Şimdi Ara

ASUS K555UB-XO198T alınır mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
838
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Donanım özellikleri üst seviye için giriş seviyesi niteliğinde diyebiliriz.

İşlemci: Core i5-6200U @2.3 GHz
    Ekran Kartı: GeForce 940M 2 GB (paylaşımsız)
    RAM: DDR3L 8 GB @1600 MHz
    HDD: 1 TB 5400 RPM

HB'de 2000 TL fiyat var. Donanımı gayet sağlam fakat çok olumsuz yorum var. Sağlamlık ve malzeme kalitesi konusunda çoğu kişi şikayetçi. Menteşe ve kenarlardan açılma sorunları yaşayan kullanıcı sayısı bir hayli fazla. Çok nazik bir yapısı olduğunu belirtmişler. Ekranının da kalitesiz olduğu konusunda yorumlar var. Çok kararsızım şu anda. Donanım çok iyi ama malzeme kalitesi ve sağlamlık yönünden beni üzer mi?

• Hocam Acerin bir modeli var gtx 950m ve full HD fiyatı da 2100 olması lazım sıcak fırsatlar da konusu var mobildeyim link atamıyorum. Özellik olarak Acer daha iyi hem ekran kartı hem ekran cözünürlüğü olarak. Bende de Asus un baska modeli var bir sıkıntım yok güzel Laptop ama ekranı hd ve gercekten kötü.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kewin2121 K kullanıcısına yanıt
    Siparişi senin mesajdan beş dakika önce verdim. 14 günlük cayma hakkını kullanabilirsem geri verip bunu alırım. Ama bunun da eksik tarafı işletim sistemi yok. Fazladan bir 400 daha vermem gerekecek. RAM 4 GB yine onun için de ekstradan bir para versem bana nereden baksan en az 2600 liraya patlayacak. Ayrıca 200 liralık sanal gerçeklik gözlüğü veriyorlar yanında okutup biraz maliyeti azaltırım hiç olmazsa.
  • Mr. Jingles kullanıcısına yanıt
    Ögrenciyseniz ücretsiz windows sahibi oluyorsunuz yada 30-40 liraya bilgisayarcılar kuruyor korsanını ama illa orjinal kullancam diyorsunuzda windows keyi satıyorlar 1-2 ay önce 80 liraydı şimdi nasıl bilmiyorum ama 400 lira falan vermessiniz.Siz bilirsiniz hocam asus marka olarak daha iyi ama özellik olarak acer çok üstün.Hayırlı olsun beğenirseniz asusu problem yok
  • Çoğu kullanıcı beğenmiş beğenmesine ama beğenmeyenler de haliyle var. Ekranı kötüymüş sanırım. Kullandığım Dell'in ekranı harika. Dell'i aratmadıktan sonra sıkıntı olmaz. Güzel tarafı hiçbir ekleme yapmak zorunda kalmayacağım. 8 GB RAM ve 1 TB HDD olması benim için büyük bir artı. Oyunlarda nasıl iş çıkaracak onu düşünüyorum. GTA V'te yüksek ayarlar yapılmasına rağmen kasma yapmaması güzel.

Asıl CoD serisinde kasıyor mu onu düşünüyorum. Black Ops'un ve Modern Warfire'ın ayarlarını gerekirse düşük çözünürlüğe alıp grafik ayarlarını da düşürürsem 30 fps alsam yeter zaten. 60'ta oynamasam da olur.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr. Jingles

Çoğu kullanıcı beğenmiş beğenmesine ama beğenmeyenler de haliyle var. Ekranı kötüymüş sanırım. Kullandığım Dell'in ekranı harika. Dell'i aratmadıktan sonra sıkıntı olmaz. Güzel tarafı hiçbir ekleme yapmak zorunda kalmayacağım. 8 GB RAM ve 1 TB HDD olması benim için büyük bir artı. Oyunlarda nasıl iş çıkaracak onu düşünüyorum. GTA V'te yüksek ayarlar yapılmasına rağmen kasma yapmaması güzel.

Asıl CoD serisinde kasıyor mu onu düşünüyorum. Black Ops'un ve Modern Warfire'ın ayarlarını gerekirse düşük çözünürlüğe alıp grafik ayarlarını da düşürürsem 30 fps alsam yeter zaten. 60'ta oynamasam da olur.

K555UB ile Güncel oyunların hepsini orta seviyede oynarsın. Oyun yönünden sıkıntı yok. 8 GB ram ekle 12 GB ram yapıyor.

Acer'i tavsiye etmem. Onda ram yükselmek garanti dışı bırakıyor. 4 gb ram windows 10 bile kaldırmıyor ne anladım ben gtx ekran kartından. Gtx alınacaksa en az 8gb ram olmalı.

• Skayn kullanıcısına yanıt
    Bu cihazda 8 GB bellek var. Ekstradan bellek takviyesine gerek kalmadı. Umarım bir sıkıntısı olmaz. Neticede elektronik alet şans işi derler. RAM takmanın garanti dışı bırakmaması çok iyi. Belki bir ihtimal RAM takviyesi yapacak olursam garanti dışı da kalmamış olur.

Bu arada bir şey soracağım. GTX olunca artısı nedir? Bu modeldeki GTX değil anladığım kadarıyla. 940M yazıyor. Aradaki fark nedir?

Diğer mesajımda da sormayı unuttuğum bir oyun var. NFS Rivals ve NFS (2016)'de kasma yapar mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: Mr. Jingles

Bu cihazda 8 GB bellek var. Ekstradan bellek takviyesine gerek kalmadı. Umarım bir sıkıntısı olmaz. Neticede elektronik alet şans işi derler. RAM takmanın garanti dışı bırakmaması çok iyi. Belki bir ihtimal RAM takviyesi yapacak olursam garanti dışı da kalmamış olur.

Bu arada bir şey soracağım. GTX olunca artısı nedir? Bu modeldeki GTX değil anladığım kadarıyla. 940M yazıyor. Aradaki fark nedir?

Diğer mesajımda da sormayı unuttuğum bir oyun var. NFS Rivals ve NFS (2016)'de kasma yapar mı?

NFSde kasma yapmaz. GTX oyun için üretilen kartlar 940m de orta ayarlarda kasmadan oynarsın GTX kartlar ile full ayarlarda oynarsın. Bizimki oyun bilgisayar değil günlük kullanan arada oyun oynayanlar için ideal.
    Hocam HB'de açıklama kısmında ekran kartı GTX yazıyor. Gerçekten acaba GTX mi var yoksa yanlışlıkla mı yazdılar?

http://www.hepsiburada.com/asus-k555ub-xo198t-intel-core-i5-6200u-2-3ghz-2-8ghz-8gb-1tb-15-6-tasinabilir-bilgisayar-pm-bd602036

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Jingles -- 17 Ağustos 2016; 10:51:03 >
  • GTX 940 diye bir kart yok yanlış yazılmış
    Teşekkürler. Bu modelin senin açtığın konudaki modellerden XO096T modeli hariç 8 GB RAM dışında bir farkı yok gördüğüm kadarıyla.

Hepsi standart Core i5-6200U + GeForce 940M + 4/8 GB DDR3L 1600 MHz + 1 TB HDD 5400 RPM ile geliyor.

Bir de bu işlemciyi araştırdım fakat her kafadan ses çıkıyor. Kimisi beşinci nesil kimisi altıncı nesil demiş. Bu işlemci kaçıncı nesil acaba?

Edit: 6. nesilmiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Jingles -- 17 Ağustos 2016; 19:16:26 >
  • Hocam araştırdım şimdi yeni bir şeyler. Bazı ekran kartlarında GT ve sonda MX yazan eklemeler var. Bunda sadece GeForce 940M yazıyor. GT sınıfı da ayrı bir sınıf? Yoksa bu 940M GT sınıfına mı giriyor? Bir de MX yazması ne anlama geliyor. Kafam çorba gibi oldu yeminlen. Ne karmaşık bir şeymiş bu piyasa. :(

• İşlemci 6. nesil U serisi çift çekirdek düşük frekans ve az enerji tüketen modeli i5. Ekran kartı "GT 940M" .
    Hocam bilgisayar elime geçti an itibariyle. Fakat cızırtı gibi bir şey geliyor. Hard diskinden sanırım.

• Cızırtı harddiskten geliyordur büyük ihtimalle harddiski kötü asusların benim asusdan da geliyor ses arada cogu insan aynı şeyden şikayetçi ona yapcak birşey yok ssd alabilirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.