Şimdi Ara

ASUS M4A785TD-V EVO 785 G kullananlar buraya !.. (31. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.721
Cevap
6
Favori
116.286
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • allah kahretsın hıc bır yerın stogunda yok evo-V goren duyan olursa haber eylesın buradan arkdslar
  • Ben de artık ASUS V-EVO'luyum :) İlgilenen arkadaşlar EXA'da var
  • say me - Evo'llah, tesekkurler bilgiler icin...
    C@PiSh - Evo'n ile hosgeldin aramiza. Evo'sunu alan gelsin :)
    Evo'su olanin Evo'sundan gecilmez artik. Evo bu kadar kit bulunuyorken "Benim Evo'm var" demek bir ayricalik oldu :)
  • Bende evoluyum bunun gibi stabil bir kart görmedim asusun en iyi serilerinden biri oldu kısa zamanda.
  • Jiddi abi birde şu evo bizi ram konusunda delirtmese tam olucak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: jiddi

say me - Evo'llah, tesekkurler bilgiler icin...
    Evo'su olanin Evo'sundan gecilmez artik. Evo bu kadar kit bulunuyorken "Benim Evo'm var" demek bir ayricalik oldu :)

hocam sen bu kartın bi üst modeli çıktı demiştin ama tr gelcek mi gelirse ne zaman gelecek şu an ki kart yerine almaya değer bi özelliği vr mı.. çizgiyi aradım gelecek ürünler arasında görünmüyor dediler
  • quote:

Orijinalden alıntı: mchll

Jiddi abi birde şu evo bizi ram konusunda delirtmese tam olucak.

ocz ram ile evo da sorun yaşayan çıkmadı şimdiye kadar,en azından bu forumda.henüz ram almamış arkadaşlar için ufak bir bilgi olsun.

quote:

Orijinalden alıntı: carloska

quote:

Orijinalden alıntı: jiddi

say me - Evo'llah, tesekkurler bilgiler icin...

hocam sen bu kartın bi üst modeli çıktı demiştin ama tr gelcek mi gelirse ne zaman gelecek şu an ki kart yerine almaya değer bi özelliği vr mı.. çizgiyi aradım gelecek ürünler arasında görünmüyor dediler

jiddi'nin söylediği mobo sanırım M4A785TD-V EVO/U3S6 http://www.asus.com/product.aspx?P_ID=Ic2Z48E0qdz0KwIU&templete=2
    Türkiye'yi bırak amazon vb. sitelerde bile mevcut değil.bizim evo ile EVO/U3S6 arasında sadece 2 fark var.2 adet usb 3.0 portu ve sata 6gb/s desteği(2 x USB 3.0 ports(@ U3S6 card ),True SATA 6Gb/s support)

• quote:

Orijinalden alıntı: say me

quote:

ocz ram ile evo da sorun yaşayan çıkmadı şimdiye kadar,en azından bu forumda.henüz ram almamış arkadaşlar için ufak bir bilgi olsun.

Hocam benimde tek problemim cl7 1600 çalıştıramam. Yoksa başka problem yok .
  • quote:

quote:

quote:

mchll

Kullandığım ayarlar şu

TCL 7
    TRCD 7
    TRP 7
    TRAS 20
    TRFC olarakta 160ns olarak gir voltaj olarak 1.8V kullanıyorum.

• bende,OCZ 3x1GB DDR3 GOLD EDITION 1333MHz CL9 ramleri voltaj vermeden 1600mhz CL9 olarak kullanıyorum.Orthos la strese soktum banamısın demedi:)
     ASUS M4A785TD-V EVO 785 G kullananlar buraya !..

CL9,RCD9,RP9,RAS20,RC33 sadece bu değerleri girdim.
    voltajsız CL8 sonrada az voltajla CL7 deniycem.
    mchll;ramlerini yazarsan yardımcı olmaya çalışırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tufan333

quote:

quote:

quote:

mchll

Kullandığım ayarlar şu

TCL 7
    TRCD 7
    TRP 7
    TRAS 20
    TRFC olarakta 160ns olarak gir voltaj olarak 1.8V kullanıyorum.

Hocam bu ayarlarıda denedim olmadı. Benim ramler low voltage birde. Yani 1600 cl7 yi 1,65 v de vermesi gerekiyor.
    Cl 8 1600 kullanıyorum.

Edit: Ramler Team Xtreem low voltage cl7 1600 ddr3 1,65v

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mchll -- 13 Ocak 2010; 12:46:28 >

• mchll,ramlerin kodu TM3X1600C7LV4GK bu mu? http://www.teamgroup.com.tw/teamgroup/en/productDetail.php?pd_id=421&pl1_id=1&pl2_id=59 eğer ramlerin bunlarsa;
    Not ve Uyarılar
    INTEL Core i5-750 işlemci stok hızında en fazla 1333MHz bellek çalıştırabilmektedir.
    http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=2134

Çift Kanal DDR3 Düşük Gerilimli Bellek Kullanan İşlemciler
    * Tüm Intel Corei5 Modelleri
    * Intel Corei7 "Lynnfield" çekirdekli modeller: Corei7-860, Corei7-870
    Team Xtreem Low Voltage Series 2x2GB 1600MHz CL7 Belleğin Test Edildiği Anakartlar:
    Kullanılan işlemciler: Core i7 860,Core i5 750 / Kullanılan Güç Kaynağı: PC Power&Cooling 1KW
    * ASUS: P7P55 Deluxe
    * GIGABYTE: GA-P55-UD4P, GA-P55-UD5
    * MSI: P55-GD80
    http://www.akortek.com/product_info.php?products_id=316

kısaca elindeki ramler intel platformu için üretilmiş,1156 socket intel platformunda 1.65V üzeri voltaj verildiğinde ürün garanti dışı kalıyormuş,hasar görme olasılığı yüksekmiş.

quote:

Leon S. Kenndy
    Tabi..

Intel® Core� i7-800 and i5-700
    Desktop Processor Series

Teknik dökümanından alınma...

Processor Absolute Minimum and Maximum Ratings (işlemci için kesin, -mutlak- minumum ve maksimum değerler)

Processor I/O supply voltage for DDR3 with respect to VSS Min: -0.3 Max : 1.65 V

Ben sadece ram ile ilgili bölümü aldım, işte bu da dökümanın pdf si:http://download.intel.com/design/processor/datashts/322164.pdf eğer kendin incelemek istersen, sayfa 67

amd'de voltaj konusunda bir sıkıntı yok.2.5v+ çıkanlar var fakat herkesin riski kendine tabii.
    kısaca intel platformu için üretilen ramlerin amd de sağlıklı çalışmaması olası.pek yardımcı olamadım ama yinede voltaj vermeyi deneyebilirsin.
    Low Voltage Ram compatible with AMD?(Low Voltage Ram AMD ile uyumlu mudur?) http://www.tomshardware.com/forum/263508-30-voltage-compatible

edit:link eklendi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi say me -- 13 Ocak 2010; 14:07:40 >

• Say me hocam araştırma e bilgiler için çok teşekkür ederim.
    Benim ürün bunun aynısı ama kodu TDX32048M1600HC7-L

Fakat linkdeki ürünler ile aynı. Evet kutunun üzerinde de zaten i5/i7 için düşük voltaj diye bir ifade var.
    Bende zaten zararlı olur diye 1,65 in üzerine çıkmadım.
    Demekki cl7 1600 e gereken voltaj daha fazla. Buda ram için iyi değil.
    Ramleri değiştrimek daha iyi olur ya da cl8 1600 de devam.

Tekrar teşekkürler.
  • quote:

Say me hocam araştırma e bilgiler için çok teşekkür ederim.
    Benim ürün bunun aynısı ama kodu TDX32048M1600HC7-L

Fakat linkdeki ürünler ile aynı. Evet kutunun üzerinde de zaten i5/i7 için düşük voltaj diye bir ifade var.
    Bende zaten zararlı olur diye 1,65 in üzerine çıkmadım.
    Demekki cl7 1600 e gereken voltaj daha fazla. Buda ram için iyi değil.
    Ramleri değiştrimek daha iyi olur ya da cl8 1600 de devam.

Tekrar teşekkürler.

senin verdiğin üretici kodu,benim yazdığım ürün kodu.aynı ürün yani:)seninde söylediğin gibi.
    quote:

.45 ACP
    i7'lerde 1.65v uzeri verirsen islemci yaniyor

quote:

DHHarezmi
    Evet arkadaşlar bu muhabbet hep dolanıyor ortalarda İNTEL gerçekten ramlere fazla voltaj verildiği takdirde çıkacak sorunlarda garanti dışı mı bırakıyor ürünü???

Kaç yıldır AMD de dahili bellek kontrolcü var ve millet DDR2 lerde 2.4-2.5v lara kadar veriyordu ancak AMD de böyle muhabbetler olmuyordu...

Ramleri AMD platformunda kullandığın için 1.65V üzerinde çıkman İntel platformundaki kadar tehlike teşkil etmeyecektir.bana göre ha cl8 ha cl7 çok büyük fark olduğunu zannetmiyorumki asıl konu bu değil,asıl olan 1600mhz cl7 olarak aldığın ramlere bi dünya para werdikten sonra cl8 olarak kullanmak zorunda kalman.Bu da sanırım yanlış tercihten ötürü meydana geldi.yardımcı olabilecek arkadaşlar çıkarsa umarım cl7 olarak kullabilirsin.

• Banada öyle geldi hocam yanlış seçim. Çünkü ramler intel sistemlerde güzel verilere ulaşmış ramler.

Bilgiler için çok teşekkürler , karşınıza çıkarsa paylaşırsanız sevinirim
  • Bios güncellemesi tamam. işlemcim athlon II x3 425 225 mhz ye çıkabildi stabil, onun üstündeki her değerde mavi ekran veriyor. ram im kingston ddr3 1333 cl7 olmasına rağmen cpu-z da cl9 görüyor. ram paylaştırarak ekran kartı 1024mb ve 750mhz de sorunsuz çalışıyor daha üstünü denemedim mhz nin. fakat 32bit olması canımı sıktı cf yapabileceğim bi ekran kartı alıcam bu durumda. sonuç olarak sistemden memnunum

athlon larda çekirdek açma var mı bilmiyorum şansımı denemek istedim acc fonksiyonunu kullandım, bios ta phenom x4 gördü ancak windows u açmadı.

şimdilik bu kadar yeterli bilgi lere ulaşırsam oc denemelerine devam edicem. fakat küçücük bi oc denemesinde bile fanlar %100 çalışıyor. fanspeed kullanarak sorunu çözdüm ama pc yi her açışımda ayarlamam gerekiyor. daha pratik bir yöntem varmı?
  • anakartın x4 965 ile performansını soylermisiniz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi @KlavYE@ -- 14 Ocak 2010; 10:22:31 >
  • Evo kullanan arkadaşlar, ben bu kart ve phenom 2 x4 945 ile sorun yaşadım, hiç çalışmadı, kartın 1.01 revizyonlu olanı var.(kartta kesilikle sorun yok, 3 sıfır aynı modelde aynı sorun çıktı)
    Şimdi bu anakartı satıyorum.Bu yüzden bu kartın 101 revizyonlusunu kullanan arkadaşlar işlemci modellerini yazarlarsa çok sevinirim.
    (revizyon üstünde durmamın sebebi, distribütör firma bu sorunu revizyon sorunu olduğu söylemişti)
  • quote:

Orijinalden alıntı: dejavoo15

Evo kullanan arkadaşlar, ben bu kart ve phenom 2 x4 945 ile sorun yaşadım, hiç çalışmadı, kartın 1.01 revizyonlu olanı var.(kartta kesilikle sorun yok, 3 sıfır aynı modelde aynı sorun çıktı)
    Şimdi bu anakartı satıyorum.Bu yüzden bu kartın 101 revizyonlusunu kullanan arkadaşlar işlemci modellerini yazarlarsa çok sevinirim.
    (revizyon üstünde durmamın sebebi, distribütör firma bu sorunu revizyon sorunu olduğu söylemişti)

Çok enteresan bşr durum. Asusa yakışlmayacak bir olay. Kartı neden iade etmiyorsun ?
  • O kadar hevesle almıştım şu anakartı, arızalı çıktı oldu mu şimdi, nazar mı değdi nedir.. :(
  • 
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.