Şimdi Ara

Asus HD4850 1 GB

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
875
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bugün Asusun HD4850 1 Gb olan kartını aldım. Bir önceki kartım pasif sogutmalı oldugu icin hic gürültü yapmıyordu.
    Bu maşallah canavar gibi çalışıyo, ATI yede alışık olmadığım için bu ATI Catalyst programından anlamıyorum pek.
    Programın içinde ATI overdrive diye biryer var. Overdrive etkin değilken yükte olmasa bile %50 devirde çalışıyo fan, ki bu değerde baya gürültülü. Overdrive ı etkinleştirip ancak manuel olarak %24 e çekebiliyorum fanı. Bu işi otomatik yapan bir özellik yok mu ATI kartlarda? Sistem boştayken direk düşürse şu fan devirlerini...

• Ek yazılımlar kullanmanız gerekiyor. SpeedFan, RivaTuner ve yanlış hatırlamıyorsam ismini ATiTool sizin istediğiniz şekilde ayarlama yapabiliyor. Onları deneyebilirsiniz. Daha farklı olarak ekran kartı BIOS yazılımını değiştirme vardır, ancak denemeyin bence. Sadece bilginiz olsun diye söyleyeyim dedim.

Ekleme: Sıcaklıkları dikkate aldığınızı varsayarak yukarıdaki açıklamayı yaptım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AndryTR -- 30 Temmuz 2010; 3:52:18 >
  • Kartın soğutması ya da kasa içi hava sirkülasyonu yeterli değil sanırım ki %50 gibi bir değerde çalışıyor. Normalde masaüstündeyken %30 civarı bi hızla çalışması gerekir. Fan hızını düşürmek kartın ısınmasına neden olacaktır , bunu düşünmeyin derim. Overdrive'ı etkinleştirip , hızları en aşağıya çekerek , masaüstündeyken gpu'nun daha yavaş çalışmasını sağlarsanız , kartın fan deviri düşecektir. Oyun oynayacağınız zaman ise tekrar orjinal rekans hızlarına dönersiniz.. Kartınızın modeli nedir acaba?
  • Asus GTS250 ve 4850 modellerindeki fan tasarımları ilginçtirki çok gürültülü çalışıyor ve %35 altına düşmüyor fan hızı, %35 hızda bile deli gibi ses yapıyor, ürünü en kısa sürede iade edin. Asus 4850 zaten yüksek fiyatli bir üründür, o fiyat aralığında daha iyi kartlar tavsiye edebiliriz. Ürüne ne kadar para verdiniz? Üstüne biraz daha para ekleme şansınız var mı? Ve hangi mağazadan aldınız? Soruların cevaplarına göre öneri yapmamız daha kolaylaşacaktır.
  • Ürünü 228 TL'ye Vatan Bilgisyardan satın aldım. Sıcaklık ile ilgili bir problem olduğunu sanmıyorum , çünkü kart boşayken fan hızı %50 gösteriyor, GPU sıcaklığı 40 derece.
    Overdrive ı etkinleştirip fan hızını %24'e kadar düşürüyorum, gürültüde baya azalıyor, gpu sıcaklığıda pek değişmiyor.
    Ama her seferinde bu ayarı elle yapmak istemiyorum, oyuna girip fanı %24 te unutursam vay halime:)

http://www.vatanbilgisayar.com/asus-eah48502di1gd3-hd4850-gddr3-1gb-256bit-ati-radeon-dx10.1-ekran-karti/productdetails.aspx?I_ID=47320

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kalsit -- 30 Temmuz 2010; 10:07:50 >

• Monitörün 19" üzeri değilse aşağıdakini alman yararına olur.

http://www.vatanbilgisayar.com/asus-eah5750fmdi512md5-hd5750-gddr5-512mb-128bit-ati-dx11-pcie-2.1-ekran-karti/productdetails.aspx?I_ID=46264

Yoksa 1gb His 4850 alabilirsin, önceden kullanan biri olarak sessizlik ve sıcaklık konusunda garanti verebilirim, fakat ilk önceliğin Asus 5750 modeli olsun

http://www.vatanbilgisayar.com/his-01-his-016-00236-hd4850-icooler-iv-gddr3-1gb-256bit-ati-dx10.1-ekran-karti/productdetails.aspx?I_ID=44935

• 5750
  • Arkadaşlar, şimdi bu Asus 4850'nin fanı genel olarak sesli diyebilirmiyiz? Ben illa 4850 almak istiyorum, Hisle fan tasarımı arasında çokta bir değişiklik görünmüyor gibi.....Sessizlik konusundahttp://www.vatanbilgisayar.com/his-01-his-016-00236-hd4850-icooler-iv-gddr3-1gb-256bit-ati-dx10.1-ekran-karti/productdetails.aspx?I_ID=44935 bu His'i tavsiye edermisiniz? Yada farklı bir 4850 tavsiyeside olabilir. Bu arada monitör büyük değil, o yüzden 512mb da kafi.

Ek olarak 5750 çok tavsiye edilmiş bu fiyat aralığında, ama gddr5 değil 7de çıksa ben yıllardır 128bit kart kullanan biri olarak artık 128bit kart almak istemiyorum. 5750'yi, 4850'den üstün kılan birkaç özelliği kısaca yazabilirseniz sevinirim (düşük nanometre daha az güç tüketimi gibi)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi revenger11 -- 31 Temmuz 2010; 22:18:32 >

• quote:

Orijinalden alıntı: revenger11

Arkadaşlar, şimdi bu Asus 4850'nin fanı genel olarak sesli diyebilirmiyiz? Ben illa 4850 almak istiyorum, Hisle fan tasarımı arasında çokta bir değişiklik görünmüyor gibi.....Sessizlik konusundahttp://www.vatanbilgisayar.com/his-01-his-016-00236-hd4850-icooler-iv-gddr3-1gb-256bit-ati-dx10.1-ekran-karti/productdetails.aspx?I_ID=44935 bu His'i tavsiye edermisiniz? Yada farklı bir 4850 tavsiyeside olabilir. Bu arada monitör büyük değil, o yüzden 512mb da kafi.

Ek olarak 5750 çok tavsiye edilmiş bu fiyat aralığında, ama gddr5 değil 7de çıksa ben yıllardır 128bit kart kullanan biri olarak artık 128bit kart almak istemiyorum. 5750'yi, 4850'den üstün kılan birkaç özelliği kısaca yazabilirseniz sevinirim (düşük nanometre daha az güç tüketimi gibi)

Düşük nanometre
    Yani daha düşük güç tüketimi
    Yani daha az ısınma
    Yani daha serin kasa
    Yani daha düşük fan sesi

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.