Merhaba bu iki router hemen hemen ayni fiyatlara bulunabiliyor , normalde be98 daha pahali ,sizce hangisini almak dahaa mantikli. Ikisde rog ama hangisini almak mantikli karar vermedim Ayni islemci ayni ram ayni flash ayni portlat ve ayni kasa Tek farki biri 4 bant biri 3 bant , kafa karistiran nokta bu. Bilgisi olan varmi. Ayni fiyatta hangisini almak dogru olur dersiniz < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Asus gt BE98 vs Asus gt be19000 ,hangisi alinmali yardim ?
-
-
bende merak ediyorum ikisi arasında fark bulamadım ama fiyat olarak biri 38 bin diğeri 25 bin
-
İki routerda vatan bilgisayar da var pahalı olanın bağlantı teknolojisi router yazıyor diğerinde bağlantı teknolojisi wifi yazıyor bir çok siteye baktım bende çözemedim durumu en iyisi vatan bilgisayara gidip arasındaki farkı sormak
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ben iki tane ROG RAPTURE GT-BE98 Ben memnun kalmadım. Birincisi eğer ip tv kısmına numara girilen bir iss kullanıyorsanız. 10 gbit portlardan biri iptal oluyor.
İkincisi daha önce aimesh olarak kullandığım routerlarda 160 hz kullanabiliyordum buna hangi aimesh bağlarsam bağlayım 80 mhz oluyor. Buda wifi hızı 2400 mbps den 1200 mbps düşürdü ama çözmek için uğraşıyorum ama yok. Asusla kavga etcez gibi görünüyor böyle bir düşüş olmaz. Daha önceki axe gt de böyle sorunlar yoktu.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MC.CYBER_ -- 8 Ocak 2025; 14:25:29 > -
GT-BE19000'in rangeboost ve afc özelliği ön plana çıkıyor. bu iki özellik iyi çalışıyorsa gerçekten, fark yaratıyor olmalı diye düşünüyorum. zaten o fiyata fark yaratmıyorsa yazık yani bu parayı buna vermeye. yalnız eğer ki çevredeki wifi sayısı fazla ise afc neylesin diyesim geldi. nasıl birt performans sergiler acaba. çünkü bazı yerlerde zibilyon tane ağ sayısı olabiliyor. bu durumda hangi kanalı neye göre seçip otomatikl atlatacak. bunu çok merak ettim şimdi. diğer özellik ise sinyalleri akıllıca yönetip, ölü bölge bırakmaması. test etmek isterdim..
-
Asus gt BE98 kullanan birisi olarak gt be 19000 fiyat bakımından daha mantıklı.
Benim senorya göre fazladan 4 kanalı 5 ghz kullanan google nest gibi alexa gibi cihazlara bağlamatı. Birtanesini telefona tam güç vermek için kullanmatı.
Ama 160 mhz aimesh lerim olduğu için. Eklediğim aimeshler 5 ghz 2 yi 80 mhz düşürdü buda 2400 mbps 1200 mbps düştüm demek. Hatta daha fazla aimesh ekleyince 5 ghz 1 de 80 mhz düşürdü evin içinde ne kadar 5 ghz varsa hepi 80 mhz oldu. Bağlanan tüm aimeshler 80 mhz oldu. Buda 1 gbit internetim 600 800 mbit düştü demek.
Bu konuyu iki türlü aşabiliyorsun 1. çözüm aimesh den birini ap olarak tanıtım var olan aimeshlerimi ona ekledim.
Tabi bu güzel bir çözüm değil. Böylelikle aimesh 160 mhz çıkarabildim.
Bende iki tane asus gt be98 var ne yapıp ne edip 5 ghz 2 160 mhz stabil tutamadım. Ama iki aimesh olunca. Her şeyi denedim.
2. çözüm Marvell open wrt fireware yüklemek olabilir okuduğum kadarıyla radarı kapatıyor böylelikle 160 mhz de aktif edilebilir ama bu iyi bir çözüm mü bilmiyorum. Performans kaybı kopma vs olurmu inan bilmiyorum. Ben denemedim. Bu birde 10 gbit wan portunu da çözüyor galiba ama emin değilim. Denemek lazım ama ben kurmak istemiyorum.
Bir diğer konu 10 gbit lik wan portu sorunu nedir.
TTnet gpon kullanıyorsanız iptv vpn numarası 35 girmeniz lazım. İnternetin online olması için. Bunu yaptığınızda wan girişindeki 10 gbit lik port bağlamanız lazım. Ama ben 10 gbit internetim olmadığı için ve üst kata ve pc me 10 gbit vermek istediğim için ben bu wan lan yapmama gerekiyor ama bu şekilde olmuyor.
Bu nasıl aşılabilir. iptv çözen bir cihaz bağlayacaksın köprüleme yapacaksın öyle üst kata çıkartabilirim. Araya fazladan bir cihaz daha istemiyorum. Ya da bazı iss ler öyle bir modem gpon kullanıyor onlardansa sorun çıkarmaz.
Bunun dışında bu cihazın artısı sonunda qos açık 1 gbit internet verebiliyor. Gerce bunu wifi6e tepe modelinde de çözmüşlerdi. Tek artısı bu oldu benim için.
Şimdiki aklım olsa be19000 alırdım. Fazladan para vermezdim. Hatta yeni serileri beklerdim tam istediğim bir ürün değil bu yukarda yazdığım olaylardan dolayı.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X