Şimdi Ara

ASUS F3SV açılma problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
533
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar benim ASUS F3SV dizüstü bilgisayarımla alakalı bir problemim var. Bilgisayarı bugün açtığımda Xp nin hoşgeldiniz mesajından sonra donup kaldı. Birkaç defa kapatıp açtım ama yine aynı sorun oldu. Ben de format atmaya karar verdim. Format sırasında hardiskk biçimlendirilip, dosyaları kopyaladıktan sonra pc yeniden başlatıldı. Ancak yeniden başladktan sonra ekranda sadece yanıp sönen bir imleç var ve öylece duruyor bilgisayar. Bu sorun hakkında yardımcı olabilir misiniz? Sebebi ne olabilir acaba?

• Yüklediğiniz XP cdsinde SATA driverlar tümleşik halde mi ? PC nin bios'un ACHI modu disable konumunda mı enable konumunda mı ? Enable konumunda ise Disable a almanızı öneririm . Zira kendi notebook'uma kurmaya çalıştığım XP devamlı mavi ekran ve reset hatası veriyordu . Şans eseri ACHI yi disable konumuna aldım , kurulum tamamlandı . Bundan kaynaklanabilir . Ek olarak donup kalma , reset atma gibi sorunlar ram ve ram uyumsuzluğundan kaynaklanan bir problemden de kaynaklanabilir .Kolay gelsin
  • İlk format denememde bilgisayarda harddisk görnmüyor hatası verdi bende satalı bir cd hazırladım ve onunla başladım formata bu hatayı vermedi. Biosu açtım ancak hiçbir yerde achi ile ilgili bir ayar göremedim. Sanırım benim bios menüsünde böyle bir ayar yok çünk bir forumda aynı bilgisayara sahip bir kişi bu ayarın olmadığını söylemiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bozo. -- 27 Eylül 2009; 14:47:31 >
  • Hocam benimki Advanced bölümünde , farklı notebooklar kullandığımız için bahsettiğiniz bölüm olmayabilir . Oluşturduğunuz XP cdsinde belki atladığınız bir nokta olabilir .

http://www.notebook.gen.tr/notebook-genel-f24/ati-sata-suruculeri-ve-sata-disk-sorununa-cozum-yontemi-t6696.html

http://www.notebook.gen.tr/notebook-genel-f24/nvidia-sata-driver-larini-windows-xp-ye-ekleme-t6149.html

Bu adreslerde gerekli anlatım mevcut bir de bunları deneyin .

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Asus laptop ısınma sorunu
    9 yıl önce açıldı
    DELL ISINMA PROBLEMİ
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.