Şimdi Ara

ASUS M4A785TD-V EVO 785 G kullananlar buraya !.. (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.721
Cevap
6
Favori
116.248
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    -
     ASUS M4A785TD-V EVO 785 G kullananlar buraya !..

-
    Channel A bir kanal ise ve Channel B diger kanal ise !!! Ki oyle diyor yani a ve b birer kanal ikisi birden cift kanal oluyor ! Bu durumda bir rami A kanala diger ram'i B kanala takip cift kanal ram kullanmis olmaz miyiz ? Sekilde de goruldugu uzere eger 2 ram'i Channel A (yani dimm-a1 ve dimm-b1) takarsan bu sadece A kanalini kullanmamiz anlamina gelmiyor mu ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 12 Ekim 2009; 0:53:08 >
  • Tamam işte dual kullanım için 2 kanala da ram takman lazım.
    Buda aynı renk slotlar demek.Yani ya siyah slotlara yada mavi slotlara takacaksın.
  • Deneyen oldu mu ? Ben her 2 slotta da ram'leri denedim. Everest ile sonuclari aldim gidim fark etmiyor !
  • quote:

Orijinalden alıntı: jiddi

Deneyen oldu mu ? Ben her 2 slotta da ram'leri denedim. Everest ile sonuclari aldim gidim fark etmiyor !

Ramleri değiştirmen gerekecek galiba.
  • bende dün anakartı alarak aranıza katıldım.bi kaç sorum olacak benimde,ramleri a1,a2,b1 slotlarına taktım fakat cpu-z da slot 1,slot 3,slot 4 takılmış olarak gösteriyor,
    ayrıca 1333mhz ram hızı neden 533mhz olarak gözüküyor.
    turbo key ve turbo V yazılımlarını kurdum.turbo V de en yüksek ayarları nasıl yapabilirim donanımları tehlikeye sokmadan.turbo V de "rocket" turbo key de de "rocket" e ayarlı.

ASUS M4A785TD-V EVO AM3 AMD 785G/SB710 DDR3
    AMD ATHLON II X4 620 AM3 2.6 GHz 2MB Cache
    PALIT HD4650 SONIC DDR3 512MB 128BIT
    OCZ 3*1GB GOLD EDITION 1333MHz DDR3 CL9
    KASA>COOLER MASTER ELITE RC-339 420W MIDTOWN ATX

• Aramiza hosgeldin say me
    533mhz ram hizi x2 = 1066 mhz eder. Senin ram'ler su anda 1066 mhz'de calisiyor. Anakart fabrika ayarinda oyle geliyor. Sen Bios'tan ram'inin hizini yolladigin goruntude de gordugun gibi 609 mhz'e getirmelisin. Valla turbo olaylarini ben denemedim. Deneyen arkadaslar var ise cevap verirler umarim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 17 Ekim 2009; 2:25:10 >
  • quote:

Aramiza hosgeldin say me
    533mhz ram hizi x2 = 1066 mhz eder. Senin ram'ler su anda 1066 mhz'de calisiyor. Anakart fabrika ayarinda oyle geliyor. Sen Bios'tan ram'inin hizini yolladigin goruntude de gordugun gibi 609 mhz'e getirmelisin. Valla turbo olaylarini ben denemedim. Deneyen arkadaslar var ise cevap verirler umarim...

Teşekkürler jiddi.ramler 1066mhz cl7 olarak geldi.bios'tan 667ye çıkardım sonuç 1333mhz cl9

800e çıakrtsam bi sorun çıkarmı acaba:)turbo key ve turbov konusunda hala yardıma ihtiyacım var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi say me -- 17 Ekim 2009; 14:13:53 >

• OCZ ram'lerin bunu yapabilmesi lazim , bence dene 800'e getir bir bak... Everest ile test et sistemi falan... Turbo konusunda pek kimse kullanmiyor sanirim ki henuz forumdan biri cevap yazmamis.
  • Yeni suruculer ve arac guncellemelerini yapmayi unutmayin !!!
    -
    Version 1.04.79 2009/10/14 update
    OS WinXP / WinXP 64bit / Vista 32bit / Vista 64bit / Windows 7 / Windows 7 64bit
    Description ASUS PC ProbeII V1.04.72 for Windows 32/64bit XP & 32/64bit Vista & 32/64bit Windows 7.
    File Size 8.29 (MBytes)
    Download from Global China

Version 5.10.0.5880/6.0.1.5880 2009/10/14 update
    OS WinXP / WinXP 64bit / Vista 32bit / Vista 64bit / Windows 7 / Windows 7 64bit
    Description ATI HDMI Driver V5.10.0.5880 for Windows XP 32bit/XP 64bit--(WHQL). ATI HDMI Driver V6.0.1.5880 for Windows Vista 32bit/ Vista 64bit/Win7 32bit/Win7 64bit--(WHQL)
    ATI HDMI Driver V5.10.0.5880 for Windows XP 32bit/XP 64bit--(WHQL).
    ATI HDMI Driver V6.0.1.5880 for Windows Vista 32bit/ Vista 64bit/Win7 32bit/Win7 64bit--(WHQL)
    File Size 14.25 (MBytes)

Version - 2009/10/14 update
    OS All OS
    Description M4A785TD-V EVO Memory QVL
    File Size 236.54 (KBytes)

Version 1.00.33 2009/09/29 update
    Description ASUS EPU 4-Engine V1.00.33 for Windows XP/Vista/Windows7 32bit and 64bit.
    File Size 11.64 (MBytes)

• jiddi ben driver olarak sadece Amd Cool'n'Quiet, Via Audio, Amd Chipset, Realtek lan bu 4 driverı yükledim DVD den fakat siteden xp için güncel driverlardan hangilerini yükliyeceğimi anlayamadımhttp://www.asus.com.tr/product.aspx?P_ID=fcsXWSxnhzZE9rnR&content=download ses ve vga için 2şer tane driver war.sadece daha güncel olanı yüklesek yetermi 2sinide mi yüklemem mi lazım
  • Tabi ki sadece guncel olani yuklemeniz yeterlidir. Her ikisini de yuklemenize gerek yok bir donanima ait suruculerin...
  • unutmadan biosu "ASUS UPDATE" kullanarak güncellemenin herhangi faydası olurmu yada riski? sorayım dedim:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: say me

unutmadan biosu "ASUS UPDATE" kullanarak güncellemenin herhangi faydası olurmu yada riski? sorayım dedim:)

Bios update herzaman risklidir.
    Elekrikler gidince kendini birden siyah ekrana bakarken bulabilirsin.
  • Yeni aldım anakartımı x3 720 ile beraber, keşke temmuzda da olsaydı bu Asus'un bu süper anakartı, anneme aldığım bu 2. bilgisayar daha enerji tasarruflu daha sessiz oldu. O bile hayran kaldı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mete Can Karahasan

Yeni aldım anakartımı x3 720 ile beraber, keşke temmuzda da olsaydı bu Asus'un bu süper anakartı, anneme aldığım bu 2. bilgisayar daha enerji tasarruflu daha sessiz oldu. O bile hayran kaldı.

4. çekirdeği açabildinmi?
  • Benim 4. çekirdeği açılmayan işlemciyi taktım Yeni işlemci biraz gecikti, bugün gelir diyordum ama pazartesi ulaşacak galiba. Büroteknik.com hemen farketti havaleyi çat diye yolladılar emaille bildirim formu diye hemen yollarlar sandım. Olsun bakalım 2. seferde açabilecek miyim 4. çekirdeği. Yalnız bir sorum var:

Gigabyte m4a790x ud4p ile ramleri unganged yapmak kolaydı, Asus'un bios ayarlarında nerede çift kanal bellek yapma olayı? Cpu-z single channel diyor 2x2gb 1333mhz hilevel belleklerime. Zaten geldiği halinde unganged mi olmuş oluyor anakartım?
  • Valla ben bellekleri hangi slotlara taktimsa Everest bellekler icin unganged diyor... Sanirim biosta bu durum otomatik aktif durumda... Yine de ben ram'leri kasa icinde board'in durusuna gore kasanin on panele bakan kisimdaki 2 slota taktim, yani islemciye yakin duran 2 slot bos bende...
  • quote:

Valla ben bellekleri hangi slotlara taktimsa Everest bellekler icin unganged diyor... Sanirim biosta bu durum otomatik aktif durumda... Yine de ben ram'leri kasa icinde board'in durusuna gore kasanin on panele bakan kisimdaki 2 slota taktim, yani islemciye yakin duran 2 slot bos bende...

asus sitesinde de o/c için ramleri mavi slotlara takın diyor
  • Bu arada önceki am3 anakartım gigabyte 790x ud4p ve söyleyebilirim ki Asus'un bellek oturma yerleri Gigabyte'ınkilere hakkaten fark atıyor. Resmen yağ gibi kaydı, bellekler kendileri yerini buldu. Asus'a +10.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.