Şimdi Ara

Asus K555UB - (XO099T XO096T XO099D XO097T XO198T) Kullanıcıları Kulübü (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
490
Cevap
14
Favori
22.199
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    ilk once asusla gorusun telefonda, durumu anlatin, onlar size onay verdikten sonra ssd nizi satin alin
  • Bugünkü pcnin açılış süresi 3 dakika 51 saniyede oldu. Daha önceden bir buçuk dakika öncesinde açılmıyordu şöyle söyleyeyim yukarıdaki arkadaşın dediği gibi hdd çok etkiler ancak windows 10 u 1 dakikanın aşağısında açamayacak kadar da hantal bir alet değil 5400 rpm hdd. Sorunun hdd de olduğunu düşünüyorum, çoğu kişide böyle ise bu bir kronik sorundur ki o zaman daha sıkıntı asus her zaman kronik sorunlarda bir arıza çıkartıyor maliyeti engellemek için. Pazartesi arayıp bilgilendireceğim umarım samimi yaklaşırlar olaya 15 günlük içerisinde 9 gb veri olan bir hddnin bu kadar yavaş çalışması normal değil gerçekten. bence siz de aynı şeyi yapın ve burayı lütfen bilgilendirin, aynısını ben de yapacağım. @crazykartal
  • .Mirliva. kullanıcısına yanıt
    crazykartal C kullanıcısına yanıt
    suan an itibariyle test ettim

i5 6200u., 12gb ram., win 10 x64 isletim sistemi., harddiski C:/ 250gb (bunun 46gb kullanilan alan) geri kalan D:/ surucu

power tusuna basmamla birlikte baslattim sayaci, ve masaustu 30. saniyede geldi, sonrasinda dosya gezginini actim, ve 32. saniyede acildi., pc artik hazir yani. yoksa hard disk mesgul oldugu icin dosya gezgini acmaya bilirdi

benim cihazdaki harddisk modeli : toshiba MQ01ABD100 (bu 1tb 5400rpm modeli oluyor) kontrol eder misiniz sizde hangi model var,

aygit yonetici., disk suruculeri ne bakarak
  • quote:

Orijinalden alıntı: LazPacino

suan an itibariyle test ettim

i5 6200u., 12gb ram., win 10 x64 isletim sistemi., harddiski C:/ 250gb (bunun 46gb kullanilan alan) geri kalan D:/ surucu

power tusuna basmamla birlikte baslattim sayaci, ve masaustu 30. saniyede geldi, sonrasinda dosya gezginini actim, ve 32. saniyede acildi., pc artik hazir yani. yoksa hard disk mesgul oldugu icin dosya gezgini acmaya bilirdi

benim cihazdaki harddisk modeli : toshiba MQ01ABD100 (bu 1tb 5400rpm modeli oluyor) kontrol eder misiniz sizde hangi model var,

aygit yonetici., disk suruculeri ne bakarak

Kardeşim bilgilendirdiğin için teşekkür ederim. Kullandığım model x0099d benim de

HDDsi ise HGST HT541010A9E680

i5 6200u, 12 gb ram, win 10 x64, gt940m li olan model. Tekrardan kapa aç yaptım skorum 1 dakika 13 saniye, 360 total securitynin verdiği önyükleme hızı ile yazıyorum size.

hard diskin belasına okuyan superfetch(hızlı getir) , windows defender, windows search gibi kritik programlar da devre dışı bu arada. Sizde bu uygulamalar devrede olduğu halde mi böyle bir sonuç aldınız? Eğer öyleyse maşallah hocam, hddnize zeval gelmesin diyeceğim.

bir de rica etsem, bios sürümünüzün kaç olduğunu müsait bir zamanınızda okuyup bilgilendirebilir misiniz? dxdiag içerisinden bakılabiliyor. Bir de benim anlamadığım şey, biz bunu vatandan k555ub olarak alıyoruz ama dxdiag içerisinden x555ub olarak görünüyor. x0066t modelli arkadaş da da öyle vatandan aldı o da. Sizde de öyle mi?

teşekkür ederim ilginiz için.

bunu benim kardesimden de duydum biliyormsunuz., bilgisayar onun ve arkadasi da ayni bilgisayari aldi yine vatandan aldi o da
    onda da x555ub yaziyormus bilgisayarin ozelliklerinde, anlam veremedim..

bilgisayari kapatmistim, suan tekrar actim tekrar bir acilis olcumu yaptim ve verdigim sureye terkar ulastim..
    sizdeki hitachi modeli imiz., ve evet bende hepsi acik, superfetch windows defender windows search.. hizmetler olarak hic birine mudahele etmedim.

fakat ben virus programi kullanmiyorum, belkide bilgisayarinizi yavaslatin o., ayni olay norton da da vardi eskiden., tamam iyi olabilir fakat harddiski mesgul tutardi herzaman ve bu da zaman kaybina sonuc verirdi
    cunku mesgul bir harddisk, senin istegini o anda yapamaz, baska isle ugrasiyor ona ara verip sizin isteginize cevap veriyor sonrasinda tekrar o ise koyuluyor..

bu arada sureyi o kulandiginiz programdan degilde, hatta program ve ozelliklerden kaldirip kendiniz telefondaki kronometre ile olcermisiniz zahmet olmazsa?

bu arada windows defender bana gore gayet basarili., internette gezinmeyi guvenli yapiyorsaniz, yani ne yaptiginizi, nerelere girdiginizi nereye gezdiginizi biliyorsaniz virus falan kolay kolay bulasmaz

EK OLARAK: birkac mesaj yukarda, gorev yoneticisi baslatma sekmesi ve msconfig den hizmetler ile ilgili bir post attim.. ona da bir bakin ve uygulayin ve tekrar deneyin.. fark olacaktir.

ayni bilgisayara sahibiz hocam., bende de i5 6200u., 4+8=12gb ram., gt940m

suan bende baktim, evet bende de x555 olarak goruyor.. demek adamlar x555 ile k555 ayni anakarti paylasiyor hocam.. zaten birbirine cok cok cok yakin bilgisayarlar, ufak tefek farkliliklar var sadece... BENCE dert edilecek sorun degil
    bios olarak, dxdiag x555uq.300 gosteriyor (bendeki k555uq modeli, sizdeki k555ub modeli, tek fark ekran karti bende 940mx iken sizde 940m, ayni yani fark yok aslinda)

• Hocam 360 total securityi sildim, kronometre ile ölçtüm, ölçüm sürem 1 dakika 38 saniye, bilgisayardaki asus ekranı geldikten sonra masaüstü ekranını görmeme kadar geçen süre. Bilgisayarda şifre yok, yani hani kemiksiz bir buçuk dakika geçiyor açılması için bilgisayarın.

Ve daha ilginç bir durum, yazıcı hızı 2 mb/sn lerde olmasına rağmen diskin kullanım oranı açılışta resimdeki gibi

Asus K555UB - (XO099T XO096T XO099D XO097T XO198T) Kullanıcıları Kulübü

Bilgisayar açılırken %100 olabilir mi bir disk, nasıl bir operasyon bu kadar ağır kullanıma yol açıyor anlamlandıramıyorum.

k ve x mevzusuna ben de çok takılmadım ama ilginç geldi bana k dedikleri şey x niye çıktı diye, aynı kasa ve aynı anakart dediğiniz gibi ben de çok takmıyorum o kısmı, sadece şu notebooktan düzgün bir performans alsam yeter bana bezdirdi artık sesi ve bu yavaşlığı.

görev yöneticisi ve msconfig önerilerinizi şimdi okuyacağım, umarım bir işe yarar. Teşekkürler.@LazPacino

bilgisayar acilirken %100 olacak, zaten porgramlari hizmetleri vs o zaman yukluyor. orasi normal..

bilgisayar acildiktan sonra, masa ustu geldi ve kullandiginiz surede %100 ise ozaman sorun vardir. ki bence oyle degil suan..

anlamadigim sey. onceki mesajinizda 1 dk 13 saniye iken., suan program sildiniz ve 1 dk 38 saniye oldu :)

baslatmadaki programlari ve hizmetleri devre disi biraktiginizda eminim biraz fark yapacaktir..
  • quote:

bilgisayar acilirken %100 olacak, zaten porgramlari hizmetleri vs o zaman yukluyor. orasi normal..

bilgisayar acildiktan sonra, masa ustu geldi ve kullandiginiz surede %100 ise ozaman sorun vardir. ki bence oyle degil suan..

anlamadigim sey. onceki mesajinizda 1 dk 13 saniye iken., suan program sildiniz ve 1 dk 38 saniye oldu :)

baslatmadaki programlari ve hizmetleri devre disi biraktiginizda eminim biraz fark yapacaktir..

Duruma bir de şöyle bakarsak, bugün buraya yazmadan önce pcyi ilk açışımda 3 dakika 51 saniye sürdü, bu olay baya bir değişken yani hocam güncelleme diyeceksiniz ancak güncelleme yoktu

Asus K555UB - (XO099T XO096T XO099D XO097T XO198T) Kullanıcıları Kulübü

Arada glitch atar gibi %100 kullanımı görüyorum bu arada şu an, hele superfetch ve search kapanmadan önce yüzde 30 u nadir görüyordum.

başlatma programlarında devre dışı bırakmadığım hiç bir şey yok, sadece steam açılıyordu onu kapattım, hizmetlerden hangisini devre dışı bıraksam işe yarar?

Hizmetlerde "tum microsoft hizmetleri gizle" gii bir ibare ve kutucuk var sol asagda biyerde. O kutucuga basin. Ve geride kalan tum hizmetlerin kutucuklarini bos birakin. Secili olmasinlar yani.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Hizmetlerde "tum microsoft hizmetleri gizle" gii bir ibare ve kutucuk var sol asagda biyerde. O kutucuga basin. Ve geride kalan tum hizmetlerin kutucuklarini bos birakin. Secili olmasinlar yani.

Bir şey değişmedi hocam, yarın linux kurup bazı performans testleri yapacağım, sonuçları paylaşırım.
    Allah allah. Garip..

Madem format isine girdiniz linuxten sonra temiz win 10pro x64 kurun. Cd deki butun driverlari kurun. Asus uygulamalarini birakin. Kurmasin. Gerek yok. Fuzuli goruyorum. Ben kurmadim. Sonrasinda istediginiz programlari kurun. Tam hazir dediginizde tekrar baslatma da hepsini devre disi birakip. Hizmetleri de ayni sekilde yapin.

Superfetch windows defender vb seylerle ugrasmayin. Birakin orjinal kalsin.

Temiz kurulum istiyor belki.

Windowsu da uefi kurun. Bendeki uefi

• Merhabalar,
    XO097T kullanıcısıyım, +4 Gb ram eklemesi yaptım şimdi ise toplamda 12 veya 16 yapmak istiyorum.

Geçen ay bimeksten bi ram aldım fakat olmadı, bu modelde 8 gb ram kullanan arkadaş bana önerebilir mi model marka bilgilerini
  • Ajzen kullanıcısına yanıt
    Bimeksten vatandan bilgisayar bolumune git. Ordaki personele soyle. Bana 8gb notebook ddr3 low voltaj ram lazim. O verir.

Buradaki olay low voltaj olmasi. Digerleri calismiyor/calismayabiliyor

Tercihen 1600mhz alin. Tavsiye olarak. Marka farketmez. Ucuz olsun is gorsun. Gerek yok pahali almaya. Kingston iyidir.

Fakat suan taktiginiz +4 gb ram sokulecektir. Cunku tek ram slot vardir. 4gb kendinden. Sizde 8 ekleyip 12 olcak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LazPacino -- 17 Ekim 2016; 6:07:14 >
  • LazPacino L kullanıcısına yanıt
    Hocam geçen sefer aynen öyle yaptım merhabalar, low voltaj ram arıyorum demiştim hizmetliye valla ben 10 yıldır low voltaj diye bir şey duymadım dedi verdi bi tane ram

EVEREST programında DDR3 görünüyor ama sizin gibi arkadaşlar DDR3L diyorlar. Kafalar karışık

Derhal uzaklasin baska personele yonelin :) hatta mudure sikayet etin nasil eleman aliyorsunuz teknolojiden bir haber diye :)

Tabi isin sakasi bu lakin low voltaj ram aciyor bunlari.

Ddr3L demeleri bu yuzden.

Bence vatan varsa sizin oralarda vatana gidin. Ve ayni sekilde ona anlatin durumu. Gerekirse notebook modeli verin. Asus k555ub diye. Bazilari sadece calisiyor para kazaniyor. Bazisi ise gercekten teknolojiden haberdar

• LazPacino L kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim yardımlarınız için, ben internetten DD3RL bulayım o zaman. Bir de son olarak 8+4 bi sorun oluşturur mu ? Yani Ram miktarları aynı olmayınca 4x2 veya 8x2 yerine 8x4 takınca
    Bence teknoloji magazasidan veya bilgidayarcilardan alin. Karsida muhattap olun. Eger yine olmazsa ayni gun halletme durumunuz olur. Aksi durumda kargolarla ugras dur.. Zaman kaybi olur

En garantisi eger usenmezseniz bilgisayari getirin. Buna ram istiyorum arkadas diyin :) daha once aldim baska yerden ama calismadi diye. Sorun cikacagini sanmiyorum

Hic bir sorun olmaz, zaten 4gb onboard olarak geliyor, ve bos olarak tek bir ram slot mevcut. Oraya da 8gb takip 12 gb ram yapabilirsiniz,

• quote:

Bence teknoloji magazasidan veya bilgidayarcilardan alin. Karsida muhattap olun. Eger yine olmazsa ayni gun halletme durumunuz olur. Aksi durumda kargolarla ugras dur.. Zaman kaybi olur

En garantisi eger usenmezseniz bilgisayari getirin. Buna ram istiyorum arkadas diyin :) daha once aldim baska yerden ama calismadi diye. Sorun cikacagini sanmiyorum

Hic bir sorun olmaz, zaten 4gb onboard olarak geliyor, ve bos olarak tek bir ram slot mevcut. Oraya da 8gb takip 12 gb ram yapabilirsiniz,

Çok teşekkür ederim hocam ben vatana götüreyim taksınlar o zaman
    LazPacino L kullanıcısına yanıt
    Abicim bende de Hgst denen disk sürücüsü var ama LazPaçinoda toshiba varmış ama bunlar aynı pc değil mi kafam karıştı bizimkisi xo099d

Bu arada benim en çok sinirimi bozan şey cızırtısı bazen kafam almıyo haketmiyo çünkü bu pc bunu ve de benim 4gb eğer 8 gb ekleyip 12 gb yapsam hız değişimi olur
    bence olur tabi :)
  • crazykartal C kullanıcısına yanıt
    ram 12gb yapsan, hiz anlaminda hic birsey kazanmazsiniz., pc nin sadece cok daha rahat calisacaktir hepsi bu..

hiz konusunda harddisk ve ssd belirler., islemci ise isleme hizini belirler

bendeki urun k555UQ modeli., sizlerdeki k555UB .,

bendeki ve sizlerdeki bilgisayar arasindaki iki tane en buyuk fark var., bende gt940MX var iken sizlerde gt940M var ., ek olarak galiba sizde 1366x768 cozunurluk ekran var., benimkinde ise 1920x1080 yani full hd ekran var

bunun disinda harddisk farki da varmis anladigim kadariyla.,

bahsedilen o cizirti isinma vs benim bilgisayarda yok., gayet sessiz ve serin calisiyor.,

egerki siz harddisk yerine ssd alip takarsaniz, ve isletim sistemini ona kurup kullanirsaniz., sessizlik nerdeyse sifira incek., isinma ise CIDDI derecede azalacak ve tabiki bilgisayar adeta ucusa gececek.,

ram yukseltmeyle bilgisayar hizlanmaz., ne acilisi ne kapanisi etkiler

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.