Şimdi Ara

ASUS K53SV-SX144D, INTEL i5-2410 + Nvidia GT540 625$+kdv (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.798
Cevap
7
Favori
205.613
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: myres

beyler ;

http://www.vatanbilgisayar.com/asus-k53sv-sx045r-k53sv-core-i5-2410m-2.3ghz-4gb-ddr3-500gb-15.6-dvdrw-1024mb-gt540m-cam-bt-w7bas/productdetails.aspx?I_ID=54163

vatan bilgisayara gidip alimmi bunu ne dersiniz.fiyatı filan nasıl.herkezde memnunsa ve oyunlarda kasma yaşanmıyorsa bugün almayı düşünüyorum.

Daha iki gün önce 1334 TL idi şu an 1443 TL olmuş. Bence bir kaç gün beklemelisin. Vatan en azından bir kdv indirimi yapsa 1300-1350 aralığına düşer yeniden.

• 64 bit win7 kurdum, yeni çıkan ekran kartı driverını kuramıyorum. Donanım desteklenmiyor diye hata veriyor. Nasıl çözebilirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: mkflow

64 bit win7 kurdum, yeni çıkan ekran kartı driverını kuramıyorum. Donanım desteklenmiyor diye hata veriyor. Nasıl çözebilirim

aynı sorun bende de var
  • quote:

Orijinalden alıntı: bado6100

http://www.notebookcheck.net/NVIDIA-GeForce-GT-540M.41715.0.html

bu listede 5730'dan da iyi gosterilmis ama bu site artik benim gozumde kocaman bir sifir (zero).

muhtemelen bu fps degerlerini kullanicilar gonderiyordur siteye. siteyi incelemedim bilmiyorum.

Laptopimi alirken aklimda high detailde oynamak vardi SC2'yi o sitedeki degerleri okuduktan sonra, ama goruyorum ki arada atla deve kadar fark var

o yuzden kimse o siteyi baz alarak sunla sunun arasindadir bundan iyidir ondan kotudur demesin.

Aksama Crysis2 yukleyip deneyecegim. Bakalim o sonuclar dogruyu gosterecek mi gorecegiz.

Nereye yanlış baktınız bilmiyorum ama test metodolojisi belli, şeffaf bir site. Farklı çözünürlük ve ayarlarda, farklı sistem bileşenleriyle elbette farklı FPS değerleri alırsınız, önemli olan kartların birbirlerine göre farklılıkları ve zayıf-kuvvetli yanlarını sıralamak. İnsanları yanlış yönlendirmeyelim.

• quote:

Orijinalden alıntı: runic
    Nereye yanlış baktınız bilmiyorum ama test metodolojisi belli, şeffaf bir site. Farklı çözünürlük ve ayarlarda, farklı sistem bileşenleriyle elbette farklı FPS değerleri alırsınız, önemli olan kartların birbirlerine göre farklılıkları ve zayıf-kuvvetli yanlarını sıralamak. İnsanları yanlış yönlendirmeyelim.

Çok şükür 17 yıldır internet kullanıcısıyım ve nereye baktığımı çok iyi biliyorum.

Sayfa bu :http://www.notebookcheck.net/NVIDIA-GeForce-GT-540M.41715.0.html

Bahsettiğim kısım da bu :

ASUS K53SV-SX144D, INTEL i5-2410 + Nvidia GT540 625$+kdv

Üstelik benim işlemcim orada test edilen işlemcilerin hepsinden daha kötü.

Görüldüğü üzere Ultra ayarlarda 17-18 FPS yazmışlar. Ancak bu kesinlikle yanlış. Ben ortalama 40 FPS ile oynuyorum.

Yani yanlış yönlendirme filan yok !!. Oradak, bilgiler doğru değil yani YANLIŞ.

Ha aklıma şu geldi, ben en son sürücüleri yükledim ama bu arkadaşlar eski sürücülerle bu testi yapmışlar sanırım.

Bu farkı oluşturacak başka bir etken gelmiyor aklıma.

Çözünürlük olabilir diyeceğim ama teste katılan ve i5 olan şu ACER'a baktım, o da 1366x768 maksimum benim gibi.

http://www.notebookcheck-tr.com/Acer-Aspire-4830TG-2414G75Mnbb.52236.0.html

• quote:

quote:

Çok şükür 17 yıldır internet kullanıcısıyım ve nereye baktığımı çok iyi biliyorum.

Görüldüğü üzere Ultra ayarlarda 17-18 FPS yazmışlar. Ancak bu kesinlikle yanlış. Ben ortalama 40 FPS ile oynuyorum.

Ha aklıma şu geldi, ben en son sürücüleri yükledim ama bu arkadaşlar eski sürücülerle bu testi yapmışlar sanırım.

Çözünürlük olabilir diyeceğim ama teste katılan ve i5 olan şu ACER'a baktım, o da 1366x768 maksimum benim gibi.

Birincisi testlerin başında yazan açıklama:

"The following benchmarks stem from our benchmarks of review laptops. The performance depends on the used graphics memory, clock rate, processor, system settings, drivers, and operating systems. So the results don't have to be representative for all laptops with this GPU. For detailled information on the benchmark results, click on the fps number."

İkincisi aynı metadoloji altında Compare linki ile mesele 5650'nin test sonuçlarına baksaydınız Ultra seçeneği altında daha düşük FPS değerleri aldığını görebilirdiniz. Sadece başka kartlarla karşılaştırma için kendi belirledikleri sabit koşullar altında çıkan sonuçlar bunlar. O değerleri doğrudan kendi cihazınızın belirlediğiniz farklı koşullar altında vereceği FPS değerini öğrenmek için kullanamazsınız. Çıkan sonuçlar mümkün olduğunca normalize edilerek sıralamaya sokuluyor. Sonuç olarak kafaya takmayın, diğer okuyan arkadaşların da kafası karışmasın. Ortada sorun yok, değerlere herhangi bir teste güveneceğiniz kadar güvenebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi runic -- 4 Mayıs 2011; 10:18:53 >

• ben nvida nın sitesindeki en son driveri ındırdım ama alet kabul etmedı kuran arkadaslar nasıl becerdı yardımcı olaslar
  • quote:

Orijinalden alıntı: kungfuiknow

ben nvida nın sitesindeki en son driveri ındırdım ama alet kabul etmedı kuran arkadaslar nasıl becerdı yardımcı olaslar

yazılım tarıyor bilgisayarı , sonra nvida donanımı bulunamadı diyor yoksa bizimi yediler gt540 var diye
  • quote:

Orijinalden alıntı: rebellious86

quote:

Orijinalden alıntı: kungfuiknow

ben nvida nın sitesindeki en son driveri ındırdım ama alet kabul etmedı kuran arkadaslar nasıl becerdı yardımcı olaslar

yazılım tarıyor bilgisayarı , sonra nvida donanımı bulunamadı diyor yoksa bizimi yediler gt540 var diye

ati olsa on kere sürücü çıkarmıştı nvida cok yavas

• quote:

quote:

ASUS K53SV-SX144D, INTEL i5-2410 + Nvidia GT540 625$+kdv

Verilen testte SONY için 18.4 fps demişler ve FULL HD çözünürlükte test etmişler, sen bu çözünürlüktemi test ettinki ?

http://www.notebookcheck.net/Review-Sony-Vaio-VPC-F21Z1E-BI-3D-Notebook.51940.0.html

• Sony'den bana ne arkadasim, ben oradaki Acer ile karsilastirdim, her iki cihazin da cozunurlugu 1366x768... Mesajlari daha dikkatli oku lutfen.

Sonucta adam 18 FPS diyor, ben 40 FPS ile oynuyorum. Bu kadar fark testlerin basinda yazan paragrafla aciklanamaz.

Neyse ya, size bir sey ispatlamak zorunda degilim. Takilin siz kafaniza gore, yazanda kabahat...

Sonucta orada su anda yazan bilgiler YANLIS. Eski surucu kullanmis olmalari, bu gercegi degistirmiyor.
  • quote:

Neyse ya, size bir sey ispatlamak zorunda degilim. Takilin siz kafaniza gore, yazanda kabahat...

Sonucta orada su anda yazan bilgiler YANLIS. Eski surucu kullanmis olmalari, bu gercegi degistirmiyor.

Açıklaması yapıldı, arkadaşları yanlış yönlendirmeyelim. Sizin oyun oynadığınız ayarlarda yapılmıyor o testler. Zaten sıralamaya baktığınızda (ki yapmanız gereken o) sonuçların mantıklı gittiğini göreceksiniz. Sitede sorun yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi runic -- 4 Mayıs 2011; 11:32:48 >
  • quote:

Sony'den bana ne arkadasim, ben oradaki Acer ile karsilastirdim, her iki cihazin da cozunurlugu 1366x768... Mesajlari daha dikkatli oku lutfen.

Sonucta adam 18 FPS diyor, ben 40 FPS ile oynuyorum. Bu kadar fark testlerin basinda yazan paragrafla aciklanamaz.

Asıl sen kafana göre takıl, sen 100 FSP ile de oynasan herkes bu testleri baz alıyor, üstelik sadece Türkiyede de değil bütün dünya bu test sonuçlarını baz alıyor, ama dünyanın bi akıllısı benim diyorsa takılmaya devam et.

• quote:

Açıklaması yapıldı, arkadaşları yanlış yönlendirmeyelim. Sizin oyun oynadığınız ayarlarda yapılmıyor o testler. Zaten sıralamaya baktığınızda (ki yapmanız gereken o) sonuçların mantıklı gittiğini göreceksiniz. Sitede sorun yok.

Hangi ayarlarda yapiliyor arkadasim ? Ben ortada tatmin edici bir aciklama goremiyorum. Yaptiginiz yorumun ciddiyetine inaniyor musunuz gercekten?

Arada %100'den fazla fark var, el insaf. Hangi kosullarmis bu? Oda sicakligi filan mi?

Bu arada FSP degil FPS olacak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bado6100 -- 4 Mayıs 2011; 13:25:49 >
  • quote:

quote:

Hangi ayarlarda yapiliyor arkadasim ? Ben ortada tatmin edici bir aciklama goremiyorum. Yaptiginiz yorumun ciddiyetine inaniyor musunuz gercekten?

Arada %100'den fazla fark var, el insaf. Hangi kosullarmis bu? Oda sicakligi filan mi?

Bu arada FSP degil FPS olacak

Evet yazım hatası olmuş, Frame Per Second

• arkadaslar en ıyı driver hangisi ise bizede yardımcı olsanız ??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kungfuiknow -- 4 Mayıs 2011; 15:45:27 >
  • quote:

quote:

Laptopunuzun konusundaki yorumunuzu da okudum, siteye test sonuçlarını NVidia düşmanı ATI "fun"larının gönderdiğini düşünüyormuşsunuz.

quote:

Bu aradahttp://www.notebookcheck.net/ sitesindeki degerlendirmelerin %100 dogruyu yansitmadigini da gormus olduk.

Zaten o degerleri kullanicilar upload ediyorsa gayet normal. ATI fun'i bir arkadas dayamistir dusuk skorlari.

Zahmet edip kendinizin verdiği linkleri biraz inceleseydiniz 1) cihaz testlerinin kullanıcı değil sitenin kendi yaptığı testler olduğunu ve 2) laptop ekranı FullHD olmasa bile FullHD çözünürlükte de testler yapıldığını ve her cihaz için aynı ayarlarda karşılaştırılma yapıldığını, zaten beklenildiği gibi 540m'nin 5650'den önde olduğunu görebilirdiniz. Hadi görmenize, bu kadar detaya da girmenize gerek yok aslında, daha önce dediğimiz gibi sadece sıralamaya bakmanız yeterli. Anlamadan suçlama yaptığınız için gerek olmamasına rağmen bu kadar açıklama yaptırıyorsunuz.

Elalemin sitesiyle bir alakamız yok elbette, internetteki çoğu son kullanıcı gibi test sonuçlarından faydalandığımız güvenilir bir kaynak sadece. Yanlı olduğuna dair somut ve inanılır bir delil varsa inceleriz ama böylesi komik oluyor.

Konu çok dağıldı, sonuç olarak 540m'nin ikinci sınıf filan olduğu yok, şu anda oyun oynamak isteyen ve bütçesi çok geniş olmayanların düşünebileceği en mantıklı bir iki seçenekten biri.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi runic -- 4 Mayıs 2011; 17:23:47 >

• f/P urunudur Marka Asus Ekran Kartı Gt540 bu HD5650 nın gercek rakıbı Islemcısı i52410 buda cok ıyı
  • bu fiyata gerçekten çok çok iyi makine..
  • ekran kartı drıver ndıvıa sıtesıden bende ındırdeımm kabul etmedı sonra asus kendı sıtesınden ınndırdım ve guncelledım ndıvıanın sıtesınden ındırdıgım ekran kartını gormuyor bıle...
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.