1000h Geldiği zaman hemen almıştım,ondan sonra oldukca güzel modeller çıktı,tabii hepsine bakıp bakıp yutkunuyordum,ama nihayet tamam diyebileceğim ve alabileceğim bir alet çıktı.ASUS 1201N pek çok beklentiyi karşılıyor.Sizlerin değerli görüşlerinizi bekliyorum.Sevgiler.
z 520 işlemci n280 ile kıyaslanınca performansı nasıl?
Arkadaşlar en geç bir netbook alacağım. Buy.com'da Asus 1201N'ın fiyatı 473 dolar.http://www.buy.com/prod/asus-eee-pc-1201n-pu17-12-1-netbook-intel-atom-dual-core-n330-1-6ghz/q/loc/101/212820542.html Aslında bütçem tam olarak 400 dolar ama bu ürün istisna yapabilirim. Peki ya değer mi ? Yapacağım şeyler: Nette sörf, müzik dinlemek, film izlemek ve de çok az oyun. (Oyunlar eski oyunlar olacak. Tomb raider çok eski versiyonları gibi..) Çalıştırmazsa da problem değil. Netbook'u sadece bir kez alacağım için bütçeme uygun en iyi netbook'u almak istiyorum.
1201N'den daha iyi olan bir netbook var mı bu listede ?
Yok gibi görünüyor. Lenovo hala çıkarmadı ION'larını. Ya da ben göremedim hala. Yalnız 12" ekrana ve o fiyata çıkınca laptop da düşünmeye başlayabilirsiniz. Bence bir netbook 750 TL'yi ve 10" i geçmemeli. Ama sizin karar vereceğiniz birşey.. :)
quote:
Orijinalden alıntı: Taurus20
Arkadaşlar en geç bir netbook alacağım. Buy.com'da Asus 1201N'ın fiyatı 473 dolar.http://www.buy.com/prod/asus-eee-pc-1201n-pu17-12-1-netbook-intel-atom-dual-core-n330-1-6ghz/q/loc/101/212820542.html Aslında bütçem tam olarak 400 dolar ama bu ürün istisna yapabilirim. Peki ya değer mi ? Yapacağım şeyler: Nette sörf, müzik dinlemek, film izlemek ve de çok az oyun. (Oyunlar eski oyunlar olacak. Tomb raider çok eski versiyonları gibi..) Çalıştırmazsa da problem değil. Netbook'u sadece bir kez alacağım için bütçeme uygun en iyi netbook'u almak istiyorum.
1201N'den daha iyi olan bir netbook var mı bu listede ?
Dostum belirttiğin siteden Türkiye için alışveriş yapılıyormu. Eğer yapılıyor ise gümrük veya sevkiyat esnasında riskler varmı?
1201ha modeli geldi stoklarda 1201n modelide ön şiparişte olsa ne güzel olacak.Bi gelemedi ya
Hepsiburadaya mail atalım(ben attım) sitesinden 1201n için belki daha erken getirirler :)
ASUS Eee PC 1201N bu cihaz için HızlıAl'a mail attım,ne zaman gelir diye,şubat ayında gelecek cevapını verdiler.
Arkadaslar ben almanyadayim bu haftaici Asus 1210HA almayi planliyorum 10 incler cok kucuk gozumu yoruyr 11 inclikler de bu modelle ayni fiyat oldugu icin/ bunu almaya karar verdim almanya mediamarkt ya da saturn fiyati 400euro. asus 1210ha yapacaklarim film izlemek'yazi yazmak'internete girmekle kisitli. ama kucuk olmasi da gercekten guzel bir ozellik/ bazi sorularim var, 1 bizim bu tarz netbooklara ek ucret odeyerek cd driver monte ettirebilme imkanimiz yok mu?? 2 windows vista veya 7 kullanmak bunlari yavaslatmiyor mu aldigimda esk xp ye donme gibi bisiy yapabilir miim?? 3 harici cd okuyucular ne kadar verimli calismakta?? 4 z520 islemci normal anladigimiz dilde neye karsilik geliyor acaba demek istedigim cekirdek sayisi ve 1.3 1.6 2.2 tarzi ghz cinsinden. cunku hiz benim icin gercekten onemli fotograflara bakarken takilan bir bilgisayar istemiyorum HERKESE COK TESEKKURLEr
@beyonder
1-Optik sürücü eklenmesi mümkün değil. Ancak harici olarak US 2.0 slim dvdrrw alabilirsin. 2-Win7 gayet stabil şuan. Driverları sitesinde var ise XP kullanılabilir. 3-Harici okuyucular dahiliye göre %10-15 yavaş kalabilir ama bu durum pek hissedilmez. 4-İşlemcileri diğer statüdeki işlemciler kıyaslarsak elbette düşük kalıyor. T4200 civarı bir performans gösterebilir. Bu işlemcilerden diğer dizüstü ve masaüstü işlemcileri bir performans pek beklenmemelidir.
peki hiz konusunda ne diyorsun sonucta kullandigi ekran ve kapasitesi de az oldugu icin masaustu gucu olmasa bile yine de is gorecek hizda olur di mi??
Hemen hemen. Full HD mkv filmleri kasmadan oynatabilir diye düşünüyor. İşlemcisinin biraz daha hızlı olması gerekirdi.
Açıkçası benim bekledigim alet bu. Fiyatının ise 1000tl den fazla olmasını istemem acıkcası. Zira standart bir hesapta 750 lira tutuyor. Hadi boğaziçi bilgisayarın 100 dolar ekledigini göz önüne aldıgımızda fiyat 900 liraya geliyor. Ama kalkıp hepsiburadada görünce o kadar yüksek bir alt modeli sasırdım ve amazondan falan baktım fiyat bulamadım karsılastırma icin :(
Tahminim model numarasına yakın bir fiyattan satılacak.
Saka :o :/ Yok yahu o kadar yapmaması lazım. Zira yaptıgı sacmalık olur o zaman [2 katı fiyattan satmak falan gibi adeta 1.5 katından satıp %50 kar kazanmak olur bu bogazici pc nin]
Arkadaslar bogazici ile su konuda görüsen oldu mu?: Yurt dısından getirtip Türkiye'de garantisini saglatmak. Merak ediyorum alsak yurt dısından Tr'de cıktıgı zaman garanti saglarlar mı? Bu arada yurt dısından almayı deneyen oldu mu?
Arkadaşlar ION teknolojili EEE Box bile yeterince pahalıyken, fazla iyimser fiyatlardan bahsediyorsunuz. Ortalarda yok lakin son gördüğümde N10Jb bile 1000 TL civarlarındaydı.
bu netbook un amacını pek anlamadım. çift çekirdek ion koyuyosun, hiçbir oyunu açmıyor. pil ömrü yarı yarıya düşüyor elde var sıfır. fiyati çok yuksek ekranı kalitesiz vs vs. ekranı max 115cd parlaklık çok kötü durumda benzer fiyata sahip olucak acer ferrari one ile karşılaştırırsak, ekran max 226 cd ya sahip. hadi neyse bunu geçtim oyun performansına gelirsek(hiçbi netbook la oyun oynanmazya bukadar para veriliyor bari digerlerinden bir farkı varmı merak ettim.)
the demo version of Anno 1404 was tested, which can only be called playable with gripes in view of an average of 19.1 fps on Asus' 1201N in the lowest settings asus en düşük ayarlarda 19 fps alıyor,
The HD3200 has to struggle with Anno 1404 and heavily studdered at at resolution of 1024x768 with 22.3 fps.ayar seviyesini bilmiyorum ancak cozunurluk daha yuksekken ferrari one da 22 fps
fear 2 dede biri 22 biri 20 . fiyatlari aynı niye bukadar bekleniyor bu netbook anlamadimda sonuçta gerçek degişmiyor ne yaparsanız yapin oyun oynanmiyor bunlarla.20 fps demi oynıycaksınız yani oyunları ?
birde düşük modeli olan asus-eeepc-1201ha 890 lira. acer ferrari 1050 lira. asusun daha ucuz olmasını beklemek saçma olur.sonuçta hayal kırılıgı. hd videoysa zaten çogu netbook 1080p oynatıyor.ne + sı var bunun 700 liralık netbook lardan... ion dendi cift cekirdek dendi bende gerçekten birşeyler bekledim.ilk once acer sonra bu hayal kırıklıgı yarattı bende.hayır beklentilerımmı cok yuksek diycemde, hiçbir oyunuda açmıycaksa neden çıft cekirdek ion falan konuluyor ben onu anlamıyorm.zaten 60 fps de beklemiyordumda barı 30 u geçseymişler.
@Exxcrea
Çift çekirdek olan ION değil, Atom. ION'un çift çekirdekli modeli henüz çıkmadı, test aşamasında.
2 hafta önce yurt dışından almaya niyetlendim. Ancak Windows 7 performansı düşük.
1080p mkv videoları kasmadan açacağından pek emin değil. Amacım hd player ve taşınabilir pc olarak kullanmaktı. Yalan oldu olacak. Zaten TR fiyatı 1000'nin altında olmayacak.
aslında göründüğü kadar ilginç bir ürün değil. Çift atom'un bile performansı yetersiz. Pil ömrü o performansa göre düşük. O fiyatlara çıktıktan sonra cuvl işlemcili bilgisayarlar veya Amd congo platformuna bakılabilir. işlemci, gpu dengesi daha iyi bir platform.