Arkadaşlar asus k7v nin beep code ları bilen varmı. Asus un genel beep code larıda olabilir; adres yada bilgi lütfen... Güç kaynağı gürültü yapıordu fanını değiştirdim. Bu arada açıp açıp kapattım test için. Monte edip açdıktan sonra makina sesli hata kodu verdi. Kitapçıkta 4 tane filan beep code var. Onlar değil gibi. Ayrı tonda 2 ses-ambulans sesi gibi :) Beeeep Baaaap ve devamlı... Yardım bekliorum bilgisi olan varsa acil yardım saolun!!
Sürekli Ses Güç kaynağı arızası Birçok kısa bip Anakart arızası 1 uzun Bellek tazelenmesinde hata 1 uzun 1 kısa Anakart veya BIOS çipi arızası 1 uzun 2 kısa Ekran kartı arızası (Genellikle eski kartlardaki DIP switch kaynaklıdır) 1 uzun 3 kısa Ekran kartı arızası 2 uzun 1 kısa Ekran kartı arızası (RAMDAC kaynaklı (?) ) 2 kısa Bellek parity (eşlik) hatası 3 kısa Belleğin ilk 64k’lık bölümünde hata 4 kısa Timer hatası 5 kısa İşlemci hatası 6 kısa Klavye işlemcisi hatası 7 kısa İşlemci hatası 8 kısa Ekran kartı belleğinde okuma/yazma hatası 9 kısa BIOS ROM hatası 10 kısa CMOS okuma/yazma hatası 11 kısa Tampon Bellek Hatası
Saol arkadaşım :) Ses birer saniyeden kısa 2 ayrı tonda devamlı bir ses. Yani Beeep-Baaap Beeep-Baaap ... şeklinde sürekli bir ses.. Nette bulduğum yakın sonuçlara bakılırsa cpu arızası yada yanlış cpu voltaj-frekans ayarları olabilir dio. Anarkart jumper-free(otomatik) ayarlarda en son şans olarak Amd 750 nin ayarlarını giricem ama bulamadım bi saattir.