Şimdi Ara

ASUS M4A785TD-V EVO 785 G kullananlar buraya !.. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.721
Cevap
6
Favori
116.248
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Anakart ilk test sonuclari. Fabrika cikisi gelen bios ile aldigim sonuclar. Hicbir overclock yapilmamistir !..
    -
     ASUS M4A785TD-V EVO 785 G kullananlar buraya !..

-
    5.02 everest anakarti tanimadi dogal olarak. Beta surumu 5.02.1841 anakarti tanidi... yakinda bu surum ile elde ettigim degerleri ekleyecegim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 14 Şubat 2010; 0:07:00 >
  • ASUS M4A785TD-V EVO AMD 785G bu karta elimdeki ddr2 belleklerden takabilirmiyim
  • Olmaz bu DDR3 destekli modeli. Asus'un DDR2 kullanabilecegin TD-M EVO modeli uyar senin DDR2 ram'lere
    -
    http://www.asus.com/product.aspx?P_ID=yCI8UenairUZJWET&templete=2
    -
    4 x DIMM, Max. 16 GB, DDR2 1200(O.C.)/1066*/800/667 ECC,Non-ECC,Un-buffered Memory
    Dual Channel memory architecture
    *We recommend that you install the DDR2 1200 memory modules on the blue slots for better performance.
    *Due to AMD CPU limitation, DDR2 1200(O.C.)/1066 is supported by AM3/AM2+ CPU for one DIMM per channel only.
    *Refer towww.asus.com for the memory QVL (Qualified Vendors List)

• AMD'ci profesyonel kullanicilardan biraz bilgi alsam iyi olur. Bu benim ilk AMD sistemim. Ne gibi ayarlar yapmam gerekir , ne gibi programlar yuklemem gerekir , isilar ne olmali ? Arkadaslar yardimci olur musunuz ? Bilgiye ac ve acigim :) ilginiz icin simdiden tesekkur ederim...
    -
    Sistemim :
    Phenom II 550 BE
    ASUS M4A785TD-V EVO AMD 785G
    Patriot DDR3-1600 mhz Low Latency 2x1 Gb.
    Onboard VGA
    320 Gb Seagate Harddisk
    Samsung T220 ekran ! (Ekran diyesim geldi, ekran kelimesi Turkce mi? )
    Windows 7 - 32 bit (kurdum ama 64 bit kurmayi dusunuyorum eger driver sorunlari yok ise tabi (Bu konuda da bilgi verirseniz cok makbule gecer))
    . . .
  • Yeni Bios icat oldu mertlik bozuldu !!!
    -
    Version 0407 2009/09/11 update
    OS All OS
    Description M4A785TD-V EVO BIOS 0407
    Support new CPUs. Please refer to our website at:http://support.asus.com/cpusupport/cpusupport.aspx
    File Size 748.34 (KBytes)
    -
    Yeni AMD islemcilerini tanir hale getiriyormus bu bios anakartimizi !!! Siddetle oneriyorum...
  • Bugun itibari ile yeni BIOS'umuz geldi ve hizasirtma(overclock) performans artisi sagliyor !!!
    -
    Version 0410 2009/09/17 update
    OS All OS
    Description M4A785TD-V EVO BIOS 0410
    Improve the system performance when over clocking. (OverClock sistem performansinda artis sagliyor !!!)
    File Size 748.55 (KBytes)
  • Bu anakartlar sistem toplamaya çalışıyorum. Kafama takılan birşey var.
    1600 ram çalıştırmak için nasıl bir OC ayarı yapılıyor. Bu sadece ramlerin çalışmasını mı etkiliyor yoksa işlemciye de bir etkisi var mı? Malum kart 1600mhz'i sadece OC ile desteklediğini belirtmiş.
  • Sadece Ram overclock yapiyor , baska bir yerde ayarla oynamiyor. Bu ayari da cok kolay yapiliyor. Islemciyle herhangi bir voltaj , mhz frekansi falan oynamiyor yani. Overclock ile 1600 ve 1800 Mhz'de destekleniyor. Sadece 1600 mhz degil. Kalite bir 1600'luk ram ile 1800 mhz uzerine bile cikman mumkun olabilir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 22 Eylül 2009; 14:04:15 >
  • yani 1600lük ramleri bu anakartta kullanabiliyor muyuz?
    çünkü anakartın forum sitesinde işlemci en fazla 1333 destekliyor deniyor.işlemciye başka bir ayar yapmak gerekiyor mu?

quote:

The max memory speed suported by all phenom II cpu's is DDR3 1333mz. Here is an excerpt from toms hardware site "
    Integrated DRAM Controller with AMD Memory Optimizer Technology

* A high-bandwidth, low-latency integrated memory controller
    * Supports PC2-8500 (DDR2-1066); PC2-6400 (DDR2-800), PC2-5300 (DDR2-667), PC2-4200 (DDR2-533) or PC2-3200 (DDR2-400) SDRAM unbuffered DIMMs – AM2+
    * Support for unregistered DIMMs up to PC2 8500(DDR2-1066MHz) and PC3 10600 (DDR3-1333MHz) – AM3
    * Up to 17.1GB/s memory bandwidth for DDR2 and up to 21GB/s memory bandwidth for DDR3
    o Benefit: Quick access to system memory for better performance."

the motherbord suports higher mem but your cpu's intergrated dram controller does not.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reefted -- 23 Eylül 2009; 19:18:33 >

• 4 çekirdekli ve 3.2 ghz Amd Phenom X3 720BE işlemcim ve OCZ (2*1gb) Special Ops Urban Elite DDR3 1600MHz Dual Kit Ramlarım ile birlikte bende aranızdayım ;)

Soran bazı arkadaşlar için cevap vereyim;
    -Ramları 1600mhz yapmak için herhangi bir hız aştırma yapmanıza gerek yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akin.ozsk -- 24 Eylül 2009; 16:31:23 >
  • Hos gedin turcho !.. Hayirli olsun , gule gule kullan...
    Ben Ram'leri Bios'tan 800 mhz'e getirdim. Bios guncellemesi yaptin mi turcho ? Nedir bios surumun su anda ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 24 Eylül 2009; 18:05:32 >
  • Bugün bu anakartdan ben de aldım.Ama henüz işlemciyi seçemedim.Önerileriniz nelerdir?
  • beyler gpu nosu kullanan varmı " 0.0 is not valid floating value " fln gibi hata alan varmı yada bu gpu nos u nasıl kullanacağız kolay gelsin.
  • Bu degerler normal mi arkadaslar ?

-

-
    Gpu Nos denemedim ben daha. Garip bir bicimde sistemde takilma oluyor. Bunu da genelde forumlarda yazi yazarken hissediyorum. Tuslar basmiyor gibi hissettirip sonra yazdiklarim pesi sira ekrana basiliyor. Ayrica asagi dogru mouse topunu cevirerek inerken web sayfalarinda bu takilmayi hissediyorum. Sanki ilk gunlerde yoktu. En son bious'u yukledikten sonra oldu gibi !!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 25 Eylül 2009; 1:00:49 >

• quote:

Orijinalden alıntı: jiddi

Hos gedin turcho !.. Hayirli olsun , gule gule kullan...
    Ben Ram'leri Bios'tan 800 mhz'e getirdim. Bios guncellemesi yaptin mi turcho ? Nedir bios surumun su anda ?

Asus'un sitesinden son sürüm biosu yükledim. 4. çekirdek olayında problem yok ancak Ramlarle ilgili çok büyük problemim var. Ne yaparsam yapayım bilgisayarı azıcık sıkıştırınca pc donuyor. 3 veya 4 çekirdek olması fark etmiyor. Stabilite testini başlatır başlatmaz öyle donup kalıyor.

quote:

-
    Gpu Nos denemedim ben daha. Garip bir bicimde sistemde takilma oluyor. Bunu da genelde forumlarda yazi yazarken hissediyorum. Tuslar basmiyor gibi hissettirip sonra yazdiklarim pesi sira ekrana basiliyor. Ayrica asagi dogru mouse topunu cevirerek inerken web sayfalarinda bu takilmayi hissediyorum. Sanki ilk gunlerde yoktu. En son bious'u yukledikten sonra oldu gibi !!!

Aynı takılmalar bende de oluyor. Ben harici ekran kartı bağlamadım. Bir arkadaşıma verdim geçici olarak. O yüzden üzerindeki HD4200'ü kullanıyorum. Takılmaların sebebini de ekran kartına bağlıyorum. Sen ne diyorsun bu konuda ??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akin.ozsk -- 25 Eylül 2009; 9:38:39 >

• Ürünleri alan herkese hayırlı olsun.
    Benim merak ettiğim bir konu var. On board ekran kartı radeon hd 4200 acaba hangi ekran kartlarıyla kardeş kardeş çalışabiliyor. Eski 780 chipsetinde onboard radeon hd 3200 hybrid crossfire desteği ile harici takılan radeon hd 3450 ekran kartıyla aynı anda çalışabiliyordu. Yani çift ekran kartınız oluyordu. Duyumlarıma göre yeni 785 yonga seti on board radeon hd 4200'ün yanında haricen takılan radeon hd 4650'yi destekliyormuş. Muş diyorum çünkü ati böyle muhteşem bir chipset yapıp bilgilerini saklayan ender cinslikte bir kuruluş. Intel dandik g31, g41... chipsetleri anlata anlata bitiremiyor. Hybrid crossfire özelliğini deneyenler yazabilirse çok memnun olacağım.
  • turcho ben sistemi bir de Linux kurup orada deneyecegim. Gorelim bakalim bir surucu problemi mi var ! Gerci ben ilk kurdugumda boyle bir sey hissetmemistim. Suphelerim bu yeni ATI suruculeri uzerinde yada yeni bios bunu yapiyor. Evet , yeni bios ile sistem overclock denemelerinde cakiliyor ya da cok sacmaliyor. Ustelik Asus bu yeni surum bios icin overclock icin iyilestirmeler icerdigini soyluyor !!! Aksam yada aksam uzeri linux kurup oradan girecegim, bakalim takilmalar oluyor mu yine gorecegiz... Bu durumda donanimsal mi yoksa yazilimsal mi bir sorun oldugunu anlamis oluruz...
  • quote:

turcho ben sistemi bir de Linux kurup orada deneyecegim. Gorelim bakalim bir surucu problemi mi var ! Gerci ben ilk kurdugumda boyle bir sey hissetmemistim. Suphelerim bu yeni ATI suruculeri uzerinde yada yeni bios bunu yapiyor. Evet , yeni bios ile sistem overclock denemelerinde cakiliyor ya da cok sacmaliyor. Ustelik Asus bu yeni surum bios icin overclock icin iyilestirmeler icerdigini soyluyor !!! Aksam yada aksam uzeri linux kurup oradan girecegim, bakalim takilmalar oluyor mu yine gorecegiz... Bu durumda donanimsal mi yoksa yazilimsal mi bir sorun oldugunu anlamis oluruz...

Ben de bu anakartı aldım ama henüz sistemi daha kurmadım.İşlemci almadım henüz.
    Bu takılma sorununa gelince yazılımsal sebeple olduğunu düşünüyorum
    Ekran kartı sürücüsü kaldırıp yeniden kurmak çözüm olabilie mesela.
    Ama sürücüyü kaldırırken ''your uninstaller'' gibi bir program kaldırma aracı kullanmak daha iyi olur.
    Kolay gelsin.Sonucu bekliyoruz.

• Ramlarimi değiştirdim Kingston 1333 mhz aldım, hiç bir sorun kalmadı. ;)
  • Deme ya ! Fena haber bu , eger ram'dan yapiyor ise benimki de zor degistiririm ben bunlari gavuristanda :) Ne ise bakalim , belki yeni bios cikar da duzelir.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.