Şimdi Ara

ASUS F3JC mi yoksa ACER 5634 MÜ???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.078
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar son noktaya geldim artık. bu iki modelden birini alıcam...

ikisi de aynı fiyat: 1289$ + KDV

ASUS F3JC

İşlemci : Intel Core 2 Duo 1.83 GHz Processor
    Bellek (Mb) : 1 GB 667 DDR2 RAM
    Ekran Kartı : Nvidia GeForce GO7300 256 MB ekran kartı
    Ses Kartı : Bütünleşik Intel® High Definition Audio ( Azalia ) uyumlu ses yongası, 3D efektler & full duplex
    Faks Modem : -
    Ağ Kartı : 10/100 LAN
    Pcmcia : PCMCIA 2.1
    Sabit Disk (Gb) : 100 GB 5400 Rpm
    Optik Sürücü : 8 x DVD - Dual
    Pil Tipi/Ömrü : Li-Ion 9 cell 4 saat
    Ekran Boyu (Inch) : 15.4" WXGA (1280 x 800) TFT, Glare
    İşletim Sistemi : Microsoft Windows XP HOME TR
    Boyutlar : 354 x 284 x 35,2 mm /
    Geliştirilmiş Portlar : 1 x IEEE1394, 3x USB 2.0, PCMCIA 2.1
    Wireless : 802.11a/b/g WiFi,
    Kızılötesi :
    Bluetooth : Bluetooth
    Aksesuarlar :
    Diğer Özellikler : 1.3 MP kamera
    Ağırlık : 2,85 kg
    Garanti : 24 ay
    ------------------------------------------------------------------------------------------

ACER 5634

İŞLEMCİ: INTEL CORE 2 Duo T5600 1.83Ghz 667 Mhz FSB

--------------------------------------------------------------------------------
    HDD: 120 GB hard disk drive (5400 rpm)

--------------------------------------------------------------------------------
    RAM: 1024 MB DDRII

EKRAN: 15.4" WXGA (1280x800) CrystalBrite TFT LCD Ekran, 16ms

EKRAN KARTI: Nvidia NV7300 256 PAYLASIMSIZ 512MB Hypermemory

CD-R / DVD / CD-RW: DVD-Dual Double Layer RW

Modem : 56K ITU V.92 data/faks modem

Ethernet: Gigabit Ethernet, Dual-band tri-mode 802.11a/b/g Wi-Fi

Port Çıkışları: 3x USB2.0 , VGA

İşletim sistemi: Windows XP Home Türkçe (SP2)

Ağırlık: 2.83kg

Pil Ömrü: 3 saat pil ömrü, 6-cell pil, 1 saatte 80% doluluk

Bluetooth: Var

Kart Okuyucu: 5-in-1 kart okuyucu

Web Cam: 1,3 Mp Acer Orbi WebCam

Tv Kartı: -

Garanti: 2 yıl

Kafama takılan nokta şu: F3JC modelinde ekran kartı 512 paylaşımlı desteği olup olmaması...

arkadaşlar f3jc nin tek modeli var değil mi 4 çekirdek olan modelde. yani ekran kartı değişmez değil mi?

bilgisayarcı ACER ı daha çok seveceğimi söyledi... yardımcı olun...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DarkWillBeDarken -- 12 Kasım 2006; 15:52:22 >

• Asus ve Acer'in ekran kartının aynı olması lazım. 128mb dahili hafıza içeren geforce 7300 GPU.128mb üstü belleğe turbocache özelliği sayesinde mevcut RAM'den kullanarak çıkıyor. 128mb'i dedicated olduktan sonra 256 veya 512'ye RAM'den kullanarak çıkmış olmasının performansın hissedilebilecek düzeyde arttırması söz konusu değil.Nvidia'nin turbocache'i olsun ati'nin hypermemory'si olsun tamamen tüketici pazarlama tekniği olarak kullanılan bir uygulama ve gördüğüm kadarıyla başarılı olmakta.

Asus'un ethernet kartı acer gibi gigabit ethernet'i destekliyor.Ayrıca Asus'da sırf tercih nedeni olabilecek 9 cell pil var 4-5 saat kullanılabiliyor.Asus'u 1200$ fiyat seviyelerine bulmak da mümkün.Acer'in tek artısı +20gb disk alanı.Fiyat performans oranı olarak acer'dan 1 basamak değil bir kaç basamak üstün bir ürün F3JC.
  • arkadaşım bu forum sana yardımcı olamaz bu saatten sonra, sen aşmışsın sıyırmışsın, git asus dizüstülere bi dokun bi test et sonra alıp almayacağına sen karar ver, bende sürekli buradan araştırdım sordum soruşturdum her seferinde bi " acaba " kaldı aklımda, alınca herşey bitti.

Şuan ASUS F3F kullanıyorum ve 2 gün önce birisine F3JC aldım hayran kaldı, git gör bak beğen, buralarda olmaz
  • acer fazla düşünmeye gerek yok!!
  • bende sinana katılıyorum acer bencede bir numara ben yurtta kaldıgım icin 2 makinayıda inceledim birkere acerın tasarımı asustan guzel diger taraftan ekran kartlarına gelince asus 128 paylasımsız 256 turbocache ,acer ise 256 paylasımsız 512 mb hyphermemory...bide 9 cell 6 cell muhabbeti var bataryalar icin oyle 4-5 saat gidiyor diyeni gormedim asus icin..genelde asus 3-3.5 civarı gidiyor acer da 3 civarı yani ahım şahım bir fark yok kullanım suresi olarak..acer 20 gb fazlası ve wireless sinyal guclendirici ozellikleri yemede yanında yat dedirtiyo..autocad cizimi yapıyorum 3dmax te render işlemlerini cok rahat gercekleştiriyo need4speed carbon ,pes5 yukledim fena degil bence ...Asus F3JC mi Acer 5634 mu diye sorarsanız..2 sinide kullanan biri olarak kesinlikle ACER 5634 derim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uniorganization -- 12 Kasım 2006; 22:54:22 >
  • f3cj almaya karar veriyodumki kafam karıştı

bu acerın bi linki varmı

benhttp://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=1736 buldum ama burda ekran kartı sizin yazdığınızdan faklı yazıyo

birde bu pil ömrü hakkaten pek farklı değilmi
  • quote:

Orjinalden alıntı: salla_gitsin

f3cj almaya karar veriyodumki kafam karıştı

bu acerın bi linki varmı

benhttp://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=1736 buldum ama burda ekran kartı sizin yazdığınızdan faklı yazıyo

birçok modelde olduğu bigi bunda da iki farklı model var... mesela ACER ın bi modelinin 6 farklı versiyonu varmışşşş...

mesela bak sana link vericem:
    http://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=1737

alacağım bilgisayar bu. bu adres de nova bilgisayar ;)

evet arkadaşlar kesin kararımı verdim... ACER 5634 alıyorum... 1289$+KDV ye buldum bi bilgisayarcıda... daha ucuz bildiğiniz yer varsa söyleyin bi zahmet...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    msi ge70 mi acer v3 772g mi
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Acer 5634 in ekran kalitesi nasıl acaba? Bende kararsız kalmış durumdayım, Acer 5634 veya Dell6400 almayı planlıyorum. DELL in ekran kalitesini sevdim ancak Acer i bir türlü görme imkanı bulamadım, yani alacak olursam makinayı görmeden almış olacağım.
  • teşekkürler kardeş ama o zaman şöyle bi sorun çıkıyo aradaki fiyat farkı

novada f3jc 1199$+kdv bu yazdığınız model 1349$+kdv yani 260 ytl gibi bi fark oluyo, ne farkı varki bu kadar para farkı verelim
    bide dediğim gibi pil ömür açısından ikisini değerlendirebilecek biri varmı acaba
    quote:

Orjinalden alıntı: DarkWillBeDarken

quote:

Orjinalden alıntı: salla_gitsin

f3cj almaya karar veriyodumki kafam karıştı

bu acerın bi linki varmı

birçok modelde olduğu bigi bunda da iki farklı model var... mesela ACER ın bi modelinin 6 farklı versiyonu varmışşşş...

mesela bak sana link vericem:
    http://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=1737

alacağım bilgisayar bu. bu adres de nova bilgisayar ;)

evet arkadaşlar kesin kararımı verdim... ACER 5634 alıyorum... 1289$+KDV ye buldum bi bilgisayarcıda... daha ucuz bildiğiniz yer varsa söyleyin bi zahmet...

• alacağım yerden 1349$+kdv değil de 1289$+KDV ile alacağım. (1289-1199) x 1.18 = 106 usd. o da yaklaşık 155 ytl gibi bi para yapıyor. 20 gb fazla harddisk+ 256 sabit, 512 mb hypermemory desteğini sayarsak, 155 ytl bence buna değer. çünkü laptop bi defa alınıyor... upgrade imkanı fazla değil. ikincisi pil meselesine gelince; F3JC ile acer arasında 15-20 dakika kadar bi fark var (f3jc daha fazla) alacağım yerde ikisi de aynı paraydı... bilgisayarcı ikisini de kullanmış, bana dedi ki acer daha iyi. daha memnun kalacağımı söyledi... ikincisi, ikisi de aynı paraydı. zaten özellikleri yukarıda var... o yüzden ACER 5634 alıcam

• ben ASUS diyorum.Acer'da kullandım ama ASUS bir başka.Ayrıca madem karar vermişsin bence artık konuşmak gereksiz al gitsin.
  • ayrıca monster'a da bak bence fena değil gibiler...
  • monster a baktım da beğenmedim o kadar... bi de sanki modelleri biraz saçma gibi geldi... yanlış anlama camelon kardeş... ne için dediğimi anlarsın şimdi: wireless lan normalde yok. opsiyonel 35usd+dv yazıyo hepsinde. 1 gb ram, 80 gb HD, NV Geforce 6600 ü geçen modeli yok... fiyatı da 1399 usd+kdv...http://www.pcdepo.com/asp/listgroup.asp?group=UN10 burdan baktım... wireless ops. yeni gördüm... parayla taktırıyon... :D

yine de düşüncen için sağol... tşk...
  • quote:

Orjinalden alıntı: DarkWillBeDarken

alacağım yerden 1349$+kdv değil de 1289$+KDV ile alacağım. (1289-1199) x 1.18 = 106 usd. o da yaklaşık 155 ytl gibi bi para yapıyor. 20 gb fazla harddisk+ 256 sabit, 512 mb hypermemory desteğini sayarsak, 155 ytl bence buna değer. çünkü laptop bi defa alınıyor... upgrade imkanı fazla değil. ikincisi pil meselesine gelince; F3JC ile acer arasında 15-20 dakika kadar bi fark var (f3jc daha fazla) alacağım yerde ikisi de aynı paraydı... bilgisayarcı ikisini de kullanmış, bana dedi ki acer daha iyi. daha memnun kalacağımı söyledi... ikincisi, ikisi de aynı paraydı. zaten özellikleri yukarıda var... o yüzden ACER 5634 alıcam

Hypermemory kelimesi yanlış yazılmış ati'ye ait bir teknoloji nvidia'daki ismi turbocache. Acer'da 256mb sabit olduğunu iyi araştır bununda yanlış yazılmış olması çok büyük ihtimal asus'daki gibi 128mb sabit 512mb turbocache'li olabilir.Son olarak 6cell 9 cell farkı 15-20 dakika değil öyle olsaydı 7 cell derlerdi bunuda araştırırsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi imperio -- 13 Kasım 2006; 19:29:46 >

• asus Suyun altında bile calışır. Şaka bi yana sağlam olması insana güven veriyor.
  • arkadaşlar pek de faydalı bir forum olmuş.
    bende asus almaya karar verdim ama bu aleti 1199 dolar artı kdv ile alabileceğimiz biryer var mı?
    tabii ki garantisi ve müşteri ilişkileri sağlam olan bir yer:)
  • Ya aslında öyle bazı özellikleri opsiyon olarak sunuyolar ama yeni modelleri var ya infronic'de görmüştüm 1399$ a geforce go7600 yongalı olanlar vardı bulursam linkini ekleyeyim.Ayrıca Asus f3jc alacak arkadaş iyi seçim 4+ Netsiparis 'de 1199$ yani senin dediğin fiyata vardı kaldıysa....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi camelon -- 14 Kasım 2006; 0:22:58 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: camelon
    1399$ a geforce go7600 yongalı olanlar vardı bulursam linkini ekleyeyim

çok ii olur yaa
  • Dostum link'i buldum sonunda aşağıya ekledim bakabilirsin...

Ayrıca bu monster modellerinden kullananlar varsa lütfen bilgi paylaşımı yapalım...

LİNK
  • quote:

Orjinalden alıntı: camelon

Dostum link'i buldum sonunda aşağıya ekledim bakabilirsin...

Ayrıca bu monster modellerinden kullananlar varsa lütfen bilgi paylaşımı yapalım...

LİNK

yaa bunu daha önce görmüştüm özellik olarak süper ama monster markası hakkında bikaç soru var kafamda..ayrıca kasasıda çok önemli estetik ve güzel durmalı..malzemesi kaliteli olmalı..

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.