Şimdi Ara

ASUS GTX770 4GD5 Siyah Ekran

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
558
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Anakart : ASUS P6T SE Mainboard Bios Ver: 0908
    Yeni Ekran Kartı : ASUS GTX770 4GD5
    Eski Ekran Kartı : ASUS 1gb 9500gt 256bit
    Power Suppley : OCZ FATAL1TY 750W POWER SUPPLY
    Sistem : Windows 7 x64

28.01.2015 tarihinde almış oldugum gtx770 bilgisayarıma gerekli güç kabloları ile bağladım. Windows açıldı driver kurdum sorunsuz kurdu. Ancak bir iki yeniden baslatmadan sonra windows hoşgeldin ekranında siyah ekran kaldı. Sisteme format attım yeniden kurdum ama sonuc degişmedi. Başka bir bilgisayarda denedigimde sorunsuz çalıştı ekran kartı. Bilgisi olan arkadasların yardımını bekliyorum teşekkürler. iyi forumlar.

• Bağlı olmayan kablolar var mı kontrol et. Olmazsa kasaya sağdan soldan tokat yapıştır.
  • Tuncayca42 T kullanıcısına yanıt
    Herhangi 1 oveclock yazılımı yüklüyse, yani kart değişimi yapmadan önce'de syetemin'de bu tarz yazılımlar yüklüyse bu sebepten sıkıntı çıkabilir.
    Bu durumda MSI afterburner yada eVGA precision fln kuruluysa systemini güvenli mod'ta açıp onları kaldırrsan system'in açılır/çalışır.
    Diğer 1 durum ise sürücü çakışması olabilir, eski kartını sökerken sürcüsünü kaldırmadan direk söküp, gtx 770'i takıp kulanmaya başladıysan yaşanabilir, bunu çözmek için önce driver cleaner gibi 1 yazılım indirrsin, sonra halen mevcutsa eski karta ait sürücileri program ekle/kaldır'dan kaldırrsın, sonra 770i ile ilgili'de ne varsa aynı şekil kadırrsın, ardından yine güvenli mod'ta açıp, yazılımı kullanıp sürücü temizliği yaparsın, restartan sonrada kartınn sürücünü tekrar kurar duruma bakarsın, sorun halen çözlmüyorsa'da güçle ilgili 1 sıkıntı yaşıyo olabilirsin v.s.

• quote:

Orijinalden alıntı: coax47

Herhangi 1 oveclock yazılımı yüklüyse, yani kart değişimi yapmadan önce'de syetemin'de bu tarz yazılımlar yüklüyse bu sebepten sıkıntı çıkabilir.
    Bu durumda MSI afterburner yada eVGA precision fln kuruluysa systemini güvenli mod'ta açıp onları kaldırrsan system'in açılır/çalışır.
    Diğer 1 durum ise sürücü çakışması olabilir, eski kartını sökerken sürcüsünü kaldırmadan direk söküp, gtx 770'i takıp kulanmaya başladıysan yaşanabilir, bunu çözmek için önce driver cleaner gibi 1 yazılım indirrsin, sonra halen mevcutsa eski karta ait sürücileri program ekle/kaldır'dan kaldırrsın, sonra 770i ile ilgili'de ne varsa aynı şekil kadırrsın, ardından yine güvenli mod'ta açıp, yazılımı kullanıp sürücü temizliği yaparsın, restartan sonrada kartınn sürücünü tekrar kurar duruma bakarsın, sorun halen çözlmüyorsa'da güçle ilgili 1 sıkıntı yaşıyo olabilirsin v.s.

Yeni ekran kartını taktıktan sonra format attım. Ekran kartı driverı yuklendikten 1-2 restart sonrası yine siyah ekran.

• quote:

Orijinalden alıntı: Qnoops

Güç kaynağını ekran kartı için mi aldın?

Ekran kartını çıkart ve monitörü onboard olarak bağla, öyle bir format at. Bakalım sorun ekran kartından mıymış?

Power suppley daha oncedende almıştım. GTX770 ekran kartını baska pc de deniyorum sorunsuz calısıyor. Eski ekran kartım olan 9500gt yi kullandıgımda sorun yasamıyorum.
    Ram lerin yerini değiştir anakartının en son bios sürümüne yükselt bide öle duruma bak
  • quote:

Orijinalden alıntı: qaanx

Ram lerin yerini değiştir anakartının en son bios sürümüne yükselt bide öle duruma bak

Ramleri ekran kartı ile beraber aldım. 3 x 4g Kingston Hyperx Fury
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Format bile atmışsın ancak durum bu diyosun, hiç oyun deneyebildinmi ? Mümkünse madem yeni formatlı makina 1 daha format at sürücüden sonra 1 oyun kurup denemediysen denersin, yine aynı sıkıntı yada reset, mavi ekran v.s. yaparsa makina, psu sıkıntısı olduğu netleşir yada eşinden dostundan 1 yerden 1 psu bul dene veya kasanı al arkadaşın yakınsa ona götür orda powerını söküp kasana tak, olmadı kartı aldığın yere götür kasanı orada 1 psu ile denet, anakartında başka pcx slotu varsa kartı ona takıp dene ama fatality internette fln çok poh, pohlan'mış 1 psu, fakat bana göre malzeme kalitesi kötü 1 model ve sendeki vadesini doldurmuştur diye tahmin ediyorum, muhtemelen içini açsan şişmiş kondanstörlerini v.s. görebilirsin, yani sıkıntıyı o psu yaratıyodur ve tamir edilir v.s. ama önce dediklerimi mümkünse deneyip durumu netleştirmen daha sağlıklı olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coax47 -- 31 Ocak 2015; 17:13:16 >

• coax47 kullanıcısına yanıt
    1. Formattan sonra en ufak bir ekran kartı işleminde (Photoshop corel açmak yada furmark test programı actıgımda)goruntu gidiyor yada tek renk ekran kalıyor yanii oyun kurmaya bile gerek kalmıyor.
    2. Elimde Termaltake 700w ve vx-600w power supply var diger makinemde kullandıgım onu takıyorum sorun aynı.
    3. fatality PSU alalı 4 ay fln oldu normalde sistem de çalışsan standart 9600gt ile sorunsuz çalışıyor.
    4. Anakartta 3 tane pci slotu var 3undede aynı. 1366pin anakart oldugu için anakartı değiştirip deniyemiyorum. Sorun ya anakart yada işlemci gibi geliyor.

Delirecem :S
  • işlemci i7 950 ramlar 3x4gb 1600 Hyperx fury. İşlemci yada ramde sorun olsa bu yeni ekran kartı onceside sıkıntı yaşardım gibi geliyor.
    Bu şartlar altında sorun kartta olma ihtimali yüksek, düşük ihtimalse anakartında olabilir, işlemci kesinlikle alakasız şu durumda.
  • daha önce böyle bir şey okumuştum eski anakartlar yeni nesil ekran kartlarını kaldıramadığını okumuştum sorun büyük ihtimalle anakartdan kaynaklı eğer başka pc de denediğinde yeni kartın çalışıyor sende çalışmıyor ise sorun anakartının gtx 770 ekran kartını kaldıramadığını gösterir buda sana işlemci+anakart masrafı çıkarır eski ekran kartını kaldırdığı için sorun olmuyor ama yenisini tanıttığında anakart bunu kaldıramıyor ve resetliyor açılış sırasında ekran kartı yokmuş gibi davranıp sana görüntüyü vermiyor bunun başka açıklaması olamaz anakartı yenilemen gerekiyor
    Ben ilk mesajındaki başka pc de denedim sorunsuz çalıştı kısmını unutmuşum, @moonquad'ın hatırlattığı o kısımdan ve bütün bu olaylar'dan yola çıkınca sende farkediceksindir'ki sorunun anakart olduğu net 1 şekilde meydana çıkmış sayılır.

Edit :
    Son 1 şey deneyebilirsin , pc fişini çek, bios pilini sök , 5~10 saniye bekle yada pc açma tuşuna elini 1~2 saniye basılı tut, psu ve anakart üzerindeki akım boşalsın, sonra pili tak, fişi tak systemi çalıştır, 1 de bu şekilde dene, bios'ta saat tarih ve diğer ayarlar kaymışsa, bu bios resetleme olayı başarılı olmuştur, biosta 1 sıkıntıdan bu sorun oluyosa düzelicektir sorunun, aksi halde anakart sorunudur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coax47 -- 1 Şubat 2015; 14:59:31 >

• quote:

Orijinalden alıntı: coax47

Ben ilk mesajındaki başka pc de denedim sorunsuz çalıştı kısmını unutmuşum, @moonquad'ın hatırlattığı o kısımdan ve bütün bu olaylar'dan yola çıkınca sende farkediceksindir'ki sorunun anakart olduğu net 1 şekilde meydana çıkmış sayılır.

Edit :
    Son 1 şey deneyebilirsin , pc fişini çek, bios pilini sök , 5~10 saniye bekle yada pc açma tuşuna elini 1~2 saniye basılı tut, psu ve anakart üzerindeki akım boşalsın, sonra pili tak, fişi tak systemi çalıştır, 1 de bu şekilde dene, bios'ta saat tarih ve diğer ayarlar kaymışsa, bu bios resetleme olayı başarılı olmuştur, biosta 1 sıkıntıdan bu sorun oluyosa düzelicektir sorunun, aksi halde anakart sorunudur.

Bios sıfırlamadan ziyade biosunu guncelledim. Sorun aynı. Bilgisayar normal acılıyor windows yukledniyor Hoşgelniz yazısını goruyorum masaustu gelecegınde siyah ekran...

• quote:

Orijinalden alıntı: moonquad

daha önce böyle bir şey okumuştum eski anakartlar yeni nesil ekran kartlarını kaldıramadığını okumuştum sorun büyük ihtimalle anakartdan kaynaklı eğer başka pc de denediğinde yeni kartın çalışıyor sende çalışmıyor ise sorun anakartının gtx 770 ekran kartını kaldıramadığını gösterir buda sana işlemci+anakart masrafı çıkarır eski ekran kartını kaldırdığı için sorun olmuyor ama yenisini tanıttığında anakart bunu kaldıramıyor ve resetliyor açılış sırasında ekran kartı yokmuş gibi davranıp sana görüntüyü vermiyor bunun başka açıklaması olamaz anakartı yenilemen gerekiyor

Anakartın eski olabilecegini dusundum. Yedegimdeki baska makinede denedim. i7 4770 işlemci + 8gb ram + Gigabyte Ga-b75m-d3h yeni nesil. Aynı sorunu yaşadım.

Ancak kendi kişisel makinemde (AMD Fx 9370 + Asus M5A99X EVO R2.0 + 16gb ram) denedigimde sorunsuz açıyor ekran kartı hatta stress testi bile yapabiliyorum.

sorun olan makinedeki i7 890 ve asus p6tse anakartlı donanımın eski olsugunu kabul ediyorum ancak sorun vermesine anlam veremiyorum.

Ayrıca açılış ekranı geliyor + windows yukelniyor + Hoşgeldiniz yazısı geliyor ve masa sutu goruneceginde goruntu gidiyor. Ama hdd işlem yapmaya devam ediyor. Bazende masaustu geliyor corel yada photoshop gibi birsey acmaya kalkatıgımda hatta windows değerlendirmesi yapmaya calıştıgımda ekran gidiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tuncayca42 -- 1 Şubat 2015; 22:10:45 >

• Asus teknik servisle gorusuldu. Ekran Kartı Asus Servisine gonderildi.
    bahsettiginiz işlemci 4770 1150 pin bahsettiginiz anakart b75 yani 1155pin uyumsuz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • murat 123 kullanıcısına yanıt
    Duzeltiyorum 3770
  • Ekran kartını asus'a gönderdim. Arızalı bulunup değişim formu gönderildi. İlginiz için teşekkür ederim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.