Şimdi Ara

ASUS M4A78-E ve Dominator 1066Mhz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
972
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sanırım herkesde aynı sorun var. anakartın bios u en son surumde. ramlerde corsair dominator twin 2x2gb 1066mhz...ancak cpu-z de ramler hiç oc siz 400 mhz de dual.biostan manuel oc yapınca da 1066 yı goruyorum fakat gecikme suresi 5-7-7-21 gibi saçma bi rakam oluyor.biostan oc yapınca işlemci ye yapamıyorum sebebide bus hızı standart 200 (AMD Athlon II 620 2.6) 230 a getirdigimde 3.0 oluyor fakat ramleride etkiledigi için res atıyor makine.bios a ellemeyip te sadece masaustunden oc yapınca da işlemci stabil 3.0 ramlerde 920mhz :s anlamadım. Tek istedigim işlemcim 230 bus hızıyla 3.0 ve ramlerimde olması gerektigi gibi 5-5-5-15 2.1v da çalıştırmak... Ltf Yardım..

• bilen biri cıkarsa iyidir ama oc yapıyosan makinene dikkatli yap sıcaklıkların nedir 3.0ghzde arkadaşım ük altın bi resimlerini koyarsan
  • quote:

Orijinalden alıntı: maliahmet

bilen biri cıkarsa iyidir ama oc yapıyosan makinene dikkatli yap sıcaklıkların nedir 3.0ghzde arkadaşım ük altın bi resimlerini koyarsan
    sogutmada sıkıntım yok hocam raidmax smilodon kasa cpu sogutucusu da Thermalright True Black+Coolink Swif2 fan.idle da 28C Yuk altında 3.0 a oc da max 42C.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mrph84

sogutmada sıkıntım yok hocam raidmax smilodon kasa cpu sogutucusu da Thermalright True Black+Coolink Swif2 fan.idle da 28C Yuk altında 3.0 a oc da max 42C.

Alıntıları Göster
    valla benim anakartta aynı benim remler 800 mhz ben biostan hiç denemedim turbo v ile fsb yi 225 e çıkarttığımda remlerde 5-5-5-15 de 900 nhz de stabil olarak çalışıyo benim işlemcim athlon 2 240 ama dediğim gibi biostan bir şey yapmadım
  • quote:

Orijinalden alıntı: bedevi1903

valla benim anakartta aynı benim remler 800 mhz ben biostan hiç denemedim turbo v ile fsb yi 225 e çıkarttığımda remlerde 5-5-5-15 de 900 nhz de stabil olarak çalışıyo benim işlemcim athlon 2 240 ama dediğim gibi biostan bir şey yapmadım

Alıntıları Göster
    aynen bende 230 a cikardim ramler 920 de çalışıo ama 5-5-5-18 de :S. sinir oldum.eğer bisi bulursam yazarım buraya Durum Bu :

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrph84 -- 31 Mayıs 2010; 19:51:10 >

• quote:

aynen bende 230 a cikardim ramler 920 de çalışıo ama 5-5-5-18 de :S. sinir oldum.eğer bisi bulursam yazarım buraya Durum Bu :

Alıntıları Göster
    ama kullananlar var ben bir arkadaşa söyleyim belki o yardımcı olabilir

• quote:

ama kullananlar var ben bir arkadaşa söyleyim belki o yardımcı olabilir

Alıntıları Göster
    eskiden kullanıyordum bu anakartı..
    dediğin gibi yap bus speed i arttır. ramler içinde yine biiostan ramlarin olduğu bölüme girip kendin gir ram değerlerini..5-5-5-15 2.1v olarak değiştir..işlem tamamdır
    sonra test et stabilite testi bak bakalım..

bişey olursa yine haberleşiriz..

bus speedi arttırınca ht değeri 2317 olmuş onuda 2000 e yakın bir değere çek...1996 olur vs vs.. zaten ht değerlerine baktığında 2000 en yakın değer seçeneklerde vardır..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fbsrkc06 -- 1 Haziran 2010; 8:43:33 >

• quote:

Orijinalden alıntı: fbsrkc06

eskiden kullanıyordum bu anakartı..
    dediğin gibi yap bus speed i arttır. ramler içinde yine biiostan ramlarin olduğu bölüme girip kendin gir ram değerlerini..5-5-5-15 2.1v olarak değiştir..işlem tamamdır
    sonra test et stabilite testi bak bakalım..

bişey olursa yine haberleşiriz..

bus speedi arttırınca ht değeri 2317 olmuş onuda 2000 e yakın bir değere çek...1996 olur vs vs.. zaten ht değerlerine baktığında 2000 en yakın değer seçeneklerde vardır..

Alıntıları Göster
    tamm bunu denememeiştim akşam eve gittigimde dener sonuçları yazarım

• quote:

tamm bunu denememeiştim akşam eve gittigimde dener sonuçları yazarım

Alıntıları Göster
    tamamdır dostum akşama güzel haberlerini bekliyorum..

iyi günler..
  • quote:

tamamdır dostum akşama güzel haberlerini bekliyorum..

iyi günler..

Alıntıları Göster
    ram leri biostan manuel 2.1 volt ve 5-5-5-15 ayarladıgımda hicbir sıkıntı olmadı.fakat işlemci için oc denemesinde bus speed i degstrdigimde otomatikmen ram hızıda 1066 ustune cıkıyor ve açılmıyor pc yada windows ta yaptıgımda kilitleniyor. .ram e 2.4 e kadar voltaj verdim ama nafile.Ht degeride 2000 de sabitti bu arada.anlaşılan ya işlemciye oc yapmıcam ya da ramleri 5-5-5-18 de kullanıcam 920mhz de

• quote:

ram leri biostan manuel 2.1 volt ve 5-5-5-15 ayarladıgımda hicbir sıkıntı olmadı.fakat işlemci için oc denemesinde bus speed i degstrdigimde otomatikmen ram hızıda 1066 ustune cıkıyor ve açılmıyor pc yada windows ta yaptıgımda kilitleniyor. .ram e 2.4 e kadar voltaj verdim ama nafile.Ht degeride 2000 de sabitti bu arada.anlaşılan ya işlemciye oc yapmıcam ya da ramleri 5-5-5-18 de kullanıcam 920mhz de

Alıntıları Göster
    galiba cpu fsb ram oranıyla oynaman lazım ama o biosta nerede bilmiyorum bende aynı anakartı kullanıyorum benim ramler 800 mhz bende işlemci fsb sini 230 yaptım şuan 920 mhz de çalışıyo

• quote:

galiba cpu fsb ram oranıyla oynaman lazım ama o biosta nerede bilmiyorum bende aynı anakartı kullanıyorum benim ramler 800 mhz bende işlemci fsb sini 230 yaptım şuan 920 mhz de çalışıyo

Alıntıları Göster
    en kolay yontemi bu şekilde kalsn :)

Edit : çözüldü

o sorunu hallettim sanırım 1066 da ramler su anda ve fsb yi dusurdum az da voltaj verdm ramlere 2.2volt de şu anda 5-5-5-15 de. işlemci de 3.0 da artık bu kadar oluo işlemci.3.2 ye cıkınca fsb yi tutamıyorum :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrph84 -- 2 Haziran 2010; 16:19:13 >

• quote:

o sorunu hallettim sanırım 1066 da ramler su anda ve fsb yi dusurdum az da voltaj verdm ramlere 2.2volt de şu anda 5-5-5-15 de. işlemci de 3.0 da artık bu kadar oluo işlemci.3.2 ye cıkınca fsb yi tutamıyorum :)

sevindim..Güle güle sorunsuız kullan..bide AMD OverDrive ı kur..stabilite testi yap bak bakalım duruma...
    saygılar...
  • quote:

quote:

sevindim..Güle güle sorunsuız kullan..bide AMD OverDrive ı kur..stabilite testi yap bak bakalım duruma...
    saygılar...

Alıntıları Göster
    amd OD yi kurdum test ettim bir sıkıntı yok ama o işlemci ile daha fazla oc yapmak varken sınırlı kalmakta koyuyor adama biraz

• quote:

amd OD yi kurdum test ettim bir sıkıntı yok ama o işlemci ile daha fazla oc yapmak varken sınırlı kalmakta koyuyor adama biraz

İŞLEMCİ BLACK EDİTİON OLSAYDI ÇARPAN KİLİDİNİ DEĞİŞTİRİP HİÇ BUS SPEED E DOKUNMADAN OLAYI ÇÖZERDİN..İŞLEMCİNİN SON SINIRLARINA GİDERDİN..
  • quote:

quote:

İŞLEMCİ BLACK EDİTİON OLSAYDI ÇARPAN KİLİDİNİ DEĞİŞTİRİP HİÇ BUS SPEED E DOKUNMADAN OLAYI ÇÖZERDİN..İŞLEMCİNİN SON SINIRLARINA GİDERDİN..

Alıntıları Göster
    1090T alınca inş

• quote:

1090T alınca inş

inşallah dostum yakışır...iyi günler..
  • quote:

quote:

1090T alınca inş

inşallah dostum yakışır...iyi günler..

Alıntıları Göster
    Bu arada ekran kartından sanırım HD4870 var referans tasarım 80 derece de çalışıo surekli olarak ve anakartı acayip ısıtıyor.ekran kartının sıcaklıgını dusurmek için manuel ayarlıyorum fakat fan hızı %36-38 i geçince acayip ses çıkartıyor.fakat ellemessem de anakart 60 dereceyi goruyor.napmalıyım :S ekran kartı mı değiştiriyim yoksa soğutucu mu almalıyım ekran kartı için

• quote:

Bu arada ekran kartından sanırım HD4870 var referans tasarım 80 derece de çalışıo surekli olarak ve anakartı acayip ısıtıyor.ekran kartının sıcaklıgını dusurmek için manuel ayarlıyorum fakat fan hızı %36-38 i geçince acayip ses çıkartıyor.fakat ellemessem de anakart 60 dereceyi goruyor.napmalıyım :S ekran kartı mı değiştiriyim yoksa soğutucu mu almalıyım ekran kartı için

Alıntıları Göster
    bence maliyet hesabı yap hangisi mantıklı gelirse onu al..soğutucu almak kaç liraya mal olur sana..yada 4870 i satıp bir 5850 yakışır..
    para durumun maliyet vs.. iyice değerlendir ona göre al derim..

• quote:

bence maliyet hesabı yap hangisi mantıklı gelirse onu al..soğutucu almak kaç liraya mal olur sana..yada 4870 i satıp bir 5850 yakışır..
    para durumun maliyet vs.. iyice değerlendir ona göre al derim..

Alıntıları Göster
    5850 bize gelmez daha hocam 4890 olabilir ama yada sogutucu alıcam bi tane.sanırım o da akasa vortexx olcak

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.