İlginiz için teşekkürler arkadaşlar. Tartışma yaratmak istemezdim. Kartı aldım fakat içime sinmediği için 750w güçünde güç kaynağıda aldım. Şu anda bir sıkıntı yok fakat işlemciyide ileride değiştirebilirim.Saygılar.
quote:
Orijinalden alıntı: Ahmeteyup
quote:
Orijinalden alıntı: TURK-ŞAD
quote:
yok daha neler sistem çalışmadan 328w
Müyendis, yeni nesil CPU ların içinde ne var...haydi bil bakalım ne var...Sen var ya iki kablo yu bile bağlayamazsın...
İntel ve AMD buldozerlerde CPU+GPU işlemci çekirdeğinin içinde değilmi..? Sistem çalışmıyormu yoksa video da yoksa bizmi yanlış görüyoz....
Video da anlatılanı bile anlayamıyosun değilmi....( yada işine gelmiyor ?)
ilk başta Mini ATX bir kasa da CPU + GPU destekli güncel bir işlemci sadece HDD ve 2 adet ram slotu ile çalıştırılıyor, toplam güç tüketimi, 328W
Sonra bu siteme bir adet HDD daha ekleniyor, 329W oluyor değer
Sonra aynı sisteme bir ekran kartı ilave ediliyor,( senin gözlerin GTX 570 olarak gördüğü ama aslında GTX 550 Tİ olan Kart ) 331W oluyor ...
Sonrasında high and anakart, Cpu, Ram, GTX 570 ve 1250W PSU ile değerler ölçülüyor.. 620W
Kardeş bir yukarıda cevap yazan ben değilim bak onu bile görmemişsin O arkadaşın yazısının yukarısında ne yazdım ben ikinci sıradakini mi okudun diye. Valla öyle okumuşsun 2. sıradaki değer KWH. Ordaki elemanın ve bize gereken en üstteki değer yani sadece W ( Watt'ın kısaltması oluyor ) O videoyu sunan eleman da 2 tane 580 gtx taktığı sistemde 524 watt çektiğini söylüyor. Madem okumayı bilmiyorsun kulağınla da mı dinleyemiyorsun 11.30'a gelelim "three hundred and thirty watts" diyor. Yani 330 watt Ben sana daha ne diyeyim kardeş şartlanmışsın bir şeye Allah yardımcın olsun Her lafta da mühendis diye laf sokmayı bırakırsan sevinirim seviyeni düşürme
Tamam beyler cevap yazmayın tartışma bitsin burada.
quote:
Orijinalden alıntı: harunn34
İlginiz için teşekkürler arkadaşlar. Tartışma yaratmak istemezdim. Kartı aldım fakat içime sinmediği için 750w güçünde güç kaynağıda aldım. Şu anda bir sıkıntı yok fakat işlemciyide ileride değiştirebilirim.Saygılar.
Hayırlı olsun güle güle kullanın
Konuyla ilgli yazmam gerekirse kısaca; düşük psu ile sistemin çalışması ayrı bir şey, sağlıklı ve stabil şekilde çalışması ayrı bir şeydir...
350w psu ile HD4890 + X4 işlemci kullananlar da oldu, ama sistem bu şekilde ne kadar sağlıklı çalışır ? Anlık bir voltaj dalgalanmasında tüm sistem zarar görebilir, Feel denilen 550w psu'nun gerçek gücü 280w çıkmıştır testlerde, ama gel görelim biz o psu ile 7/24 o.c yaptık, üst seviye ekran kartları da kullandık sorun çıkarmadı bu o psu'nun sağlıklı olduğunu göstermez...
Başlıkta belirtilen psu muhtemelen 350-360w civarı güç veriyordur, sistemlerin aktif kullanımı için sağlıklı şekilde 350w güç veren bir psu da çalışmaya izin verir ama, kararlılık ve uzun vade de ne kadar dayanabilir ? Bu psu zaten bir süredir de kullanıldığı için belli oranda yıpranmaya maruz kalmıştır ve birebir değer tablosundaki gücü veremez...
Çok masraf yapmak istemeyen kişiler 12v kanalından 400-450w veren kaliteli bir psu ile çoğu sistemi sorunsuz kullanabilirler, bütçeye göre tabi yüksek güçtü psu almak her açıdan iyi olur, sonuçta psu'lar yük altında da belli bir yıpranmaya maruz kalırlar...
quote:
Orijinalden alıntı: LEON-X
quote:
Orijinalden alıntı: harunn34
Hayırlı olsun güle güle kullanın
Konuyla ilgli yazmam gerekirse kısaca; düşük psu ile sistemin çalışması ayrı bir şey, sağlıklı ve stabil şekilde çalışması ayrı bir şeydir...
350w psu ile HD4890 + X4 işlemci kullananlar da oldu, ama sistem bu şekilde ne kadar sağlıklı çalışır ? Anlık bir voltaj dalgalanmasında tüm sistem zarar görebilir, Feel denilen 550w psu'nun gerçek gücü 280w çıkmıştır testlerde, ama gel görelim biz o psu ile 7/24 o.c yaptık, üst seviye ekran kartları da kullandık sorun çıkarmadı bu o psu'nun sağlıklı olduğunu göstermez...
Başlıkta belirtilen psu muhtemelen 350-360w civarı güç veriyordur, sistemlerin aktif kullanımı için sağlıklı şekilde 350w güç veren bir psu da çalışmaya izin verir ama, kararlılık ve uzun vade de ne kadar dayanabilir ? Bu psu zaten bir süredir de kullanıldığı için belli oranda yıpranmaya maruz kalmıştır ve birebir değer tablosundaki gücü veremez...
Çok masraf yapmak istemeyen kişiler 12v kanalından 400-450w veren kaliteli bir psu ile çoğu sistemi sorunsuz kullanabilirler, bütçeye göre tabi yüksek güçtü psu almak her açıdan iyi olur, sonuçta psu'lar yük altında da belli bir yıpranmaya maruz kalırlar...
Evet haklısınız ben elektrik dalgalanmalarından ötürü çok sıkıntı çektim 2 adet ana kartım dalgalanmalardan dolayı yandı ve diğer parçalarda kısmi zarar gördü. Bu sorunu ups alarak çözdüm ama artık daha temkinli davranıyorum. Bu yüzden 460w bana sınırda kalıyomuş gibi geldi zaten kartı elime aldığımda bu şekilde kullanmaya kıyamadım o yüzden ileriyide düşünerek cololer master 750w psu aldım.
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: TURK-ŞAD
quote:
yok daha neler sistem çalışmadan 328w
Müyendis, yeni nesil CPU ların içinde ne var...haydi bil bakalım ne var...Sen var ya iki kablo yu bile bağlayamazsın...
İntel ve AMD buldozerlerde CPU+GPU işlemci çekirdeğinin içinde değilmi..? Sistem çalışmıyormu yoksa video da yoksa bizmi yanlış görüyoz....
Video da anlatılanı bile anlayamıyosun değilmi....( yada işine gelmiyor ?)
ilk başta Mini ATX bir kasa da CPU + GPU destekli güncel bir işlemci sadece HDD ve 2 adet ram slotu ile çalıştırılıyor, toplam güç tüketimi, 328W
Sonra bu siteme bir adet HDD daha ekleniyor, 329W oluyor değer
Sonra aynı sisteme bir ekran kartı ilave ediliyor,( senin gözlerin GTX 570 olarak gördüğü ama aslında GTX 550 Tİ olan Kart ) 331W oluyor ...
Sonrasında high and anakart, Cpu, Ram, GTX 570 ve 1250W PSU ile değerler ölçülüyor.. 620W
Kardeş bir yukarıda cevap yazan ben değilim bak onu bile görmemişsin O arkadaşın yazısının yukarısında ne yazdım ben ikinci sıradakini mi okudun diye. Valla öyle okumuşsun 2. sıradaki değer KWH. Ordaki elemanın ve bize gereken en üstteki değer yani sadece W ( Watt'ın kısaltması oluyor ) O videoyu sunan eleman da 2 tane 580 gtx taktığı sistemde 524 watt çektiğini söylüyor. Madem okumayı bilmiyorsun kulağınla da mı dinleyemiyorsun 11.30'a gelelim "three hundred and thirty watts" diyor. Yani 330 watt Ben sana daha ne diyeyim kardeş şartlanmışsın bir şeye Allah yardımcın olsun Her lafta da mühendis diye laf sokmayı bırakırsan sevinirim seviyeni düşürme
bu ahmet eyüpa gülüyorum sadece elektirik mühendisi bende 500 waat color master var 6850 ve amd p2 965 var default da sıkıntısız lakin işlemci o.c 4 ghz çekiyorum oyuna girince mavi ekran işlemciden vazgeçtim ekran kartini ccc den 870 -1150 getiriyorum hopp mavi ekran ikiside normalde sorunsuz iken o.c yapinca psu göçüyor bu konuda bir teziniz varsa duymak isterim mühendis bey
şu ekran kartı üreticilerinin zırvalıklarını bir kenarı koyunda mantıklı düşünün.gerek yok yüksek psulara.pegasus 380 watt ile 4870 kullandım. x4 940 3,8ghz+2*1gb gtx460 sli oc olarak fatal1ty 550 watt kullandım.
akıl yoksunu arkadaslar bilsinki psularda +80 denilen şey verimliliktir.yani 500 watt yazan 400 watt vermez.500 watt vermek için 600 üzeri prizden elektrik çeker demek
o arkadasın cooler masteri gtx560ti yi havada karada kaldırır.bilinçsizce konusup insanların aklını karıştırmayın.adam gibi psuya para neden versin boşuna.işlemcisi zaten darboğaz yapacak ve sistem max 300 watt harcicak.o psu afedersiniz ama kıçıyla kaldırır o sistemi !!!
quote:
Orijinalden alıntı: Hiper-Nova
Cevap yazamaz ki zaten daha ne yazacak. Aklınca kendine ispat video buldu onda da yanlış yerlere bakmış..
quote:
Orijinalden alıntı: Enes Eyibil
bu ahmet eyüpa gülüyorum sadece elektirik mühendisi bende 500 waat color master var 6850 ve amd p2 965 var default da sıkıntısız lakin işlemci o.c 4 ghz çekiyorum oyuna girince mavi ekran işlemciden vazgeçtim ekran kartini ccc den 870 -1150 getiriyorum hopp mavi ekran ikiside normalde sorunsuz iken o.c yapinca psu göçüyor bu konuda bir teziniz varsa duymak isterim mühendis bey
1.si yazım yanlışlarını düzeltelim ahmet eyüpa değil ahmet eyüp'e olacak, elektirik değil elektrik olacak, color master değil cooler master, waat değil watt olacak, ikiside değil ikisi de olacak; de ayrı. Vs vs.. Bir cümlede bu kadar yazım yanlışı yapabilen biri varsın bana gülsün sorun değil 2.si ben kullandığım sistemi geçtim techreport'dan link verdim. O arkadaşın verdiği video da var bana destek oldu çaktırmadan
Ayrıca senin o 500 wattlık sistem tek güç girişi olan ekran kartında bile sorun çıkarıyorsa sorunu o psuda ara bence..
Şuan bir makinemde 230w psu var. AMD FX X4 4100 VOLAR GT430 2GB ASRock N68-VS3 FX
o kadar oyun oynayıp yük bindiriyorum, tık demedi. teori ile pratiği birbirinden ayırmanız lazım.
konu hort
i5 2500 K @ 4,3 ghz (hatta 4,5 ghz da kullandım) auto voltage ile gtx 460 Hawk Talon attack @ 1,012 volt 4 gb ram 1333 @ 1,65 volt 1 adet SSD 2 adet 500 gb 7200 rpm hdd 4 adet 120 mm fan (geneli 900 rpm altı)
Crysis III de dahi 220 watt ı geçemedim ==> bknz high power güç göstergeli 560 watt psu
ekran kartına 1,15 volt verdim, Vantage da 280 watt ı gördüm....
hiç bir şekilde yüklenerekten 300 watt' ı göremedim....
bu demek değildir ki "gidin 300 watt continius PSU ile kullanın"
Emniyet olsun diye 450 watt peak (400 continues) ile kullanırım derim, ama gerekli durumlarda 400 peak (350 cont.) çok rahat iş görür... ama daha aşağısına risk diye bakıyorum... olmaz olmaz bir gün olur, hoş olmaz
2. durum ise PSU daha çok yük ile çalışacağı için daha çabuk yıpranır (özellikle Kapasitörler)
Yani forum'da güç kullanımı abartanlar mevcut 400-450 watt' ın kaldırabileceği sisteme 600-650 watt önerenler var. Kimisi bilgisizliğinden (işini garantiye almak için) kimisi ise "ileri de de kullanır" diye... ileride de kullanır ise göreceli....
ben bugün gtx 670' i, hatta gtx 680'i dahi gözüm kapalı takarım bu PSU ya ve 700 watt lara ihtitacım olmaz 560 watt Peak ile babalar gibi kullanırım... bakın ne oldu "ilerisi için de yetti"
Coolermaster 460 watt ise, taş gibi PSU dur, Continues 401 watt Kombine güç verebilir... testleri de vardır ki bu değerleri çok yaklaşık sağlıyor...
Everest Psu ve benzerlerini kullananlara ise diyorum ki "ucuz kullanacak kadar zengin olmayın, 400 watt da olsa kaliteli psu kullanın" derim... seçim size ait
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: Hiper-Nova
Cevap yazamaz ki zaten daha ne yazacak. Aklınca kendine ispat video buldu onda da yanlış yerlere bakmış..
quote:
Orijinalden alıntı: Enes Eyibil
1.si yazım yanlışlarını düzeltelim ahmet eyüpa değil ahmet eyüp'e olacak, elektirik değil elektrik olacak, color master değil cooler master, waat değil watt olacak, ikiside değil ikisi de olacak; de ayrı. Vs vs.. Bir cümlede bu kadar yazım yanlışı yapabilen biri varsın bana gülsün sorun değil 2.si ben kullandığım sistemi geçtim techreport'dan link verdim. O arkadaşın verdiği video da var bana destek oldu çaktırmadan
Ayrıca senin o 500 wattlık sistem tek güç girişi olan ekran kartında bile sorun çıkarıyorsa sorunu o psuda ara bence..
müyendis lafın bana ise bu cevabı üstüne alınabilirsin ....
adamın arkasından konuşulmaz alıntı yap, bizde ne zırvaladığından haberdar olalım, ben hergün her dakika Pc başında cevap yazdığım konuları tektek dolaşamam..Memleket senin gibi mühendislere emanet olunca 2013 de askeri uydu gönderdik diye havalara uçarlar millete şişire şişire anlatırlar daha trafikde giden arabayı zor ayırd edersin...
Bak muyendis parçası; işkembeden sallayıp konuşuyon bilgi belge koyamıyon daha ortaya..Bi tane söylediğin sözleri tasdik eden belge kırıntısı resim olur video olur, kendi kullandığın sistemden örnek vermişin daha onun görüntüsü yok ortada şu an müsait değilim lakin akşam sana bizzat kendi kullandığım pc nin yük altında ne kadar güş çektiğini gösterir resim ekleyeceğim prisde watt ölçer ile alacağım görüntüyü... öncesinde sözlü olarak bilgisini vereyim
Core i7 3820 16gb DDR3 1600 mhz 4*4 GTX 560Tİ 448 Core 23"Samsung Led monitör 1 adet intel SSD 120 gb 4 adet 3.5" HDD
3D mark 11 ile bencmark almak için teste soktuğum da 375W prizden enerji çektiğini bizzat gördüm.. Resimleri ve sözlerimi belgelendirecek görselleri akşama ekleyeceğim...
Konuştuğun zaman bilgi ile belge ile konuş çenen değil ellerin iş yapsın...
[simage]
[/simage]
[simage]
[/simage]
[simage]
[/simage]
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TURK-ŞAD -- 9 Nisan 2013; 20:10:53 >
Şu atışmalar ne zaman bitecek yahu... Vallahi artık böyle tartışmaları gördükçe çekirdeğe saldırasım, mutfağa gidip mısır patlatasım geliyor.
Yeter, yemeyin birbirinizi
quote:
Orijinalden alıntı: coolindark
Şu atışmalar ne zaman bitecek yahu... Vallahi artık böyle tartışmaları gördükçe çekirdeğe saldırasım, mutfağa gidip mısır patlatasım geliyor.
ahahaah
Allah bilir sen kavga olduğunda da çekirdek felan arıyorsundur
quote:
Orijinalden alıntı: ironblood19
quote:
Orijinalden alıntı: coolindark
ahahaah
Allah bilir sen kavga olduğunda da çekirdek felan arıyorsundur
Üniversitedeyken çok çekirdek çıtlatıp gülerdik birbirine girenlere Ne gerek var böyle laf sokuşmalara hiç anlamam... Bilen bildiğini anlatır, doğru bildiğini iddaa edene zaten yapacak birşey yok Sonra sinir olduğuyla kalıyor insan.
Yahu güzel hoş diyorsunuz da arkadaşlar şu forumun en sakin adamlarından biriyimdir, ya sabır deyip görmezden geldiğimiz onlarca yorumun yanında bazen böyle bir halt bildiğiniz zanneden abuk sububuk yorum yazan, insanı çileden çıkartan konuştuğu zaman boş konuşup sözlerine yanlışda olsa belge koymadan atıp tutuan tiplere sabredemiyorum ya adam saçmalıyo ya
quote:
Ben dandik everest 350 watt powerla bile 4 hard disk, 1 dvd writer, phenom x4 955 işlemci ve hd 6850 ekran kartı takılı sistemde sorun yaşamadım daha maşallah
Adam işkembeden sallıyo böyle bi laf ediyo bunu belgelendirecek bir tanecik resim dahi eklemiyor, bide Müyendisim ben en iyi bilirim gibi triplere giriyo...diğer makinemde phenom II X4 965 2 tane hdd var bide Asus 7750 ki max 75W çekiyor bu sitemle ben test eetim 290W civarı güç çekiyo Prime 95 testi esnasında.. Buda gelmiş 350 W yeter diyor..
Neyse fazlacada uzatmayacağım zaten insanlar yazılanları okuyup bilgilere bakarak karar verirler artık..
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme