Şimdi Ara

Asus laptop şarjda ıken kullanmak sağlıklı mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
8.494
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar geçen gun Asus X550JK XO012D marka laptop aldım şarjı ortalama 3-4 saat arası gıdıyor ınternette gezınırken.tamamıyla şarjı bıtınce şarja takıp dolunca tekrar kullanıyorum.Burda sormak ıstedıgım acaba laptop sarja takılı ıken kullanmak mı daha ıyı ,yoksa bataryası tam bıtıp sarja takıp dolunca kullanmaya başlamak mı bu konuda neler onerırsınız uzun yıllar sarjı gıtmesı ıcın ne gıbı onerılerınız olur sımdıden teşekkürler ıyı çalışmalar dılerım

• Ben fişe takılı kullanıyorum bataryada takılı olsun yoksa laptopa zarar verirsin fişe takılı kullanmassan tam performans alamassın
  • ornegın sarj bıtmıştı bıraz kapatmıştım suan yarım saattır kullanıyorum sarjıda doldu gorunuyor bu şekılde kullanmak daha mı sağlıklı acaba.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fadex

ornegın sarj bıtmıştı bıraz kapatmıştım suan yarım saattır kullanıyorum sarjıda doldu gorunuyor bu şekılde kullanmak daha mı sağlıklı acaba.

Daha iyi performans alırsın sorun olmsz fişten çekince makine kendini kısıtlıyor performans dusuyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu konuda bir endişeniz olmasın . ARtık yeni bataryalarda "hafşza efekti" olayı olmadığı için istediğiniz zaman takıp çıkarabilirsiniz ve hiç sorun olmaz. ancak şarjın bitmesine ve hatta %25 in altına inmesine müsaade etmeyin. Esas sorun ise bataryayı çıkarmaya kalkarsanız olur ki hala buna inanan ve bu yüzden bataryası çıkmayan ürünleri satın almayan insanlar tanıyorum. Bu olay artık tarihte kaldı. Üstelik esas zararı batarya yok iken elektrik kesilir ya da voltazjda bir dalgalanma olursa yaşarsınız. 100 TL lik bataryayı koruyayım derken binlerce liralık notebookunuzdan olursub-nuz bunu unutmayın..

Buradan da extra bilgi alabilir ve hatta sayfa sonundaki enpediçcom linkinden de çok daha geniş bilgi alabilirsiniz...
    http://www.notebooktesting.com/tr/index.php/biliyormusunuz/batarya

Saygılar...
    www.indirimkenti.com

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi indirimkenti -- 12 Ocak 2015; 9:34:20 >

• quote:

Orijinalden alıntı: indirimkenti

Bu konuda bir endişeniz olmasın . ARtık yeni bataryalarda "hafşza efekti" olayı olmadığı için istediğiniz zaman takıp çıkarabilirsiniz ve hiç sorun olmaz. ancak şarjın bitmesine ve hatta %25 in altına inmesine müsaade etmeyin. Esas sorun ise bataryayı çıkarmaya kalkarsanız olur ki hala buna inanan ve bu yüzden bataryası çıkmayan ürünleri satın almayan insanlar tanıyorum. Bu olay artık tarihte kaldı. Üstelik esas zararı batarya yok iken elektrik kesilir ya da voltazjda bir dalgalanma olursa yaşarsınız. 100 TL lik bataryayı koruyayım derken binlerce liralık notebookunuzdan olursub-nuz bunu unutmayın..

Buradan da extra bilgi alabilir ve hatta sayfa sonundaki enpediçcom linkinden de çok daha geniş bilgi alabilirsiniz...

Saygılar...
    www.indirimkenti.com

oncelıkle teşekkürler ben suana kadar ıkı uc defa tamamen batarya bıtene kadar kullandım kapandığında şarja taktım bırkac defada %70-80 lerdeyken pc yı açıp kullandım.yanı kısadacası şarjı bıtsede laptopun prıze takıp kullanmaya devam edebılırız yanı bu bataryaya zarar vermez yanı.

• quote:

quote:

Bu konuda bir endişeniz olmasın . ARtık yeni bataryalarda "hafşza efekti" olayı olmadığı için istediğiniz zaman takıp çıkarabilirsiniz ve hiç sorun olmaz. ancak şarjın bitmesine ve hatta %25 in altına inmesine müsaade etmeyin. Esas sorun ise bataryayı çıkarmaya kalkarsanız olur ki hala buna inanan ve bu yüzden bataryası çıkmayan ürünleri satın almayan insanlar tanıyorum. Bu olay artık tarihte kaldı. Üstelik esas zararı batarya yok iken elektrik kesilir ya da voltazjda bir dalgalanma olursa yaşarsınız. 100 TL lik bataryayı koruyayım derken binlerce liralık notebookunuzdan olursub-nuz bunu unutmayın..

Saygılar...
    www.indirimkenti.com

oncelıkle teşekkürler ben suana kadar ıkı uc defa tamamen batarya bıtene kadar kullandım kapandığında şarja taktım bırkac defada %70-80 lerdeyken pc yı açıp kullandım.yanı kısadacası şarjı bıtsede laptopun prıze takıp kullanmaya devam edebılırız yanı bu bataryaya zarar vermez yanı.

Aynen dediğim gibi. Bu arada linki kopyalamaya unutmuşum . Yukarıda düzeltme yaptım ama yeni okuyanlara tekrar linki yapıştıryorum buraya:
    http://www.notebooktesting.com/tr/index.php/biliyormusunuz/batarya

Saygılar...
    www.indirimkenti.com

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Merhaba arkadaşlar geçen gun Asus X550JK XO012D marka laptop aldım şarjı ortalama 3-4 saat arası gıdıyor ınternette gezınırken.tamamıyla şarjı bıtınce şarja takıp dolunca tekrar kullanıyorum.Burda sormak ıstedıgım acaba laptop sarja takılı ıken kullanmak mı daha ıyı ,yoksa bataryası tam bıtıp sarja takıp dolunca kullanmaya başlamak mı bu konuda neler onerırsınız uzun yıllar sarjı gıtmesı ıcın ne gıbı onerılerınız olur sımdıden teşekkürler ıyı çalışmalar dılerım

bakin pil gomulu ise bir zarar vermez eger cikabilen pil ise pili sarj edin notebook cantasina koyun oyle kullanin. İyi forumlar...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: canercambel

quote:

Merhaba arkadaşlar geçen gun Asus X550JK XO012D marka laptop aldım şarjı ortalama 3-4 saat arası gıdıyor ınternette gezınırken.tamamıyla şarjı bıtınce şarja takıp dolunca tekrar kullanıyorum.Burda sormak ıstedıgım acaba laptop sarja takılı ıken kullanmak mı daha ıyı ,yoksa bataryası tam bıtıp sarja takıp dolunca kullanmaya başlamak mı bu konuda neler onerırsınız uzun yıllar sarjı gıtmesı ıcın ne gıbı onerılerınız olur sımdıden teşekkürler ıyı çalışmalar dılerım

bakin pil gomulu ise bir zarar vermez eger cikabilen pil ise pili sarj edin notebook cantasina koyun oyle kullanin. İyi forumlar...

Kusura bakmayın ama bu büyük yanlıştır bilginiz olsun. 5-6 sene önce üretilen piller için yapılan bir uygulamaydı ve kesinlikle böyle bir şey artık yok. Notebooku bataryasız kullanmak son derece tehlikelidir. Hele ki ülkemizdeki elektrik dalgalanmalarını düşünecek olursanız bataryayı koruyayım derken (ki kesinlikle korumuyorsunuz) binlerce lira verdiğiniz notebook bilgisayarınızdan olmayın.
    Verdiğim sayfa size yeterli gelmediyse birde şu siteye bakın ve şu an Ülkemizde yapılmış en geniş ve kapsamlı Batarya kullanım kılavuzunu okuyun ne demek istediğimi çok iyi anlarsınız.

http://www.enpedi.com/2010/09/notebooklarda-batarya-nasl-kullanlmal.html

Saygılar
    www.indirimkenti.com

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: canercambel

quote:

Kusura bakmayın ama bu büyük yanlıştır bilginiz olsun. 5-6 sene önce üretilen piller için yapılan bir uygulamaydı ve kesinlikle böyle bir şey artık yok. Notebooku bataryasız kullanmak son derece tehlikelidir. Hele ki ülkemizdeki elektrik dalgalanmalarını düşünecek olursanız bataryayı koruyayım derken (ki kesinlikle korumuyorsunuz) binlerce lira verdiğiniz notebook bilgisayarınızdan olmayın.
    Verdiğim sayfa size yeterli gelmediyse birde şu siteye bakın ve şu an Ülkemizde yapılmış en geniş ve kapsamlı Batarya kullanım kılavuzunu okuyun ne demek istediğimi çok iyi anlarsınız.

http://www.enpedi.com/2010/09/notebooklarda-batarya-nasl-kullanlmal.html

Saygılar
    www.indirimkenti.com

Tesekkur ederim yanlis bilgiden kurtulmus oldum :) saolun

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• kısacası laptopun şarjı bıtmesıne yakın fışe takılıp kullanılabılır,batarya %100 olunca otomatık olarak devre dışı kalıp bataryaya zarar vermez yanı,fışe takılıyken kullanmakta sorun yaratmaz kısace buşekılde kullanırsak uzun yıllar bataryayla devam edebılırız sanırım, doğru mu anladım bılemıyorum
  • Beyler sakın fişe takılı iken bataryayı çıkarmayın geçenlerde yeni aldığım laptop voltajda sorun olduğu için yandı :(
    Batarya ömrü mü önemli yoksa pc mi :D
    Ben düştüm bu hataya sizde düşmeyin

• Kendi deneyimlerime göre, batarya takılı halde prize takılı olarak kullanmada bir zarar görmedim. Pil tam dolu halde prize takılı olarak tüm gün kullandım ve gün sonunda prizden çıkarıp yatacağım zaman özellikle pili kontrol ettiğimde, en ufak bir ısınma bile olmadığını gördüm. Bu demek oluyor ki; laptop, pil dolduktan sonra prizden güç alıyor ve bataryaya dokunmuyor. Burada önemli nokta pilin takılı olmasında çünkü laptopların anakartların da masaüstü anakartları gibi dalga ve akım koruyucu özelliklerinin olmaması ve tüm güvencenin pil tarafından sağlandığını anlamaktır. Elektrik gider veya dalgalı akım oluşursa bunu pil göğüslüyor ve laptopu koruyor. Yalnız uzun süreli kullanımlarda laptopun adaptör girişi aşınır mı orasını bilemiyorum.
  • hocam son derece haklı eskiden pili korumak adına uyguladığımız yöntem idi ama artık son derece gereksiz ve tehlikeli olduğu her kesim tarafından ıspatlanmış bir durumdur bataryayı söküp doğrudan şarj aleti ile cihaz kullanımı. piliniz sürekli takılı halde kullanın ve asla cihazın pil üzerinde çalışırken bataryanın tamamen bitmesini beklemeden tekrar şarj edin. cihaz batarya ile çalışırken pil biter de kapanırsa elektronik olarak kilitlenmelere yok açabilir. pili çıkan cihazlarda genellikle basit çözülse de gömülü modellerde çok ciddi uğraştırır. kısacası cihazı sürekli şarjda kullanmanız sorun değil, %20'nin altına indiğinizde ise tekrar şarja bağlamanız yeterli gelecektir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.