Şimdi Ara

Asus GTX 960 Isı değerleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
548
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar yaklaşık 3 ay önce aldığım Asus Strix gtx 960 seri ekran kartın da şu anki değerler için oyun açık olmadığı halde sadece chrome , steam ve skype açık iken 50-53 derece arasında çalışıyor (0db fan kapalı iken) önceden böyle bir sorunla karşılaşmıyordum. CS:GO oynarken fps drop yaşıyorum kart 70 - 75 dereceyi görüyor ki ben bu ısı değerleriyle gta 5 oynarken karşılaşmamıştım. Sizce sorun kartımda mı ? Yoksa bu gayet normal mi ?

Not : Çift ekran kullanıyorum.

• lojman38 L kullanıcısına yanıt
    Ekran kartının GPU üzerindeki termal macunu çatlamıştır. Korkulacak bir şey yok. Macunu silip yeniden macunlarsan herşey normale dönecektir. Tabi ekran kartının bios'unda meydana gelen bir hata'da buna sebep olabilir ama genelde sorun macundan kaynaklanır. Birde Ekran kartının fanı dönüyor mu ona bak
  • alito kullanıcısına yanıt
    Ekran kartının fanı şu an auto da 0 db fan kapalı 49 derecede fakat fanları çevirmiyor. Oyuna girerken fanları manuel e alıp maks devire çıkartıyorum o zaman çalışıyor fakat genede soğutmuyor kartı . Termal macunu yenilemek istemiyorum doğrusu garanti dışına çıkar diye korkuyorum.

Not : OC yapmıyorum
    Termal macunu yenilemek garantiyi bozmaz. Soğutucu üzerindeki ve GPU üzerindeki eski macunu silerek yerine kaliteli bir macun uygula ve aynı şekilde kapat. Eğer yapamayacağını düşünüyorsan servisine verebilirsin ama bu yapılmadan kartın normale dönmeyecektir. Macunun yanında kartın bios'ununda değiştirilmesi gerekebilir.
  • alito kullanıcısına yanıt
    Bilgilendirme için teşekkür ederim iyi günler dilerim .
    Rica ederim iyi günler.
  • Kartınız Strix soğutmaya sahip, yani boşta fanlar dönmüyor. Boştaki sıcaklık normal o yüzden de. Macun çatlağı vs. gibi şeylerle ilgisi yok. 960 zaten yeni, macunun etkisi bitmiş denilecek bir durum da yok.

Yükteki sıcaklık ise, ortam sıcaklığına, kasaya göre, ve kasa soğutmasına bağlı olarak değişkenlik gösterecektir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    fanları 50 derecede çalışacak şekilde ayarlayın
    75 derecede bence normal 85 dereceden sonra sıkıntı başlar
    0db fan teknolojisi kapali iken kart bosta 50-55 derecede seyrediyorsa temizleme ve termal macun yenilemenin zamani gelmis demektir

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 0 db ile fan çalışmazken 50-55 normal, çalışırkende 70 normal, testlerde uzay kasada 60 derece vermiş kapalı kasada 60-70 arası çok normal.

macun değişimi anlaşılırsa kart kesinlikle garanti dışı kalır.

kasanın içi tozlandıysa tozunu bi alıverin.
  • Kart alalı çok olmadı ki kasamın içinde fazla toz yok ısı değerlerine normal diyen arkadaşlara ise şunu eklemek istiyorum ısı değerleri önceden böyle değildi. Cs oynarken kasmaması lazım fakat kasıyor
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.