Şimdi Ara

ASUS G750JX-DB71 , Alienware ALW18-2990sLV , MSI G Series GT60 2OD-026US ($1800-$2200) Tavsiye

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.941
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Beyler yurt dışından laptop getirtmeyi düşünüyorum ağustos gibi. Uzun araştırmalarım sonucunda bu 3 laptopta karar kıldım birini seçmem lazım ama hepsinin artıları eksileri var karar veremedim. Yardımcı olursanız çok sevinirim

1. si MSI G Series GT60 2OD-026US

http://www.amazon.com/MSI-Series-GT60-2OD-026US-15-6-Inch/dp/B00CU9GLW0/ref=pd_sxp_f_pt

Intel i7-4700MQ
    16 GB DDR3
    1024 GB 5400 rpm Hard Drive, 128 GB Solid-State Drive
    15.6-Inch Screen
    Windows 8
    NVIDIA Geforce GTX780M

+ lar : Geforce GTX 780 serinin en iyi ekran kartı. 128 GB SSD. Stock Fiyatı $1,999.99 arada indirimlerle 1750-1800$ civarına iniyor

- ler : Teknik servis hakkında az şikayet gördüm ama ilgi yok gibi. Kasası çok dandik malzemeden yapıldığı söyleniyor forumlarda. Birde ısınma sorunu yapıyormuş

2. si ASUS G750JX-DB71

http://www.amazon.com/dp/B00COQIKKA

Intel Core i7-4700HQ 2.4GHz
    16 GB DDR3
    1024 GB 5400 rpm Hard Drive, 256 GB Solid-State Drive
    17.3-Inch Screen, Nvidia GTX770M 3G
    Windows 8, 3.5-hour battery life

+ lar : 256 GB SSD. Fiyatı $1,899.00 ara ara indirimle 1700 doları görüyor. Estetik olarak çok iyi görünüyor. Kasanın malzemesi çok sağlam diye duydum ayrınca ısınma problemi de yokmuş. 3.5 saat battery life bu seviyedeki laptoplar için oldukça iyi. Ayrıca adı var ASUS (özellikle yurt dışında itibarı olan bir marka)

- ler : GTX 770m 3 laptop arasında en kötü ekran kartına sahip en düşük fps yi alan pc. İnternette asus teknik servisi ile ilgili BİNLERCE olumsuz yorum var. Sadece bekletmeleri değil her şeyi kullanıcı hatası ilan edip astronomik ücretler talep ediyorlarmış. Müşteriye ilgi ve müşteri memnuniyeti sıfır.

3. sü Alienware ALW18-2990sLV

http://www.amazon.com/Dell-ALW18-2990sLV-Alienware-18-4-Inch-Laptop/dp/B00D6HBYD6/ref=sr_1_2?s=pc&ie=UTF8&qid=1374747041&sr=1-2&keywords=Alienware

Intel i7-4700MQ 2.4 GHz
    16 GB DIMM
    750 GB 7200 rpm Hard Drive
    18.4-Inch Screen, Dual NVIDIA GeForce GTX 765M
    Windows 7 Home Premium 64-bit

+ lar : Müşteri memnuniyeti. Bir çok laptop markası arasında gerçekten müşteri ile ilgilenen tek marka bu . Forumlarda öve öve bitiremiyorlar. Estetik olarak oldukça iyi görünüyor. Kasada sağlam malzemeden yapılmış diye duydum. Isınma ile ilgili olumlu/olumsuz yoruma pek rastlayamadım bunu + lara yazıyorum. Dual gtx 765m ekran kartı (slı) Performan olarak gtx 780 in bir tık altında kalsada oldukça iyi.

- leri : Pahalı !! Stok hali $2,199.00 arada indirimle 2000 i görüyor. SSD yok. Ayrıca 18.4 inch acaip büyük.

evet beyler yardımcı olursanız çok sevinirim. Bütçem aslında 1750 dolardı ama duruma göre 1900-2000 arasına çekebilirim. Şimdiden teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xShadowTRx -- 27 Temmuz 2013; 1:59:18 >

• Up Up hiç tavsiyesi olan yokmu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: xShadowTRx

Up Up hiç tavsiyesi olan yokmu ?

msi iyi gibi. isinma sorununu iyice araştirdin mi? cunku msi gt60 cok iyi hatta en iyi grafik kartina sahip. diger herşeyi makul. hddnin hizini ssd oldugu icin hissetmezsin. ben olsam msi alirim. ama isinma sorunu ciddi degilse. g75 suan turkiye icin gayet iyi ama diger 2 notebooklardan kötü. saten fiyati en dusuk. alienware sadice kasasi icin alinmali bence. inanilmaz bir kasasi var. ama adamlar manyak paraya satiyor. bence önceliginize göre performans olarak 1. msi kasa olarak 1. alienware bütce dostu olrak 1. asus. senin icin öncelik neyse onu al. ama tekrar söyleyim msi isinma derdini iyice arastir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SadiceOyun

quote:

msi iyi gibi. isinma sorununu iyice araştirdin mi? cunku msi gt60 cok iyi hatta en iyi grafik kartina sahip. diger herşeyi makul. hddnin hizini ssd oldugu icin hissetmezsin. ben olsam msi alirim. ama isinma sorunu ciddi degilse. g75 suan turkiye icin gayet iyi ama diger 2 notebooklardan kötü. saten fiyati en dusuk. alienware sadice kasasi icin alinmali bence. inanilmaz bir kasasi var. ama adamlar manyak paraya satiyor. bence önceliginize göre performans olarak 1. msi kasa olarak 1. alienware bütce dostu olrak 1. asus. senin icin öncelik neyse onu al. ama tekrar söyleyim msi isinma derdini iyice arastir.

aynı oyun aynı özelliklerde asus ta 80-85 dereceyi görürken msi 95-100 arası oluyormuş :S 100 derece ne ya su mu kaynatıcaz :S Birde msi kasası zaten iyi değil diyorlar. Tamam en iyi ekran kartı var ama sanki saatli bomba kullanır gibi ben tedirgin olurum acaba yancakmı hdd diye :S. Birde yurt dışından getirteceğim için teknik servisin sıkıntı çıkarmayacağı bir laptop istiyorum ki alienware burda açık ara öne geçiyor. Ama oda çok pahalı :S Şöyle 1800-1900 arasına inse hiç düşünmeden onu alacam. Ağustos sonuna kadar vaktim var fiyatları takip ediyorum işte :)

• quote:

quote:

quote:

aynı oyun aynı özelliklerde asus ta 80-85 dereceyi görürken msi 95-100 arası oluyormuş :S 100 derece ne ya su mu kaynatıcaz :S Birde msi kasası zaten iyi değil diyorlar. Tamam en iyi ekran kartı var ama sanki saatli bomba kullanır gibi ben tedirgin olurum acaba yancakmı hdd diye :S. Birde yurt dışından getirteceğim için teknik servisin sıkıntı çıkarmayacağı bir laptop istiyorum ki alienware burda açık ara öne geçiyor. Ama oda çok pahalı :S Şöyle 1800-1900 arasına inse hiç düşünmeden onu alacam. Ağustos sonuna kadar vaktim var fiyatları takip ediyorum işte :)

aslinda isinma sorunu olmamali. arkada 2 fan deligi. yanda 1 fan deligi. sacma geldi. kasasinin şeklini sen begendisen sorun yok. gidip orda bakarsin. ge60 icinde öyle diyorlardi ama kullananlar o kadar dandik degil diyor. yani bu isinma sorunundan cok kişi şikayetciyse malisef ya sogutucuyla kullancan yada msiyi eliyecen. fiyatlari takip et. msi isinma sorununa cözüm bulamassan alienware düştügü zaman kap. hakkinda hayirlisi.

• quote:

quote:

quote:

quote:

aslinda isinma sorunu olmamali. arkada 2 fan deligi. yanda 1 fan deligi. sacma geldi. kasasinin şeklini sen begendisen sorun yok. gidip orda bakarsin. ge60 icinde öyle diyorlardi ama kullananlar o kadar dandik degil diyor. yani bu isinma sorunundan cok kişi şikayetciyse malisef ya sogutucuyla kullancan yada msiyi eliyecen. fiyatlari takip et. msi isinma sorununa cözüm bulamassan alienware düştügü zaman kap. hakkinda hayirlisi.

saol yorumların için :)

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

saol yorumların için :)

önemli degil. başka sorun olursa 4 e kadar acigim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Up Up
  • MSİ genel olarak ısınmayan bir marka
    Bu modelde ısınma orununun olma sebebi ekran kartının diğer modellere göre daha üst olması

Çünkü GTX780m bellek hızı 2500 mhz, GTX770m bellek hızı 2004 mhz, GTX765 2004mhz dir

Bunun için ısı değerlerinin 7-8 derece daha yüksek olması normal ama 100 derece çok fazla
  • 4. nesil GT70 ısınma yapmıyor. GT60 için 4. nesil incelemesi bulamadım ama onun 3. nesilinde de sorun yok. Oyuncuysanız sizin için önemli olan WASD ve sol alt avuç içi kısımlarının ısınmaması. Ayrıca bu değerler ekstrem testlerden doğan sıcaklıklar, normalde bir miktar daha düşük olur. Tam yükte laptopların ısı değerleri aşağıdaki gibi (kaynak Notebookcheck):

GT60 (670M)

ASUS G750JX-DB71 , Alienware ALW18-2990sLV , MSI G Series GT60 2OD-026US ($1800-$2200) Tavsiye

http://www.notebookcheck.net/Review-MSI-GT60-i789W7H-Notebook.75615.0.html

GT70 (780M)

http://www.notebookcheck.net/Review-MSI-GT70H-80M4811B-Notebook.93889.0.html

G750JX

http://www.notebookcheck.net/Preview-Asus-G750JX-Notebook.93319.0.html

M18x R2 (çift 7970M ve 3. nesil Intel işlemcili 18.4 inc modeli)

http://www.notebookcheck.net/Review-Alienware-M18x-R2-Notebook.77048.0.html

Yukarıdaki bütün laptopların ısınma yönünden sıkıntısı yok o yüzden o konuda endişe etmeyin. Hangi laptopu seçeceğiniz konusunda ise tavsiye veremiyorum çünkü üçü de çok iyi görünüyor. Karar sizin.
     ASUS G750JX-DB71 , Alienware ALW18-2990sLV , MSI G Series GT60 2OD-026US ($1800-$2200) Tavsiye ASUS G750JX-DB71 , Alienware ALW18-2990sLV , MSI G Series GT60 2OD-026US ($1800-$2200) Tavsiye ASUS G750JX-DB71 , Alienware ALW18-2990sLV , MSI G Series GT60 2OD-026US ($1800-$2200) Tavsiye ASUS G750JX-DB71 , Alienware ALW18-2990sLV , MSI G Series GT60 2OD-026US ($1800-$2200) Tavsiye

• peki aranızda bu markalardan birinin laptopuna sahip olan varmı ? ve laptopunuzdan memnunmusunuz ?
  • Up Up
  • Güncel
  • quote:

Güncel

Asus kaliteli marka gerçekten, Tüm ürünleri öyle
    Ben tavsiye ederim

Msi da Asus tan sonra gelir bence

Alienware e gelince, toplama notebook yapıyorlar, işlerini sağlam yapıyorlar diye duymuştum ama bu modelde ki ekran kartı çok düşük

Alabilirseniz burada ki MSi en iyisi özellik olarak, ısınma konusunda sorun çıkarmaması gerekiyor

Bu modeller arasında bence MSİ
  • xShadowTRx kullanıcısına yanıt
    İçlerinde en düşük kart (gtx765m) barındıran, alienware. G750 deki kart daha yüksek ve uzun vadede biraz daha iyi iş görür. Ve şu an TR'de stoğu yok, fakat yurtdışındaki fiyatı, TR'deki biçilen rakama nazaran biraz daha iyi sayılır. Bildiğim kadarıyla 780m barındıran modeli de mevcut, g750 nin. Bu cihazlar arasından da gt60 ve g750 arasında seçim yapılabilir. Gt60 yerine, 17'' ekranlı gt70 modeline de bakabilirsin.

http://www.notebookcheck.net/NVIDIA-GeForce-GTX-770M.88995.0.html

http://www.notebookcheck.net/NVIDIA-GeForce-GTX-780M.88993.0.html

http://www.notebookcheck.net/NVIDIA-GeForce-GTX-765M.92907.0.html

http://www.notebookcheck.net/Mobile-Graphics-Cards-Benchmark-List.844.0.html

• quote:

Orijinalden alıntı: Sipahi68

İçlerinde en düşük kart (gtx765m) barındıran, alienware. G750 deki kart daha yüksek ve uzun vadede biraz daha iyi iş görür. Ve şu an TR'de stoğu yok, fakat yurtdışındaki fiyatı, TR'deki biçilen rakama nazaran biraz daha iyi sayılır. Bildiğim kadarıyla 780m barındıran modeli de mevcut, g750 nin. Bu cihazlar arasından da gt60 ve g750 arasında seçim yapılabilir. Gt60 yerine, 17'' ekranlı gt70 modeline de bakabilirsin.

http://www.notebookcheck.net/NVIDIA-GeForce-GTX-770M.88995.0.html

http://www.notebookcheck.net/NVIDIA-GeForce-GTX-780M.88993.0.html

http://www.notebookcheck.net/NVIDIA-GeForce-GTX-765M.92907.0.html

http://www.notebookcheck.net/Mobile-Graphics-Cards-Benchmark-List.844.0.html

quote:

Orijinalden alıntı: ibrahimdekori

quote:

Güncel

Asus kaliteli marka gerçekten, Tüm ürünleri öyle
    Ben tavsiye ederim

Msi da Asus tan sonra gelir bence

Alienware e gelince, toplama notebook yapıyorlar, işlerini sağlam yapıyorlar diye duymuştum ama bu modelde ki ekran kartı çok düşük

Alabilirseniz burada ki MSi en iyisi özellik olarak, ısınma konusunda sorun çıkarmaması gerekiyor

Bu modeller arasında bence MSİ

yanlız gtx 765 slı var alienware de yani 2 tane ekran kartı ki performans olarak neredeyse gtx780 e eşit. (GTX 780 crysis 3 ultrada 30 fps görürken gtx 765 slı 27 görüyor. gtx 770 ise 20 fps) yoksa zaten listeye almazdım bile :) Bu arada muhtemelen kendini ilk 1850 doların altına düşüreni alıcam gibi görünüyor

• Güncel
  • Bi tanede bana getirirmisin, hepsi uyar :-)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1359 dolara Msi Gt60 2oc var, çok iyi fiyat yahu keşke Türkiye'de de bu fiyata satılsa
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.