Şimdi Ara

ASUS M4A785TD-V EVO 785 G kullananlar buraya !.. (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.721
Cevap
6
Favori
116.249
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Arkadaşlar bende yakında bu anakarttan almayı düşünüyorum. 2*2gb ddr3 1333 mhz ram olarak ne önerirsiniz. birde 1600mhz ramler için o.c. diyor alıp takınca anakartın açmama gibi bir durumu olurmu.
    ekran kartı olarak leadtek 8800gt takıcam sorun yaşarmıyım

Bende bu anakartı ve leadtek px8800gt ekran kartını beraber kullanıyorum ve hiç bir sorunu yok aksine daha önceki anakartım asus m2n32-sli (nvidia 590 sli chipli) olmasına rağmen ekran kartım çok daha performanslı çalışıyor bu konuda bir endişen olmasın ve board çok güzel bir board gönül rahatlığıyla alabilirsin ayrıca anakart 1600mhz lik ram i o.c. siz destekliyor 1800 mhz yi o.c.li destekliyor bilginize..
  • quote:

işlemciyi 3.016 kadar cıkarttım, ob ekran kartını ise 500'den 575Mhz cıkarttım bellekler içinde biri yardımcı olsada sunlar 1333Mhz 1600 cıkartmak istiyorum voltaj vermeden cıkartabilirsme daha iyi olucak bu arada işlemci 30dk kadar 4 cekirdek tam yükte test ettim 60 derecegi görmedim her ne kadar fan kücük olsada işlemci ısınmıyor 2 farklı sistem kullandıgım 600w power var cok önemli bir parca benim için önceki sattıgım sistem yüksekti power ordan kalma enermax 600q powerımı 4 sene önce almıiştım belki daha eskidir, power sistemin kalbi önemli hocam

Bence o işlemci daha yukarıya o.c. olur ama cpu ya biraz extra voltaj vermelisin mesela ben x2 245(2900mhz) i 3700 mhz de kullanıyorum (stok fan ile) overvoltage ile bir de eğer onboard ekran kartını kullanıyorsan 575 de çok daha yukarı çıkıyor mesela ben ekran kartımı takmadan önce onboard ekran kartını 500hz den 1000 mhz ye o.c yaptım ve hiçbir sorun yaşamadım (tabi kuzey köprüsüne extra voltaj vererek) bir çok oyunda denedim ve problem olmadı aynı zamanda ısınmada olmadı anakartta zaten bu 500mhz ye ayarlanmış 4200 gpu'su 790gx in 700 mhz ye ayarlanmış 3300 gpu su ile aynı (dx 10.1 ve HD video hızlandırma desteği hariç) yani teorik olarak zaten en az 700 mhz ye voltaj vermeden çıkması lazım. Yalnız ekran kartının side port memory si ile fazla oynamayın çünkü 1333 mhz nin üstüne kesinlikle o.c. yapamadım ben...

Bide merak ediyorum da x4 620 işlemcinin l3 cachesini açabildin mi advanced clock calibration ile bende aynı işlemciyi almayı düşünüyorum da...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi slidestar -- 30 Ekim 2009; 14:50:30 >

• quote:

Orijinalden alıntı: slidestar

quote:

Arkadaşlar bende yakında bu anakarttan almayı düşünüyorum. 2*2gb ddr3 1333 mhz ram olarak ne önerirsiniz. birde 1600mhz ramler için o.c. diyor alıp takınca anakartın açmama gibi bir durumu olurmu.
    ekran kartı olarak leadtek 8800gt takıcam sorun yaşarmıyım

Bende bu anakartı ve leadtek px8800gt ekran kartını beraber kullanıyorum ve hiç bir sorunu yok aksine daha önceki anakartım asus m2n32-sli (nvidia 590 sli chipli) olmasına rağmen ekran kartım çok daha performanslı çalışıyor bu konuda bir endişen olmasın ve board çok güzel bir board gönül rahatlığıyla alabilirsin ayrıca anakart 1600mhz lik ram i o.c. siz destekliyor 1800 mhz yi o.c.li destekliyor bilginize..

teşekkürederim. 8800gt yi değiştirmeyide düşünmüyorum. işlemci olarak ne taktın acaba?
    internetten de araştırdım incelemelerde çok yüksek puanlar almış. zaten burda kullanan arkadaşlarda var fiyat yönündende iyi.
    en son k9n platinum kullandım sonra intele geçtim ama tekrar amd ye geçicem. msi da çok iyi boarddu hiç sıkıntı yaşamadım. teknik bakımdan amd işlemciler çok değişmiş. ht hızı falan soket yapıları. uzak kalınca kötü oluyor

• @Progrock

İşlemcim x2 245(2900mhz) i o.c. li 3700 mhz de kullanıyorum
  • İşlemcinin performansı nasıl memnunmusun?
  • ben patriot g serisi 1600 mhz 7 7 7 20 ram aldım hiç sorunsuz üzerinde yazan değerlerle kullanıyorum
    955 işlemci var voltaj vermeden 3,5 te çalıştırıyor anakart süper alacakalara duyrulur
     ASUS M4A785TD-V EVO 785 G kullananlar buraya !..

FİYATI

• arkadaşlar konunuzu bölmek istemezdim ama bilgisayar konusunda acemiyim ve yardım bekliyorum M4A785TD-V EVO yu mu önerirsiniz yoksa Gigabyte MA790XT-UD4P ü mü işlemcim AMD 955 ekran kartı sapphire hd 4850 1GB vapor-x ramlere daha karar vermedim
  • İşlemci voltaj vermeden bugun 3.250 Mhz ile çalıştırdım, bunun yanında ob ekran kartınıda 500'den 600Mhz (sideport memory 1430Mhz idi bugun 1510Mhz cıkarttım) cikardım şimdilik denemeye devam ediyorum ama işlemci sanırım bundan sonra voltaj isteyecek gibi duruyor.OC. konusunda yeni oldugum için daha tam yapabiliyorum diyemem, bellekler için halen yardım bekliyorum işlemcinin fsb denerini tam olarak nerden ayarlayabilirim sanırım fsb degerini yükseltirsem bu belleklerin hızını yükseltecektir bunu voltaj vermeden yapabilirmiyim yada ne kadar voltaj verecegim onu bilmiyorum Standart voltaj degerlerini bilmedigim ve daha önce voltaj vermedigim için voltaj konusunda yardıma ihtiyacım var işlemci, bellek veya kuzey kuzey köprüsüne nerden nasıl yada ne kadar hangi aralıklarla voltaj vermem gerektigi konusunda biraz yardıma ihtiyacım var.

Düzenleme: Son olarak bu anakartı tercih etmemdeki sebeblerden biri hdmi cıkışlı olması ve bu şekilde seste aktarabilmesi idi ama aynı anda hem dvi hemde hdmi ile görüntü bir türlü alamadım bios ayarlarından kontrol ettim ama ayarlar acık oldugu halde dual yada cift monitör destegini bir türlü alamadım sorun acaba benim hdmi giriştemi yoksa ob ekran kartı dual monitör desteklemiyor mu ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KirkLeeHammett -- 30 Ekim 2009; 22:25:03 >

• quote:

Orijinalden alıntı: akrepppkralll

arkadaşlar konunuzu bölmek istemezdim ama bilgisayar konusunda acemiyim ve yardım bekliyorum M4A785TD-V EVO yu mu önerirsiniz yoksa Gigabyte MA790XT-UD4P ü mü işlemcim AMD 955 ekran kartı sapphire hd 4850 1GB vapor-x ramlere daha karar vermedim
    Eğer ilerde Crossfire (Crossfire= ATI'nin aynı modelden veya seriden iki veya daha fazla ekran kartını birlikte çalıştırma teknolojisi) yapmayı düşünüyorsanız Gigabyte MA790XT-UD4P alın, eğer Crossfire yapmayı düşünmüyorsanız iki anakart arasından ucuz olanını alın ki büyük ihtimalle ASUS M4A785TD-V EVO dur ucuz olan. İki anakart arasındaki Crossfire'dan başka diğer en önemli fark da ASUS V-EVO'da onboard HD4200 ekran kartı bulunmasıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XxTRxX -- 31 Ekim 2009; 1:39:43 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Progrock

İşlemcinin performansı nasıl memnunmusun?

Evet çok memnunum tabiki fiyatına göre bir işlemci ve çift çekirdek onun için 4 çekirdek işlemcilerle kıyaslanamaz ama sstok fanla dahi çok ii o.c oluyor...
  • quote:

Orijinalden alıntı: KirkLeeHammett

İşlemci voltaj vermeden bugun 3.250 Mhz ile çalıştırdım, bunun yanında ob ekran kartınıda 500'den 600Mhz (sideport memory 1430Mhz idi bugun 1510Mhz cıkarttım) cikardım şimdilik denemeye devam ediyorum ama işlemci sanırım bundan sonra voltaj isteyecek gibi duruyor.OC. konusunda yeni oldugum için daha tam yapabiliyorum diyemem, bellekler için halen yardım bekliyorum işlemcinin fsb denerini tam olarak nerden ayarlayabilirim sanırım fsb degerini yükseltirsem bu belleklerin hızını yükseltecektir bunu voltaj vermeden yapabilirmiyim yada ne kadar voltaj verecegim onu bilmiyorum Standart voltaj degerlerini bilmedigim ve daha önce voltaj vermedigim için voltaj konusunda yardıma ihtiyacım var işlemci, bellek veya kuzey kuzey köprüsüne nerden nasıl yada ne kadar hangi aralıklarla voltaj vermem gerektigi konusunda biraz yardıma ihtiyacım var.

Düzenleme: Son olarak bu anakartı tercih etmemdeki sebeblerden biri hdmi cıkışlı olması ve bu şekilde seste aktarabilmesi idi ama aynı anda hem dvi hemde hdmi ile görüntü bir türlü alamadım bios ayarlarından kontrol ettim ama ayarlar acık oldugu halde dual yada cift monitör destegini bir türlü alamadım sorun acaba benim hdmi giriştemi yoksa ob ekran kartı dual monitör desteklemiyor mu ?

Zaten sen eğer standart hızı 2600mhz olan x4 620 yi 3250mhz ye stok fan ile voltaj vermeden çıkardıysan çok iyi ve ancak FSB yi arttırarak o.c yapılabileceğinden zaten sen sistem FSB sini arttırmışın demektir (o işlemcinin çarpan kilidi açık olmadığından o.c ancak FSB arttırılarak yapılabilir) yani sen zaten FSB yi arttırmışın ama eğer hiç extra voltaj vermediysen ki sen vermesende o.c yaptığında anakart kendisi zaten bir miktar extra voltaj veriyor, stabilite sorunları yaşaman olasıdır, ayrıca sanırım elindeki şlemcinin starndart voltajı 1.30v ila 1.34v arasındadır ve bence 1.55 e kadar stok fan ile çıkılabilir meselan ben işlemcimi (x2 245) stok fan ile şu anda 1.5625v değerinde sorunsuz kullanıyorum (tabi bunu yaparken sorumluluk tamamen sana aittir)

Ekran kartına gelince 4200 gpu su iki adet dijital çıkışı aynı anda desteklemiyor ondan dolayı hem DVI hemde HDMI dan görüntü alamıyorsun öte yandan bir adet dijital ve bir adet analog çıkış alınabiliyor aynı anda...

Birde önceden sormuştum ama şu L3 cache belleği açmayı denedinmi acaba ACC ile? Açılabiliyor diye duymuştum...

• L3 bellegi acmayı denemedim çünkü ACC hakkında hiçbir bilgim yok yani nasil acilacagini bilmiyorum.
  • AMD ve overclock konusunda bilgili biri bana da biraz bilgi verse de birseyler denesem. Ben ACC ile 550BE'nin cekirdeklerini 4 ve 3 olarak acmayi denedim de her sekilde sistem cakilip durdu. Hic stabil olarak 3 yada 4 cekirdekli kullanamadim. Bir de Cool'n Quiet kapali iken bios'tan fanlar mubarek firtinalar yaratiyor... Ben de o gurultute uzun sure dayanamam valla... gunluk kullanimda gereksiz zaten Overclock...
  • quote:

Orijinalden alıntı: jiddi

AMD ve overclock konusunda bilgili biri bana da biraz bilgi verse de birseyler denesem. Ben ACC ile 550BE'nin cekirdeklerini 4 ve 3 olarak acmayi denedim de her sekilde sistem cakilip durdu. Hic stabil olarak 3 yada 4 cekirdekli kullanamadim. Bir de Cool'n Quiet kapali iken bios'tan fanlar mubarek firtinalar yaratiyor... Ben de o gurultute uzun sure dayanamam valla... gunluk kullanimda gereksiz zaten Overclock...

o konuda bende bilgi sahibi olmak isterim.
  • arkadaslar herkeze merhaba! sizlere bısey sorucam lutfen yardımcı olun! ben bu anakartı 45 gun once aldım ama ram olmadıgı ıcın kuramadım...rami aldım 2*2 ocz 1600 mhz reader ram.bılgısayarı kurarken sorun cıkardı formatta takıldı kaldı...sonra bios update yapıyım dedım bıos update yaparken yarıda kitlendi.tekrar bıosu yenı yukledım...dun ıcın en sonkı bıostu su an ıcın versıyonunu bılmıyorum....2 gunden berı bılgısayarı yaklasık 8 kere kurdum sonuc hep husran...wista veya wındows7 kurulmuyor kurulurken veya kurmadan kıtlıyor....xp de ıse calısırken 5-10-20 dk sonra makıne kıtlenıyo!!!! bıostan 1.9 volta cıkardım rami 800 mhz yaptım ama hala dewam edıoR!!!!ram artık kafaları yicem!!! bu rami kullanan varsa veya bır onerısı olan varsa LÜTFEN soylesin.bu arada ıslemcım "x4 620"

• Progrock - mesajini simdi gordum 0,1,2 veya 0,1,3'uncu cekirdekleri acmak seklinde 4 degil de 3 cekirdek acma olayi mumkun Bios'tan ACC bolumunden. Tabi su anda ezbere nereden oldugunu bilemiycem de... suradaki bios ekran goruntusu nereden nasil yapildigina dair bilgi verir sanirim.
    -
    http://www.donanimhaber.com/Asus_Yeni_BOS_ile_AMD_islemcilerde_gelismis_cekirdek_asirtma-16236.htm
  • erdalkacar
    Ram'leri tek tek takili olarak dene. Yani sisteme 1 tane 2 gb ram tak ve calistir ve xp v.s. kurmayi dene , eger olur ise anlarsin ki diger ram sorunlu, eger her ikisi ile de (tek basina takiliyken) ayni seyleri yasiyorsan diyebiliriz ki ram uyumsuzlugu var.
  • Easy guide to unlock AMD Phenom II CPU : ASUS M4A785TD-V EVO
    AMD Phenom II Cpu'lari ile basit cekirdek acma kilavuzu !!! Bios Ekran Goruntuleri ile hizmetinizde !!!
    -
    Buradan
    http://forums.techpowerup.com/showthread.php?t=102876
  • @jiddi
    teşekkürederim. yalnız çekirdek açmadan ziyade ht veri yollarını biraz bilmem lazım. mesela intellerde 800-1066-1333fsb diye gidiyor. amd lerde her model 2000mhz mi?
    ram olarak 2*2 corsair dominator 1600mhz almayı düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi progrock -- 2 Kasım 2009; 8:20:34 >
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.