Şimdi Ara

asus m4a89gtd pro usb3 ram slot sorunu (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
0
Favori
4.247
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • SLM ARKADASLAR SORUNU ÇÖZDÜM 1 AY OLDU HALA SORUN YAŞAMIYORUM ÇÖZÜM ÇİZGİ ELEKTİRONİGE GÖMDERMEK TAMİRİ MÜMKÜN OLMADIGINI SÖGLEDİLER VEDE ÜRÜN İADESİ ÇIKARDILAR BENDE GİTİM EXA BİLGİSAYRDAM MAİL YOLUYA ÜRÜNÜ YENİSİNİ VERDİLER SUAN SÜPER Bİ ŞEKİLDE ÇALISIYOR REM OLARA PATRİOT PSD32G16002H 2X2 :4 GB KULANIYORUM OYUNLARDA FİLİMDE HİÇBİRŞEYDE SORUN YAPMIYOR OVERCLOCK YAPMIYORUM SITABİL HIZI BANA YETERLİ ZATEN ÇÖZÜM GARANTİYE YOLAMAK BENCE UMARIM SIZDE SONUNU ÇÖZEBİLİRSİNİZ AYRICA ÇİZGİ ELEKTİRONİGE TEŞEKÜR EDERİM ÇOK GÜZEL SERVİS VE MÜŞTERİ İLE İLGİLENİYORLAR YAKLAŞIK 3 AYIMI ALDI AMA SUAN MUTLUYUM TEŞEKÜRLER ÇİZGİ ELEKTİRONİK :)
  • Bu anakartta ciddi ciddi sorun var galiba . Bende de mavi ekran ve kilitlenme sorunları var . Ramlerden kaynaklanıyor zannettim garantiye yolladım geldi yine aynı sorunlar devam ediyor . Anakartı en yakın zamanda garantiye yollayacağım .
  • en sonunda camdan aşağı fırlatıp atacağım bu anakartı
  • bencede öyle yap çünkü 1 defa basşladımı durmak bilmiyo bu nakartların bazılarında bu problem var sanırım ben suan kulanıyorum hiçbir sorun yok ama önceki ankarta 3 ay uraştım sonuç degişiminden sora sorun kalmadı umarım kurlulursunuz saygılar
  • yola garetiye gitsin kafanı agrıtma ben 6 farkılı model rem taktım yıne aynı 2 farklı ekran kartı ve tümlesigini denedim yine aynı 2 marka hdd denedim yine aynı 2 power denedim yine aynı işlemci hariç herşeyi denedim sorun annakrtanmış suan super bi şekilde kulanıyorum çözüm servis umarım madur kalmasınız
  • quote:

Orijinalden alıntı: crespoo1984

çözüm basit 339 tl'nin üzerine bir bardak su içip farklı bir anakart alacaksın.

• quote:

Orijinalden alıntı: hakigen

bende bu karttan almayı düşünmüştüm bu yazılanlardan sonra zor artık

• akadasla he kat sounlu degıldı bunu yasayanlaın sayısı kaç olabiliki suan da hala bi soun yaşamadım süpe bi şekilde çalışıyo umaım devam ede süekli bilgi veebilirim ben saygılar
  • arkadaş vay anasını bende 6 aydır ugraşıyorum aynı sorun vatandan aldım asus
    m4a88td-m evo anakartla.. cizgiye 3 defa göndertdik tık yok bakmıyorlar bence.. son defa gönderiyorum 29 yaşındayım ödev hazırladım resimli anlatımlı....
    birde sikayet var a bakın cizgi kimseye geri dönmemiş bu nasıl bir memnuniyet servisiyse anlamadım.....

buyrun bu da benim konu resimler falann

http://forum.donanimhaber.com/m_48165147/tm.htm

ben topluca asus a mail yazalım diyorum ne dersiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: rraistlinn

arkadaş vay anasını bende 6 aydır ugraşıyorum aynı sorun vatandan aldım asus
    m4a88td-m evo anakartla.. cizgiye 3 defa göndertdik tık yok bakmıyorlar bence.. son defa gönderiyorum 29 yaşındayım ödev hazırladım resimli anlatımlı....
    birde sikayet var a bakın cizgi kimseye geri dönmemiş bu nasıl bir memnuniyet servisiyse anlamadım.....

buyrun bu da benim konu resimler falann

http://forum.donanimhaber.com/m_48165147/tm.htm

ben topluca asus a mail yazalım diyorum ne dersiniz?

Ben yolladım garantşye , bios bozulmuş , biosu değişmişler . şimdilik sorun yok

• ben çok uraştım çizgi elektşronik ürün iadesi çıkardı bana bidaha yolayın yaşadıgınız sorunları yazın bidaha deneyin şuan aynı ankartan aldım 2 ay oldu hiçbir sorun yok ama ben o.c felan yapmıyorum rem 1600 direk görüyor t.1 de çalışıyor bios la uraştımı annakartın boku çıkıyor bence yinede siz bilirsiniz pek biosla uraşmayın derim bende 6 yılık asus ankart var hala sorun yok onda dahi şans sanırım bu herkeze degil ama bazı insanların kısmetinden arada böyle ürün çıkabiliyo ben 3 ay uraştım vatan pc exa bilgisayar eksen bilgisayar ama eksen bilgisayardan şaşmayın çok güzel ilgileniyorlar sistemi oradan toplamadım ama adamlar kaçtane rem denedi olmadı am adamlar ilgileniyo vatana gidiyosun senden sorunlu ürünü alıyo şimdi git 1 numaralı pc yeri eksen bilgisayrdır teşekürler eksen bilgisayar ilginizden dolayı çizgide yardımcı oldu bana onlarda teşekür ederim 3 yolamda çözselerde sorunu yardımcı oldular

• yahu arkadaşlar sorun sizin remi nasıl taktığınızdan kaynaklanıyor ovl listesinden alabilirsiniz dual kıt bir remi slota yanyana nasıl takabiliyosunuz ben anlamıyorum xms rem takıyosunuz fakat 2x2gb xmx remleri a1 ve b1 olarak takıcaksınız
  • 3 aydır 5 ten fazla işlemci ve 10 dan fazla ram değiştirdim ve kullandım aynı anakartla. En ufak bir problem yaşamadım. Son derece stabil ve serin bir anakart. Şu anda da Sempron 140 @x2 440e olarak son derece stabil olarak kullanıyorum.
  • arkadaşlar bende m4a87td/usb3 kulanıcısıyım.Makıneyı topladım toplayalı 3 kere ram değişimi yaptım.En sonunda olmayacak ve bugün 3.kez çizgiye garantiye yolladım.İlk seferde kuzey köprüsü arızalıymış dediler yolladılar.Neyse corsair ramleri taktım hoppp mavi ekran.Neyse ramler arızalıdır dedik kington 1600 mhz dual taktık sistem açılırken hop reset dram led sürekli yanıyor.2. Sefer yolladım 2006 yılında çıkan bios'u flashlayıp yollamışlar.Neyse dedik sistemi kurdum windosta ilk restarttan sonra sistem açılmadı dram led yanmaya başladı.Neyse tüm ramleri teker teker her slotta denedim ve işlemci tarafındaki mavi ve siyah ram slotlarının arızalı olduğunu anladım.Ensonunda video çekip anlattım (videoları dvd'ye çekip gönderdim) ve bügün vatan'a çizgiye göndermesi için teslim ettim.

Bu mal artık ayıplı mal statüsüne girmiştir değil mi arkadaşlar çünkü bu sefer teslim almayıp değişim isteyecegim.Ne yüzsüz adamlar.Herkese sevgiler.

• quote:

Orijinalden alıntı: tanhusumotun

yahu arkadaşlar sorun sizin remi nasıl taktığınızdan kaynaklanıyor ovl listesinden alabilirsiniz dual kıt bir remi slota yanyana nasıl takabiliyosunuz ben anlamıyorum xms rem takıyosunuz fakat 2x2gb xmx remleri a1 ve b1 olarak takıcaksınız

evet o.c. yapmayı biliyoruz rami takmayı bilmiyoruz
    dimm yuvasını hiç görmedik
    hiç timing ayarlamadık,,, ondan oluyo ;)
  • quote:

Orijinalden alıntı: aydogdu1453

arkadaşlar bende m4a87td/usb3 kulanıcısıyım.Makıneyı topladım toplayalı 3 kere ram değişimi yaptım.En sonunda olmayacak ve bugün 3.kez çizgiye garantiye yolladım.İlk seferde kuzey köprüsü arızalıymış dediler yolladılar.Neyse corsair ramleri taktım hoppp mavi ekran.Neyse ramler arızalıdır dedik kington 1600 mhz dual taktık sistem açılırken hop reset dram led sürekli yanıyor.2. Sefer yolladım 2006 yılında çıkan bios'u flashlayıp yollamışlar.Neyse dedik sistemi kurdum windosta ilk restarttan sonra sistem açılmadı dram led yanmaya başladı.Neyse tüm ramleri teker teker her slotta denedim ve işlemci tarafındaki mavi ve siyah ram slotlarının arızalı olduğunu anladım.Ensonunda video çekip anlattım (videoları dvd'ye çekip gönderdim) ve bügün vatan'a çizgiye göndermesi için teslim ettim.

Bu mal artık ayıplı mal statüsüne girmiştir değil mi arkadaşlar çünkü bu sefer teslim almayıp değişim isteyecegim.Ne yüzsüz adamlar.Herkese sevgiler.

arkadaşım o çizgidekiler nasıl çalışıyorsa haftasonu 2 gün tatil mubarak devlet dairesi,
    ben 3 defa gönderdim olmadı 4.de 3 sayfalı dönem ödevi hazırladım resimli 6 ay sonra sonunda iade verdiler valla mahkemeye verecektim yazdım da.... öylece zorla değişti.

• Öncelikle sorun yaşayan arkadaşlara Allah kolaylıklar versin, 2 ay bende uğraştım.

Sistem:
    - Asus M4A89GTD PRO/USB3
    - AMD Phenom II X4 965 BE
    - SAPPHIRE HD6850 1GB
    - G.Skill (2x2GB) F3-12800CL7D-4GBRH
    - High Power 600w AE-A600 V3
    - Sunbeam Core-Contact Freezer
    - Seagate Barracuda 7200.10 250GB & 500GB

***Over Clocke vs. uygulanmadı. Default ayarlarda 8 ay gibi bir süre stabil şekilde sorunsuz çalıştı.

Sorun:
    - "Görüntü sürücüsü yanıt vermeyi kesti" hataları ile başladı.
    - Envâ-i çeşit mavi ekran ve Windows donması/kilitlenmesi (*Bios donmaları dahil).

Sonuç alamadığım çabalar:
    - Sistem geri yüklemek
    - Ekran kartı sürücüsünü güncelleme
    - Format atmak
    - Bios pilini çıkarıp takma, Bios ram frekansları, voltajları vs. ile oynama.
    - Bios Güncelleme
    - Ekran kartı değiştirmek (SAPPHIRE HD4350 1GB)
    - Ram slot değişimi, ram temizliği. Dual rami tek kullanma. Farklı ram denemeleri (Kingston (2x2GB) khx1600c9d3k24gx)
    - Uzay kasa montaj olarak kullanmak.
    daha unuttuğum her türlü çabalar.

Çözüme giden süreç:
    - Anakartı muhatap teknik servise gönderdim.
    - Ürün sağlam, ilgili uygulamalar yapıldı ve sorunsuz çıktı cevabı ile anakart elime ulaştı.
    - Sistemi olduğu gibi kurdum ve ilk açılışta nanay...
    - Bunca zaman kafamı kurcalayan güç tüketimi konusuna yöneldim.
    - Sistemi en az güç çekecek durumda kurmayı denedim. Onboard ekran kartı, Stok CPU fanı, tek HDD vs.
    - Sonuç süper çalışıyor, Bios kitlenmiyor hatta sistem kurulabiliyor ama nekadar sürecek bakalım dedim 3 gün düzgün çalıştı.
    - Çizgi RMA sitesinde güç kaynakları üzerine önemli derecede bilgi mevcut. Oradan "Sistem Güç Hesaplayıcısı'nı"kullanarak PSU testini başarı ile geçmiş olan FSP EPSILON 80PLUS 600W güç kaynağını Vatan Bilgisayardan aldım.
    - Elimde nekadar parça var hepsini taktım. Sistemi kurdum.
    - Şuan 10 gündür sorunsuz şekilde kullanıyorum.

Peki sorunun kaynağı nedir derseniz tabiki bilmiyorum, elimde kesin sonuca varabilecek veri yok. Deneme/yanılma bazen en yanıltıcı yöntem olabiliyor.
    Ama şu varki şüreç yukarıda özetlediğim şekilde gelişti.
    Aynı sorunun kaynağı bazen farklı olabiliyor. Çünkü elimizde Elektronik bir sistem var, bunun en net çıktıları sinyaller ve frekanslardır. Mavi ekran hata çıktıları herzaman kesin çözüme götürmeyebiliyor.

*Buradan Çizgi RMA firmasına teşekkür etmek istiyorum. Gerçi teşekkür edene hatta "yok canım iyi firmadır" diyene dahi baya rahmet okumuşluğum var ama aynı duruma düşmeye razıyım.
    *Tek kuruş ödemeden kargo hizmeti kullandım, 2 gün de geri dönüş aldım. Olması gerektiği gibi olduğu için hatta "Biireysel Gönderi Kabülü" olduğu için firmayı takdir ediyorum.

Gelelim sorun yaşayan arkadaşlara kabul ederlerse tavsiyem:
    - Vatan Bilgisayar 15 gün ürün iadesi kabul ediyor, bu hizmeti kullanarak sistemin en ucuz paçasından bütçenin yettiği en pahalı parçaya kadar sıra ile satın alınıp deneme yapılabilir. Örn. Ram alındı denendi sorun devam ediyorsa iade edilip aynı fiyatlarda ekran kartı denenir olmuyosa HDD vs. geçilir.
    - Unutulmaması gereken nokta Vatan Bilgisayar para iadesi yapmaz. Tüm bu harcamalar boşa çıkabilir.
    - Özellikle nezaman mavi ekran çıkacağı belli olmadığı için kesin çözüm yöntemi değildir.

Bu derdi çeken veya çekmeyen herkese "Mavi Ekransız" günler umuduyla saygılar.

• arkadaşlar bende bugün bu anakarttanaldım win 7 kurmaya çalıştım mavi ekran hataları aldım sorunu kesin çözdüm bilgisayar kapalı dursun memOk tuşuna uzun basılı tutun 15 sn kadar sonra kendi açılıyor pc ve ramleri tanıyor win 7 şu an kuruluyor :)
  • hey maşşallah ne anakartmış almayı dusunuyordum gözum korktu bu ne yahu
  • bu anakartı 5 6 gun once vatandan aldım sıkıntılı bı kart mavı ekran, resetleme bir çok sorunla karşılaştım, vatana gerı gonderdım test edıldı bı sorun yok dedıler sonra 1. slota takılan switch kartı sokup oraya takmıslar switch kart su an bosa cıktı, bu sekılde de ekran kartı 8x te calısıyormus. sızce ne yapmalıyım kartı degıstırtsem mı ?
    ı
    sorun yasayan arkadaslar deneyebılır switch kartı sokup 1.slot a ekran kartını takmayı bu sekılde 8x te calısıyor.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.