Şimdi Ara

ASUS K53SV-SX144D, INTEL i5-2410 + Nvidia GT540 625$+kdv (139. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.798
Cevap
7
Favori
205.585
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 136137138139140
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: eregenthov44

arkadaşlar benim bu laptopta 2 gündür ekran saraması var yani bilgisayarı açınca ekran sararıyor sonra geri düzeliyor bide oyunları açarken sararıyor oluyo sorun sizce ne dir daha 1 yıllık herhangi bi sarsma da olmadı

ekran kartının en güncel sürümünü yüklemeyi denesene bi..
  • arkadaşlar pes 2012 de anlık takılmalar oluşuyor,

bu oyunu oynayan arkadaşlar hangi ayarları yaptıklarını ve
    ekran kartının driverının hangi sürümünü kulandığını yazabilir mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi F1661 -- 2 Ağustos 2012; 2:03:09 >
  • Arkadaslar benimde bilgisayarın hdd si gitti garantiye verip 1 ay beklemek istemiyorum yerine bır ssd alayım ama anakart sata 3 dedtekliyormu? Sandisk 120 gb almayı düşünüyorum

bilmiyorum sizlere bır sorayım dedim birde hdd yuzunden ı garantiye verenler ne kadar bekledi?
    keske sadece hdd Yı garantiye verebilsem yada verebilirmiyim ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu aletin fanlarını kendimiz açıp temizleyebilirmiyiz acaba? varmı daha önce açıp temizleyen?
  • quote:

Orijinalden alıntı: volkan3536

bu aletin fanlarını kendimiz açıp temizleyebilirmiyiz acaba? varmı daha önce açıp temizleyen?

Konu içinde yazmıştım belki de diğer konuda da olabilir resimlerle göstermiştim içini açması gayet basit. Fakat garantiyi göz ardı etmelisiniz ki bakır grill i sökmeniz için işlemci bloğunda ki garanti kağıdını tam vidanın üstüne yapıştırmışlar.

Eğer bulamazsanız da sökme videosuhttp://www.youtube.com/watch?v=eEZnHek4b0E&feature=relmfu

A43'ün kasası ile aynı kasa tipi başka bir problem olursa yardımcı olurum :)

• quote:

Orijinalden alıntı: U1H2

quote:

Orijinalden alıntı: volkan3536

bu aletin fanlarını kendimiz açıp temizleyebilirmiyiz acaba? varmı daha önce açıp temizleyen?

Konu içinde yazmıştım belki de diğer konuda da olabilir resimlerle göstermiştim içini açması gayet basit. Fakat garantiyi göz ardı etmelisiniz ki bakır grill i sökmeniz için işlemci bloğunda ki garanti kağıdını tam vidanın üstüne yapıştırmışlar.

Eğer bulamazsanız da sökme videosuhttp://www.youtube.com/watch?v=eEZnHek4b0E&feature=relmfu

A43'ün kasası ile aynı kasa tipi başka bir problem olursa yardımcı olurum :)

çok tesekkür ederim video iyi oldu.

benim alet aşırı ısınmaya başladı, oyunlarda gpu 91 cpu 98 derece. siz daha önce fanları temizlediniz galiba, sıcaklığa etkisi oldumu acaba?

• Elbette. Sürekli aktif oyun oynuyordum cpu 94-95 gpu 88-90 dereceden aşağı düşmüyordu haliyle cpu çok ısınınca voltaj düşürüp oyun da lag'a sebebiyet veriyordu. Ben de malum ülkemiz de ki notebook servislerine güvenmediğim için kendim açtım içini. Neden güvenmiyorsun dersende adamlara kız gibi notebook gönderiyoruz arızası var diye elbet üstüne kocaman bir çizik atıyorlar. Toshiba da yaşadım asus da da yaşadım.

Neyse fan grill ini sökünce suya tutup yıkayın muhtemelen çıkışları yumak olup tıkanmıştır. Unutmadan bir de 15-20 liraya termal macun almanız gerek cpu ve gpu bloklarına sürmek için.

Isı düşüşü tabiki de olacaktır ilk aldığınız daki halinde kullanacaksınız. Ufak modifikasyonlarda yapabilirsiniz fakat az biraz masrafı var 30-40 lira gibi.

Kafanıza takılan başka bişi olursa dediğim gibi yardımcı olurum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HARBINGER -- 29 Ekim 2012; 19:27:39 >

• windows 8 kullananlar memnun mu ?
    windows 7 ultimate dan geçmeye gerek var mı ?
    driverlarla ilgili sorunu çıkıyor mu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: U1H2

quote:

Orijinalden alıntı: Darch

Öteki başlığa yazdım buraya da yazayım;

Bios içinde BD-Prochot'u iptal edebilirsiniz isterseniz bu arada. Yapması biraz sıkıntılı iş ancak ben son Bios sürümünü sadece işlemci güç kaybı açışından modifiye ettim. Diğer ayarları normal kaldılar yani, oynamadım. İstek olursa burada kendi Bios versiyonumu paylaşabilirim sizlerle. Böylelikle sizinde sıfırdan uğraşmanıza gerek kalmadan işleminiz hızlanmış olur. Bu ayar ile işlemci ısınınca güç kaybı yaşanmasının önüne geçmiş oluyoruz. Herhangi bir zararı yoktur, eski Core2Duo'lar nasıl çalışıyorsa öyle çalışmaya devam edecektir işlemci(maks değere çıkınca otomatik kapanma, 90 derecenin üstünde kademeli olarak soğutma vb. şeyler hala aktif durumda) Tek yapmanız gereken Winflash programını "/nodate" komutu ile çalıştırmak. Böylelikle Intel'in başına bela olan arızalı teknolojisi komple(başka ayara gerek kalmadan, tamamen) iptal edebiliyorsunuz.

Modifiye ettiğim Bios sürümünü ekliyorum mesaja. Tek yapmanız gereken şey "Winflash" programını "/nodate" komutu ile çalıştırmak. Örnek vereyim hemen;
    "C:\Program Files (x86)\ASUS\WinFlash\Winflash.exe /nodate" sizde "winflash.exe" dosyası nerede ise orayı hedef göstererek "Çalıştır" komutunda değişiklik yaparsanız.

Modifiye Bios K53SV-SX144D içindir, diğer türevlerde çalışır mı bilemiyorum ancak kendi bios versiyonunu modifiye etmek isteyen varsa bana özel mesaj atabilir. Gerekli açıklama ve programları söylerim. Çoğu kullanıcı Bios modifiye ederken düzeltilemeyecek hasarlar verebileceğinden en iyi seçeneğin kendimin bu işi yapıp hazır dosyayı sizlere göndermek olacağını düşündüm. Tekrar ediyorum bu bios'da sadece BD-Prochot denilen işlemcinin her 1-5 dakika arası 800mhz'e düşmesine sebep olan özellik kapatılmıştır, her şey orjinal halinde. Link;

http://www.mediafire.com/?fiepaniz0iupqcs

Peki güç kontrolü ne durumda? İşlemci çarpanı değişken mi yoksa sabit olarak mı duruyor. Neden soruyorsun dersen pil durumun da sürekli yüksek frekans da çalışması gereksiz batarya kullanıcak.

pm atmıstım ama belki görmeyeblirsiniz die burdada yazıyım dedm. hocam k53sv laptopum var bd prochot özelligini biostan nasıl iptal edip modfiye edeblirim ? hazır modifiyeli biosunuz bnm laptopta farklı oldugu icin modeli uymuyor sanırım. yardımcı olursanız sevnirim smdiden teşekkürler. bu arada modelim asus k53sv-sx129v i7 gt540m.

• quote:

Orijinalden alıntı: Darch

Öteki başlığa yazdım buraya da yazayım;

Bios içinde BD-Prochot'u iptal edebilirsiniz isterseniz bu arada. Yapması biraz sıkıntılı iş ancak ben son Bios sürümünü sadece işlemci güç kaybı açışından modifiye ettim. Diğer ayarları normal kaldılar yani, oynamadım. İstek olursa burada kendi Bios versiyonumu paylaşabilirim sizlerle. Böylelikle sizinde sıfırdan uğraşmanıza gerek kalmadan işleminiz hızlanmış olur. Bu ayar ile işlemci ısınınca güç kaybı yaşanmasının önüne geçmiş oluyoruz. Herhangi bir zararı yoktur, eski Core2Duo'lar nasıl çalışıyorsa öyle çalışmaya devam edecektir işlemci(maks değere çıkınca otomatik kapanma, 90 derecenin üstünde kademeli olarak soğutma vb. şeyler hala aktif durumda) Tek yapmanız gereken Winflash programını "/nodate" komutu ile çalıştırmak. Böylelikle Intel'in başına bela olan arızalı teknolojisi komple(başka ayara gerek kalmadan, tamamen) iptal edebiliyorsunuz.

Modifiye ettiğim Bios sürümünü ekliyorum mesaja. Tek yapmanız gereken şey "Winflash" programını "/nodate" komutu ile çalıştırmak. Örnek vereyim hemen;
    "C:\Program Files (x86)\ASUS\WinFlash\Winflash.exe /nodate" sizde "winflash.exe" dosyası nerede ise orayı hedef göstererek "Çalıştır" komutunda değişiklik yaparsanız.

Modifiye Bios K53SV-SX144D içindir, diğer türevlerde çalışır mı bilemiyorum ancak kendi bios versiyonunu modifiye etmek isteyen varsa bana özel mesaj atabilir. Gerekli açıklama ve programları söylerim. Çoğu kullanıcı Bios modifiye ederken düzeltilemeyecek hasarlar verebileceğinden en iyi seçeneğin kendimin bu işi yapıp hazır dosyayı sizlere göndermek olacağını düşündüm. Tekrar ediyorum bu bios'da sadece BD-Prochot denilen işlemcinin her 1-5 dakika arası 800mhz'e düşmesine sebep olan özellik kapatılmıştır, her şey orjinal halinde. Link;

http://www.mediafire.com/?fiepaniz0iupqcs

ve birde nba 2k13 te arada titreme seklnde kasma geliyor hic bir oyunda böyle bir problemim yok fakat bir tek nba 2k serilerinde yasıyorum oyun icindeyken arada gelen bu titremeden snra masa üstüne dönüp tekrar oyuna grdgmde düzeliyor ama ben hic olmasın istiyorum mümkünmüdür bunu düzeltmek ? acaba bd prochot özelligindenmidir ? bir başka arkadasımında benzer özellikte laptopu var ondada aynı durum oluyor bu nba 2k serilernde 12 de öyleydi 13te ?

• quote:

Orijinalden alıntı: izmugur

Ben asus'un K53SV serisi bilgisayarı 1 yıl önce aldım, inanılmaz derecede pişmanım. Çok aşırı yavaş çalışıyor, bilgisayardan anlayanlara gösterdim yazılım yükü fazla dedi format atıldı, bilgisayarda sadece video oynatıcı program var, bide internet tarayıcı ona rağmen 1080p film yada klip izlerken interneti açamıyorum klip takılıyo. Sonra Bilgisayardan anlayan kardeşim dedi ki "Abi bu galiba onboard çalışıyo" aldı bilgisayarı 3-4 gün baktı ekran kartı bu kadarmış dedi. Kısacası ucuz diye almıştım 1450 tl'ye ama ucuz etin suyu kara arkadaşlar. Dost tavsiyesi olsun.

Merhaba,

Benim K53SV yaklaşık 1,5 yaşında ve herhangi performans sorunu yaşamıyorum, naçizane tavsiyem kullanacağınız uygulamaya göre cihazın güç ayarlarından uygun olanını seçmeniz, hatırladığım kadarı ile, (FN+Spacebar) farklı performans modları seçebiliyorsunuz, cihazınız battery life konumundaysa çok bi şey beklemeyin pil süresini uzatmak için ne yapmak gerekiyorsa yapıyor,

İyi günler,...

• Nvidia GT540M yeni driverlarını yayınlamış... bilgilerinize...
  • Merhaba,

Görüntü özelliklerinden gelişmiş ayarlara baktığımda, onboard ekran kartını görüyorum, GT540M'i görmemiz gerekmiyor mu ? sizde durum nedir ?

İyi akşamlar...
  • Arkadaşlar geçenlerde sıcaklardan en küçük şeyde bile kapanıyordu kullanmadığım boştaki sıcaklığı 75-85 civarı çok fenaydı touchpad oraya elimi koyduğumda kışın ısınıyordum kapanmalar artıkça sıkıntı çöktü aldım kasayı açtım, fanın orda ok fazla toz olmamasına rağmen bu sıcaklık yapıyo kulak demizleme çubuğu ile birazda kürdanla tamamen temizledim birazda fanı temizledim bu arada termal macunlardan eser kalmamış hespi erimiş akmış yanlara, termal macun koyup kapatıp açtığımda boşta iken 40-50 idi.

kesinlikle toz temizlemesi yapılmalı.
  • Fan temizliği için klavyeyi sökmek yeterli mi?
  • arkadaşlar öncelikle hepinize iyi forumalr soruma gelınce bu laptobun işlemcisi i7 işlemıyle değiştirip ram yukseltebılırmıyız ve bunları yapabılıyorsak ileride laptoba zararı olurmu saygılar
  • Arkadaşlar merhaba
    Benim aletin şarjı son 1 aya kadar 5 saate kadar yardırıyodu ama şu son 1 ayda resmen öldü batarya 2 saate yakın bir şey gidiyo tamamen doluyken.Benim merak ettiğim bu şikayetimden dolayı garantiye başvursam yeni batarya verirler mi garanti kapsamında? Garantinin bitmesine 3 ay filan kaldı yanılmıyorsam ona göre garantiye vereyim. Yok vermezlerse de orijinal batarya kaça patlar acaba bana?
  • Btaraya değişimi için iyice bitmesi gerekir güç göstergesinde kırmızı çarpı olup uyarı verir hw monitörle yıpranmayı ölçermişin batarya bölümünde wear level diye geçer.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cengaver53

Btaraya değişimi için iyice bitmesi gerekir güç göstergesinde kırmızı çarpı olup uyarı verir hw monitörle yıpranmayı ölçermişin batarya bölümünde wear level diye geçer.

Hocam daha o konuma gelmedi 2 saat civarında gidiyor yine dediğim gibi ama az geliyor bana. Eğer değişim için dediğin gibi sıfırlanması şartsa benim batarya sıfırlana kadar garanti biter zaten
  • 
Sayfa: önceki 136137138139140
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.