Şimdi Ara

Asus F3JC Laptop LCD Soketi Kırıldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
2.078
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Resimlerde görüldüğü gibi laptopun lcd ekranına bağlanan soket yuvası karttan kırıldı ama kırılan parça direk anakarta bağlı değil.
    Bir kablo ile anakarttan gelen daha küçük bir kart parçası. Bir de aynı yerdeki menteşe kırıldı.
    Hangi parçaların alınması gerek ya da anakart değişmeden ya da lcd değişmeden tamiri mümkün müdür?
    Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler, saygılar.

İşte anakarta bir kablo ile bağlanan kart parçası, soket buraya bağlıydı. Soket 20 pinli.

Bu da soketiyle beraber kırılan yuvanın yeri.

• Bugunu sakarlar gunu ilan etmek istiyorum. ekranina zarar veren ikinci kisisiniz. hocam sahibinden yada gittigidiyorda kendi modelinize uygun parcalar bulabilirsiniz. Forumda da bir kac kiside F3 modelleri parcalari vardi.
    Sanirim inventer i kirmissiniz.. lcd degismez ama inventer degisir eger inventer ise. tam gorunmuyor resimlerde kırılan tum parcalarin resimleri koysaydiniz keske
  • Yok hocam ben bugun kirmadim :D
    Daha onceleri kuzenim kirmis bir kosede duruyordu babamin aslinda alet. Bilgisayarci cok para tutar demis bir bakayim dedim ben de.. Kirilan tek parca sadece lcd soketinin takildigi soket yuvasi. Soket yuvasi lehimlendigi yerden cikmis ve lehimlendigi yer kirilmis ben de lehimlendisi yerin resimlerini koydum, ikinci resimde de altinda sokette var.

Bu soket 20 pinli ve sol taraf, sag taraftaki soket 30 pinli onda sorun yok.
  • hocam kırılan iki kısmında resimlerini alsak. hani tek ekrani cekip koymussunuz gibi. kopan kırılan tum kısımlari gostereydiniz hah bu diyebilseydik
  • Haklısınız hocam tam derdimi anlatamamışım.,
    Resimlerde kırılan kısım gözüküyor aslında. Googledan sağlam bir laptopun (aynı model) resmi üzerinde kendi kırık parçalarımı göstermeye çalıştım bu resimde. 1 numaralı parça 2 numaralı yerden kırıldı. Ayrıca 2 numaralı parçanın sol ucu da kırık ama kırılan parçayı bulamadım ne yazık ki.

• Ekranda goruntu geliyor mu senin simdi? yoksa goruntu yok mu? bunu denedin mi?
  • Hayir hocam goruntu gelmiyor. Ilk kirildiginda azicik goruntu gelmis sonra tamamen gitmis simdi hic goruntu yok.
  • Yok hocam değil bu arada demin makineyi harici monitöre bağladım.
    Gayet düzgün çalıştı sadece ekranda görüntü yok yani.

Edit: Sanırım buldum hocam kurulan parça bu ilandaki ürün, yani resimdeki üründeki pcb'ye çok benziyor aynısı olmayabilir tam emin değilim.

http://urun.gittigidiyor.com/ASUS-F3-EKRAN-KABLOSU-F3-GORNTU-KABLOSU-F3-FLY_W0QQidZZ40884286

Bu da kırılan menteşenin aynısı

http://urun.gittigidiyor.com/ASUS-F3-MENTESE-F3S-MENTESE-F3F-MENTESE-SOL_W0QQidZZ40884248

Desenize alet yoktan yere 40 lira masraf çıkarttı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tk1023 -- 13 Haziran 2011; 23:59:29 >

• http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-bilgisayar-notebook-dizustu-asus-f3jc-parcalari-46341226/detay/?
    Hocam arkadasin tamami parcalanacak duzeyde sanirim. isterseniz ona bir sorun belki elindekini size satmak isteyebilir.
  • Aradım görüştüm hocam, yarın parçalara bakıp eğer çalışıyorsa fiyatı konuşacağız.
    Bu ilanı gösterdiğiniz için teşekkür ederim çok sağolun.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.