Şimdi Ara

Asus K53SV KULLANICI PLATFORMU (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
690
Cevap
8
Favori
50.946
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bu HDD'den gelen tıkır tıkır ses konusuna çözüm bulan var mı? Donanımsal bir sorun olmadığını biliyorum, güç tasarrufu sağlamak için çıkıyor bu ses ama sesi kesmiş olan var mı? Özellikle gece rahatsız ediyor.
  • K53SV-144D modelini 5 aydır kullanıyorum gayet memnunum. Fakat şu sıralar 90-100 dereceleri görüyorum BF3 oynarken sanırım toz yumakları oluştu
  • Arkadaşlar NFS RUN RELOADED oynarken arada bir oyun kasıyor sizce normal mi yoksa bios güncellemesi falan mı yapmam gerekiyor.
    (Oyunu Nvıdıa ile açtım merak etmeyin)
  • Merhaba
    K53SV-SX581R model makine'yi BİMEKS'ten 1364 TL'ye aldım. Yaklaşık 1 hafta oldu oldukça memnunum. Sizce üzerinde gelen Win7 home basic x64 ile mi kullanmalıyım yoksa versiyon değişikliğine gideyim mi? Neler yapmam gerektiğini söylerseniz sevinirm. İlk laptopum biraz acemiyim :)
    Şimdiden teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kocak157

Arkadaşlar NFS RUN RELOADED oynarken arada bir oyun kasıyor sizce normal mi yoksa bios güncellemesi falan mı yapmam gerekiyor.

Ben bitirdim o oyunu medium'da, herhangi bir kasma yaşamadım.
  • Bu gece bf3 oynarken illallah ettim notebook'un ısınmasından. 99-100 derecelere çıkan sıcaklık nedeniyle cpu frekans düşürüyor haliyle oyunda ölümcül fps düşüşü oluyordu. Süpürgeyle ne kadar çeksemde üflesem emsemde nafile gelince tepemin tası attı sükerin garantiyi diyip makineyi parçaladım. Açılması bir o kadar kolay ve parçaların sökülmesi de zor değildi.

Herşeyi söktükten sonra fan ve ucnda ki tabir yerinde ise s*tiri b*ktan ızgaranın halini varın siz görün.. Fotoğraflar aşağıda..

Asus K53SV KULLANICI PLATFORMU

Temizledikten sonra işlemci highspeed profilinde ekran kartı 750-1500 hızaşırtılmış halde iken 1 saatte ki max ısı değerim işlemci 88 ekran kartı 82 oldu. Unutmadan bu toz birikintisi eylülde alınan bir cihaz için geçerli Sürekli düz zeminde kullandığım halde

Garantiyi sildim kafamda çünkü servise götürdüğümde çizikler içinde dönen bir makine ile karşılaştım hep. Kaldı ki kullandığım cihazlar nedense hiç garanti süresince ağır problemler çıkarmadı :) Şunu sölemeliyim ki soğutucu ızgaralar çok dar ve çabuk tozlanan bir yapıda. Tozlar yumak yumak önü kapatınca makine havayı dışarı atamıyor içerde sıcak hava dolaşımı oluyordu. Diğer parçalarada zarar vermeden işi hallettm. Çıkarırsada kendim yapacağım artık anakart ve ekran cortlamadığı sürece.

Benim gibi içini açıp temizlemek isteyenler olursa nasıl açılacağına dair baz videolar gönderebilirim. Birkaç gün sonra termal macun alacağım ozaman yine açacağım detaylı bir video çekeceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HARBINGER -- 27 Şubat 2012; 10:30:15 >

• Bende bimeksden almıştım laptopu SX581R modeli rami 8gb yaptım hdd yide seagate momentus 7200.4 serisi 500 gb taktım ekran kartınında driverini güncelledim laptop baya hızlandı sistem özelliklerinde ram 5.9 iken 7.4 oldu geneli toplam olarak 5.0 iken 5.9 oldu en düşük puan. herkese tavsiye ederim.

http://imageshack.us/photo/my-images/832/adszlov.png/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Scream505 -- 27 Şubat 2012; 18:48:53 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mshysteria

quote:

Orijinalden alıntı: kocak157

Arkadaşlar NFS RUN RELOADED oynarken arada bir oyun kasıyor sizce normal mi yoksa bios güncellemesi falan mı yapmam gerekiyor.

Ben bitirdim o oyunu medium'da, herhangi bir kasma yaşamadım.

Mediumda bende de kasma olmuyormuş aslında yeni farkettim kastığı zaman o sırada pes2012 indiriyordum ondan dolayıymış fakat oyunu 45-50 dakika oynuyorum oyun donuyor oyundan çıkıyor windows çalışmayı durdurdu diyor yani o neden anlamadım oyunla alakalı bir durum sanırım laptopdan değildir inşallah.

• arkadaslar bana K ve L harflerinin oldugu bolge gocuk gibi geliyor. sizde de oyle mi acaba ?
  • ASUS K53SV-SX071V
  • Arkadaşlar merhaba

Siz çok fazla değerler söylemişsiniz sanki BF3teki ısı değerleri için. Ben ne zaman baksam oyunun (multisinin) hemen ardından max 79-80 derecelerde oluyor işlemci. Grafik kartı da ondan biraz daha düşük. Bu değerler oyunun otomatik grafik ayarlarında geçerli. Bu farklılık nedendir sizce?

İşin ilginci, tost makinelerinde bile oynanabilen COD serisinde işlemcinin 95 dereceyi bulduğunu gördüm. MW3 için ultra grafik yaması mı bu kadar yoruyor sizce cihazı? Oyunun config dosyasıyla oynamıştım, ondan olabilir mi? Sizde durum nasıl?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mertcanylmaz

Arkadaşlar merhaba

Siz çok fazla değerler söylemişsiniz sanki BF3teki ısı değerleri için. Ben ne zaman baksam oyunun (multisinin) hemen ardından max 79-80 derecelerde oluyor işlemci. Grafik kartı da ondan biraz daha düşük. Bu değerler oyunun otomatik grafik ayarlarında geçerli. Bu farklılık nedendir sizce?

İşin ilginci, tost makinelerinde bile oynanabilen COD serisinde işlemcinin 95 dereceyi bulduğunu gördüm. MW3 için ultra grafik yaması mı bu kadar yoruyor sizce cihazı? Oyunun config dosyasıyla oynamıştım, ondan olabilir mi? Sizde durum nasıl?

Az önce alan wake oynadım onda bile 90 dereceyi görüyor Açıkçası cihazın ızgaraları çok dar ve tozdan kapanmaya elverişli. Isıdan dolayı problem çıkartmasındansa garantiyi gözümden çıkarıp içini açıp temizlemeyi tercih ettim. Coolmaster Notepal U2 aldım bakalım gelsin test edeceğim.

• asus k53sv-sx581d modelinden aldım bu cihazda sata 3 desteği varmı.Anakart intel hm65 express .İntelin sayfasında var gözüküyor ama sormakta fayda var.OCZ 60 GB Agility3 veya vertex3 ssd almayı düşünüyorum.Daha önce kullanan veya fikir beyan edebilecek arkadaş varsa çok memnun olurum
  • quote:

Orijinalden alıntı: moordillo

asus k53sv-sx581d modelinden aldım bu cihazda sata 3 desteği varmı.Anakart intel hm65 express .İntelin sayfasında var gözüküyor ama sormakta fayda var.OCZ 60 GB Agility3 veya vertex3 ssd almayı düşünüyorum.Daha önce kullanan veya fikir beyan edebilecek arkadaş varsa çok memnun olurum

var.
  • Arkadaşlar yoldaşlar sakın ola ki CoolerMaster Notepal U2 marka/modelli notebook soğutucudan almayın hem soğutma gibi bir işe yaramıyor hemde laptopa ufak geliyor Geldiği gibi iade.. Birde fanlardan birinin klipsleri kırık geldi sağolsun firma iade alacak bakalım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mshysteria

quote:

Orijinalden alıntı: moordillo

asus k53sv-sx581d modelinden aldım bu cihazda sata 3 desteği varmı.Anakart intel hm65 express .İntelin sayfasında var gözüküyor ama sormakta fayda var.OCZ 60 GB Agility3 veya vertex3 ssd almayı düşünüyorum.Daha önce kullanan veya fikir beyan edebilecek arkadaş varsa çok memnun olurum

var.

Performansı ne kadar etkiledi. 240 tl civarı fiyatı var.Almaya değermi?
  • bende kullanıyorum hocam. listeye benide ekle :)
  • Arkadaslar bu ısınma sorunu ASUS K53SV-SX581D varmı aklım almıo o kasa nasıl ısınıyor : )
  • ben bu laptopu alalı 1 ay falan oldu sistemde assansin creed revelation , call of duty 6,4 , skyrim , crysis2 yüklü ve hepsini oyuna başlamadan grafikleri high ayarladım.assansin ve call serilerinde ekran kartı 60 dereceyi geçmedi skyrim ve crysisde 80i geçmedi sizce değerler normal mi? herhangi bi soğutucu kullanmıyorum sistem boştayken ekran 45 dereceyi geçmiyor.Sadece kendim yaptığım 4 ayaklı laptop altlığı kullanıyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reyezuelo -- 1 Mart 2012; 15:49:35 >
  • Hocam zaten benimde tahmini ve normal sıcakları diye dusunduğum ısılar senin söylediklerin diğer arkadas 100 derece falan diyor benim MSI dahi görmüyor o ısı
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.