arkadaşlar acil yarcım Win 7 Ultimate 64bit yüklüyoruz windows logosu geliyor ses geliyor fakat makine masaüstünü görüntülemiyor bu nedendir acil bi yardım edermisiniz..
quote:
Orijinalden alıntı: volkan3536
SSD almayı düsünüyorum. k53sv sata3 destekliyormu acaba bilen varmı?
hdd degisen arkadaslar vardı galiba sata2 mi sata3 mü bu aletin portları
@profiteer: Kurduğun win7 sağlam değil. Başka bir Win7 kurarsan sorun hallolur.
@imdat çekici: Bende de aynı bilgisayar var fakat ses sorunu yok. Yani yatarken kucağıma alıp laptobu 3 saatlik bir oyun süresinden sonra ancak fan gürültü çıkarmaya başlıyor. Sana tavsiyem Win7 64 bit işletim sistemi kurup asusun sitesinden tüm güncel driverları indirip kurman ve bios güncellemesi yapman. Bios güncellemesinin nasıl yapılacağı sitede yazıyor.
quote:
Orijinalden alıntı: Escape_XL
@profiteer: Kurduğun win7 sağlam değil. Başka bir Win7 kurarsan sorun hallolur.
@imdat çekici: Bende de aynı bilgisayar var fakat ses sorunu yok. Yani yatarken kucağıma alıp laptobu 3 saatlik bir oyun süresinden sonra ancak fan gürültü çıkarmaya başlıyor. Sana tavsiyem Win7 64 bit işletim sistemi kurup asusun sitesinden tüm güncel driverları indirip kurman ve bios güncellemesi yapman. Bios güncellemesinin nasıl yapılacağı sitede yazıyor.
herşeyi güncelledim windowsta 64bit. hdd den ses aradabir geliyor artık duymaz oldum. çok problem etmiyorum artık. teşekkürler bilgi için.
Merhaba arkadaşlar,
Bir kaç ay önce bu bilgisayarı aldım ve çok memnunum. Şimdilerde RAM ve HDD arttırmak istiyorum. 64bit Windows 7 kurulu. İçerisinde RAM 4 GB. CPU-z programı ile 4GB'lik DDR3 ram 665.3 MHz görünüyor.
Bana önerebileceğiniz HDD ve RAM var mı acaba? 4 GB daha arttırıp 8 GB yapmak istiyorum. MHz konusunda kaçlık almam lazım. Ve HDD içinde hangi markayı önerirsiniz?
Şimdiden teşekkürler.
güzel çalışma tesekkürler
quote:
Orijinalden alıntı: Giyo-Tin
Merhaba arkadaşlar,
Bir kaç ay önce bu bilgisayarı aldım ve çok memnunum. Şimdilerde RAM ve HDD arttırmak istiyorum. 64bit Windows 7 kurulu. İçerisinde RAM 4 GB. CPU-z programı ile 4GB'lik DDR3 ram 665.3 MHz görünüyor.
Bana önerebileceğiniz HDD ve RAM var mı acaba? 4 GB daha arttırıp 8 GB yapmak istiyorum. MHz konusunda kaçlık almam lazım. Ve HDD içinde hangi markayı önerirsiniz?
Şimdiden teşekkürler.
Ben Sx144d için aşağıdaki ürünü alıp rami toplamda 8gb'a yükselttim. Gayet memnunum.Tavsiye de ederim. Şu anda fiyatı benim aldığımdan aha da ucuz durumda.
bu ram yükseltmesi bariz işe yarıyormuki? normaldecihaz 4 gb ram yüzde kaçını kullnıyorda 8 gb tayükseltme gereği duyuyoruz pek anlamadım
quote:
Orijinalden alıntı: lewent20
bu ram yükseltmesi bariz işe yarıyormuki? normaldecihaz 4 gb ram yüzde kaçını kullnıyorda 8 gb tayükseltme gereği duyuyoruz pek anlamadım
4 gb ram bile fazla geliyor açıkcası. oyunlarda bile 2 2,5 gb civarı ram kullanıyor. bu aletin asıl ihtiyacı sistem için iyi bir depolama birimi. ssd şart.
bu bilgisayar Sata 3 mu Sata 2 mi destekliyor tam olarak kaynak göstererek cevaplayacak biri var mı? SSD bakıyorum da
quote:
Orijinalden alıntı: volkan3536
quote:
Orijinalden alıntı: lewent20
4 gb ram bile fazla geliyor açıkcası. oyunlarda bile 2 2,5 gb civarı ram kullanıyor. bu aletin asıl ihtiyacı sistem için iyi bir depolama birimi. ssd şart.
750 gb sata 2 16 mb öneriyorlar daha denemedim alırsam dener sonucu yazarımadam çok doğru demiş boşuna ram falan almayın paranıza yazık en kral oyunda bile 3 gb geçmedi ram bu güne kadar. ama gel görki hdd beni çileden çıkardı. mesela 1 gb bişi indiriosun tam indikden sonra partlar birleştiriliyor dediği anda cihaz donuyor elini ayağını çek pcden maus bile bazen oynatamıosun.
win7 ultimate kasım 2011 güncellemesinden sonra win derecelendirmesi 4.3 e gerilemişti. bugün intelin sitesinden hd grapich hd driverini güncelledim 5.9 çıkdı dereceelendirmem tekrar. bluray filmlerde bariz bir performans artışı sağladım. sizde driverlerinizi güncel tutun asus tek driver sayfasına bağlı kalmayın
Arkadaşlar bnde pc depodan K52SV 795R modelini aldım , İ5 2430,3gb ram,500gb hdd,540m özelliklerinde olan modeli...Almadan önce baya araştrmıştım k53sv serisinde ısınma problemi oldugunu söyleyen pek görmedim;
Fakat elimde oyun olmamasına rağmen deneme amaçlı Blur (araba yarış oyunu) yükledim bi tek bu vardı bende...İşlemci sıcaklığı 10dk da 85 dereceyi gördü, ekran kartı 60-65 civarı...Sizce çok değilmi? yani elinizin altında hiç sıcaklık hissetmiyosunuz evet ama içerde neler oluyoor :)) NOT : Yüksek performans modunda ve soğtucu kullanmadan oynadım, laptop masanın üzerinde yani sert ve düz zemindeydi,ortam sıcaklığı normal oda sıcaklığı, Ayrıca testi cpuid hardware monitor programında yaptım. Normalde 50 dereceyi geçmiyor ve kasa buz gibi :)
90'ları görenler var ki yazın ne olur o sıcaklıklar ben de çok merak ediyorum..Benim de oyun üzerinden test etme imkanım olmadı ama şöle bf3 son ayarlarda 4-5 saat oynayıp bir şeyler söylemek daha mantıklı olur gibime geliyor yada 3DMark 11 üzerinden bir test yapılıp speedfan ile sıcaklık değerleri takip edilebilir.
quote:
Orijinalden alıntı: idi_amin
quote:
Orijinalden alıntı: atabey444
ürünün hdd ve remlerini değiştiren arkadaşlar geçmiş olsun artık bilgisayarınız garanti dışı
Asus Müşteri Hizmetlerinin cevabi yazısı
ram takmak garanti dışı bırakmaz bilmediğimiz şeyler hakkında yorum yazmasak daha iyi bence
hmm bu güzel dipnot icin tesekkurler dostum ..
alete zarar vermek derken neyi kastediyor olabilirler ? Aşırı ısınma sonucu ekran kartım yandı ve ben değişim yaptım , Bu durumda garanti kapsamı dışında mı kalmış olacak 1 parça yüzünden 100'lerce tl'lik laptop ?
quote:
90'ları görenler var ki yazın ne olur o sıcaklıklar ben de çok merak ediyorum..Benim de oyun üzerinden test etme imkanım olmadı ama şöle bf3 son ayarlarda 4-5 saat oynayıp bir şeyler söylemek daha mantıklı olur gibime geliyor yada 3DMark 11 üzerinden bir test yapılıp speedfan ile sıcaklık değerleri takip edilebilir.
Cevabın için teşekkurler; Yani 90 lara kadar çıkması donanımsal bi problem yaratmaz inş. Yoksa kullanıcıya hissettirmiyo bu sıcaklığı bu özelliğini çok sevdim.
Asus M51 vardı bende ilk anakart yandı serviste değişti 1 bucuk ayda,sonra menteşeler kırıldı kasa çatladı monitorle kasa arasındaki flex bozuldu en sonda lcd bozuldu senet karşılığı birine yüksek fiyata sattım belediyede memur piyasadan toplamış ürünleri istifa edip kaçmış :)) Her türlü uğursuzluğu getirdi bana ama ben yine kaşındım asus aldım çünkü aynı sınıftaki tüm marka modellerden çok daha sağlam duruyo kasa inş hüsran olmaz :)
quote:
hmm bu güzel dipnot icin tesekkurler dostum ..
alete zarar vermek derken neyi kastediyor olabilirler ? Aşırı ısınma sonucu ekran kartım yandı ve ben değişim yaptım , Bu durumda garanti kapsamı dışında mı kalmış olacak 1 parça yüzünden 100'lerce tl'lik laptop ?
Dostum bende tam şimdi yüksek sıcaklıktan endişelerimi yazmıştım, sen ekran kartım yandı diosun saol yaa içimi rahatlattın yani Orda demek istediği şu : Normalde harddisk ve ram lerde garanti kapsamında ama sen bunları değiştirirsen artık harddisk ve ram den sen sorumlusun biz karışmayız onlara demek istiyor (yani doğal olarak senin ürününe garanti vercek diil ya adam :) ) geri kalan herşey garanti kapsamında hala yani endişe edilcek bişey yok..Sadece şöyle bi durum olabilir sen gidip arızalı bir ürünü bilgisayarına taktın çalıştırdın anakart uçtu ne bilim bilmem ne kartı yandı diyelim..Adamlar bunu tespit ederse ki uğraşsalar anlarlar,ozaman garanti dışı işlem yaparlar...Hatta bilgisayarı bırakın içiniaçmayı dışardan usb ile bişey taksanız zarar görürse garanti dışı, ben oyun kolu taktım dandik 15tl lik (Asus M51 vardı ozmanlar) kolda kısa devre varmış ve anakartımı yaktı ben elektronikçi olarak koldaki arızayı buldum ondan kaynaklandğını anladım ama tabiki servise bişe demedim adamlar anlamışlar ve garabti kapsamı dışında işlem yapıldı allahtan sigortam vardı. Biraz uzattım ama yararlı olucaktır başınıza gelirse
He birde ekran kartını neden serviste değiştirtmedin ki o garanti kapsamında olması lazım sıcaklıktan yansada..
k53 serisini kasa yapısı çelik olması sebebi ile 8 GB lı model var tavsiye edermisiniz ?