Şimdi Ara

Asus Eee PC 1015PN?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.964
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar netbook konusu açılınca atom işlemcilerin ekran kartını kötüler herkes. Bu netbookta atom işlemci olmasına rağmen, Nvidia ION 2 Destekli 512 MB Ekran Kartı kullanılmış + olarak HDMI girişi bilem var.
    http://www.istanbulbilisim.com.tr/asus-eee-pc-1015pn-netbook-fiyatlari-kampanyali-netbook-en-ucuz-mini-laptop-modelleri-firsatlari-taksit-avantajlari,22010.html#TabPanelStart
    Bu seriyi kullanan var mı? Yorum getirebilecekler? Tercih sebebi olabilir mi? Tartışalım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mosch -- 12 Kasım 2011; 23:57:40 >

• ben epey araştırmıştım netbook almadan önce. buna dayanarak şunu söyleyebilirim; e-350 + hd6310 >>> n550+ion 2
    şurda benchmarklar var zaten ilgilenirsenhttp://www.tomshardware.com/reviews/amd-e-350-atom-d525-nvidia-ion-2,2905.html
    ki burda D525 kullanılmış işlemci, ona rağmen amdnin sonuçlar daha iyi. bu durumda asus/hp/lenovo'nun e-350 modellerine bakmanı tavsiye ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: wagner

ben epey araştırmıştım netbook almadan önce. buna dayanarak şunu söyleyebilirim; e-350 + hd6310 >>> n550+ion 2
    şurda benchmarklar var zaten ilgilenirsenhttp://www.tomshardware.com/reviews/amd-e-350-atom-d525-nvidia-ion-2,2905.html
    ki burda D525 kullanılmış işlemci, ona rağmen amdnin sonuçlar daha iyi. bu durumda asus/hp/lenovo'nun e-350 modellerine bakmanı tavsiye ederim.

Benim şahsi asıl netbook'a yönelme amacım; en çok taşınabilirlik, en uzun şarj ömrü. Yani aman, -ekran kartı çok iyi olsun çat pat oyun oynayayım filmleri en iyi kalitede izleyeyim ya da tv'ye aktarım ordan en kaliteli halde izleyeyim- beklentilerinde değilim. e 350 işlemci diyosunuz ki mesela 11" istemiyorum ben kesinlikle 10" kâfidir. Ayrıca e350 işlemci = 18W. N570 = 8,5W enerji harcıyor dolayısıyla atom'un harcadığı daha az yani daha uzun şarj demek oluyor Dolayısıyla atom olsun istiyorum şahsi hesaplamalarım ertesinde. Yanlış düşünüyor da olabilirim farklı yorum getirebilecekler varsa bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mosch -- 13 Kasım 2011; 0:58:59 >

• Hocam aynı cihazından bende mevcut cihazla ilgili biraz bilgi vereyim size

+ ları
    -HD film izlerken asla sorun yaşamazsınız hd tv bağlayıp dizi filmi öğle izliyorum
    -Oyun performansıda fena değil youtube da crysis/call of duty mw 3/ oynayanlar var
    -tuş takımı çok şahane
    -touch pad baya bi geniş
    -cihazın bilek konulan kısmında ısı pilakları var bunun sayesinde ısındığını hissetmiyorsunuz(ısı yalıtımı iyi)
    -cihazın yanında 500 gb bulut depolama alanı veriliyo
    -şarjı iyi gidiyor
    -hdmi girişi mevcut

eksilerileri
    -Cihaz tr de çok yaygın değil ancak bi sorun oluşturacağını sanmıyorum
    -Bunun dışında bi eksisi yok bir tek bu yeni fusion netbooklar bu cihazlardan iyi bende onlarla bu cihaz arasında kalmıştım bu cihazı seçtim sorunuz olursa sormaktan çekinmeyin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Doit -- 14 Kasım 2011; 20:28:47 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Doit

Hocam aynı cihazından bende mevcut cihazla ilgili biraz bilgi vereyim size

+ ları
    -HD film izlerken asla sorun yaşamazsınız hd tv bağlayıp dizi filmi öğle izliyorum
    -Oyun performansıda fena değil youtube da crysis/call of duty mw 3/ oynayanlar var
    -tuş takımı çok şahane
    -touch pad baya bi geniş
    -cihazın bilek konulan kısmında ısı pilakları var bunun sayesinde ısındığını hissetmiyorsunuz(ısı yalıtımı iyi)
    -şarjı iyi gidiyor
    -hdmi girişi mevcut

eksilerileri
    -Bunun dışında bi eksisi yok bir tek bu yeni fusion netbooklar bu cihazlardan iyi bende onlarla bu cihaz arasında kalmıştım bu cihazı seçtim sorunuz olursa sormaktan çekinmeyin

Teşekkürler yorumun için arkadaşım. Şarjı ne kadar gidiyor? Bunu merak ediyorum en çok. Aldığın baya olmuş herhalde ama ilk zamanlar ne kadar gidiyordu şimdi ne kadar gidiyor?
    Benim niyetim hd tvye bağlayıp film izlemek değil esasen küçücük ekranda çok kaliteli film izlemeyi istemekte saçma. İsteğim ve arzum çok gitsin şarjı ve masaüstü işlerinde takılmalar olmasın.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mosch

quote:

+ ları
    -tuş takımı çok şahane
    -touch pad baya bi geniş
    -şarjı iyi gidiyor
    -hdmi girişi mevcut

eksilerileri

Teşekkürler yorumun için arkadaşım. Şarjı ne kadar gidiyor? Bunu merak ediyorum en çok. Aldığın baya olmuş herhalde ama ilk zamanlar ne kadar gidiyordu şimdi ne kadar gidiyor?
    Benim niyetim hd tvye bağlayıp film izlemek değil esasen küçücük ekranda çok kaliteli film izlemeyi istemekte saçma. İsteğim ve arzum çok gitsin şarjı ve masaüstü işlerinde takılmalar olmasın.

hocam zaten 82 ekran lcdye bağlıyorum 10 inc ekranda hd izlemek saçma olurneyse daha önce netbook kullandınız mı bilmiyorum ancak bu notebook ile netbook arası bi cihaz yani rahat rahat masaüstü işlemlerinizi yapabilirsiniz.hatta dediğim gibi oyun bile oynayabilirsiniz

Şarjı konusuna gelirsek eğer cihaz 2 çeşit performansı var ve buna bağlı olarak şarj süresi değişiyor.Cihazı aldığınızda sitesinden bir program indiriyorsunuz grapcher switcher(yanlış yazdım büyük ihtimalle adını) bu program sayesinde ekran kartlarınız arasında geçiş yapabiliyorsunuz Ben daha çok anakartında üstünde olan intel ekran kartını kullanıyorum.Bu sayede şarjım ortalama 5.30-6 saat arası gidiyor 2.ekran kartı seçeneği seçerseniz(daha çok oyunlarda falan açıyorum) o zaman 3-3.30 saat arası bişi gidiyo.Tabi bu verdiğim saatler değerleri gerçek kullanım değerleri ,kutuda 9-10 saat gider diyo ancak bilirsiniz ki hiç bi zaman kutularda reklamlarda dedikleri kadar gitmez bu meretlerin şarjı

ancak dediğim gibi benim ürün 1.yılını doldurmak üzere ürünü sıfır alacaksanız normal kullanımda 7-7.30 saat arası gider(intel ekran kartı açıkken)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Doit -- 15 Kasım 2011; 0:24:49 >

• quote:

quote:

quote:

+ ları
    -tuş takımı çok şahane
    -touch pad baya bi geniş
    -şarjı iyi gidiyor
    -hdmi girişi mevcut

eksilerileri

hocam zaten 82 ekran lcdye bağlıyorum 10 inc ekranda hd izlemek saçma olurneyse daha önce netbook kullandınız mı bilmiyorum ancak bu notebook ile netbook arası bi cihaz yani rahat rahat masaüstü işlemlerinizi yapabilirsiniz.hatta dediğim gibi oyun bile oynayabilirsiniz

Şarjı konusuna gelirsek eğer cihaz 2 çeşit performansı var ve buna bağlı olarak şarj süresi değişiyor.Cihazı aldığınızda sitesinden bir program indiriyorsunuz grapcher switcher(yanlış yazdım büyük ihtimalle adını) bu program sayesinde ekran kartlarınız arasında geçiş yapabiliyorsunuz Ben daha çok anakartında üstünde olan intel ekran kartını kullanıyorum.Bu sayede şarjım ortalama 5.30-6 saat arası gidiyor 2.ekran kartı seçeneği seçerseniz(daha çok oyunlarda falan açıyorum) o zaman 3-3.30 saat arası bişi gidiyo.Tabi bu verdiğim saatler değerleri gerçek kullanım değerleri ,kutuda 9-10 saat gider diyo ancak bilirsiniz ki hiç bi zaman kutularda reklamlarda dedikleri kadar gitmez bu meretlerin şarjı

ancak dediğim gibi benim ürün 1.yılını doldurmak üzere ürünü sıfır alacaksanız normal kullanımda 7-7.30 saat arası gider(intel ekran kartı açıkken)

Peki windows puanlamaları kaç acaba ?

• neden asus 1015px düsünmüyorsun ? 1015PN den hem işlemci olarak daha yeni ve performanslı bir işlemci kullanıyor hemde senin tüm istediklerine sahip bir netbook ( 7 saat civsrında (wifi acıkken) sarjı gider , wifi kapalıyken 9-10 saat , 10 inç ekranı var , 1 kg kadar agırlıgı var sormak istedigin baska birsey varsa yanıtlayayim
  • quote:

Orijinalden alıntı: turkishwizard04

neden asus 1015px düsünmüyorsun ? 1015PN den hem işlemci olarak daha yeni ve performanslı bir işlemci kullanıyor hemde senin tüm istediklerine sahip bir netbook ( 7 saat civsrında (wifi acıkken) sarjı gider , wifi kapalıyken 9-10 saat , 10 inç ekranı var , 1 kg kadar agırlıgı var sormak istedigin baska birsey varsa yanıtlayayim

Daha yeni işlemci dediğin PN N550 PX N570 :) Ekran kartı olayı güzelmiş ki geçiş yapılması ayrıca güzel bi detay. Şarj süresini uzatırsın bu şekilde daha nolsun. PX düşünüyorum ben zaten de hani kullanıcılarının yorularını merak ettim forumda hiç yorum yoktu o seriye.
  • n550 kullananlar youtube da video izlerken takılmalardan sikayet ediyorlar 720p film izlerken takılıyor diyorlar ama ben n570 ile ne youtube da takılıyorum nede 720p izlerken hatta birkaç defa 1080p denedim onları dahi super performance mod da takılmadan oynatıyor , sence n550 ile n570 farkı o kadarda az mı ?
  • quote:

n550 kullananlar youtube da video izlerken takılmalardan sikayet ediyorlar 720p film izlerken takılıyor diyorlar ama ben n570 ile ne youtube da takılıyorum nede 720p izlerken hatta birkaç defa 1080p denedim onları dahi super performance mod da takılmadan oynatıyor , sence n550 ile n570 farkı o kadarda az mı ?

Hocam valla benim cihazın işlemcisi n550 yanlız bu 1015 pn modellerin en önemliği özelliği içinde ekran kartı bulunması bu cihaz modellerine kafa tutabilecek(tabi bu fiyat aralıklarında) şu an için 1-2 asus netbook daha var birde fusionlar var Bu 1015 modelleri netbook gibi değil de netbook ile notebook karması gibi görmek lazım O yüzde önerdiğiniz cihaz işlemci yönünde biraz daha üstün (n550 1.50 ghz / n570 1.66 ghz) ama içinde ekran kartı bulunduğundan dolayı o farkı çok rahat bir şekilde kapatıp öne geçebiliyoMisal size örrnek vereyim big bang theory 720 p indirdim nvidia kartla açtığımda dizi oynarken işlemcide sadece %17 arası %20 oluyor Nvidia kartla değilde normal intel kartta açtığımda yine akıcı bir şekilde izleyebiliyorum yanlız bu sefer işlemci %70 %80 arasında gidip geliyor.Nvidia kartın + ları baya var bu 1015 pn modellerinde mw 3 falan oynanabiliyor olmasının nedenide bu kart ( bu arada yakın bir zamanda mw3 test edicem inş akıcı bir şekilde çalıştırır

Bu arada puanlamayı koydum puanlamada sanırım bi sorun var çünkü bildiğim kadarıyla bütün puanların ortalamasını alması gerek ama yaptığım puanlama ortalamayı almadı
     Asus Eee PC 1015PN?

Bu arada şurada baya detaylı incelemişler cihazı
    http://www.notebookcheck-tr.com/Inceleme-Asus-Eee-PC-1015PN-Netbook.43091.0.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Doit -- 16 Kasım 2011; 3:57:11 >

• quote:

n550 kullananlar youtube da video izlerken takılmalardan sikayet ediyorlar 720p film izlerken takılıyor diyorlar ama ben n570 ile ne youtube da takılıyorum nede 720p izlerken hatta birkaç defa 1080p denedim onları dahi super performance mod da takılmadan oynatıyor , sence n550 ile n570 farkı o kadarda az mı ?

Ne diyosun bu yorumlara turkishwizard kardeş
  • ekran kartı olarak 1015pn nin 1015 px ten ustun oldugunu anlamamak icin salak olmak lazım onu biliyorum , işlemci olarakta %15 kadar 1015px stün o yuzden netbook almandaki amac oyun oynamak degilse 1015px daha ustun ama yok oyun oynarım hdmi dan tv a baglarım diyorsan 1015pn öne gecer ( ben yinede oyun oynamak istesem ve tv a baglamak istesem 1015 pn almam o zaman gider lenova s205 alırım hem işlemcisi 1015pn den iyi hemde ekran kartı
  • quote:

Ayrıca e350 işlemci = 18W. N570 = 8,5W enerji harcıyor dolayısıyla atom'un harcadığı daha az yani daha uzun şarj demek oluyor Dolayısıyla atom olsun istiyorum şahsi hesaplamalarım ertesinde. Yanlış düşünüyor da olabilirim farklı yorum getirebilecekler varsa bekliyorum.
    Çok az fark var arada onu belirtmek lazım. Asusun N570 atom ve E-350 fusion işlemcili 2 modeli arasında, aynı sitede yapılan incelemelerde batarya ömrü olarak sadece 25 dakika fark var. Kazandığınız 3d performansını hesaba katarsanız bence AMD daha iyi bir seçim. Tabi illa ekran 10" olacak diyorsanız Atom daha uygun :) N570lerin 1080p videp performansı hakkında yorum yapamıyorum ama "sorun yaşıyorum" diyenleri görüyorum. Ben E-350 işlemcili netbookta izlediğim 1080p videolarda en ufak bir sorun yaşamadım henüz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wagner -- 17 Kasım 2011; 22:17:29 >

• quote:

ekran kartı olarak 1015pn nin 1015 px ten ustun oldugunu anlamamak icin salak olmak lazım onu biliyorum , işlemci olarakta %15 kadar 1015px stün o yuzden netbook almandaki amac oyun oynamak degilse 1015px daha ustun ama yok oyun oynarım hdmi dan tv a baglarım diyorsan 1015pn öne gecer ( ben yinede oyun oynamak istesem ve tv a baglamak istesem 1015 pn almam o zaman gider lenova s205 alırım hem işlemcisi 1015pn den iyi hemde ekran kartı

Arkadaşın dedikleri doğru yanlız bir kaç şey daha eklemek istiyorum bu ekran kartları oyun oynamaktan ziyade hd film performansı için konulmuş yani 10 inc bir ekranda full grafikte oyun oynasanız olucak ki Burada ki amaç yüksek çözünürlük filmlerde ki performansı artırmak ki baya fark ediyo yazdığım gibi ekran kartı açıkken %17 %20 arası işlemcide yük varken ekran kartı kapatıldığın bu durum %70 %80 lere kadar çıkabiliyo.Ama arkadaşın dediği gibi şu anda netbook alıcaksanız fusionları tercih etmeniz daha sağlıklı olur

bu arada wagner adlı arkadaşın dediği de doğru yani n570 işlemcis olup içinde harici ekran kartı olmayan cihazlarda hayvani efektlere sahip bir hd filmde az çok takılmalar olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Doit -- 18 Kasım 2011; 1:46:57 >

• bugün vatanda gördüm fiyatı 711 tl idi.Daha önce bakmamıştım bu modele o yüzden işlemci konusunda birkaç sorum oldu.netbook un üstünde n550 işlemci yazıyor fakat vatanın koyduğu etikette n570 diyor sonra biraz araştırdılar ve n570 olduğunu söylediler.tam alıyordum ki teşhir ürünün kaldığını söylediler vazgeçtim hdmi çıkışı olması ve ekran kartı ilgimi çekti.acaba 1080p videoları çok rahat oynatabilir mi bu cihaz?ayrıca bilmediğim için soruyorum 1015px e karşı dezavavantajları var mıdır?şimdiden çok teşekkürler
  • arkadaşlar bu konuda bana yardım edebilecek birileri var mı? ayrıca şu an hiç bir yerde bu ürünü göremiyorum. Netbook piyasası ortadan kalkıyor mu acaba hiç bir ürün kolayca bulunamıyor.
  • Hocam yukarda yazdığım yazıları okursanız aradaki farkı yazdım.Zaten sizin işlemcini n670 ise arada hiç bir dezavantaj yok demektir.Film oynatmakta sorun yaşamazsınız
  • arkadaşlar okudum yorumlarınızı gayet bilgilendirici. Ürünü şu an piyasada bulamıyorum.vatanda var bir tane teşhir ürünü onuda almak istemiyorum.bu ürünü görmeseydim mis gibi alıcaktım 1015px i nerden gördüm bunu ya hdmi çıkışlı netbook almak istiyorum.evde baya film izlerim o yüzden bu özellik önemli.Hayırlısı diyelim o zaman
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.