Şimdi Ara

ASUS K53SV-SX144D, INTEL i5-2410 + Nvidia GT540 625$+kdv (134. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.798
Cevap
7
Favori
205.585
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 132133134135136
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Darch

Konuyu canlandıralım

Arkadaşlar, Asus süreki güncel sürücüler yayınlıyor ancak bizim dizüstü sayfasında çoğu görülmüyor farkındasınızdır umarım. Olmayanlar için 4 tane örnek;

Güncel Ekran Kartı Sürücüleri

Güncel ses kartı sürücüleri ve Sonic Focus(cızırtılar kayboluyor)

Güncel Power4Gear

Wireless

Diğerleri için tek yapmanız gereken;

Asus Downloads sitesine girip sırasıyla "Select Model Manually", "Notebook" kısmından "Apps" ve "Drivers" ı seçip uygun sürücülerin son versiyonları indirmek.

BEN HIC GUNCELLEMIYORUM GUNCELLEYINCE NE GIBI ARTILAR OLUYORKI ANLATBILIRMISINIZ ACABA

• @Darch; Ben tüm driverları bi program sayesinde yüklüyorum fakat apps bakımından bu bilgi çok iyi olmuş, teşekkürler.

edit: asus'un sitesinde 2 gün önce yayınlanmış gözüken bir nvidia driverı var 290 lı bir versiyon. nvidia nın resmi sitesinde yeni bir şey gözükmüyor. o 190 mb lık nvidia hangi versiyon acaba merak ettim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kzpmaza -- 25 Aralık 2011; 16:25:47 >
  • Tamamdır bunları öğrendiğim iyi oldu normalde hiç hybrid gibi programlar kurmayı sevmem ama güncel olarak yayınladıgını bilmiyordum cidden asus'un bunları. artık işime yarıcak bir kaç program kurmayı düşünüyorum.

bir de ben başka bir konu açmıştım bu bilgileri oraya da eklemek istiyorum izin verirsen:)

http://forum.donanimhaber.com/m_55327611/mpage_3/f_/key_//tm.htm
  • yeni ses driverı cızırtyı gideriyor mu..
  • ben yükledim ses driveri ancak pek birşey degismedi varsa özel bir ayarla cızırtıyı yokeden bizle paylaşabilir mi? benim ek olarak şöyle bir sorunum var herhangi bir flash bellek takınca bilgisayarıma bazen tanımayabiliyor, herzaman olmuyor ancak bu sıralar dikkatimi çekti. sizce neden olabilir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dely33 -- 4 Ocak 2012; 19:59:22 >
  • ya driver san francisco yu 2 haftadır intel grafik işlemcisiyle oynamışım bende diyorum fps düşük ama neden? tamamen aklımdan gitmiş optimus felan
    dikkat edin beyler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Klack -- 5 Ocak 2012; 1:10:45 >
  • pc nin ekolayzerı ile oynadınız mı iyi bir ses almak için.
  • geçen hafta yurttan arkadaş aldı sıkıntısız güzel makina
  • quote:

Öteki başlığa yazdım buraya da yazayım;

Bios içinde BD-Prochot'u iptal edebilirsiniz isterseniz bu arada. Yapması biraz sıkıntılı iş ancak ben son Bios sürümünü sadece işlemci güç kaybı açışından modifiye ettim. Diğer ayarları normal kaldılar yani, oynamadım. İstek olursa burada kendi Bios versiyonumu paylaşabilirim sizlerle. Böylelikle sizinde sıfırdan uğraşmanıza gerek kalmadan işleminiz hızlanmış olur. Bu ayar ile işlemci ısınınca güç kaybı yaşanmasının önüne geçmiş oluyoruz. Herhangi bir zararı yoktur, eski Core2Duo'lar nasıl çalışıyorsa öyle çalışmaya devam edecektir işlemci(maks değere çıkınca otomatik kapanma, 90 derecenin üstünde kademeli olarak soğutma vb. şeyler hala aktif durumda) Tek yapmanız gereken Winflash programını "/nodate" komutu ile çalıştırmak. Böylelikle Intel'in başına bela olan arızalı teknolojisi komple(başka ayara gerek kalmadan, tamamen) iptal edebiliyorsunuz.

Modifiye ettiğim Bios sürümünü ekliyorum mesaja. Tek yapmanız gereken şey "Winflash" programını "/nodate" komutu ile çalıştırmak. Örnek vereyim hemen;
    "C:\Program Files (x86)\ASUS\WinFlash\Winflash.exe /nodate" sizde "winflash.exe" dosyası nerede ise orayı hedef göstererek "Çalıştır" komutunda değişiklik yaparsanız.

Modifiye Bios K53SV-SX144D içindir, diğer türevlerde çalışır mı bilemiyorum ancak kendi bios versiyonunu modifiye etmek isteyen varsa bana özel mesaj atabilir. Gerekli açıklama ve programları söylerim. Çoğu kullanıcı Bios modifiye ederken düzeltilemeyecek hasarlar verebileceğinden en iyi seçeneğin kendimin bu işi yapıp hazır dosyayı sizlere göndermek olacağını düşündüm. Tekrar ediyorum bu bios'da sadece BD-Prochot denilen işlemcinin her 1-5 dakika arası 800mhz'e düşmesine sebep olan özellik kapatılmıştır, her şey orjinal halinde. Link;

http://www.mediafire.com/?fiepaniz0iupqcs

Peki güç kontrolü ne durumda? İşlemci çarpanı değişken mi yoksa sabit olarak mı duruyor. Neden soruyorsun dersen pil durumun da sürekli yüksek frekans da çalışması gereksiz batarya kullanıcak.

• quote:

Batarya ömrüm 3.5 saatten 4'e çıktı. Çarpanlar değişmiyor. Anlık düşüşleri engelliyor sadece. Ağır yük altında sabit 2700'de çalışıyor pc. Normal kullanımda eskisine oranla fark yok hatta işlemci gereksiz yere yükselip inmediği için pil ömrü uzuyor. Beğenmezseniz orjinal biosu tekrar yükleyip eski hale döndürebilirsiniz.

Bu arada bu modelde Nvidia ve Intel ekran kartları monitore ayrı ayrı mı yoksa sadece Intel üzerinden mi bağlılar? Bilen varsa, paylaşırsa sevinirim zira ayrı ayrı iseler Intel kartı tamamı ile devre dışı bırakabilirim Bios'u değiştirerek. Optimus'lar genelde sadece Intel üzerinden bağlı oluyorlar ancak bazı üreticiler 2 bağlantı yapabiliyor uyum için.

Eğer bu Sandy Bridge'ler ne tuhaf, eski işlemciler daha iyiydi diye düşüncelere kapılıyorsanız benim bios'u kesinlikle yükleyin.

Çok güzel işler yapıyorsun bir de şu hard disk yola gelebil se iyi olacak normal 5400 rpm den yavaş geliyor bana.

• quote:

Batarya ömrüm 3.5 saatten 4'e çıktı. Çarpanlar değişmiyor. Anlık düşüşleri engelliyor sadece. Ağır yük altında sabit 2700'de çalışıyor pc. Normal kullanımda eskisine oranla fark yok hatta işlemci gereksiz yere yükselip inmediği için pil ömrü uzuyor. Beğenmezseniz orjinal biosu tekrar yükleyip eski hale döndürebilirsiniz.

Bu arada bu modelde Nvidia ve Intel ekran kartları monitore ayrı ayrı mı yoksa sadece Intel üzerinden mi bağlılar? Bilen varsa, paylaşırsa sevinirim zira ayrı ayrı iseler Intel kartı tamamı ile devre dışı bırakabilirim Bios'u değiştirerek. Optimus'lar genelde sadece Intel üzerinden bağlı oluyorlar ancak bazı üreticiler 2 bağlantı yapabiliyor uyum için.

Eğer bu Sandy Bridge'ler ne tuhaf, eski işlemciler daha iyiydi diye düşüncelere kapılıyorsanız benim bios'u kesinlikle yükleyin.

Çok güzel işler yapıyorsun bir de şu hard disk yola gelebil se iyi olacak normal 5400 rpm den yavaş geliyor bana.

• k53sv sata portları sata2 mi 3mü bilen varmı? sata3 destekliyorsa ssd almayı düsünüyorum.
  • asus türkiyenin cevabıdır : Hayır desteklemez
  • quote:

Orijinalden alıntı: dakikadagol

asus türkiyenin cevabıdır : Hayır desteklemez

intelin sitesinde hm65 çipsetin sata3 destekledigi yazıyor. asus zahmet edip koymadımı simdi sata3 sata2 ssd yaklasık 250, sata3 ler 500 mb civarında okuma yazma hıza sahip. sata2 ssd ile sata3 arasında fiyat farkı cok az. ulan asus
  • istersen sende bi ara konuş bence iş bilmez bi elemana denk gelmiş de olabiliriz o da bi ihtimal tabi
  • nod32 5 kullanıyorum.
  • merhaba, autocad kullanan arkadaşlar bir cevaplarsa sevinirim.Laptop markam imzamda yazıyor...Autocad 2012 kullanıyorum 64bit..Autocade sağ tıkladıgımda varsayılan grafik işlemci nvidia olarak gözüküyor bu yüzden direk girdiğimde nvidia çalıştırması lazım doğru değil mi? Autocad dosyam şiştiğinde çizim ve layer sayısı aşırı çok olduğu durumlarda tamam sayfada kasma olmuyor hatta diğer arkadaşların laptopları benim dosyayı açarken bile bekliyor ama bende şöyle bir sorun oluyor.Küçük bir blok u baska bir dosyadan ctrl+c yapıp kendi dosyama kopyaladığımda ekran gidip geliyor sağ altta intel grafik işlemci sonlandırarak sorundan kurtuldu gibisinden bir yazı çıkıyor çoğu copy paste olayında bunu yasıyorum ? Şimdi ben nvidia ile çalışıyorum neden normal entegre kart devreye giriyor kendini kapatıyor? Birde bazen çok kasmaya baslayınca mavi ekrana bile düştü bu copy paste olaylarından dolayı psyhcial disk falan yazıyor o ram le alakalı sanırsamda bu ekran kartındaki olayı anlamadım :/ Bilen yada bilgisi olan varsa cevaplarsa sevinirim...

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: dely33

nod32 5 kullanıyorum.

Tahmin etmiştim. Ya son hotfix'i yüklemen lazım ya da silip başka bir program yüklemelesin. Usb'ler ile sorunu var 5. versiyonun.

hotfix'in tam olarak ne olduğunu öğrenirsem yapmaya çalışacağım :)
  • Merhaba arkadaşlar,

Bir kaç ay önce bu bilgisayarı aldım ve çok memnunum. Şimdilerde RAM ve HDD arttırmak istiyorum. 64bit Windows 7 kurulu. İçerisinde RAM 4 GB. CPU-z programı ile 4GB'lik DDR3 ram 665.3 MHz görünüyor.

Bana önerebileceğiniz HDD ve RAM var mı acaba? 4 GB daha arttırıp 8 GB yapmak istiyorum. MHz konusunda kaçlık almam lazım. Ve HDD içinde hangi markayı önerirsiniz?

Şimdiden teşekkürler.
  • Teşekkürler Darch. Peki MHZ olarak kaç almam gerekli? Bir de garantiden çıkar mı ben kendim yapsam değişim işlemlerini. Bu konuda çok farklı söylemler var çünkü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Giyo-Tin -- 12 Ocak 2012; 13:42:11 >
  • 
Sayfa: önceki 132133134135136
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.