Şimdi Ara

Asus leptop bilgisi olan varsa bakabilir mi arkadaşlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
263
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Asus k555ub-xo099d freedos laptop aldım. driverlar Windows 10 uyumlu olduğu için temiz kurulum yaptım
    driverlarini kendi CD sinden yükledim. ancak performansından hiç memnun değilim. ara ara donma oluyor. photoshop kullanıyorum kasıyor.

2008 de aldığım eski leptopumda (Toshiba a300 psga8e) Windows 7 vardı. o daha iyiydi sanki. neredeyse aynı performans.

Asus a w7 yükleyim dedim ama driverları yok sadece w10 var.

ne Önerirsiniz arkadaşlar şu anki performanstan hiç memnun değilim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Driver bosster full indirip driverları güncelleyin CD deki driverlar güncel olmayabiliyor. Birde dediğim programla deneyin.
  • Sorun cd de olabilir

https://www.asus.com/tr/Laptops/X555UB/HelpDesk_Download/

Sürücüleri burdan indirip bir flasha yada bir yere kopyalayın. Daha sonra temiz bir format atıp. Internete bağlanmadan sürücüleri kurun.(internete baglanmamak siz sürücü kurarken ayni anda arkada windows updatenin sürücü kurup çakışma yapmasını engeller).

Edit: Bios son sürüm mü kontrol edin derim birde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Venus94 -- 26 Haziran 2017; 9:56:18 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • bu dediklerinizi yapıp sonucu sizinle paylaşacağım. yani Windows 10 a mecburuz.

bir de 4GB ram alıp takmıştım. onun yüzünden yavaşlıyor belki diye düşünüp cikarip yeniden temiz kurulum yapmistim. ama hiç bi fark olmamıştı.

ben bu ram i tekrar takmalı miyim sizce.

• sizin de fikrinizi almak isterim

• Sorunun kaynağı büyük ihtimal ile bilgisayarında SSD yok ve HDD kullanımında disk kullanımı %100'e fırlıyor ve bu da bilgisayarı yavaşlatıp takılmalara, donmalara neden oluyor. Bunun nedeni de yanlış driverların kurulu olması.

Driverları CD'den veya driver booster gibi programlardan değil doğrudan ASUS'un sitesinden indirip kurarsan sorunun düzeleceğini düşünüyorum. Driver booster gibi programlar güncel driver sunsa da bunlar doğrudan laptopun için özelleştirilmediği için performans sorunlarına neden oluyor.

Hatta şunu da kesinlikle öneriyorum. Win 10 kurup internete bağlandığın an kendisi otomatik driver indirmeye başlıyor. Bu da sorun yaratıyor. Siteden driverları indir ve bir flash belleğe/harici diske at. Win 10 kurduktan sonra internete bağlanmadan devam et ve bu driverları kurduktan sonra resetleyip öyle kullanmaya başla interneti.

Driverları buradan indirhttps://www.asus.com/support/Download/3/672/0/19/45

• agabeg68 A kullanıcısına yanıt
    Ramden dolayı sorun olacağını sanmıyorum. Ramı takın ve asus sitesinden sürücü güncellemesi. Mevcut yeni bios sürümü var ise bios güncellemesi yapın derim.daha önceki msjdaki arkadaşın belirtiği gibi disk kullanımına da bakın

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • cok teşekkür ederim arkadaşlar laptop şimdi daha iyi. gayet memnun kaldım sonuçtan. ram i taktim. Asus tan driverları yükledim. formattan sonra driverları yükledim. driver booster i da kurdum. 23 tane daha driver buldu ve yükledi. asusun vermediği onun bulduğu driver ne driver ı anlamadım. ama sonuçta çok iyi oldu. hızlı açılıp kapanıyor ve kasmıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi agabeg68 -- 18 Temmuz 2017; 10:45:25 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.