Şimdi Ara

Asus Dsl-N17u (62. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.387
Cevap
45
Favori
92.120
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6061626364
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

İşyerimiz için ağ çözümü aramaktayım ve ASUS DSL-N17U cihazıyla bu çözüme kavuşabilir miyiz diye araştırıyorum.Yardımcı olursanız sevinirim.

Şuan Zyxel VMG3312-B10A kullanmaktayız. 50 MBIT'e kadar VDSL2 hizmeti almaktayız(statik ip tanımlı)
    Elektrik kesintisi sonucu VDSL sinyalimiz gittiğinde modemi kapatıp cep telefonu(statik ip tanımlı) ile anabilgisayara internet sağlayıp, ana makinadan da windows 10 wifi-hotspot paylaştırıcı ile diğer bilgisayarlara paylaşım yapıyoruz. (not: anabilgisayar, şirketimizin programının kurulu olduğu pc)

Elektrik kesintisi sonucu VDSL den, manuel olarak 3G ye geçmek bizim için uğraştırıcı oluyor ve zaman kaybına yol açıyor.

Bu sorundan bağımsız oalrak GIGABIT destekli modeme geçerek bilgisayarlarımız arası bağlantının daha akıcı olmasını istiyoruz.

ASUS DSL-N17U özelliklerinde yer alan aşağıdaki madde bizim sorunumuzu çözer mi?
    *USB port üzerinden 3G/4G bağlantı desteği (Telefon ve 3G Dongle üzerinden)

Amacım 3G MODEM kullanmadan mevcut cep telefonu(statik ip tanımlı) üzerindeki interneti dağıtmak ve bilgisayarlar arasındaki ağı devam ettirmek.

NOTLAR:
    1)statik ip kullanmamız zorunlu ve 2 adet statik ip tanımlama hakkımız var. mecburen biri DSL , biri GSM hattı olacak.
    2) UPS ile modemi besliyoruz
    3) Elektrik kesintisi 10 dakikayı aştığında VDSL sinyalimiz gidiyor. Dolayısıyla cep telefonundaki interneti paylaştırmak için 10 dakikamız var

• mgilik kullanıcısına yanıt
    Merhaba, ihtiyaciniz olan ozellik n17u da mevcut hatta internet paylastiracaginiz telefonu surekli modeme takili birakirsaniz cift wan ozelligi sayesinde vdsl sinyali gittiginde belirlemis oldugunuz gecikme suresi sonunda usb ile baglamis oldugunuz usb modem veya android telefonun internetini otomatik olarak secilir ve modem usbye bagli olan aygittan internete cikar vdsl sinyali geri geldiginde otomatik olarak vdsl kullanarak internete cikar. Burada android telefon diyorum cunku modem ayar sayfasinda telefon diye belirtmiyor android telefon diyor ios ile nasil calisir bilmiyorum veya ios ilede duzgun calistigi halde yanlislik oyle yazilmisda olabilir. Tabi belirtmekte fayda var n17u eski bir modemdir ve ayrica vdsl de sorun yasayan cok fazla insan var ben fiberde kullaniyorum bir sorun gormedim. Yeni ve vdsl de fazla sikinti yaratmayan cift wan ozellikli baska modemlerede bakabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ajekdo -- 23 Nisan 2019; 23:10:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu modemle USB harddisk takıp torrent indiren var mı? Modemin özelliklerinde torrent download var diyor ama asus modemlerde torrent download sıkıntılı diyenler var.
  • Usb hdd taktım ama diskin içeriğini goremedim. Şunun usb ayarlarını tam aciklayabilece varmı acaba. Konu icerisinde vardır mutlaka ama bulamadım.

• kugutex kullanıcısına yanıt
    Hdd yi taktiktan sonra arayuzden paylasim ayarini yapiyorsunuz ondan sonra ftp baglanti ile disk icerigini goruyorsunuz yukleme veya indirme yapabilirsiniz. Modem arayuzunden goremezsiniz. Eger trafik yonetiminden indirme ve yukleme ayarlarini yaptiysaniz onlari yukseltmeniz gerekir cunku hdd yi yazip okurken o hizlara takilip 1 gigabit ile baglanacagina ordaki hiz sinirlamasina takiliyor cihaz.

• Arayüz sayfası açılmıyor bu bendemi bi tek böyle

• quote:

Orijinalden alıntı: MrCaner

Arayüz sayfası açılmıyor bu bendemi bi tek böyle
    Arayüz sayfasını 10 gün falan modem kapatılıp açılmadığında bendede açılmıyor.
    Modeme bağlı 2 tb hdd bağlı durumda bende. Hdd mi yavaşlatıyor ara yüzü diye düşünüyorum ama bilemedim sebebini.
  • Modem üzerinden vpn kurulumu yapan oldumu ?
    Xvpn ve Express vpn üyeliğim var. Vpn sekmesinden open vpn kurulumu gerçekleştirdiğimde her iki firmada'da bir çok ülke ip denedim 7 mbit internet hızını geçemedim.
    Bilgisayarlarda, telefonda, tablette programlar üzerinden bağlandığımda ise 25mbit hızı almaktayım. Modem üzerinden kurulu yaptığımda ise 7mbit'i geçmiyor. Sebebi ne olabilir ?
  • Extinet_DeviL kullanıcısına yanıt
    Modemden ötürü olabilir.

• Bu modemden memnun musunuz? Kopma vs problemleri var mı?

• Merhaba biz bugün n17 aldık daha fazla karıştırma durumum olmadı ama şu gözüme takıldı. Eski modemim Airties 5453 modemim var ondaki güç snr vs ile asus modemdeki değeler farklı acaba nedeni nedir güncelleme vs hiç bir şey yapılmış değil modem şuan sadece internet bağlantısı kurulu. Birisinde ulaşabilir 25 27 civarı asusda 22,5 gösteriyor.

Asus Dsl-N17u

Asus Dsl-N17u

• Bana yardımcı olabiliecek birisi var mı acaba Firmware versiyonunu kurdum modeme Donanım Yazılımı Sürümü:1.1.2.3_674 ama bide Utilities Sürüm 2.2.2.8 2016/04/147.05 MBytes var onuda kurmam gerekiyor mu?
  • Utulites kurmanıza gerek yok.

• Acaba bu modemde belirlediğim saatlerde wifi otomatik kapatma özelliği var mı? Öyle bir şey gördüm gibi geliyor tanıtımlarında.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tnncer

Acaba bu modemde belirlediğim saatlerde wifi otomatik kapatma özelliği var mı? Öyle bir şey gördüm gibi geliyor tanıtımlarında.
    Misafir kullanıcıda var

• Cihan kullanıcısına yanıt
    Sağolasın. Benim aradığım başkaydı her gün aynı saatte kapattıp açılacak bişey istiyordum buldum sonrasında.

Wifi > Profesyonel > Kablosuz Planlayıcıyı etkinleştir > Evet

Seçeneğinden ordan yapılabiliyormuş yapmak isteyen olursa.

• Merhaba benim aklıma bişey takıldı. Adsl2 kullanıyorum modemde kararlık ayarı var acaba o nedir ne işe yarıyor.

Asus Dsl-N17u

Birde dowland master denemdim ancak bi türlü torrenti indirmiyor arayüzüne girerken takılıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tnncer -- 6 Haziran 2019; 22:7:9 >
  • yakın zamanda millenicom internetine geçeceğim. onların verdiği modemi almak istemedim. vdsl destekli bir modem almam gerekiyor. yeni yeni modem araştırıyorum fakat çok da bir fikre sahip değilim açıkçası. interneti evde kullanacağım. sizce bu model yeterli olur mu ya da başka öneriniz olur mu?
  • EcthelionTG kullanıcısına yanıt
    Yeterli 3 4kisiden sonrasında yavaşlama oluyor ama.

• Modem arızalandı. Garantiye verdim. Tamiri mümkün olmadığından değişim belgesi düzenleyip satın aldığım yerden değiştirmemi istediler. Satın aldığım N11 mağazası elinde olmadığından para iadesi yapacağını söylüyor. Ben sayın aldığımda 230 liraydı şu an 380 lira bu cihaz. Aynı modemi alamayacağım. Alt modeline bile yetmiyor. O yüzden asus a bel bağlamayın. Telefondan canım yandı. Modemden de. Bir daha asus un yanından geçmem.

• 
Sayfa: önceki 6061626364
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.