Şimdi Ara

Asus Dsl-N17u (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.387
Cevap
45
Favori
92.121
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selam arkadaslar. Yeni baglatacagim vdsl icin bu modemi almayi dusunuyorum. Ancak memnun kalir miyim bilemiyorum. Hepsiburada'dan alsam 2-3gun denesem ve beğenmezsem daha sonra iade edebiliyor muyum acaba bir bilgisi olan var mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • D LINK 2640 NRU modemi kullanıyorum. Dsmart zamanından kalma bir modem.

Ttnet 16mbit 250Gb tarifesini kullanıyorum.
    fiber yok. Hat maks. 16mibti destekliyor ama fiber çalışmaları da devam ediyor.
    Yatırım olarak değerlendirilebilinir diye düşünüyorum.

İhtiyaçlarım:
    -1000 mbit lan desteği
    -Çok kötü olmayan Wifi menzili
    -4-5 kişi ailede bir anda interneti kullandığında çok yavaşlama sorunu olmaması.
    -Online oyunlarda ping problemi yaşatmaması
    -USB media server,torrent bunların hiç birine ihtiyacım yok. Bazen QOS kullanıp kullanıcıları ev içinde dizginlemek için bandwith limiter ihtiyacım var.

Bu ürün fena gözükmüyor ama kullananlar kopmaların olduğunu söylüyor. Bu kopmalar torrent benzeri ek özellikleri kullanırken mi yaşanıyor yoksa normal durumlarda mı

Yani sorun şu, kullancıı hatası veya bilgi yetersizliği yüzünden ürüne çamur mu atılıyor yoksa gerçekten iyi bir modem mi?
    Türkiye için özel bir ürün olduğunu belirtilmiş. Kurulumdan sonra veya yeniden başlatıldıktan sonra çok kısa sürede hattın bağlantı kurması deniliyor. Doğruluk payı nedir?

Birde bu torrrent olaylarına çok takılmayın. Hatlar zaten kotalı. Ben açıkcası kullanmayacağım bile.
    Benim için önemli olan stabil olması ve ping problemleri yaşatmaması.

Artık 10/100mbit lan kullanmak istemiyorum.

Düşünceleriniz,önerileriniz neler?

• quote:

Orijinalden alıntı: sgen

D LINK 2640 NRU modemi kullanıyorum. Dsmart zamanından kalma bir modem.

Ttnet 16mbit 250Gb tarifesini kullanıyorum.
    fiber yok. Hat maks. 16mibti destekliyor ama fiber çalışmaları da devam ediyor.
    Yatırım olarak değerlendirilebilinir diye düşünüyorum.

İhtiyaçlarım:
    -1000 mbit lan desteği
    -Çok kötü olmayan Wifi menzili
    -4-5 kişi ailede bir anda interneti kullandığında çok yavaşlama sorunu olmaması.
    -Online oyunlarda ping problemi yaşatmaması
    -USB media server,torrent bunların hiç birine ihtiyacım yok. Bazen QOS kullanıp kullanıcıları ev içinde dizginlemek için bandwith limiter ihtiyacım var.

Bu ürün fena gözükmüyor ama kullananlar kopmaların olduğunu söylüyor. Bu kopmalar torrent benzeri ek özellikleri kullanırken mi yaşanıyor yoksa normal durumlarda mı

Yani sorun şu, kullancıı hatası veya bilgi yetersizliği yüzünden ürüne çamur mu atılıyor yoksa gerçekten iyi bir modem mi?
    Türkiye için özel bir ürün olduğunu belirtilmiş. Kurulumdan sonra veya yeniden başlatıldıktan sonra çok kısa sürede hattın bağlantı kurması deniliyor. Doğruluk payı nedir?

Birde bu torrrent olaylarına çok takılmayın. Hatlar zaten kotalı. Ben açıkcası kullanmayacağım bile.
    Benim için önemli olan stabil olması ve ping problemleri yaşatmaması.

Artık 10/100mbit lan kullanmak istemiyorum.

Düşünceleriniz,önerileriniz neler?

Torrent veya usb ile işiniz yoksa n17 u yerine dsl n16 modelini tavsiye ederim
    Cihaz saydiginiz özellikleri barındırıyor
    Dm kullanmayacağıniz için cihaz daha stabil çalışacaktır
    Kullanıcıların kopma şikayetine gelince bunu direk modeme bağlamak yanlış
    Bu işler tek taraflı değil

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: kereta

Selam arkadaslar. Yeni baglatacagim vdsl icin bu modemi almayi dusunuyorum. Ancak memnun kalir miyim bilemiyorum. Hepsiburada'dan alsam 2-3gun denesem ve beğenmezsem daha sonra iade edebiliyor muyum acaba bir bilgisi olan var mi?

Hb nin bu şekilde uygulaması varmı bilmiyorum
    Cihaz oturmuş bir ürün sorun yaşayan yok denecek kadar az

• quote:

Orijinalden alıntı: FreeRun

Led Smart Tv si olanlar harici disklerinizi yada usb bellekleri N17U nun usb girişine takarak çok kolay bir şekilde tv de diskinizi görüntüleyebilirsiniz filmlerinizi izleyebilirsiniz ,yapmanız gereken N17U nun arayüzünden Usb uygulamasına girerek alt kısımdaki ''Media Server'' kısmından usb den takılı cihazınızı seçmek, bir dakikalık bir işlemden sonra cihaz hazır hale gelecek

Aynı şekilde Sony led tv'de kullanıyorum 2 gündür fakat alt yazıları göremiyorum, tv'nin ayarlar menüsünde de yok. Sizde problem var mı?
  • 1.1.1.0 Firmware'i ile gelen farklı bir özellik ya da perf iyileşmesi var mı? Beta olduğu için tereddütte kaldım, 1.1.0.4 kullanıyorum.

Birde WD 1 TB lık boş harddiski bağladığımda alet kendini resetlemeye başlıyor, ASUS'a da sordum ama cevap gelmedi henüz. Eski WD 1TB yarı dolu harddiski bağladığımda sorun olmadı. Böyle bir problemle karşılaşan oldu mu?
  • modemi aldım gelmesini bekliyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: bilicim

1.1.1.0 Firmware'i ile gelen farklı bir özellik ya da perf iyileşmesi var mı? Beta olduğu için tereddütte kaldım, 1.1.0.4 kullanıyorum.

Birde WD 1 TB lık boş harddiski bağladığımda alet kendini resetlemeye başlıyor, ASUS'a da sordum ama cevap gelmedi henüz. Eski WD 1TB yarı dolu harddiski bağladığımda sorun olmadı. Böyle bir problemle karşılaşan oldu mu?

Siz son sürüme güncelleyip bi deneme yapın

• quote:

Orijinalden alıntı: MrCaner

modemi aldım gelmesini bekliyorum

Hayırlı olsun diyelim

• vodafone net e yenı uyelık actırdım onay beklıyorum. 32mbit vdsl paket ıcın uygunmudur acaba modem. 2 olmazsa olmaz var 1. uyumluluk halıyle 2.si ise wireless cekim gucu evin 3.katındayım 2.katta int giriş yapabılırmıyım cekimi nasıl acaba
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaanando

vodafone net e yenı uyelık actırdım onay beklıyorum. 32mbit vdsl paket ıcın uygunmudur acaba modem. 2 olmazsa olmaz var 1. uyumluluk halıyle 2.si ise wireless cekim gucu evin 3.katındayım 2.katta int giriş yapabılırmıyım cekimi nasıl acaba

Vdsl de sorun olmaz
    Yayın konusunda modemi merkezlemeye dikkat edin
    Lakin ölü noktalarda sorun yaşama ihtimali var

• Arkadaşlar daha öncede n55u kullandım şimdi n17u kullanıyorum ikisindede şoyle bi şikayetim var wifi ile biraz uzaklaşınca wifi atıyor telefonda wifi bir kısmına geliyorum ama hala 3 çubuk veya 2 çubuk çekiyor deneme amaçlı zyxel modemde kurdum denedim onda atmıyor ama Asus ta atıyor arkadaşlar daha önce başına gelen varmı yardımcı olabilecek.

• Arkadaşlar sadece tavsiye olarak söylüyorum bende bu değerler cihazın daha stabil olmasına sebep oldu... @MühendisMurat bu ayarlarıda konu başlığına eklersen iyi olur...

VDSL veya ADSL Kullanıcıları bu ayarları yaparak daha stabil signal değerlerine ulaşabilirsiniz...

Asus Dsl-N17u

Wifi kopma yaşayanlar kanal ayarını 1,6,11 olarak ayarlayıp, Wifi Proseffional bölümündende Enable IGMP Snooping seçeneğini disable yapaınız...

Asus Dsl-N17u

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tècnics -- 8 Nisan 2016; 14:31:47 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Tècnics

Arkadaşlar sadece tavsiye olarak söylüyorum bende bu değerler cihazın daha stabil olmasına sebep oldu... @yücel52 bu ayarlarıda konu başlığına eklersen iyi olur...

VDSL veya ADSL Kullanıcıları bu ayarları yaparak daha stabil signal değerlerine ulaşabilirsiniz...

Asus Dsl-N17u

Wifi kopma yaşayanlar kanal ayarını 1,6,11 olarak ayarlayıp, Wifi Proseffional bölümündende Enable IGMP Snooping seçeneğini disable yapınız...

Asus Dsl-N17u

Konuya ekleme yapayım
    Su ara ac52 yi kurcalıyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: Tècnics

Arkadaşlar sadece tavsiye olarak söylüyorum bende bu değerler cihazın daha stabil olmasına sebep oldu... @MühendisMurat bu ayarlarıda konu başlığına eklersen iyi olur...

Asus Dsl-N17u

Wifi kopma yaşayanlar kanal ayarını 1,6,11 olarak ayarlayıp, Wifi Proseffional bölümündende Enable IGMP Snooping seçeneğini disable yapaınız...

Asus Dsl-N17u

Ustad ayarlari boyle yaptim bakalim

• quote:

Orijinalden alıntı: yücel52

quote:

vodafone net e yenı uyelık actırdım onay beklıyorum. 32mbit vdsl paket ıcın uygunmudur acaba modem. 2 olmazsa olmaz var 1. uyumluluk halıyle 2.si ise wireless cekim gucu evin 3.katındayım 2.katta int giriş yapabılırmıyım cekimi nasıl acaba

Vdsl de sorun olmaz
    Yayın konusunda modemi merkezlemeye dikkat edin
    Lakin ölü noktalarda sorun yaşama ihtimali var

eskı modemım (hala kullanıyorum vdsl ye gecersen eskı olacak) tplink w8961n ustune 5dblık anten taktım 2 adet sorunsuz kullanıyorum. asus aynı sevıyeye ulasırsa harıka olur benım ıcın tek korkum ıcınde olan antenler
  • Bugüne özel bir Beta Firmware daha bu sürümde Bandwidth Limitleme yapılınca Upload'u kısıtlanmamasıydı, bu version ile normal çalışıyor gibi...

https://www.asuswebstorage.com/navigate/s/3FDCD8F999714BEA9355A48BAB39D387Y
  • Merhabalar arkadaşlar,

Doping 16mpbs ADSL kullanıyordum Alt yapım Fibere müsait olduğu söylendi Hipernete geçtim ve bu modemden aldım ADSL kullanırken bu modemle internete girdim bir firmware güncellemesi geldi yaptım.Ertesi gün VDSL'e geçtiğim o günden beri internete giremiyorum. Girmek istediğimde uzak sunucudan yanıt yok diyor.DSL ışığı yanıyor, internet ışığı yanmıyor. 1 haftadır Doping müşteri hizmetlerini arıyorum modem kurulumu yaptırıyor modemimin İp almadığı söyleniyor. Arıza kaydı oluşturuluyor İp güncelleniyor fakat yine Uzak sunucudan yanıt yok diyor. Ayarlarda gözden kaçırdığım bir şey olabilir mi ya da modem de sorun olabilir mi? 1 Haftadır bu sorun yüzünden internete giremiyorum modemi aldığımı da VDSL geçtiğimede pişman oldum! Sorun modemde mi? Kurulumda mı? Sağlayıcıda mı?
  • modem bugun geldı kurulumunu yaptım 2x5dblık tplinkle aynı oranda sınyal verdı. sorunsuz kullanıyorum. ama ıntrnet wifi şifresini bi iki kişiye verdim. bu modemı almam dakı en büyük sebep modemdekı iplerin hız sınırlamasıydı. ama bulamadım bılen varsa tarıf edebılır mı aynı zamanda dns ayarını da bulamadım
    ekstra bir sorun modem 300mbps degil 144 mbps gösteriyor sebebı ne olabılır yanında gelen repetar 300mbps eski tplink modemde 300mbps idi.
    Asus Dsl-N17u

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaanando -- 11 Nisan 2016; 18:49:52 >

• quote:

modem bugun geldı kurulumunu yaptım 2x5dblık tplinkle aynı oranda sınyal verdı. sorunsuz kullanıyorum. ama ıntrnet wifi şifresini bi iki kişiye verdim. bu modemı almam dakı en büyük sebep modemdekı iplerin hız sınırlamasıydı. ama bulamadım bılen varsa tarıf edebılır mı aynı zamanda dns ayarını da bulamadım
    ekstra bir sorun modem 300mbps degil 144 mbps gösteriyor sebebı ne olabılır yanında gelen repetar 300mbps eski tplink modemde 300mbps idi.
    Asus Dsl-N17u

bandwidth limiteri trafik yöneticisi altında bulabilirsiniz
    mac adres listeleme buglu olduğu için hızını belirleyeceğiniz cihazın mac adresini anuel girersiniz
    download ve uplado belirleyip + ile kaydedip denersiniz

dns bölümü için
    yerel ağ>dhpc sunucusu altında bulabilirsiniz

300 mps görememe sorunu için modem üstünde n bandı açık olsun

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.