Şimdi Ara

Asus gtx560ti ekran kartı 460w psu ile çalışırmı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
35
Cevap
0
Favori
1.725
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Kullandığım 8800gt ekran kartım bozuldu. Yerine Asus gtx560 ti 1 gb 256 bit ekran kartı almayı düşünüyorum. Şu anda kullandığım psu 460w cooler master. Bu ekran kartı için 460w yeterlimidir.

• işlemci,anakart modeliniz nedir ?
  • işlemci amd athlon 64x2 5200
    anakart msı k9n ultra
  • çalıştırır ama biraz yük binerse sorun yapabilir.

560ti 170w

işlemcin 65w güç tüketiyor.

güç kaynağıda 80+ da değil.
  • teşekkür ederim. Vatanda indirim olduğu için bu akşama alıcam inşallah sorun yaşatmaz.
  • ustadan bi cevap daha alın isterseniz :)

tam emin olmak için.

up
  • http://techreport.com/review/19404/sli-vs-crossfirex-the-dx11-generation/10

Linkte görüldüğü üzere gtx 460 sli bile 460 watt çekmezken sıkıntı olmaz merak etmeyin.
    Forumumuzda bu power gereksinimini fazla abartıyorlar.
    Ben dandik everest 350 watt powerla bile 4 hard disk, 1 dvd writer, phenom x4 955 işlemci ve hd 6850 ekran kartı takılı sistemde sorun yaşamadım daha maşallah

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Linkte görüldüğü üzere gtx 460 sli bile 460 watt çekmezken sıkıntı olmaz merak etmeyin.
    Ben dandik everest 350 watt powerla bile 4 hard disk, 1 dvd writer, phenom x4 955 işlemci ve hd 6850 ekran kartı takılı sistemde sorun yaşamadım daha maşallah

Saçma sapan yorumlar yapmayalım lütfen... 350w ile 4 hdd, 1 dvd rw, X4 955 CPU, + hd 6850 everest gibi bir güç kaynağı ile kullanmak ancak deli cesareti denen eylem ile açıklanabilir...

o zaman siz kartın üreticisinden bile dah iyi biliyorsunuz, bu işi...

PC tabanlı PCI Express®, anakart üzerinde bulunan bir adet X16 geçitli ekran kartı yuvası gerektirir
    500 Watt veya daha üstü bir güç kaynağı önerilir
    Onaylı güç kaynakları önerilir. Onaylı ürünlerin listesi içinhttp://ati.amd.com/certifiedPSU adresine bakın
    Minimum 1GB sistem belleği
    Yazılım kurulumu için CD-Rom sürücüsü, klavye, fare ve ekran gerekir
    DVD oynatma için DVD sürücüsü ve DVD gerekir
    Blu-ray™ oynatma için Blu-ray sürücüsü ve Blu-ray diski gerekir
    Bir AMD CrossFireX™ sistemi için ikinci bir AMD Radeon™ HD 6800 Serisi ekran kartı, AMD CrossFireX™ Ready anakart ve bir AMD CrossFireX™ Bridge Interconnect kablosu gerekir

http://www.amd.com/tr/products/desktop/graphics/amd-radeon-hd-6000/hd-6850/Pages/amd-radeon-hd-6850-overview.aspx#3

İki forumda yazı okuyan başımıza yılların elktronik mühendisi kesiliyor....Böyle tipleri kaale almayınız sisteminizde onarılamaz hatalara sebebiyet verebilirsiniz

Sorunun cevabına gerince sağlam bir marka nı kaliteli 550w yetrli olur arkadaşım...

• quote:

Orijinalden alıntı: TURK-ŞAD

quote:

Saçma sapan yorumlar yapmayalım lütfen... 350w ile 4 hdd, 1 dvd rw, X4 955 CPU, + hd 6850 everest gibi bir güç kaynağı ile kullanmak ancak deli cesareti denen eylem ile açıklanabilir...

o zaman siz kartın üreticisinden bile dah iyi biliyorsunuz, bu işi...

PC tabanlı PCI Express®, anakart üzerinde bulunan bir adet X16 geçitli ekran kartı yuvası gerektirir
    500 Watt veya daha üstü bir güç kaynağı önerilir
    Onaylı güç kaynakları önerilir. Onaylı ürünlerin listesi içinhttp://ati.amd.com/certifiedPSU adresine bakın
    Minimum 1GB sistem belleği
    Yazılım kurulumu için CD-Rom sürücüsü, klavye, fare ve ekran gerekir
    DVD oynatma için DVD sürücüsü ve DVD gerekir
    Blu-ray™ oynatma için Blu-ray sürücüsü ve Blu-ray diski gerekir
    Bir AMD CrossFireX™ sistemi için ikinci bir AMD Radeon™ HD 6800 Serisi ekran kartı, AMD CrossFireX™ Ready anakart ve bir AMD CrossFireX™ Bridge Interconnect kablosu gerekir

http://www.amd.com/tr/products/desktop/graphics/amd-radeon-hd-6000/hd-6850/Pages/amd-radeon-hd-6850-overview.aspx#3

İki forumda yazı okuyan başımıza yılların elktronik mühendisi kesiliyor....Böyle tipleri kaale almayınız sisteminizde onarılamaz hatalara sebebiyet verebilirsiniz

Sorunun cevabına gerince sağlam bir marka nı kaliteli 550w yetrli olur arkadaşım...

Kardeş yaşını bilmiyorum ama hiç bir şey bilmediğini bu yazdığından anlamak çok zor değil.
    1. Ben kendi kullandığım sistemden bahsediyorum yazın nemli havada saatlerce oyun oynarken bile sorun vermedi o sistem.
    2. Bir yerde bulduğun teorik bilgiyle benim uyguladığım pratik bilgiyi kıyaslıyorsun burdaki yanlış daha bir vahim.
    Ben sana 600watt power öneren site de bulurum sorun değil.
    3.Yorumlarıma saçma diyorsun seninkiler benimkinden daha saçma resmen kataloğu kopyalamışsın sonra da bilirkişi kesildin başımıza
    4.Benim verdiğim site techreport.com bilen bilir. Donanım testlerinde gerçek değerleri kullanırlar her zaman.
    5.Ayrıca arkadaşın kullandığı power 350 watt bile değil 460 watt neyin sıkıntısını çekecek bu arkadaş psu satıcılarıyla bir anlaşman mı var yoksa
    6.Elektrik-elektronik konusunda senden bilgili olduğum kesin mühendislik son sınıftayım çünkü
    Şimdi başka yerde egonu tatmin et sataşacak başka birini bul bence

• Yeter, ama o işlemci ile aşırı darboğaz olur.

HD 7750, HD7770 gibi modellere yönelmeni öneririm.
  • İşlemci ve psu'ya göre alacağın kart max. 2.el HD5770 olur.
  • hd7770 alın
  • quote:

Kardeş yaşını bilmiyorum ama hiç bir şey bilmediğini bu yazdığından anlamak çok zor değil.
    1. Ben kendi kullandığım sistemden bahsediyorum yazın nemli havada saatlerce oyun oynarken bile sorun vermedi o sistem.
    2. Bir yerde bulduğun teorik bilgiyle benim uyguladığım pratik bilgiyi kıyaslıyorsun burdaki yanlış daha bir vahim.
    3.Yorumlarıma saçma diyorsun seninkiler benimkinden daha saçma resmen kataloğu kopyalamışsın sonra da bilirkişi kesildin başımıza
    4.Benim verdiğim site techreport.com bilen bilir. Donanım testlerinde gerçek değerleri kullanırlar her zaman.
    5.Ayrıca arkadaşın kullandığı power 350 watt bile değil 460 watt neyin sıkıntısını çekecek bu arkadaş psu satıcılarıyla bir anlaşman mı var yoksa
    6.Elektrik-elektronik konusunda senden bilgili olduğum kesin mühendislik son sınıftayım çünkü

bana bak müyendis, eğer sözlerinde samimi isen şu 350W uyduruk PC nin çalışr vaziyette bir resmini videosunu ekleyi ver...

quote:

Elektrik-elektronik konusunda senden bilgili olduğum kesin mühendislik son sınıftayım çünkü

Sen Elektronik okuyor ve ilerde memlekette bu tahsilin ile faydalı olacak isen vay başımıza gelenler, ki devlet senin gibileri direk uganda, kongo, zambiya gibi 3. dünya ülkelerine atama yapmalı ki memleketi yakarsın alimALLAH....

Bir yerde bulmadım o teorik bilgiyi gözüm altında liki var senin kartın üreticisi olan AMD firmasının (yani kendileri kartın bizzat üreticisi oluyorlar) kendi sitesinde ki kart ile ilgili sayfadan alıntıladım, kaynak link de altında zaten...!!!!

Akşam akşam şimdi söyleyecek çok sözüm varda neyse gerek yok senden çok ar bu forumda....Şurada sistem topla desem apışıp kalırsın, geçmiş 350W dandirik PSU ile HD 6850 çalıştırıyomuş...Sana kalsa sen 350W PSU ile Quad GTX 680 bile kullanırsın...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TURK-ŞAD -- 28 Aralık 2012; 21:42:28 >

• quote:

quote:

bana bak müyendis, eğer sözlerinde samimi isen şu 350W uyduruk PC nin çalışr vaziyette bir resmini videosunu ekleyi ver...

quote:

Elektrik-elektronik konusunda senden bilgili olduğum kesin mühendislik son sınıftayım çünkü

Sen Elektronik okuyor ve ilerde memlekette bu tahsilin ile faydalı olacak isen vay başımıza gelenler, ki devlet senin gibileri direk uganda, kongo, zambiya gibi 3. dünya ülkelerine atama yapmalı ki memleketi yakarsın alimALLAH....

Bir yerde bulmadım o teorik bilgiyi gözüm altında liki var senin kartın üreticisi olan AMD firmasının (yani kendileri kartın bizzat üreticisi oluyorlar) kendi sitesinde ki kart ile ilgili sayfadan alıntıladım, kaynak link de altında zaten...!!!!

Akşam akşam şimdi söyleyecek çok sözüm varda neyse gerek yok senden çok ar bu forumda....Şurada sistem topla desem apışıp kalırsın, geçmiş 350W dandirik PSU ile HD 6850 çalıştırıyomuş...Sana kalsa sen 350W PSU ile Quad GTX 680 bile kullanırsın...

Üslubuna dikkat et sen kim oluyorsun kendi kendine hallere girdin.
    Power firmalarının avukatı mısın komisyon mu alıyorsun yoksa?
    Senin gibi seviyesiz bir insana(!) hiç bir şey ispat etmek zorunda değilim ki burdaki çoğu arkadaş öyle yüksek olmayan powerlarla çalıştırdığı sistemi söylüyorlar.
    Orda kopyaladığın yazıdan bile haberin yok. Orda yazıda 500 watt gerekir demiyor 500 watt önerilir diyor bu iki söz arasındaki farkı anlamayacak kadar da cahilsin.
    Nasip olursa mühendis olacam inşallah orası seni ilgilendirmez ama senin adam olamadığın belli ki kendine uğraşacak birini buldun
    Akşam akşam söyleyecek sözün başka ne olabilir senin gibi adamlar küfreder başka tutunur tarafın yok ki zaten

• quote:

Orda kopyaladığın yazıdan bile haberin yok. Orda yazıda 500 watt gerekir demiyor 500 watt önerilir diyor bu iki söz arasındaki farkı anlamayacak kadar da cahilsin.

Ne yazdığını ve o kelimenin ne anlam ifade ettiğini gayet iyi biliyorum....fakat senin bu kelime ile verilen mesajı dahi yakalayamayacak düzeyde bilgi sahibi olman bu konuda ki seviyeni gözler önüne sermeye yeter ki konuy fazlaca uzatmadan şöyle bir görsel örnek takdim edeyim, ne demek istediğim net şekilde anlaşılır...

quote:

Akşam akşam söyleyecek sözün başka ne olabilir senin gibi adamlar küfreder başka tutunur tarafın yok ki zaten

Küfür gibi eylemler aciz kalmış, ezilmiş, karşısında ki kişiye üstün gelemeyenlerin yöntemleridir.. Öyle bir durum aklımdan dahi geçmedi...

Neyse şunu izle sonra bir yorum yap...

http://youtu.be/iKk2_1u26tg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TURK-ŞAD -- 28 Aralık 2012; 22:56:58 >

• quote:

Kardeş verdiğin videoyu izlemedin galiba. Gtx 570 ekran kartı 4 çekirdekli 8 gb ram takılı sistemin çektiği güç 328 watt olarak göstermiş.
    Yoksa sen ikinci sıradakini mi okumuştun..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ahmeteyup

quote:

Kardeş verdiğin videoyu izlemedin galiba. Gtx 570 ekran kartı 4 çekirdekli 8 gb ram takılı sistemin çektiği güç 328 watt olarak göstermiş.
    Yoksa sen ikinci sıradakini mi okumuştun..

yahu sana diyecek söz bulamıyorum.....elktrik müyendisi, video başlangıcında ekran kartı olmadan çalıştırılan sistemin çektiği güç 328w..

Sen cidden bide göz doktoruna felan da git...gözlerde görmüyor..

quote:

Gtx 570 ekran kartı 4 çekirdekli 8 gb ram takılı sistemin çektiği güç 328 watt

KART BU ...Videonun 06:42 inci saniyesinde video yu durdurursan gözlerin görebilir Neymiş GTX550 Tİ...

video yu durdurup iyice bak.. bu kart bile senin bahsettiğin sınıra dayanmış ki sen HD 6850 VGA, 4 hdd + dvd rom dan bahsediyon ki kabaca böyle..Ben bizzat bu arkadaşın sorduğu kartın kullanıcısıyım... ben senin gibi işkembeden sallamam,

bu benim sistem...

Ve konuyu açan arkadaşın sorduğu kart GTX 570 ile hemen hemen aynı teknik özelliklere sahiptir...Ve videonun sonunda eleman GTX 570 kart takrığında toplam sistem güç tüketiminin 620W olduğu gözüküyor..

Bkz..: ilgili videonun 11:31 inci saniyesinde görebilirsin...

Yani özetlersek, onboard bir ekran kartı ve 1hdd ve 2 ram takılı bir sistemin 328W güç çektiğini gösteriyor o video, siteme GTX 570 ayarında bir kart tkıldığında ise toplam güç tüketimi 620W oluyoır ki sen kalkmış 350W dandirik bir PSU yeter diye ötüyon, bide elektirik müyendisiyim utanmadan böbürleniyon...

Şimdi seninle daha fazla uğraşamam, gereksiz zasman öldürtme bana..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TURK-ŞAD -- 29 Aralık 2012; 18:17:49 >

• quote:

yok daha neler sistem çalışmadan 328w

Müyendis, yeni nesil CPU ların içinde ne var...haydi bil bakalım ne var...Sen var ya iki kablo yu bile bağlayamazsın...

İntel ve AMD buldozerlerde CPU+GPU işlemci çekirdeğinin içinde değilmi..? Sistem çalışmıyormu yoksa video da yoksa bizmi yanlış görüyoz....

Video da anlatılanı bile anlayamıyosun değilmi....( yada işine gelmiyor ?)

ilk başta Mini ATX bir kasa da CPU + GPU destekli güncel bir işlemci sadece HDD ve 2 adet ram slotu ile çalıştırılıyor, toplam güç tüketimi, 328W

Sonra bu siteme bir adet HDD daha ekleniyor, 329W oluyor değer

Sonra aynı sisteme bir ekran kartı ilave ediliyor,( senin gözlerin GTX 570 olarak gördüğü ama aslında GTX 550 Tİ olan Kart )
    331W oluyor ...

Sonrasında high and anakart, Cpu, Ram, GTX 570 ve 1250W PSU ile değerler ölçülüyor.. 620W

• quote:

quote:

yok daha neler sistem çalışmadan 328w

Müyendis, yeni nesil CPU ların içinde ne var...haydi bil bakalım ne var...Sen var ya iki kablo yu bile bağlayamazsın...

İntel ve AMD buldozerlerde CPU+GPU işlemci çekirdeğinin içinde değilmi..? Sistem çalışmıyormu yoksa video da yoksa bizmi yanlış görüyoz....

Video da anlatılanı bile anlayamıyosun değilmi....( yada işine gelmiyor ?)

ilk başta Mini ATX bir kasa da CPU + GPU destekli güncel bir işlemci sadece HDD ve 2 adet ram slotu ile çalıştırılıyor, toplam güç tüketimi, 328W

Sonra bu siteme bir adet HDD daha ekleniyor, 329W oluyor değer

Sonra aynı sisteme bir ekran kartı ilave ediliyor,( senin gözlerin GTX 570 olarak gördüğü ama aslında GTX 550 Tİ olan Kart )
    331W oluyor ...

Sonrasında high and anakart, Cpu, Ram, GTX 570 ve 1250W PSU ile değerler ölçülüyor.. 620W

Kardeş bir yukarıda cevap yazan ben değilim bak onu bile görmemişsin
    O arkadaşın yazısının yukarısında ne yazdım ben ikinci sıradakini mi okudun diye. Valla öyle okumuşsun
    2. sıradaki değer KWH. Ordaki elemanın ve bize gereken en üstteki değer yani sadece W ( Watt'ın kısaltması oluyor )
    O videoyu sunan eleman da 2 tane 580 gtx taktığı sistemde 524 watt çektiğini söylüyor.
    Madem okumayı bilmiyorsun kulağınla da mı dinleyemiyorsun
    11.30'a gelelim "three hundred and thirty watts" diyor. Yani 330 watt
    Ben sana daha ne diyeyim kardeş şartlanmışsın bir şeye Allah yardımcın olsun
    Her lafta da mühendis diye laf sokmayı bırakırsan sevinirim seviyeni düşürme

• Ooooohooo forum karışmış :))

Arkadaşım aynı PSU bende var. Aşağıda yazılı sistem ile 1 seneden fazladır tam yük çalıştırıyorum sorun yok.

*i7 870 CPU
    *16G RAM
    *GTX 460 O/C
    *ÇİFT HDD
    *DVD vs vs...

Bugün GTX 560Ti HAWK taktım, zaten GTX 460 ile tam yükte 445W gibi birşey çekiyor sistem, GTX 560 a gelemedi power supply da kaliteli olduğu için devam ediyor çalışmaya ama içinden gelen sese bakılırsa yükte çalıştırmak son derece mantıksız. Kısaca olay şu, basit bir CPUn var ise 560Ti çalıştırır ben o PSU ya kefilim, beni hiç yolda bırakmadı. Çünkü ölçtüm gerçekten PEEK değeri 460W ki 445W a 1 seneden fazladır bana mısın demedi. Ama iyi bir CPUn var ise PSU upgrade i de ellerinden öper. Nitekim ben öyle yapacağım

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.