Turknet'e geçtiğimizden beri Asus dsl-n16 modemimde wireless üzerinden çoğu siteye girebiliyorum ve neredeyse her şeyi yapabiliyorum istediğim hızda. Ama belli site ve uygulamalar yüklenmiyor. Mesela Netflix kablolu bağlantıda ve mobil verimde telefon üzerinden yükleniyor ama kablosuz modeme bağlandığımda Netflix yüklenmiyor. Veya Mangarock isimli uygulamam normalde bilgisayar sayfası açılıyor ve mobil veriden takır takır giriyor ama kablosuzda gene yüklenmiyor. Sıkıntı ise bu telefona has değil evde bulunan 5 telefonun hepsi aynı sorundan müzdarip. Crc değeri 25 dakikada 35 oluyor ve snr değeri hep sabit ilerliyor. Bu değerlerden pek anlamıyorum yani normal mi size bırakıyorum. Modemim şu an 1.1.2.3_617 sürümünde ve bana ilk gelen sürümde de bu sürümde de aynı sıkıntı vardı. Modemde bulunan dns seçme özelliğini denedim ama seçtiğim dnslerle gene o belli yerlere girmiyordu. Defalarca kez modemi 0'layıp sadece Turknet'in verdiği kullanıcı adı şifreyle girmeyi denedim gene olmadı. Ayrıcı sadece bu iki yerde olmuyor sorun genel yerlerde de var örneğin çoğu internetten alışveriş sitesine girmiyor veya kartla ödeme yapacağım yerlere girmiyor. Sürekli mobil veriye geçip yapıp dönmem gerekiyor. Eğer bir ayarı vs varsa çok güzel olur cidden. Şimdiden teşekkürler. İstediğiniz bir bilgi varsa sağlarım.
Bu arada önceki internet sağlayıcımda bu sorun yoktu ama modemde değişikti o yüzden sorunun kaynağı hangisi bilmiyorum.
dns girip tekrar deneyin.
Yukarıda belirttiğim gibi dns değiştirdim modem üzerinden ancak yine de giriş sağlayamadım. Vpn üzerinden bağlanırsam ancak öyle sitelere giriyor ama yine Netflixe falan girmiyor vpnleri blokladıkları için.
Benzer bir sorunu ben numberone.com.tr için fark edip bildirmiştim. Ben Antalya da sorun yaşıyordum. Sağolsunlar sorunla ilgili beni aradılar. Arayın personelin dediği şey şu oldu "ben şimdi denedim bende giriyor." Ya kardeşim ben senden 1000km uzaktayım. Santral aynı bile değil. Biraz denedim anlatmayı fakat kişide teknik bilgi olmayınca çokta uğraşmadım. Öyle kaldı. Sonra DC tarafında uplink değişti. Sorun düzeldi. İsterse kendi taraflarında çözüme kavuşturabilirlerdi.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme