarıyla farklı bir altyapı, bir arkadaşımın da sitesinde fiber internet var, onların siteye uydu ile gelen interneti eve dağıtıyorlarmış ve cihazlar o yapıya özel konumlandırılıyormuş, sizinkinde konuştuğumuz üzere ttnet diyorsunuz ama eternet ile fiber geliyor ve mevcut modeminize de kullanıcı adı şifre girilecek yer de yok, o vakit modemi router olarak kullanmak istediğinizde de olmuyor o zaman tek durum mevcut altyapınıza özel bir yapılandırmanız var gibi duruyor. Ttnetin telefon kablosu ile gelen vdsl fiber ya da superonline nın fiber i değil sizinki.

aslına bakarsanız birçok problem telekom pazarlama için fiberi kullanacam diye tüm bağlantı türlerine fiber demesinden kaynaklanıyor, siz fiber bağlanmıyor diyorsunuz, diğeri benim fiberde sorun yok diyor, bir başkası bende de,, ama günün sonunda baktığınızda birinizinki adsl,birisi vdsl diğeri superonline fiber ve diğeri hangi bağlantı olduğu belli değil oluyor

• paket bilgim resimde görünüyor, önceden ADSL kullanırken asun modem sorunsuz çalışıyordu, fibere geçtim oturduğum sitede santral odası denen yer var fiber kablo buraya geliyor, burdan bütün dairlere Telekom cet6 kablo çektiler evdeki kablonun ucuna Ethernet fiş taktılar bu fişi tilgin modemin wan girişine taktılar modem ayarlarla uğraşmadan kendiliğinden bağlandı, bu kabloyu asus Ethernet wan lan port 1 yaptım, internet bağlantıları bölümünden PPPoE veya otomatik ip kullanıcı adı 4440375 ten aldım girdim bağlanamıyor

• quote:

paket bilgim resimde görünüyor, önceden ADSL kullanırken asun modem sorunsuz çalışıyordu, fibere geçtim oturduğum sitede santral odası denen yer var fiber kablo buraya geliyor, burdan bütün dairlere Telekom cet6 kablo çektiler evdeki kablonun ucuna Ethernet fiş taktılar bu fişi tilgin modemin wan girişine taktılar modem ayarlarla uğraşmadan kendiliğinden bağlandı, bu kabloyu asus Ethernet wan lan port 1 yaptım, internet bağlantıları bölümünden PPPoE veya otomatik ip kullanıcı adı 4440375 ten aldım girdim bağlanamıyor

mevcut taktıkları modemin markası modeli vs var mı ? anlattığınıza göre takılan modemi router olarak kullanıyorsunuz, kullanıcı adı ve şifre girilen yer de yok diyorsunuz, o zaman PPPoE ile deneyeceksiniz ama şimdi aklıma birşey geldi belki sizin bağlantınızda internet sağlayıcı mevcut modeminizin MAC adresine göre modem seçiyor olabilir, bazı yerlerde superonline bunu yapıyor, bir de şunu deneyebilirsiniz, asus EWAN seçeneği ile bağlayın , PPPoE seçin, ttnetten aldığınız kullanıcı adı ve şifreyi girin ve de o menunun hemen altında MAc adresi değiştirebileiceğiniz yer var oraya ttnetin size verdiğim modemin Mac adresini yazın ve kaydedip böyle deneyim bakalım

• Arkadaslar birisi trafik izleyicisinde kablolu sekmesine bakip bilgi versin lutfen.

Benim modem de mi sorun var sadece ??
  • quote:

Orijinalden alıntı: hey

mevcut taktıkları modemin markası modeli vs var mı ? anlattığınıza göre takılan modemi router olarak kullanıyorsunuz, kullanıcı adı ve şifre girilen yer de yok diyorsunuz, o zaman PPPoE ile deneyeceksiniz ama şimdi aklıma birşey geldi belki sizin bağlantınızda internet sağlayıcı mevcut modeminizin MAC adresine göre modem seçiyor olabilir, bazı yerlerde superonline bunu yapıyor, bir de şunu deneyebilirsiniz, asus EWAN seçeneği ile bağlayın , PPPoE seçin, ttnetten aldığınız kullanıcı adı ve şifreyi girin ve de o menunun hemen altında MAc adresi değiştirebileiceğiniz yer var oraya ttnetin size verdiğim modemin Mac adresini yazın ve kaydedip böyle deneyim bakalım

modem TILGIN HG1332, söylediğiniz gibi mac adresinide girip denedim yinede çalışmadı

• quote:

quote:

modem TILGIN HG1332, söylediğiniz gibi mac adresinide girip denedim yinede çalışmadı

internette verdiğiniz modemi ararken çözümparktaki konunuzu gördüm, orada yazdığınıza göre adsl deki kullanıcı adı ve şifrenizi girmeye çalışıyormuşsunuz, eğer bağlantınız değiştiyse eski kullanıcı adı ve şifrenizle girebileceğinizi sanmıyorum, sizin probleminiz modemden öte hattınızla, kullanıcı şifre,pass vs ile alakalı gibi duruyor o konudaki gibi bridge destekli bir modem talebinde bulunup kurdurursanız bu da çare olabilir, yani problem dsl-ac68u problemi değil gibi hangi modem veya cihazı alsanız piyasadan yine bağlanamayacaksınız

• quote:

quote:

quote:

internette verdiğiniz modemi ararken çözümparktaki konunuzu gördüm, orada yazdığınıza göre adsl deki kullanıcı adı ve şifrenizi girmeye çalışıyormuşsunuz, eğer bağlantınız değiştiyse eski kullanıcı adı ve şifrenizle girebileceğinizi sanmıyorum, sizin probleminiz modemden öte hattınızla, kullanıcı şifre,pass vs ile alakalı gibi duruyor o konudaki gibi bridge destekli bir modem talebinde bulunup kurdurursanız bu da çare olabilir, yani problem dsl-ac68u problemi değil gibi hangi modem veya cihazı alsanız piyasadan yine bağlanamayacaksınız

telekomdam kullanıcı adı parala istedim eski kullanıcı adını verdiler, modemle ilgili brigge moda aldırmak istedim modeme işlem yapamayacağını söylediler

• Bu modemi fiber baglantida kullanabilen arkadas varmi? Sorun yaşamadan.

• quote:

quote:

quote:

quote:

telekomdam kullanıcı adı parala istedim eski kullanıcı adını verdiler, modemle ilgili brigge moda aldırmak istedim modeme işlem yapamayacağını söylediler

Modem özelliklerine bakıyorum bu Tılgının ne olduğu belli değil :) sanırım bir router bu ama şu var telekom bunu kendine has hale getirmiş ve yerine piyasadaki destekli bir cihazı takamaz şekilde konumlandırmış gibi duruyor

http://www.tilgin.com/Products/Ethernet-access/HG1330/Features1/

HG1332
    WAN Port
    10/100 BASE-Tx
    PSTN Port
    2xFXS
    LAN Port
    4x10/100 BASE-Tx
    USB Port
    1x2.0 HOST
    WLAN
    802.11n

General characteristics for all HG1330 models:
    Characteristics Specification
    VoIP
    PSTN ports 2xFXS
    PSTN connector RJ-11

LAN ports
    LAN ports
    4x10/100 Base-Tx
    Autoneg, Auto MDI/MDI-X
    LAN connector RJ-45
    USB port 1x2.0 USB Host

Routing
    Performance Up to 400Mbits with dedicated packet processor

Wireless LAN
    Standard Compatible with IEEE 802.11n
    Operating Frequency 2400 ~ 2497MHz ISM band
    Data rate MCS – 0 to MCS –15,
    up to 300Mbps
    Security Support WEP, WPA and WPA2 enhanced security
    SSID 4xSSID
    Antenna
    One External antenna: 2dBi, detachable reversed SMA
    One Internal Dipol antenna: 2 dBi
    Compliance
    Certificates
    CE Mark
    CSA International
    WEEE
    RoHS
    - See more at:http://www.tilgin.com/Products/Ethernet-access/HG1330/Features1/#sthash.2XDZYtST.dpuf

• hey kullanıcısına yanıt
    Ustat tilgin falan bosverirsek telekom çektiği kablonun ucuna hicbir araci olmadan fiber hatta bu ac68u takip kullanabilirmiyiz yada kullanan varmi? Fibet hatta aracisiz baglanmamazi saglamayacaksa bu kadar parayi bosa verdik tmm torrent olayi harika ama fiber gectigimizde nete cikamadiktan sonra bir işe yaramiyacak.
    Yokmu bu modemi ttnet fiberle kullanan bir arkadaş tereddüt de kalmadan bizi rahatlatsa oluyor yada olmuyor diye.

• quote:

Orijinalden alıntı: Jokeradam

Ustat tilgin falan bosverirsek telekom çektiği kablonun ucuna hicbir araci olmadan fiber hatta bu ac68u takip kullanabilirmiyiz yada kullanan varmi? Fibet hatta aracisiz baglanmamazi saglamayacaksa bu kadar parayi bosa verdik tmm torrent olayi harika ama fiber gectigimizde nete cikamadiktan sonra bir işe yaramiyacak.
    Yokmu bu modemi ttnet fiberle kullanan bir arkadaş tereddüt de kalmadan bizi rahatlatsa oluyor yada olmuyor diye.

Türkiye Internet Bağlantıları

---------------------------
    TTNET Fiber yani Hipernet

ADSL (telefon kablosu gelir, genelde 20mbite kadar olan hızlar içindir)
    DSL-AC68U ok.

VDSL(telefon kablosu gelir, genelde 20mbit üzeri hızlar içindir)
    DSL-AC68U ok.

-----------------------------

SUPERONLINE Fiber (ethernet kablosu gelir, genelde 20mbit üzeri hızlar içindir, kullanıcı adı ve şifresini superonline vermez ya sms ile ya da verdikleri modemin arayüzünden öğrenirsiniz, bazen verilen modemin mac adresini asus modeline eklersiniz.)
    DSL-AC68U ok.

Metronet Fiber (ethernet kablosu gelir, genelde 20mbit üzeri hızlar içindir, kullanıcı adı ve şifresini superonline vermez ya sms ile ya da verdikleri modemin arayüzünden öğrenirsiniz, bazen verilen modemin mac adresini asus modeline eklersiniz.)
    DSL-AC68U ok.

Uydunet,Kablonet
    Docsis destekli modem gerekir
    Ya gelen modem bridge moduna alınır, DSL-AC68U router modunda PPPoE kullanılır.
    Ya da DSL-AC68U router modunda Automatic IP modunda kullanılır.

Diğer Tüm ADSL Bağlantıları telekom alt yapısını kullanır bildiğim kadarıyla, doping, smile,superonline vsvsvs...
    DSL-AC68U ok.

TTNET için sitenize Uydu ile internet geliyorsa veya buna benzer bir altyapı ile binanıza geliş varsa, bu interneti routerlar ile daire sakinlerine dağıtıyorsa o zaman piyasadan alacağınız muhtemel hiçbir cihazı kuramazsınız internet sağlayıcı destek vermedikçe. Nitekim yukarıdaki Tılgın örneği bunu işaret ediyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hey -- 28 Ağustos 2014; 16:39:00 >

• Beyler modem geldi akşam kurulumunu yapcam bana yardımcı olabilirmisiniz.
    Ayarlar olarak neler yapmam lazım. mevcut kullandığım fiber net ve tivibu. ikisinide sorunsuzca çalıştırmak istiyorum.
    sizce 2050 yazılımını kurmalımıyım. tt net müşteri hizmetlerinden hangi bilgileri almalıyım
  • abi ben fiber kullanıyorum tek bir kopma internet le ilgili tek bir sorun olmadı hocam ben böyle modem görmedim şu ftp işide hal olsa süper olurdu
  • 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.