Şimdi Ara

ASUS DSL-N55U Veya AIRTIES AIR 5650 Hangi Modem ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
39
Cevap
0
Favori
3.873
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: hey

quote:

Orijinalden alıntı: Essentiel

VDSL dediğimiz Fiber internet olmuyor değil mi?Fiberle kullanılabiliyor diye okumuştum tabi işlem yapılması gerekiyormuş.Benim asıl merak ettiğim konu çekim gücü ve DLNA veya USB'den film izlediğimizde ki hızı hangisinin daha iyi acaba?

türkiyede 2 tip fiber internet var,

1. ttnet hipernet :

a) eğer ki hızınız 20mbps ye kadar ise bulunduğunuz yere göre adsl veriyorlar adına fiber diyorlar

b) eğer ki hızınız 20mbps üzeri ise vdsl ya da vdsl 2 oluyor

Bunların hepsine sahte fiber diyorlar genelde, neden diye sorarsanız upload 1mbps

2. superonline, metronet..

bunlarda ethernet üzerinden bağlantı alıyorsunuz burdan gerçek fiber olduğunu anlayabilirsiniz, zaten upload unuz da 10mbps ve üzeri oluyor..

asus dsl-n66u : 1a,1b,2 destekli bağlantı olarak artısı dual-wan ile fiber,adsl,vdsl,3g yedekli ve loadbalance kullanımı var
    asus dsl-n55u : 1a,2 destekli bağlantı olarak artısı dual-wan ile fiber,adsl,3g yedekli ve loadbalance kullanımı var
    airties 5650 : 1a,1b,2 destekli, vdsl gerekliyse eğer bağlantı olarak dsl-n55u dan iyi fakat vdsl gerekli değilse bağlantı seçenekleri performans vs olarak dsl-n55u daha iyi

Merhaba,

asusun modemlerinde load balance ve fail over kullanımı varmı gerçekten özelliklerinde fail over gördüm ancak hiç bir yerde load balance görmedim.

siz kullanıyormusunuz bu modemi geçekten varsa almayı planlıyorum.

• Dsl-n55u modelinde dualwan firmware yuklediginizde ozeklik var ama ben loadbalance olarak kullsnmsdim performansi konusunda bisey diyemem

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar bende dsl-n16u ile dsl-n55u arasında kaldım ne fark var tam olarak öğrenemedim. nette u moceli c modeli vs vs diye var ve donanımları da değişiyormuş yani Türkiyede satılanların donanımı be enin değilim. U ile bitenşer sanki biraz kısılmış gibi. N55 e çift işlemci var deniliyor ama n16 da da çift var sanırım. n55 bi modelinde van var bir mdelinde wan yok kafam karıştı iyice. Asusun sitesinde arayüze bakıp farkı anlayayım dedim ama onlarda standart bir arayuz adresi vermişler. yani n16 ile n55 farkı belli olmuyor.

Sonuç itibari ile anladıklarım
    N55 önce n16 sonra
    N55 A bandı (5G) var n16 yok
    N55 3yüzbin bağlatı destekli n16 da
    n55 wan port var n16 wan port yok
    n55 ramı n16 nın yarısı
    n55 600Mb n16 300Mb

yanlış olabilir düzeltmenizi ve artısı eksısı bakımından yardımlarınızı bekliyorum.
  • N16u n55u nun bir 5ghz siz hali gibi, n16u da wan var

• Ben de alma aşamasındayım. Dubleks daireye ne alacağıma karar veremedim. 240 TL den fazla da vermek istemiyorum. Tek isteğim çekim gücü iyi olsun. Torent falan önceliğim değil.
    Teşekkürler

• depeche35 kullanıcısına yanıt
    airtiesin 5442+4400(229tl) gibi geniş ev paketlerini almanı tavsiye ederim.
    tek bi cihaz iki kattada %100 verim sağlamaz.
  • Hmm... Öyle mi?... İyi oldu söylediğiniz. Şu ana kadar bir tek siz bu çözüm yolunu gösterdiniz. Dubleks de çözüm arayanlar bile tek pahalı 3 antenli olanları tercih ediyor forumda. Sağolun... Daha detaylı bilgi verirseniz.. Sevinirim... Başka modeller falan

Kesinlikle, tek cihaz tam verimli olmaz.
  • Asus DSL-N55U + Access Point Alan genişletici + bunlarda yetmezse Asus USB-N14 300Mbps Yüksek Menzilli Kablosuz Ağ Adaptörü Linklerin üstüne tıklayın.
    Ama bu şekilde çözüm kesin olur.Eğer fiyat pahalı geldiyse çözüm yolu değiştirilebilir. Asusun modemi iyi çekim alanı sağlar ama binanın yapısına ve duvar kalınlığına göre eğer çekim alanı düşerse bir tane ortaya merdiven kısımlarından birine Access Point koyulur ve menzil artar eğer bu da çözüm olmazsa bir adet usb adaptör alıp o şekilde kesin çözüm alırsınız. Ama benim size önerim ilk başta bir adet asus modem alın ve deneyin olmazsa bir adet Yüksek Menzilli Kablosuz Ağ Adaptörü alın bir de o şekilde deneyin en son ihtimal bir tane alan genişletici alın.Eğer evin ust katında bir den fazla bağlantı olacak ve wireless'e bağlanılacaksa o zaman alan genişletici şart.Ama ben airties 5650 kullanıyorum o yüzden modem ile ilgili sorularınızı aldıktan sonra çok cevaplayamam ama burda bölüm yetkili "hey" diye bir arkadaş var o asus modemler konusunda çok bilgili o size yardımcı olur.Not: Eğer bunlarda bir çözüm yolu olmazsa anten değişimi 10-15 dbi anten alabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tekos -- 27 Kasım 2014; 6:30:55 >

• Bana zaman ayırdığınız için öncelikle teşekkür ederim. Peki airties mi yoksa asus mu diye sorsam Size.. Düne kadar sizdeki modeli almayı düşünüyordum

• quote:

Orijinalden alıntı: depeche35

Bana zaman ayırdığınız için öncelikle teşekkür ederim. Peki airties mi yoksa asus mu diye sorsam Size.. Düne kadar sizdeki modeli almayı düşünüyordum

Rica ederim ,Herşey ihtiyaca göre . Eğer bittorent ile indirme yapacaksanız benim modemden alın derim çünkü ben memnunum. Ama çekim alanı,programsal destek(kısıtlama,limitleme,trafik akışları vs.) gibi konularda asus daha iyidir.Çünkü benim ürünün içindeki anten dbi oranı ile asusun farklı ve asusta antenler değişebiliyor.Sizin amacınız çekim alanı ise asus bu konuda bence daha iyidir.Ama airties'ın müşteri hizmetleri çok iyi.Size yol göstermesi açısından anlatayım. Benim evim 3 katlı bir ev ben 2. katta oturuyorum.Modem odamda aşağıya garaja indiğim zaman cep telefonumun 3 anten seviyesinden 1 anteni çekiyor.O yüzden bence size yetmez. Ama benim düşünceme göre ürünleri teker teker alın. Yani ilk başta modemi alın deneyin ne kadar çektiğine bakın.Sonra çekmezse tercihe göre Access point veya usb wireless alabilirsiniz.Ama içlerinde en sağlıklısı menzil artırıcıdır.Merdivenin başına koysanız butun 2. kattan çeker.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tekos -- 27 Kasım 2014; 8:12:32 >

• Sizin dediğiniz sıralama doğrultusunda alacağım Ürünleri. Çok mantıklı ve güzel, güzel izah etmişsiniz. Alma aşamasına gelince bir daha rahatsız edeceğim ileride. Hayırlı günler dilerim efendim.

• Modemler arasinda ciddi anlamda cekim olarak fark yoktur. Hepsi sağlık açısından belli bir yasal değeri aşmamak kaydıyla denetime tâbi olarak üretilir. Anten gücü çekim gücü demek değildir. En büyük örneği cisco nun cihazlarina bakarak gorursunuz.
    iki cihaz alinmasi gerektiğini ve bu saydığım şartların göz önünde bulundurulmasini dikkate alırsak burda önemli olan fiyat seviyesidir. Tahmine dayali tavsiyelerle sorununa çözüm üretmek zor. Biraz gerçekçi yaklaşırsan çözüme ulaşacaksın.

• quote:

Orijinalden alıntı: i'm insane

Modemler arasinda ciddi anlamda cekim olarak fark yoktur. Hepsi sağlık açısından belli bir yasal değeri aşmamak kaydıyla denetime tâbi olarak üretilir. Anten gücü çekim gücü demek değildir. En büyük örneği cisco nun cihazlarina bakarak gorursunuz.
    iki cihaz alinmasi gerektiğini ve bu saydığım şartların göz önünde bulundurulmasini dikkate alırsak burda önemli olan fiyat seviyesidir. Tahmine dayali tavsiyelerle sorununa çözüm üretmek zor. Biraz gerçekçi yaklaşırsan çözüme ulaşacaksın.

Ama bir konuda size katılmıyorum anten dbi değeri sinyal aktarımını çok etkiler.2-3 dbi antenli bir modem ile 10 dbi antenli bir modem asla aynı sinyal yayılımını yapmaz.Alan artımı + sinyal kalitesi artışı olur. Sinyalin yetmediği yerde de menzil artırıcı(Access point) bu işi daha fazla kolaylaştırır.Ama aslında şöyle bir tezatta var alan arttıkça hız azalır ama konuya girersek arkadaşın kafası karışır diye girmedim.O yüzden en mantıklı modem + Access point

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tekos -- 27 Kasım 2014; 14:52:40 >

• Peki geleceğe dönük(fibernet) den ötürü 5650 alsam. Çekim alanı sorunu da yaşarsam dark-wrt302-300mbit-n üstüne alsam mı.....
    Yoksa hocamın dediği gibi asus 55nu..yetersiz geldiği noktada mı dark-wrt302-300mbit-n üstüne alayım. Veya 55nu yerine daha uygun fiyatlı 14nu yu mu alsam..
    Çok teşekkürler

• Tekos kullanıcısına yanıt
    arkadaşım bilgi sahibi değilsin yada yanlış bilgi sahibisin.
    cihazda çıkış gücü diye bir değer de var. anten demek iyi çekmesi demek değil.
    cisconun hemen hemen hiç bir modeminde anten yok. ama asusun tp-linkin 3 antenli modemlerinden 3 kat daha iyi çekiyor. ozaman bunu bana açıklada tezini doğrula bakayım.
    fiber için alacaksan 5650 al. bitanede repeater al sıkıntı yaşamazsın. ben 3 katlı evimde repater OLMADAN 5650 yi kullanıyorum. sen repeater la birlikte kullandığında asla sorun yaşamazsın.
    asus un yazdığın modelleri türktelekomun fiberini yani(vdsl) i desteklemez.
    türkcell superonline gibi ethernet ile gelen fiberlerde kullanılabilir. fakat şöylede bir şey var, superonline kendi verdiği modemden başka cihaz kullanmana izin vermiyor.
    superonline a geçersen zaten modem veriyolar.
    türktelekom kullanıyorsan fiber + vdsl destekli 5650 alman gerekir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: i'm insane

arkadaşım bilgi sahibi değilsin yada yanlış bilgi sahibisin.
    cihazda çıkış gücü diye bir değer de var. anten demek iyi çekmesi demek değil.
    cisconun hemen hemen hiç bir modeminde anten yok. ama asusun tp-linkin 3 antenli modemlerinden 3 kat daha iyi çekiyor. ozaman bunu bana açıklada tezini doğrula bakayım.

Merhaba , Biraz sakin olun bence ne bu şiddet bu celal,belki yanlış bilgi sahibiyim sana bir şey açıklamak ve doğrulamak zorunda değilim öyle "bakayım" içeren kelimelerde hiç hoş olmuyor.Ama öğrenmen için yazayım yinede tabiki bizde okuyarak,kullanarak öğreniyoruz tabiki bizimde bilgimizde eksiklikler ve yanlışlar vardır.Ben zaten cisco iyi çekmez demedim cisco modemin çekim alanını da bilmiyorum.Ben arkadaşa asus'un antenlerini değiştirebilirsiniz o zaman daha fazla alana sinyal ulaşır dedim.Yapılabilecek uygulamaları anlattım. "cisconun hemen hemen hiç bir modeminde anten yok" yazmışsınız , Ama anten yok diyince inanın çok güldüm :D Nasıl anten yok,o zaman bizim kullandığımız 5650'lerde de anten yok dışında anten olmaması veya gözükmemesi cihaz antensiz demek değildir :) cisco veya kişisel kullanım için linksys ürünlerinde dahili anten var. Geliştirmek istenirse bazı modellerin'e external anten takılabiliyor. Cisco veya linksys ürünlerinde Access point,router ve modemlerinde mimo anten teknolojisi denilen çoklu nokta çıkış ve çoklu nokta giriş diye adlandırılan anten sistemlerini kullanılır.Yani bu ürünlerin içinde antenleri vardır ama dahilidir.Mesela Vatan Bilgisayarda satılan şu cisco ürünü hani sizin antensiz dediğiniz ürün ve özelliklerini size resimlerle gösteriyorum.Birde sizin demenizle o zaman takılan o 5dbi - 10dbi harici antenleri cihaza boşuna takıyoruz.Çünkü yararı yok.Sizin antensiz modem üreten cisco firmasınında bu harici antenleri var tabiki süs niyetine yapmamışlar istenirse cihaz üzerine veya outdoor yani ev dışına bile takılabiliyor ve genişleme sağlanıyor.
     ASUS DSL-N55U Veya AIRTIES AIR 5650 Hangi Modem ?

• üslûmu yanlış anlamış olduğunu sanıyorum. tabiki bilemeyebilirsin. herkes herşeyi bilecek diye birşey yok. bişey istaplamak zorunda da değilsin.
    amacım sadece bilgi sahibi olmadan bukadar kesin konuşmalar yapmaman.
    ama görüyorum ki hala aynı şeyi yapmakta ısrar ediyorsun.
    anten olmamasından kastım çok iyi çekmesini sağladığını iddia ettiğin koca koca 3-5 tane harici antenin olmamasıdır.
    bilgisi olmayan birine fazla detay girmediğim için öyle yazdım.
    burada anlatmak istediğim şey anten gücünün yüksek olması anten gücü düşük cihazdan daha fazla çekeceği anlamına gelmediğidir.
    5650 nin dahili 2x5dbi anteni var. asusun söylediğin modelinde 3x5 harici anteni var. cisconun görselini attığın modelinin 2x2dbi dahili anteni var.
    bunların 3 ünü de dene eminimki en düşük anten değeri veren cisco en iyi çekimi verecektir.
    araştırma yaptığında gördüğün o mimo anten teknolojisi sayesinde harika bir sinyal kalitesi sunuyor.
    cihazların anten değeri dbi yanında sinyal çıkış gücü dbm değeride vardır.
    bi cihazın çıkış değeri düşükse istediğin kadar büyük anten tak ciddi anlamda birşey değişmez.
    yüzeysel olarak anlatmaya çalışıyorum bunu sana. detaya girecek olursam konunun içinden ne sen ne ben çıkamayız.
    amacım sidik yarıştırmak değil sakın beni yanlış anlama.
    sadece konu sahibine yardım etme çabasındayım.
    konu sahibi söylediklerinden yanlış bir algı çıkarmaması için kendisine durumu netleştirmek amaçlı senin yazdıklarına ithafen bşyler yazdım.
    senin yazdıklarının bahsi geçen cevaplarım sana karşı art niyetle yazılmış fln sanma yani.
    Selam üzerinize olsun.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.