Şimdi Ara

ASUS M4A785TD-V EVO 785 G kullananlar buraya !.. (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.721
Cevap
6
Favori
116.249
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Siz sağolun , hayırlı uğurlu olsun . Sizin yorumlarına göre ben de bir hafta içinde sipariş vereceğim ..
  • Yeni bios'umuz cikti arkadaslar !!!
    -
    Version 0510 2009/10/22 update
    OS All OS
    Description M4A785TD-V EVO BIOS 0510
    01. Improve system stability and performance for certain memory.
    02. Fix the issue that Dell Multimedia keyboard or Logitech G15 may not be detected during POST.
    File Size 748.65 (KBytes)
    Download from Global China
  • quote:

Orijinalden alıntı: Deumos

Bahsettiğin şey için işlemci ile kasa fanının aynı doğrultuda olması gerekiyor . Pull&Push yöntemi diye geçmekte . Yaklalık iki haftadır araştırmam sonucu "magiK" arkadaşımız bu şekilde kullandığını söyledi . Alacak olursam birbirlerine paralel olarak monte edilecek , dolayısı ile işlemci üzerinden geçen hava maksimum olacak hem de sıcak hava anında dışarı atılacak ..

Saygılarla ..

tekrar merhaba buraya da yazayım dedim :) push &pull olayı aslında farklı birşey. mesela thermalright xp120 gibi soğutucularda her iki tarafa da fan konabiliyor yapı itibariyle bir fan üflerken diğer fan çekiyor böylece sıcak hava daha hızlı egsoz fana doğru atılmış oluyor. ancak ccf nin 2 fan takılacak bir yapısı yok - gerçi forumda bazı arkadaşlar yapmışlar sanırım ama inceleyemedim- zaten 2 fan takmayacaksanız sorun yok ccf en iyi f/p ürünü diyebilirim ama bir xigmatek, zalman veya thermalright ın işçiliği ve malzeme kalitesi yok bu aşikar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi magiK -- 25 Ekim 2009; 16:15:41 >

• Selamlar dostum . Bahsettiğin gibi pull&push , bir itici , bir de çekici fan olmasıdır . Benim bahsettiğim şuydu ki Sunbeam'in fanı ile kasanın arkasında duran egzos fan ikilisi . Zaten birbirlerine o kadar yakından ekstradan Sunbeam CC'a bir tane daha egzos fan bağlamak gereksiz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Deumos

Selamlar dostum . Bahsettiğin gibi pull&push , bir itici , bir de çekici fan olmasıdır . Benim bahsettiğim şuydu ki Sunbeam'in fanı ile kasanın arkasında duran egzos fan ikilisi . Zaten birbirlerine o kadar yakından ekstradan Sunbeam CC'a bir tane daha egzos fan bağlamak gereksiz

Evet işlemci fanı arkaya yani eksoz fana doğru üflemeli.
    En iyi hava dolaşımı böyle sağlanır.
    Kasanın ön tarafında da arkaya doğru üfleyen bir fan olursa çok iyi olur.
  • Arkadaşlar aynı ankart ile bir sistem topladım. Eski IDE hdd mi bu ankarta bağladığımda çalışmıyor malesef.
    Yeni sata2 uyumlu hdd ile birlikte veya sadece IDE hdd yi bağladığımda bile çalışmıyor. sürekli kendini resetliyor makina.

Bazen IDE hdd takılı iken post ekranından sonra işletim sistemine devrederken kendini resetlediğini gördüm.

Şimdi sata yı görmeseydi sataı devre dışı bırakırdım (daha önce başıma gelmişti )ama bu sefer IDE yi görmüyor.

Başka anakart ile denediğimde de benzer sorunla karşılaştım. IDE hdd arşivim di bir anlamda.
    Ne yapmalıyım.
  • harici 3,5 inch hdd kutusu alıp, usb den baglayabilirsin.
    o kutuların fiatları cok dusuk zaten. ben oyle yapmıstım.
    stabil olarak kullanırsın.
  • http://www.vatanbilgisayar.com/kingston-pc31333_4gb_cl9_kit-4-gb-ddr3-1333mhz-cl9-dual-kit-ram-(kvr1333d3n9k24g)/productDetails.aspx?I_ID=40301

Bu ramler bu anakart için uygun mudur? Bir de ek soğutma ünitesi takmak lazım galiba kendilerinde yok..
  • uygun ama xp kuracaksan 3.6 gibi kullanabilirsin. tam 4 gb gormez.
  • ben 1 gb ekran kartına takviye yaptım biostan
    ramin zararı olmaz
    ddr3 1600 da dusunebilirsin
    800 çarpanla 1600 rahat yaptı
  • quote:

Orijinalden alıntı: cinque

http://www.vatanbilgisayar.com/kingston-pc31333_4gb_cl9_kit-4-gb-ddr3-1333mhz-cl9-dual-kit-ram-(kvr1333d3n9k24g)/productDetails.aspx?I_ID=40301

Bu ramler bu anakart için uygun mudur? Bir de ek soğutma ünitesi takmak lazım galiba kendilerinde yok..

Aynı ramleri kullanıyorum , soğutucu gerekmez fakat kafan rahat etmesi için almanı tavsiye ederim . Ben forumdaki bir arkadaştan ikisi 10TL'ye bakır soğutucular aldım . Uygun fiyatlı ürünleri eminim ki forumumuzun ikinci el kısmında bulabilirsin ..

Saygılarla..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Deumos -- 28 Ekim 2009; 14:09:24 >

• 2 gündür bende bu anakartı kullanıyorum. Athlon II X4 620 işlemci, Corsair XMS3 1333Mhz 4Gb bellek, ob ekran kartı,600w ocz power ile beraber kullanmaktayım. İlk amd sistemim intel Asus p5kc ve Q8200'den bu sisteme gectim sistem sorunsuz calişiyor ama Q8200 performansını alamadım diyebilirim tabi harici bir ekran kartı ilede denemek lazım.Birde OC. yapan var mı bilmiyorum ama ben biraz oc. deneyecegim eger yapan varsa tecrübelerini anlatırsalar iyi olur.Özellikle ekran kartını biostan oc yapanlar anlatirsa cok iyi olur işlemciyi 3.0 deneyecegim stok fan var şimdilik ilerde baska bir sogutucu bakarım, bu arada fan p3 fanlara benziyor daha iyi bir fan bekliyordum işin aslı
  • Öncelikle hayırlı olsun Kirk , aramıza hoş geldin . On-board ekran kartı için almamışsındır umarım 600Watt Psu . İşlemci soğutucusu olarak ben kendi çapımda bi kaç inceleme yapmıştım , linki aşağıda yardımcı olur umarım ..

http://forum.donanimhaber.com/m_35155136/mpage_1/key_//tm.htm#35329857
  • hayırlı olsun kirklee
    bende ilk aldıgımda hayal kırıklıgı yasadım
    coolnquiet ı disable yaparak bir daha dene derim.
  • Arkadaşlar bu anakart ile soket 938 işlemcileri kullanabiliyor muyuz_? bir çok sitede soket 940 yazıyor tam olarak anlayamadım
  • asusun sitesinde soket 938 yazıyor sorun çözülmüştür
  • işlemciyi 3.016 kadar cıkarttım, ob ekran kartını ise 500'den 575Mhz cıkarttım bellekler içinde biri yardımcı olsada sunlar 1333Mhz 1600 cıkartmak istiyorum voltaj vermeden cıkartabilirsme daha iyi olucak bu arada işlemci 30dk kadar 4 cekirdek tam yükte test ettim 60 derecegi görmedim her ne kadar fan kücük olsada işlemci ısınmıyor 2 farklı sistem kullandıgım 600w power var cok önemli bir parca benim için önceki sattıgım sistem yüksekti power ordan kalma enermax 600q powerımı 4 sene önce almıiştım belki daha eskidir, power sistemin kalbi önemli hocam
  • Arkadaşlar bende yakında bu anakarttan almayı düşünüyorum. 2*2gb ddr3 1333 mhz ram olarak ne önerirsiniz. birde 1600mhz ramler için o.c. diyor alıp takınca anakartın açmama gibi bir durumu olurmu.
    ekran kartı olarak leadtek 8800gt takıcam sorun yaşarmıyım

saygılar....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi progrock -- 30 Ekim 2009; 12:06:20 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Progrock

Arkadaşlar bende yakında bu anakarttan almayı düşünüyorum. 2*2gb ddr3 1333 mhz ram olarak ne önerirsiniz. birde 1600mhz ramler için o.c. diyor alıp takınca anakartın açmama gibi bir durumu olurmu.
    ekran kartı olarak leadtek 8800gt takıcam sorun yaşarmıyım

saygılar....

corsair 2x2gb xms3 1333 mhz yada corsair dominator 2x2gb 1600mhz ramleri önerebilirim. 1600 mhzlik ramleri rahatlıkla kullanabilirsin ama 1600 olarak ram zamanlamaları biraz düşecektir.8800gt le sorun yaşamazsın.Anakartın üzerindeki on vga nın performansı çok iyi değil.
  • evet iyi değil. zaten kullandığım 8800gt ekran kartım var buna takarım diye düşünüyordum
    yardımın için sağol
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.