Şimdi Ara

Asus Dsl-N17u (61. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.387
Cevap
45
Favori
92.120
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5960616263
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Yazdıklarınızdan anladığım şu; hattımda sorun var, doğru mu?

Bağlantı hızım mı düşük, bu sebeple mi söylediniz gerçekten anlamadım.

Bu arada gündüz ölçümüm de aşağıda, speedtest ölçümlerini dizüstü bilgisayardan wifi ile aldım.

Asus Dsl-N17u
  • dostum senlik durum degil ttnet alt yapısı kaynaklı yani ama şöyle bir şey var snr margin yani hattaki gürültü düşük 7.5 çıkmış sende o yüzden 15 altı her zaman ping olur dalgalanma olur modem alakalı degil wifi hatla alakalı durum sorun bu iyi forumlar
  • ST0RMHAWK kullanıcısına yanıt
  • Arkadaşlar evimde ttnet fiber var ve ttnetin modemi ewan’dan bağlı. N17u modemini kurmak istedim ama kurulum sırasında sürekli dsl girişinden bağlamamı istiyor. Evinde fiber olup bu modemi kullanan varsa lütfen yardımcı olabilir mi? Videodaki superonline kurulumu gibi kurmaya çalıştım ama bağlantı yine gelmedi. Ayrıca evdeki fiber kablonun girdiği kısımda cat5e yazıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sarahaten -- 7 Ocak 2019; 16:37:40 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar
    Asus dsl17u modemi kullanıyorum ve Western digital marka 2 tb harici hard disk var, bu diski modeme takıp uzakdan şifreli erişme şansım varmı, iphoneden çektiğim fotoları mesela bu harddiske atabilirmiyim ?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • tatli45 T kullanıcısına yanıt
    Merhaba evet dediginiz islemleri yapabilirsiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sarahaten S kullanıcısına yanıt
    Merhaba modemi arkadaki reset tusundan sifirladiginizdaki ilk kurulum sihirbazini surekli gec tusuna basarak gecebilirsiniz. Wan sifresini ogrenmek icin https://forum.donanimhaber.com/fb.asp?fromMobile=yes&fromZero=yes&m=134276354 linkteki konuya bakmanizi oneririm birkac tane yontem var hepsi konunun farkli sayfalarindaki yorumlarda yaziyor. Yanlis bilmiyorsam normal internet icinde ttnetin bir vlan id ve 802.1 p ayari var ilk once vlanid ve 802.1 p ayarini yapmadan deneyin olmazsa onu arastirin. Eger ttnet in vermis oldugu modemdeki sifre ile islem yapmaya calisiyorsaniz o sifreler gercek sifre degil insanlari kandirmak icin konmus yanlis sifreler. Birde mac klonlama yapmaniz gerekiyor eger evinize kadar cam fiber gelip gpona girip oradan modeme giriyorsa gerek yok ama direk binaniza cam fiber gelip dairenize ethernet geliyorsa mac klonlama yapmaniz lazim ancak ne olur ne olmaz dairenize cam fiber gelse dahi mac klonlama yapin klonlanacak mac adresi olarak ttnetin size vermis oldugu wan mac adresini yazin. Tabi wan ayarini ethernet wan olarak ayarlamaniz lazim. Modem yaziliminin en guncel surum oldugunu kontrol edin eger modemi guncellemeniz gerekirse guncelledikten sonra modemin arkasindaki reset tusuna basarak modemi resetleyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ajekdo -- 10 Ocak 2019; 8:22:43 >

• Download master uygulamasıyla indirme hızı çok düşük oluyor. İndirme yeri ile alakalı bir duum değil. son hızda indirdiğim linki download master ile çok yavaş. Bir ayarı var mı sizde nasıl ?
  • Selam Beyler Hipernet için bu modem uygun mudur? Bir konuda uygun olmadığını okumuştum ama sadece 1 kere denk geldim böyle bir yazıya bir süredir araştırıyorum.
  • TnesQuare kullanıcısına yanıt
    Hipernet dediginiz sey vdsl. Evimde turktelekom 50 mbps vdsl yani hipernet kullaniyorum sorun yok.

• ecü kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim.1 hafta önce en fazla 16 Mbps gösterirken şimdi 81 Mbps gösteriyor bende TT ile konuştum 50 Mbps verebiliriz dediler 1 2 güne geçmeyi düşünüyorum ve modemi de halletmem lazım. Asus N12E var galiba N17'ye geçiş yapacağım.
  • Şu download master`ı gene deneyeyim dedim. Aman ha sakın bulaşmayın. İki adet torrent ekledim. Daha sonra birini iptal etmek için arayüze girmeye çalıştım giremedim. Mecburen harici diski çıkarttım. Modem kendi kendine resetlendi. Bir daha da bulaşmam.

Modemin özelliği var ama kullanamıyoruz. Bravo Asus...
  • İki modem arasında kaldım beyler birisi Asus N17u ve Asus AC51. N17U biraz daha ağır basıyor ve 1 2 gün içinde sipariş geçerim diye düşünüyorum ama kafada takılan hat değerleri tabi.

• Merhaba,
    Arkadaşlar daha önce modem arayüzünden dışarda cep telefonum ile bağlanmak istediğimde asuscom.com adresimi görebiliyordum ama artık göremiyorum.
    Sabit ip kullanıyorum ama ev dışındaykan bağlanamıyorum asus bu hizmetimi kaldırdı yoksa ben mi bulamıyorum.
  • TnesQuare kullanıcısına yanıt
    Tabi bütçene bağlı ama 5ghz ozelligi olan modem almani öneririm. N17u’da 2.4ghz destekli sadece. Artık çoğu telefonun, tabletin, pcnin 5ghz bağlantısı var daha kaliteli kablosuz bağlantı sağlayabilirsin.

• Merhaba.
    Üstadların fikrini bekliyorum:
    Bilgisayarı açmadan 4k film indirip bu filmleri DLNA ile televizyondan izlemek istiyorum.
    Bunun için Bittorrent ve DLNA destekli bir modem alıp bu modeme harici bir harddisk takarak modemin bilgisayar olmadan 4k filmi bu harddiske indirmesini ve yine filmi de televizyonla modemdeki harddiske DLNA ile bağlanıp seyretme olayını bir süredir araştırıyorum.
    Bu işi en ekonomik şekilde çözmek istediğimden iki modem üzerinde duruyorum: Asus N17U veya Airties 5760. Airtiesin sıfırı olmadığından ikinci el almak durumundayım Asusu biraz daha ekonomik olsun diye ikinci el alabilirim.
    İndirilecek ve oynatılacak filmler 4k olduğu için boyutlarının büyük olacağından ve gerek indirirken ve gerek oynatırken donanımı yoracağından bu konuda problemsiz bir sonuca ulaşmak istiyorum.
    Şimdi asıl danışmak istediğim konu şu:
    Bu iki modemle bu işi halledebilir miyim? Hangisi daha verimli olur?
    Eğer bunlar olmazsa veya bunlardan daha iyi bir yöntem varsa o nedir?
    Bu işi en ekonomik ve düzgün bir şekilde nasıl hallederim?
    Şimdiden teşekkürler.

• Modeme harici bağlı olarak sürekli kullanıyorum dışarda iken AiCloud veya telefona yüklediğim program ile kullanıyorum ancak merak ettiğim birşey var GSE iptv uygulaması ile bağlantı yapmam mümkün mü

Çok bilip anladığım yok ama vlc player ile bir defasında URL filan kurcalayıp bağlantı kurmuştum ama onu da nasıl yaptığımı hatırlamıyorum

• Herkese Merhaba,

Uzun zamandır N17U kullanıyorum ancak özelliklerine çok derinlemesine girmemiştim. Yakın zamanda AiCloud kullanmaya karar verdim, ev ağımdan bağlantıda sıkıntı yaşamıyorum ancak DDNS ayarlarında problem yaşıyorum. Birçok hostname belirlemiş olsam da hala uzaktan bir tarayıcı aracılığı ile veya evdeyken telefonu mobil internete döndürüp bağlantı yapamıyorum, hep sayfa görüntülenemiyor hatası alıyorum. Asus desteğe çok başvurdum ancak sorunu çözemediler. Yakın zamanda da DDNS ayarlarına girdiğimde "geçersiz IP" hatası veriyor sayfa. İnternet bağlantımda vs. hiçbir problem yok, yalnızca DDNS çalışmıyor.

Benzer durum yaşayan veya çözümün nerede olduğunu bilen birisi varsa yönlendirebilirse çok memnun olurum.
  • Güncelleme geldi
    https://www.asus.com/tr/Networking/DSLN17U/HelpDesk_BIOS/

ASUS DSL-N17U Firmware version v1.1.2.3_674 (This product supports both Annex A and Annex B)
    DSL:
    - DSL Driver updated - v5.5.2.11_20190226, fixed Turkey ISP Turk Telekom DSLAM compatibility issue. Which leads to longer than expected sync time.

Bug fixes and enhancements:
    - New input field "ASUS Service No./Case#" added for Feedback form.
    - Fixed VoIP service fail issue after Dual WAN fail back occurred.
    - 2.4GHz band enhancements adopted.
    - Fixed static route rule cannot work if the rule is for second WAN interface issue.
    - Removed DSL Modulation > G.DMT mode auto switch function based on data rate observed.
    - Fine tune DHCP leases > expire time display format.
    - Dual WAN ping target timeout(3 times), changed to 8.8.8.8 instead.
    - Fixed Router app failed to prompt for a new version of firmware for update issue.
    - Fixed various Web UI related issues.
    - Removed unnecessary debug message from Syslog "==>Set_RadioOn_Proc (ON)”.
    - Fixed OpenVPN username/ password with special character % failed to work issue.

Security:
    - Fixed CVE-2004-0789 (DNS Response Flooding) vulnerability.
    - Fixed malformed DNS packet validation.
    - Fixed class/type validation , no more IN/A replies to non-IN/A queries.
    - Fixed invalid authoritative replies with fake address.
    - Added NotImpl reply to non-IN/A queries.

• Slm. Dlna da sınır var mı? 2 hdd bagli. Belli bir sayiya gelince tarama duruyor sanki. Dosya bozuk olabilir diye son okunan dosyanin adini z ile baslatarak sona aldim ve tekrar tarattim. Bu sefer bir sonraki dosyayi listeleyerek tekrar durdu.

• 
Sayfa: önceki 5960616263
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.