Şimdi Ara

Asus K53SV KULLANICI PLATFORMU (34. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
690
Cevap
8
Favori
50.915
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar benim batarya malesef öldü artık 20 dk anca dayanıyor yeni batarya alacağım sizce en uygun nerde bulabilirim net üzerindehttp://www.bataryadunyasi.com/asus-k53sv-batarya şu sitedeki uygunmu acaba bilemedim de.
  • quote:

Orijinalden alıntı: virus18

Arkadaşlar benim batarya malesef öldü artık 20 dk anca dayanıyor yeni batarya alacağım sizce en uygun nerde bulabilirim net üzerindehttp://www.bataryadunyasi.com/asus-k53sv-batarya şu sitedeki uygunmu acaba bilemedim de.

k53sv bataryası 5200 mah linktekı batarya ise 4400 luk aynı degıl yani orjınal mi degıl mi belli degıl
  • sangreal_1905 kullanıcısına yanıt
    bulabileceğim bir yer biliyormusun??
  • Selam arkadaşlar;

Evet bilgisayarı alalı 2 yılı geçti, maşallah taş gibi çıktı, yapamadığım hiçbirşey olmadı şimdiye kadar. Açıkçası biraz hor kullandım bile sayılır. 7 aylık sezonlar boyunca dükkanda sabahtan akşama kadar pil takılı şarj takılı kullanıldı, kışın oyun oynadım (SC2, Crysis, Dead Space 3 vs. vs.) hiçbir zaman ne ısınma ne kasma problemi yaşamadım. Pilide 1,5 saat kadar gidiyor hala. Öyle yazayım dedim, tecrübemi, belki birisinin işine yarar.

İyi forumlar.
  • Torrasque kullanıcısına yanıt
    Bende aynıyım hocam.2 yılı geçti alalı benim pil hala 2 saat kadar gidiyor :) Herhangi bir sorun yaşamadım bundan sonra asus tan başka bir pc de kullanmam zaten :)
  • Benimde iki sene oldu yüzde 14 yıpranma var bataryada. Batarya film izlerken dengeli modda 2 buçuk saat gidiyor abartmıyorum. Ben çok memnun kaldım asus'dan. İki yıl önce 1.430 liraya aldım yalnız şu anda o fiyat aralığında 128 bit ekran kartlı asus malesef yok elimdekini yükseltme amaçlı başka alayım desem şu anda yok yani asus'un yeni çıkardığı 1.700-1800 liralık bilgisayarlardada 128 bit ekran kartı kullanmamasına kızıyorum doğrusunu söylemek gerekirse şu anda bana laptop önerisinde bulun diyenlere eğer 2.500 lira parası yoksa ne yazıkki oyun oynayabileceği bir asus öneremiyorum mecbur herkes bu ara o yüzden lenovo z500 e yöneldi 3 tane arkadaşım asus almak istediği halde mecbur lenovo aldı. Lenovo da inşallah çıkarmaz onlara.
  • arkadaslar bende bu modeli kullanıyorum wireless çekim gücünden şikayetçiyim. arkadaslarımın laptoplarının 3 diş çektiği yerden benimki 1 çekiyor bazen kopuyor sizce sebebi ne olabilir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: senerosman

arkadaslar bende bu modeli kullanıyorum wireless çekim gücünden şikayetçiyim. arkadaslarımın laptoplarının 3 diş çektiği yerden benimki 1 çekiyor bazen kopuyor sizce sebebi ne olabilir?

Hocam laptopun alt kapağını aç wireless kablolarından biri çıkmış olabilir onları takmayı dene
  • Bana bir tane 4 gblık ram tavsiyesi yapın da ekleyeyim. Bİlgisayar son çıkan oyunlarda kasmalar yaşıyor. COD ghost kurdum kastı yani. 20-24 fps arası aldım. Ama arada birden 6-7 fps ye düşüyordu. Ram iyi gelir mi? Şu anda tek slot 4 gb ram var. Ve HDD var SSD yok ve alacak param da yok. Yaz ayına belki 120 GB SSD takabilirim DVD Writer'in yerine.
  • http://www.bimeks.com.tr/urun/126632/sandisk-128-gb-sata3-standart-ssd-disk-490mb-350mb.aspx#comments böyle birşey nasıl olur? Daha iyisi var mıdır ? Fiyatı da abartmadan tabii çğrenci olduğumuzu hatırlayarak :)
  • Merhaba arkadaşlar,
    2011 yılından beri bu cihazı kullanıyorum. Şimdiye değin keyifliydi, ancak geçen hafta cuma günü meydana gelen bir elektrik arızası sonrası maalesef sorun yaşıyorum. Konu özetle:
    Kullanmakta olduğum K53SV model cihazın geçtiğimiz günlerde elektirik arızası nedeniyle meydana gelen bir ark durumu nedeniyle trafosu yandı bu arada cihaz 3-5 dakika kadar elektrik+elektrik (19v) yedi. (Eve gelen hatta toprak hattı fazdan (+) ark almış, evde buzdolabı-kombi-klima-desktop power supply- laptop adaptörü ve 5-6 tane çeşitli adaptör maalesef yandı, ev yanmadığı için şükrettik)
    geçen hafta meydana gelen bu durum sonrası, bilgisayarlara güç üniteleri alındı/takıldı ve formatlar atıldı, desktop'da güç kaynağı değişti ve sorun yok. Laptopa yeni pil ve 6,3 mA trafo alındı format atıldı, içi dışı temizlendi, işlemci ve ekran kartı termal macunları temizlendi ve yenisi uygulandı.
    Şimdi sorunumuz şu: Benim kullandığım laptopda (şu an size yazdığım cihaz) normal çalışıyor. Ancak; nvidia 540M ekran kartının devreye girmesi gereken oyun programı açtığımda cihaz hemen kapanıyor. (reset atmıyor, komple kapanıyor). Cihazda orjinal İ5 işlemci İ7 ile değiştirilmiş ram kapasitesi 8 gb olarak yükseltilmiş ve hard disk hibrit 720 olarak değiştirilmişti ve geçen haftaya kadar bir sorun yaşamıyorduk.Şimdi gelinen noktada, metal gövdede ince bir elektrik kaçağı tarzı his var ve yüke bindiğinde çat diye kapanıyor. Ne tür bir arıza yaşıyor olabiliriz, nelere bakmalıyız? Düzeltilmesi mümkün müdür? Cevabınız ve yardımınız için teşekkürlerimle.

• Sorun ÇÖZÜLMÜŞTÜR.
    Daha önceki mesajımda yazmıştım. İ5 işlemciyi çıkararak İ7 takmıştık, ram/ Hd değiştirmiştik diye. Bugün makinayı tekrar açtık, termalleri silerek tekrar yeniledik. Speccy programından gözlemleyerek Grafik gerektiren programı açtığımızda İşlemcinin çok ısındığını ve kendini korumak için sistemi kapattığını tespit ettik. Güç ayarlarından işlemcinin performansını 100% den 80% ye düşürdük, herşey normale döndü. Gayet düzgün ve performanslı çalışmaya başladı. Kapanma problemi (şimdilik ve umarım sonsuza değin:)) ortadan kalktı. Bilgilerinize.
  • Selamlar

Öncelikle geçmiş olsun. Bayağı büyük bir olay atlatmışsınız.

İşlemciyi değiştirmekten bahsetmişsiniz. Bende de k53sv var, i5 işlemcili. Yükseltmek konusunda daha detaylı bilgi verebilir misiniz?

edit :

Ayrıca bir diğer sorum daha olacak, hem size hem de diğer kullanıcılara. Ancak siz işlemciyi değiştirecek kadar içini açtığınız için muhtemelen rahatlıkla bileceğiniz bir sorudur.

Laptopumun fan'ından aşırı ve rahatsız edici bir zırıltı geliyor. Önce HDD mi acaba dedim ama HDD yi başka cihazda denedim, malum sesi yapmadı. Anlaşılan fandan geliyor yani. Fanını değiştirmek istiyorum ama piyasada 2 tip satılıyor.

Birincisi şudur;

http://www.sanalpazar.com/Asus-K53sv-Laptop-Cpu-Fan-Yeni-Fan__isp14770675

İkincisi de şudur;

http://www.sanalpazar.com/Asus-K53sv-Laptop-Fan-Cpu-Yeni__isp14575528

Şekilleri farklı dikkat ederseniz, hangisi acaba bizimkisinden?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi T1ME -- 23 Aralık 2014; 0:07:48 >

• arkadaşlar ram i 8 gb yapmak istiyorumda 1600 mhz alsam kabul edermi yoksa 1333 mhz mi almam lazım teşekkürler..
  • T1ME kullanıcısına yanıt
    http://www.sanalpazar.com/Asus-K53sv-Laptop-Cpu-Fan-Yeni-Fan__isp14770675

bu fanı alırsan destekler 2 tane vida ile montajını yapabilirsin
  • 1333Mhz'den yukarısını desteklemez :) hayırlı olsun şimdiden
  • merhaba arkadaşlar bilgisayarıma harddisk almak istiyorum ama hangi modeli alıcam soket girişlerine hangisi uygun alırken neye dikkat etmeliyim ve hangi markayı almalıyım diye sizlerin yardımına başvurmak istedim bilgisayarımın modeli asus k53s yazıyor üzerinde bende bu kullanıcılar platformuna yazmak istedim.Aayrıca şöye bir durum var cd rom u iptal edip ikinci bir hardisk takma durumu var internette uygun bi kapak gibi bişey almak gerekiyo benim bilgisayarım için bunu yapmam ne kadar sağlıklı olur ? Yoksa bir taşınabilir alıp kullanmamı mı tavsiye edersiniz çok değerli yorumlarınızı bekliyorum saygılar..

• merhaba
    bende batarya arıyorumç orjinali 5200mAh fakat piyasadakiler hep 4400 mAh. 5200 veya daha üstünü bulabilen var mı?

@t1me
    @erentalya
  • Arkadaslar bu bilgisayara windows 10 kuran var mi ? Ekran parlaklik kisa yollarinin driverini bir turlu halledemedim..

Diger tum tuslar tamam ama parlaklik da sorun var.. win 7 ye gore performansi sahane ama bu sorun canimi cok skti :(

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.