Şimdi Ara

ASUS M4A785TD-V EVO 785 G kullananlar buraya !.. (29. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.721
Cevap
6
Favori
116.286
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • benim ramler direkt 1600mhz olarak çalıştı kardeşim bios'dan ayar falan yapmadım
  • quote:

Orijinalden alıntı: sendomi

benim ramler direkt 1600mhz olarak çalıştı kardeşim bios'dan ayar falan yapmadım

quote:

DDR3 1800(O.C.) / 1600(O.C.) / 1333 / 1066 MHz

kendi sitesinde yazan bu 1600 ve üzeri oc ile görüyor tabi denemediğim için emin değilim siz kullanıyorsanız sorun yok o zaman görüyormuş demekki
  • öyle yazıyor ama bios güncelliyoruz birde bu var,bugün anakarta 0410 biosu attım ve stabil olmayan 4.çekirdek stabil durumda x3 720be oldu 4 çekirdekli işlemci en sonunda stabiliteyi doğru biosla sağladım inşallah,stabilite sorunu yarayan işlemcilerde bu bios sorunu halldediyor galiba
  • quote:

Orijinalden alıntı: sendomi

öyle yazıyor ama bios güncelliyoruz birde bu var,bugün anakarta 0410 biosu attım ve stabil olmayan 4.çekirdek stabil durumda x3 720be oldu 4 çekirdekli işlemci en sonunda stabiliteyi doğru biosla sağladım inşallah,stabilite sorunu yarayan işlemcilerde bu bios sorunu halldediyor galiba

bende herhangi bir sorun yok biosla ilgili aldıgım ilk günden beri 4. çekirdek stabil çalışıyor
    ve anakartımdaki ilk biosta 0450 idi galiba, şimdi 0506 yüklü acaba işlemciler arasında fark mı var
    ve işlemci ısın kaç oyun oynarken? bende nerdeyse 50 yi görüyo ısı
  • Beyler bios update i flash disk ile mi yapıyorsunuz. Yardımcı olursanız sevinirim...
  • Hatayı yaşadıgınız şubeye arayın görüşürün. internet ise mail atın durumu belirtin. parayı ancak hediye çeki olarak verirler.
    quote:

Orijinalden alıntı: hukumdar22
    arkadaşım ürünü geri iade etmek için ne yapmak gerekiyo.. direk kargoya verip durumu anlatan bi yazı yazmamızmı gerekli.. yoksa bi form falan mı doldurmamız gerekli??
  • asus update yazılımını kurun. online olarak yapabilirsiniz ya da asus update üzerinden bios atarken seçeneklerden dosyalardan deyin. bazen son sürüm seçmiyor netten arayınca
    quote:

Orijinalden alıntı: mchll

Beyler bios update i flash disk ile mi yapıyorsunuz. Yardımcı olursanız sevinirim...
  • Herkese iyi akşamlar bende yaklaşık 1 aydır M4A785TD-V EVO kullanısıcıyım öncelikle harika birkart

sistemim

ASUS AMD M4A785TD-V EVO 785G/DDR3

İŞLEMCİM: AMD PHENOM II X3 720

RAM:Kingston HyperX 4 GB (2*2) 1600 MHz DDR3

HDD:Seagate 500 GB 7200 RPM 16MB SATA2

ekran kartı tümleşik kullanıyorum soruma gelince..

ramlerim birtürlü 1600 MHz görmüyor (1333 görüyor ) biyos 'da ayarlama çalıştım fakat başarılı olamadım yardımlarınızı bekliyorum

şimdiden teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nofix -- 6 Mayıs 2010; 18:10:50 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: nofix

Herkese iyi akşamlar bende yaklaşık 1 aydır M4A785TD-V EVO kullanısıcıyım öncelikle harika birkart

sistemim

ramlerim birtürlü 1600 MHz görmüyor (1333 görüyor ) biyos 'da ayarlama çalıştım fakat başarılı olamadım yardımlarınızı bekliyorum

şimdiden teşekkürler...

Biostan advanced sekmesinde jumperfree var ordan manuel olarak ayarlaman gerekiyor 1600 için 800 e getir
    4. çekirdeğin açıldı mı?

Edit// düzenleme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tufan333 -- 6 Ocak 2010; 0:58:38 >

• Sa :)
    Aranıza yaklaşık 3 hafta önce katıldım :)
    Burada sık sık elektrik gittigi için biosumu bile güncelleyemedim daha korkudan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NNoitra -- 6 Ocak 2010; 1:44:04 >
  • ben de alıcam da malum piyasada yok repulsive nerden ne zaman aldın?

ram konusunda aklıma a-data 1333 mhz var(2x2 gb) sorun olmaz herhalde bunla
    bu anakart ve ramle x4 965 4.0 ghz olur mu ? soğutucusuz kaç olur ?
    daha önce sorulduysa affedin stoka girince alıcam ,gigabytei gözüm tutmuyor : ))
  • quote:

Orijinalden alıntı: tufan333

quote:

Herkese iyi akşamlar bende yaklaşık 1 aydır M4A785TD-V EVO kullanısıcıyım öncelikle harika birkart

sistemim

şimdiden teşekkürler...

Biostan advanced sekmesinde jumperfree var ordan manuel olarak ayarlaman gerekiyor 1600 için 800 e getir
    4. çekirdeğin açıldı mı?

Edit// düzenleme

evet 4. çekirdeği açtım ve jumperfree den dediğin ayarları daha önceden yaptım ama ne yazıkki 1600 görmüyor

• quote:

Orijinalden alıntı: fod

ben de alıcam da malum piyasada yok repulsive nerden ne zaman aldın?

daha önce sorulduysa affedin stoka girince alıcam ,gigabytei gözüm tutmuyor : ))

Alacagın ramın kodu AD30908C8D-151C E0903 bu ise sorun olmaz...
    965 BE oldugu için rahatlıkla 4.0 Ghz olur
    bende kuzenime alacagım bu işlemciyi ama tavsiyem 125w C3 revisyon tercih
    etmendir. X4 965 kullanan arkadaşlar sana daha net cvb verebilirler sogutucusuz kaç Ghz olacağını...

nofix

manuel olarak ayarlayıp 800 Mhz gereken volatajıda vedıgın zaman düzelmesi gerekiyor...
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: fod

ben de alıcam da malum piyasada yok repulsive nerden ne zaman aldın?

Alacagın ramın kodu AD30908C8D-151C E0903 bu ise sorun olmaz...
    965 BE oldugu için rahatlıkla 4.0 Ghz olur
    bende kuzenime alacagım bu işlemciyi ama tavsiyem 125w C3 revisyon tercih
    etmendir. X4 965 kullanan arkadaşlar sana daha net cvb verebilirler sogutucusuz kaç Ghz olacağını...

nofix

manuel olarak ayarlayıp 800 Mhz gereken volatajıda vedıgın zaman düzelmesi gerekiyor...

manuel olarak zaten 800 mhz de ama voltaj vermeyi bilmiyorum yardımcı olabilirseniz sevinirim

• sıfır ram yerine forumun 2.el kısmının güvenilir satıcılarından alın. mesela ben 4tane 1gb cl8 1800mhz ramleri 160tl tuttu yani.

ucuz olsun diye 1333mhz cl7-8-9 alıyorsunuz da onun yerine 1066 cl5 ddr2 daha iyi yani. ddr3'e geçtiginize deysin. sıfır ddr3'ler çok pahalı.
  • quote:

manuel olarak zaten 800 mhz de ama voltaj vermeyi bilmiyorum yardımcı olabilirseniz sevinirim

ramizin üzerinde veya kullanma klavuzunda gereken voltaja bakabilirsiniz...
    ramin cpu-z görüntüsünü verebili misiniz?
  • quote:

quote:

ramizin üzerinde veya kullanma klavuzunda gereken voltaja bakabilirsiniz...
    ramin cpu-z görüntüsünü verebili misiniz?

sanırım öğrenmek istediğin bunlar:

JEDEC timings table CL-tRCD-tRP-tRAS-tRC @ frequency
    JEDEC #1 6.0-6-6-17-23 @ 457 MHz
    JEDEC #2 7.0-7-7-20-27 @ 533 MHz
    JEDEC #3 8.0-8-8-22-31 @ 609 MHz
    JEDEC #4 9.0-9-9-25-34 @ 685 MHz
  • birkaç aydır evo kullanıyorum, anakartımla ilgi birşeylere bakarken buraya rasgeldim ve aranıza katıldım. Forumda yenicik, körpecik olduğumdan dolayı yanlışlarım olursa kusura bakmayın.

nofix ben de aynı ramlerden tek modül kullanıyorum, bende de önce 1333 tü biostan ayarladım. manual den 800 mhz yapsan bile cl11 oluyor, ben sana cl ayarlarını da veriyorum yardımcı olmasını umarım:

biosta Advanced-Jumperfree ayarları

memory clock mode: manual
    memclock value:800 mhz
    DRAM timing mode: bende both ayarlı ama seninki dual olduğundan DCT 0 veya 1 den biri olacak ama hangisi? deneme-yanılma en iyi yöntem
    TCL: 9 TRCD: 9 TRP: 9 tRTP:6 TRAS:25 TRC:35 tWR: 10 TRRD: 5 tWTR: 6 diğerleri Auto
    Memory OverVoltage: Auto

bunları önce DCT 0 olarak dene olmazsa DCT 1 olarak dene, ama dikkat et DCT yi değiştirince diğerleri sıfırlanıyor tekrar ayarla hepsini.
    CPU-Z nin Memory bölümünde 800 mHz ve ve CL 9.0 ı gördünmü tamamdır

• quote:

Orijinalden alıntı: d o g u s

birkaç aydır evo kullanıyorum, anakartımla ilgi birşeylere bakarken buraya rasgeldim ve aranıza katıldım. Forumda yenicik, körpecik olduğumdan dolayı yanlışlarım olursa kusura bakmayın.

nofix ben de aynı ramlerden tek modül kullanıyorum, bende de önce 1333 tü biostan ayarladım. manual den 800 mhz yapsan bile cl11 oluyor, ben sana cl ayarlarını da veriyorum yardımcı olmasını umarım:

biosta Advanced-Jumperfree ayarları

memory clock mode: manual
    memclock value:800 mhz
    DRAM timing mode: bende both ayarlı ama seninki dual olduğundan DCT 0 veya 1 den biri olacak ama hangisi? deneme-yanılma en iyi yöntem
    TCL: 9 TRCD: 9 TRP: 9 tRTP:6 TRAS:25 TRC:35 tWR: 10 TRRD: 5 tWTR: 6 diğerleri Auto
    Memory OverVoltage: Auto

bunları önce DCT 0 olarak dene olmazsa DCT 1 olarak dene, ama dikkat et DCT yi değiştirince diğerleri sıfırlanıyor tekrar ayarla hepsini.
    CPU-Z nin Memory bölümünde 800 mHz ve ve CL 9.0 ı gördünmü tamamdır

Memory Size 4096 MBytes
    Channels Dual, (Unganged)
    Memory Frequency 803.5 MHz (1:4)
    CAS# latency (CL) 9.0
    RAS# to CAS# delay (tRCD) 9
    RAS# Precharge (tRP) 11
    Cycle Time (tRAS) 25
    Bank Cycle Time (tRC) 35
    Command Rate (CR) 1T
    Uncore Frequency 2008.8 MHz

hocam bumudur? :)

• quote:

Memory Size 4096 MBytes
    Channels Dual, (Unganged)
    Memory Frequency 803.5 MHz (1:4)
    CAS# latency (CL) 9.0
    RAS# to CAS# delay (tRCD) 9
    RAS# Precharge (tRP) 11
    Cycle Time (tRAS) 25
    Bank Cycle Time (tRC) 35
    Command Rate (CR) 1T
    Uncore Frequency 2008.8 MHz

hocam bumudur? :)

evet budur :D
  • 
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.