Şimdi Ara

Asus DSL-AC68U (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.650
Cevap
53
Favori
241.645
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: iskender86

Beyler modem geldi akşam kurulumunu yapcam bana yardımcı olabilirmisiniz.
    Ayarlar olarak neler yapmam lazım. mevcut kullandığım fiber net ve tivibu. ikisinide sorunsuzca çalıştırmak istiyorum.
    sizce 2050 yazılımını kurmalımıyım. tt net müşteri hizmetlerinden hangi bilgileri almalıyım

ADSL için aşağıdakine benzer,, vdsl ise n66u ya benzer olmalı ayarlar, kullananlar daha net bilgi verebilir heral

quote:

ASUS DSL-N55U Tivibu Ayarları

Sol menüden “Yerel ağ “ seçeneğine daha sonra açılan sayfadan IPTV sekmesine tıklıyoruz.
    Burada bulunan IPTV STB bağlantı noktasını seçin bölümünden IPTV cihazı modemin arkasındaki hangi porta bağlıysa o port numarasını seçiyoruz ve uygula seçeneğine tıklıyoruz.
    Asus DSL-AC68U

Daha sonra sol menüden WAN sekmesine tıklıyoruz karşınıza aşağıdaki gibi bir sayfa gelecektir.
    Buradan ikinci satırın sonunda bulunan “+” seçeneğine tıklayarak ikinci bir PVC oluşturuyoruz .
    Asus DSL-AC68U

“+” seçeneğine tıkladığınızda karşınıza aşağıdaki gibi bir sayfa açılacaktır. Burada VPI “8” , VCI “55” olarak ayarlıyoruz ve “Tamam “ tuşuna basarak uyguluyoruz.
    ,

quote:

Orijinalden alıntı: iyaan

Arkadaşlar ASUS DSL-N66U modem aldım ancak Tivibu ayarlarını yapamadım. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Arkadaşlar sorun çözüldü, linkteki firmware ile aşağıdaki ayarları yaparsanız TiviBu'nun tüm fonksiyonları çalışıyor. Firmware henüz beta aşamasında, diğer fonksiyonlarda herhangi bir sorun olup olmadığına bakmadım.

https://www.asuswebstorage.com/navigate/s/FD344D34E13B4CA2B40EC6C55A5E4D844

Asus DSL-AC68U

Asus DSL-AC68U

• canberkd C kullanıcısına yanıt
    Bende TP-Link powerline adaptör kullanıyorum ancak böylebir sorun yaşamıyorum.Powerline adaptörlerinizin mac adreslerini modemde özel tanımlayın ve ip atayın belki faydası olur.Birde powerline adaptörde wireless özelliği varsa kapatın derim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Frontoza

Bende TP-Link powerline adaptör kullanıyorum ancak böylebir sorun yaşamıyorum.Powerline adaptörlerinizin mac adreslerini modemde özel tanımlayın ve ip atayın belki faydası olur.Birde powerline adaptörde wireless özelliği varsa kapatın derim.

Ben devolo marka kullaniyorum ancak alicisini fise takip ethernet ile modeme bagladigim anda kopma basliyor. Vericiyi takmama zaman bile kalmiyor baglanti kopana kadar.

Modem arayuzunde trafik yoneticisi-trafik izleyicisi var o bolumde kablolu aktarim detaylarini gorebiliyor musunuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi canberkd -- 28 Ağustos 2014; 19:16:40 >
  • tüm ayarları yaptım

hattım fibernet+tivibu

@jıker adam ve @hey e yardımlarından dolayı sonsuz teşekkürler.
    Aslında baya basit oldu. kullanıcı adı ve şifre girdim.
    tivibu içinde önce yazılımı 2050 ye güncelledim portlardan birini aktif ederek ve gerekli ayarları yaparak sorunsuz çalıştırdım.
    Herşeye değer artık tek bir modem yeter router şu bu uğraşmam tek lazım olan gigabit switch kaldı.
    router olarak kullandığım x3000 modemi switch olarak kullanabilirmiyim?

Asus DSL-AC68U
    Asus DSL-AC68U

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iskender86 -- 28 Ağustos 2014; 20:46:57 >

• Merhabalar,

Cihazi aldim ve kurulumu tamamladim. Uzman biri olmama ragmen yasadigim sorunlar oldu bunun nedeni tamamen yeni bir urun ve arayuz olmasi. Fakat eski urunlere gore daha kullanici dostu arayuz.

Konu basligini okudum ve bende sizlere yardimci olmak istiyorum.

Modem son derece kalteli ve su an en iyisi olsun alayim diyenlerrin secimi bence bu. Zyxel dusundum onceki yasadigim donma arayuzu girip tekrar baslatma ve sonra internete girebilme sorunu beni bu markadan uzak tuttu. Airties malzeme kalitesi cok iyi degil kasa siyah degil ve daha ust segment oldugu icin tasarimi daha iyi ve malzeme kaltesini artirmis olmali idiler. Diger modemelerinden farki yok su an 5650 en iyi modemi fiyat performans. Gelelim bizim dsl ac68u muza sadece yazilim olarak eksiklikleri var.

2050 olan son firmware yukledim HİPERNET KULLANİYORUM. Hatti direkt algiladi sorun olmadi. Hiperneti olanlar rahatlikla kullanabilirler.

TİVİBU İCİN NET COZUM VE NET AYAR SU SEKİLDE.

Tivibu hd kullaniyorum ayar icin buradada verilen tivibu icin denilen firmware yuklemeyin en son 2049 veya 2050 yukleyin yapacaklariniz . Tivibunuz bagli olsun acin. Modem arayuze girin. Gelismis ayarlardan, Yerel aga girin DHCP SUNUCUSU girin burada dhcp sunucusunu etkinlestirin EVET SECİN. İPTV gelin hemen altta İptv stp olan yerde tivibu kablonuz hangi porta takili ise onu secin lan1 lan 2 hangisi ise onu secin yanindaki Remove vlan olanyeri kilikleyin doldurun. Asagida yerlan microsof olan yere dokunmayin alt satirlari Etkinlestirin Uygula basin ve %100 olsun arayuz yniden gelsin sonra Gelismis ayarlardan WAN girin pvc ozlel kisminda yeni bir Pvc ozl olusturacagiz artiya basin acilan yerde sadce en altta olan yere gelin ve VLAN İD kismina 55 yazin tamam basin . Ekrani bekleyin sonrasinda tivibu kutunuza bakin kirmizi isik yanmis olacak ve kumandadan acin karsinizda tivibu bukadar.

Son olarak modemde next 3d machina gibi uydu alici baglayip internete giremiyorsaniz . Next 3d nin menusune girin internet ayarlarindan baglanti ayarlari orada kablolu secin altindakimparaftan DHCP secin ve baglan derseniz uydu alicinizla modeminiz baglanmis olacak.

SEVGİLİ ARKADASLAR MODEMDE SORUN YASAYANLARA SUNU SOYLEMEK İSTERİM HERSEY AYARA BAKİYOR İYİ AYARLAMA YAPARSANİZ SİSTEM DİLİNE HAKİMSENİZ SORUN YOK FAKAT ORTALAMA KULLANİCİLAR HEMEN MORALİNİ BOZMASİN ZAMANLA HERSEY OTURACAK .

BİRDE FİBER VE İNTERNET HATTİ İLE İLGİLİ SORUN YASAYANLARVARSA HAT KİRLİLİGİ VE SANTRAL SORUNU YASİYORLAR SANTRALLERİNİ ARAYİP HATLARİNİN TEMİZ OLMASİNİ VE İYİ OTURMASİNİ İSTESİNLER VE MODEMDE HAT İLE İLGİLİ AYARLARİ YAPMALARİ GEREKİYOR . MODEM SORUNLU DEGİL BUNU BİLSİNLER.

HERKESE İYİ AKSAMLAR.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neos11 -- 2 Eylül 2014; 16:22:50 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

tüm ayarları yaptım

hattım fibernet+tivibu

tivibu içinde önce yazılımı 2050 ye güncelledim portlardan birini aktif ederek ve gerekli ayarları yaparak sorunsuz çalıştırdım.
    Herşeye değer artık tek bir modem yeter router şu bu uğraşmam tek lazım olan gigabit switch kaldı.

merhaba hattınız fibernet dediniz DSL den bağlandığınızı görüyorum kablo bağlantın ve wan girişini nasıl yaptınız?
    çift wan menü resmini koyabilirmisin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ummet1963 -- 28 Ağustos 2014; 21:19:50 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: neos11

Merhabalar,

Cihazi aldim ve kurulumu tamamladim. Uzman biri olmama ragmen yasadigim sorunlar oldu bunun nedeni tamamen yeni bir urun ve arayuz olmasi. Fakat eski urunlere gore daha kullanici dostu arayuz.

Konu basligini okudum ve bende sizlere yardimci olmak istiyorum.

Modem son derece kalteli ve su an en iyisi olsun alayim diyenlerrin secimi bence bu. Zyxel dusundum onceki yasadigim donma arayuzu girip tekrar baslatma ve sonra internete girebilme sorunu beni bu markadan uzak tuttu. Airties malzeme kalitesi cok iyi degil kasa siyah degil ve daha ust segment oldugu icin tasarimi daha iyi ve malzeme kaltesini artirmis olmali idiler. Diger modemelerinden farki yok su an 5650 en iyi modemi fiyat performans. Gelelim bizim dsl ac68u muza sadece yazilim olarak eksiklikleri var.

250 olan son feeware yukledim HİPERNET KULLANİYORUM. Hatti direkt algiladi sorun olmadi. Hiperneti olanlar rahatlikla kullanabilirler.

Tivibu hd kullaniyorum ayar icin buradada verilen freeware yi yuklemeyin en son 249 veya 250 yukleyin yapacaklariniz . Tivibunuz bagli olsun acin. Modem arayuze girin. Gelismis ayarlardan, Yerel aga girin DHCP SUNUCUSU girin burada dhcp sunucusunu etkinlestirin EVET SECİN. İPTV gelin hemen altta İptv stp olan yerde tivibu kablonuz hangi porta takili ise onu secin lan1 lan 2 hangisi ise onu secin yanindaki Remove vlan olanyeri kilikleyin doldurun. Asagida yerlan microsof olan yere dokunmayin alt satirlari Etkinlestirin Uygula basin ve %100 olsun arayuz yniden gelsin sonra Gelismis ayarlardan WAN girin pvc ozlel kisminda yeni bir Pvc ozl olusturacagiz artiya basin acilan yerde sadce en altta olan yere gelin ve VLAN İD kismina 55 yazin tamam basin . Ekrani bekleyin sonrasinda tivibu kutunuza bakin kirmizi isik yanmis olacak ve kumandadan acin karsinizda tivibu bukadar.

Son olarak modemde next 3d machina gibi uydu alici baglayip internete giremiyorsaniz . Next 3d nin menusune girin internet ayarlarindan baglanti ayarlari orada kablolu secin altindakimparaftan DHCP secin ve baglan derseniz uydu alicinizla modeminiz baglanmis olacak.

SEVGİLİ ARKADASLAR MODEMDE SORUN YASAYANLARA SUNU SOYLEMEK İSTERİM HERSEY AYARA BAKİYOR İYİ AYARLAMA YAPARSANİZ SİSTEM DİLİNE HAKİMSENİZ SORUN YOK FAKAT ORTALAMA KULLANİCİLAR HEMEN MORALİNİ BOZMASİN BİZLER VARİZ . ZAMANLA HERSEY OTURACAK .

BİRDE FİBER VE İNTERNET HATTİ İLE İLGİLİ SORUN YASAYANLARVARSA HAT KİRLİLİGİ VE SANTRAL SORUNU YASİYORLAR SANTRALLERİNİ ARAYİP HATLARİNİN TEMİZ OLMASİNİ VE İYİ OTURMASİNİ İSTESİNLER VE MODEMDE HAT İLE İLGİLİ AYARLARİ YAPMALARİ GEREKİYOR . MODEM SORUNLU DEGİL BUNU BİLSİNLER.

HERKESE İYİ AKSAMLAR.

hocam belliki bilginiz var lütfen benim sorunumuda halledin benimki download masterla usb de torrent turbo netload hertürlü linki indiriyorum ama ftp linkini giriyorum şifre istiyor şifreyide girdiğim halde indirme başlamıyor
    lütfen bana yardımcı olun üye olduğum bir vip sitesi var oda sadece ftp link dolayısıyla pc açık kalmasını istemiyorum pc kapalıyken indirme iyi oluyor lütfen bir bakabilirmisin

• Sevgili tufanoo

Torrent ilgili modemi test etmeye baslamadim biliyorum en fazla elestiri aldigi kisim . Bu konuyu ileriki gunlerde zaman ayirip bakmam lazim . Kusura bakma biraz sabret coZumu gelir.

• neos11 kullanıcısına yanıt
    Bilgiler için tşk ederim. Konuyu boş bırakmayın cihaz yeni oldugu için sizler gibi bilgili kişilerin yardımlarına ihtiyacımız var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ummet1963

quote:

tüm ayarları yaptım

hattım fibernet+tivibu

merhaba hattınız fibernet dediniz DSL den bağlandığınızı görüyorum kablo bağlantın ve wan girişini nasıl yaptınız?
    çift wan menü resmini koyabilirmisin

hattım fiber ama ethernet kablosuyla değil telefon kablosuyla geliyor hat.
    roketlediğimde 100mbit görüyorum çok rahat.

• quote:

Orijinalden alıntı: neos11

Sevgili tufanoo

Torrent ilgili modemi test etmeye baslamadim biliyorum en fazla elestiri aldigi kisim . Bu konuyu ileriki gunlerde zaman ayirip bakmam lazim . Kusura bakma biraz sabret coZumu gelir.

abicim Allah razı olsun haber bekliyorum ne torrentte nede diğer linklerde sorun yaşamadım bu ftp beni yaktı para verdim vip üye oldum üyüzden yardımlarınızı bekliyoruz
  • dsl-ac68u kardesligini görmek güzel

Bu arada 2050 resmi firmware olarak asus sitesinde

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hey

dsl-ac68u kardesligini görmek güzel

Bu arada 2050 resmi firmware olarak asus sitesinde

Tşk.ler az önce modem arayüzüne girdim. Yeni yazılım var uyarısı verdi ok dedim yükledi. Asus iyi çalışıyor. Dogru tercih yaptım. saolsun bilgili arkadaşlar sayesinde tam performans kullanacagız bu harika cihazı.
  • Sevgili abimiz jokeradam sizde harikasiniz bu zamanda samimi icten kaliteli muhabbet kurmak gercekten zor. Saygilar.

Tufanoo, ALLAH hepimizden razi olsun. Ftp isine bakacagim. Yogunlugum var. Biraz sure.

Birde kusura bakmayin gozler artik yoruldu tabletten yaziyorum mesajlarimda imla hatalari olabiliyor teknik bazi deyim hatamda olmus yukaridaki mesajimda duzelltim.

Herkese sevgiler...

Not. Uzun zamandir foruma girmiyordum forum yonetcilerinin gercekten islerini yaptiklarina inanmadigim icin 5 aydir ara vermistim. Bu baslik ve muthis uyelerin mesajlarini gorunce ve bazi sorunlari gorunce nacizane paylasim yapmak istedim.

• bazı arkadaş-abilerin burda, fanboy diyeceğim fanboyluğu da aşan resmen asus genel müdürü edalarında ürünü övmesinden rahatsız oluyorum. karşınızdaki herkes gerzek bir siz bilgili gibi konuşup ahkam kesiyorsunuz. insanlar ne şikayet dile getirse ya bilgisizliklerine(eski kullanıcı adını girmeye çalışmışındır vs) ya ISS sağlayıcıya suç atıyorsunuz. ürün iyiyse iyi kötüyse eksiği varsa bunun duyulması niye bu kadar batıyor size? kimliğinizi açıklayın da yaptığınız yorumları insanlar ona göre ciddiye alsın ya da esnaf ağzı yaptığınızı anlayıp sallamasın....
    buraya her türden insan yorum yazıyor haklısınız. kimisi bilgisiz, kimisi 8-10 yaşında bile olabilir. ama unutmayın bilgisayar mühendisi olan da burayı takip ediyor. kendinizi küçük düşürmeyin daha fazla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NSymptom -- 29 Ağustos 2014; 1:54:08 >
  • canberkd C kullanıcısına yanıt
    Hocam benimde powerline adaptörü var 3adet evde. Bende ilk kurulumdan sonra modemi kapatıp açana kadar yani yaklaşık 2gün sorunsuz kullandım ama ilk kapatıp açmam sonrasında her 7.5 dk da bi dsl sönüp modem reset atıyor kendine ve powerdan kapatıp açmadıkta internet ışığı yanmıyor. Bunu yapsamda her seferinde yine aynısı oluyor. Ben etherneti sökmeme rağmen artık bu 7,5 dk da bi dsinin ışığının sönmesi oluşuyor. Acaba powerline adaptörü kalıcı olarak bozuyormu bu cihazın beynini :) bende hızlıaldan almıştım.

• quote:

Orijinalden alıntı: NSymptom

bazı arkadaş-abilerin burda, fanboy diyeceğim fanboyluğu da aşan resmen asus genel müdürü edalarında ürünü övmesinden rahatsız oluyorum. karşınızdaki herkes gerzek bir siz bilgili gibi konuşup ahkam kesiyorsunuz. insanlar ne şikayet dile getirse ya bilgisizliklerine(eski kullanıcı adını girmeye çalışmışındır vs) ya ISS sağlayıcıya suç atıyorsunuz. ürün iyiyse iyi kötüyse eksiği varsa bunun duyulması niye bu kadar batıyor size? kimliğinizi açıklayın da yaptığınız yorumları insanlar ona göre ciddiye alsın ya da esnaf ağzı yaptığınızı anlayıp sallamasın....
    buraya her türden insan yorum yazıyor haklısınız. kimisi bilgisiz, kimisi 8-10 yaşında bile olabilir. ama unutmayın bilgisayar mühendisi olan da burayı takip ediyor. kendinizi küçük düşürmeyin daha fazla

sakin ol ben aldım memnunum senin hattın sıkıntılıysa ürüne çamur atma.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iskender86 -- 29 Ağustos 2014; 8:59:57 >

• NSymptom N kullanıcısına yanıt
    Üslübun çok kötü ordan burdan yazmisinda hitap ettiklerin kac yasindadir ona göre hitap edeyim dedinmi? Sallama, esnaf agzi bunlar ne biçim sözler asus yillarca ekran kartini kullandim. Ilk kez modemini kullaniyorum. Evet itiraf ediyorum bu modemin fan i oldum. Bu kimseyide ilgilendirmez. Basit yada detayli bilgi arkadaslar hepsini yaziyor saolsun, ihtiyaci olan istedigi bilgiyi alir. Kendi sahsima bir kac yazilim eksigi haric kaldiki 10 gunde uc yazilim cikardilar hallediyorlar modemin hic bir eksigi yok hatta fazlasi var görevi olmadigi halde büyük isler başarıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben şahsen bunu almadan önce zxyl VMG8924 300MBPS-1300MBPS VDSL2/VPN/3G DESTEKLİ KABLOSUZ-AC 4 PORT ADSL2+ MODEM aldım iyiydi ac için yeterli görmedim sonra airties 5760 aldım o zyxelin yanında bozuk bişey kalıyordu en son onuda geri verdim vatandan bu asusu aldım böyle bir hız görmedim telefonda giriyorum sayfalar anında açılıyor yotube desen takılma yok pc zaten uçuyor ve asusun ürünlerini hep kullandım devamda ediyorum bi sorun görmedim pc kapalıyken netload turbo ve diğer hertürlü linki destekliyor arkadaşımın dediğim,i ufak tepek sorunlar var onuda üst üste güncelleme çıkarıyorlar umarım düzelecek ben 34 yaşındayım öyle herkese bilip bilmeden laf atmayın bence
  • bu arada asus benin babamın oğlu değil kötüyse kötü derim niye insanları yanlış yönledirim ki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tufanoo -- 29 Ağustos 2014; 12:19:53 >
  • 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.