Şimdi Ara

asus k52jt sx299r yazılımlarımı yedekleyemeden yitirdim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.193
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar, 1.5 yıl önce aldığım asus k52jt sx299r'yi yedeklemeden dışarıda format attırmak zorunda kaldım. Bunun akabinde asus yazılımları, klavye üzerindeki fn tuşu işlevini yitirdi, en basitinden sesi değiştirmek için masaüstüne dönmek zorunda kalıyorum.
    Ayrıca turbo boost da devre dışı kaldı işlemcim 3.00'a çıkarken formattan sonra 2.67'de sabit kaldı.
    Garantisi dolmadan servise yollar kendi yazılımlarını yükletirim diyordum ama harici harddiskim olmadığı için ve en az 150 gb veriyi kaybetmemek için garantiye yollamaktan vazgeçtim. Internet üzerinden veya başka bir şekilde nasıl bu yazılımlara ulaşabilirim ? 4-5 dvd şeklinde bir şey olacaktı tahminen.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• fn tuşlarının çalışması için (araçlar) bölümündeki şu sürücüyü kurmalısın ATKACPI driver and hotkey-related utilities turbo boost için (diğerleri) yazan bölümde The Turbo Boost application kurmalısın sıkıntı kalmazhttp://support.asus.com/download.aspx?SLanguage=tr-tr&p=3&m=K52JT&hashedid=zSZQkEoNdGYdl2vb
  • çoğu yazılımı gereksiz işinize yaracakları yüklemenizi tavsiye ederim
  • quote:

Orijinalden alıntı: vercenik53

fn tuşlarının çalışması için (araçlar) bölümündeki şu sürücüyü kurmalısın ATKACPI driver and hotkey-related utilities turbo boost için (diğerleri) yazan bölümde The Turbo Boost application kurmalısın sıkıntı kalmazhttp://support.asus.com/download.aspx?SLanguage=tr-tr&p=3&m=K52JT&hashedid=zSZQkEoNdGYdl2vb

Hocam çok sağol, büyük dertten kurtardın.

• quote:

Orijinalden alıntı: tcminyak

çoğu yazılımı gereksiz işinize yaracakları yüklemenizi tavsiye ederim

Yukarıdakilerin dışındakiler şu an için önemli değil, turbo boost ve Fn tuşuna özellikle ihtiyaç duyuyordum :)
    Bunlar dışında aklınızda olan başka bi yazılım varsa onları da ayrıca indireyim, malum 4-5 gb yitirdiklerim.

• Aygıt yöneticisinde ünlem işareti bulunan bir sürücü yoksa sürücülerin tamam demektir diğerleri programlarla alakalı sana atk sürücüsünü gösterdiğim yerde farklı özellikleri kullanmak için programlar var arkadaşın gereksiz dediği programlarda genelde ordalar bazıları yine iş görür mesela instant on programı uyku modunda bilgisayarın 2sn'de açılmasını sağlar gibi.
  • driver geneous programını indirin ve en güncel driverlarınızı kurun (driverlarını güncel tutmanızı kesinlikle tavsiye ederim içerisnden gerekli driverları siz krunuz ara yüz yükleyen programları kurmayınız)
    fn tuşları için atk dosyasını indirmeniz gerekli wireless ve bluetooth içinse wireless console u indirin
    normal bir hdd kullanıyorsanız diskkeepr progarmı ile düzenli olarak disk birleştirici yapınız.ccleaner düzenli olrak gereksiz dosyalardan kurtulun advenced system care ile düzenli taratın ve onarım yapın
    bu dediklerimi yaptığnız taktirde pc nize format işlemine gerek kalmayacaktır
  • quote:

Aygıt yöneticisinde ünlem işareti bulunan bir sürücü yoksa sürücülerin tamam demektir diğerleri programlarla alakalı sana atk sürücüsünü gösterdiğim yerde farklı özellikleri kullanmak için programlar var arkadaşın gereksiz dediği programlarda genelde ordalar bazıları yine iş görür mesela instant on programı uyku modunda bilgisayarın 2sn'de açılmasını sağlar gibi.

microsoft sanal wifi miniport bağdaştırıcısı dışında ünlem yok hocam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tcminyak

driver geneous programını indirin ve en güncel driverlarınızı kurun (driverlarını güncel tutmanızı kesinlikle tavsiye ederim içerisnden gerekli driverları siz krunuz ara yüz yükleyen programları kurmayınız)
    fn tuşları için atk dosyasını indirmeniz gerekli wireless ve bluetooth içinse wireless console u indirin
    normal bir hdd kullanıyorsanız diskkeepr progarmı ile düzenli olarak disk birleştirici yapınız.ccleaner düzenli olrak gereksiz dosyalardan kurtulun advenced system care ile düzenli taratın ve onarım yapın
    bu dediklerimi yaptığnız taktirde pc nize format işlemine gerek kalmayacaktır

teşekkürler hocam driver geneous'dan başlayarak harfi harfine uygulamaya çalışacam.
  • işlemleriniz bittikten sonra çalıştır kısmına msconfig yazın orada başlangıçta otomatik olarak çalışan programlarınız listelenecektir gereksiz olduğunu düşündüklerinizi kapatınız bir fikriniz yoksa yada kararsızsanız kapatmayın yada dosyayı google da aratıp ne olduğu ile ilgili bilgi sahibi olduktan sonra işlem yapın açılış hızınıza etkisi olacaktır
  • kablosuz sürücünün markası nedir aynı yerde var kablosuz adı altında 2 marka var sende olanın güncel olanını yükle.
  • quote:

kablosuz sürücünün markası nedir aynı yerde var kablosuz adı altında 2 marka var sende olanın güncel olanını yükle.

atheros galiba hocam şimdilik çok önemli değil bu sorun, turbo boost'u rar üzerinden setupladım ama ne araçlarda ne de özelliklerde aktif görünmemekte birşeyleri eksik mi yaptım ?
  • cpu-z programını kurar mısın işlemcinin en son frekansı ne gözüküyor orada test edip bakabilirsin
  • quote:

cpu-z programını kurar mısın işlemcinin en son frekansı ne gözüküyor orada test edip bakabilirsin

http://f1301.hizliresim.com/15/2/hkwyu.png gözükmüyo hocam burada da.
    http://g1301.hizliresim.com/15/2/hkx1n.png

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LakeShow -- 2 Ocak 2013; 15:04:22 >

• Şunu dedim orada hzı mevcut şuanda rolantide işlemciyi kullanan bir program çalıştır mesela virüs hız artırımı nerde tıkanıyor veya bir test programı çalıştırabilirsin mesela hiç 3dmark skoru yaptın mı orada test et buraya at aldığı puana göre ben sana kullanım kullanmadığını derim turboboost çalışamazsa düşük alır.Senin işlemcinin kullndığın sisteme göre değişir ama puan aralığı ortalama 2900'dür biraz düşükte olabilir 3000 puanıda devirebilir duruma göre,bu puanlardaysa turbooost çalışıyor demektir.
  • quote:

Şunu dedim orada hzı mevcut şuanda rolantide işlemciyi kullanan bir program çalıştır mesela virüs hız artırımı nerde tıkanıyor veya bir test programı çalıştırabilirsin mesela hiç 3dmark skoru yaptın mı orada test et buraya at aldığı puana göre ben sana kullanım kullanmadığını derim turboboost çalışamazsa düşük alır.Senin işlemcinin kullndığın sisteme göre değişir ama puan aralığı ortalama 2900'dür biraz düşükte olabilir 3000 puanıda devirebilir duruma göre,bu puanlardaysa turbooost çalışıyor demektir.

Hocam format attirdim, asus driverlarinin cogunu yukledik, ama gel gelelim tek sikinti turbo boost. Yuklememize ragmen aktif degil ve araçlarda yok. Diger uygulamalarda hiçbir sorun yok hepsini siteden indirdik sadece turbo boost calismiyo.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LakeShow -- 4 Ocak 2013; 23:09:31 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.