Şimdi Ara

asus m4a89gtd pro usb3 ram slot sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
62
Cevap
0
Favori
4.247
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    1.5 ay önce aldığım ASUS M4A89GTD PRO USB3 anakart lı sistemimde aldığımdan beri mavi ekran ve bios açılmama sorunu yaşadım. 2X2 gb kingston ddr3 2000 mhz ramlarden şüphelendim ,kingston 2X2 gb ddr3 1600 mhz ram taktım sorunlar devam etti. Ramlar A1 ve A2 slotunda takılı olunca bios açılmıyor açılırsada 5 dk içinde mavi ekran hatası verip kitleniyor.B1 ve B2 slotlarında tek 2 gb takıp deniyorum sorun çıkmıyor.Bios ta en son bios 1606 var. Yazılarımıda sorunlu pc den yazıyorum Anakartı VATAN a götüreceğim ama bayram arası nasılsa bakamazlar diye bayramdan sonra götüreceğim.Bu konudaki fikirleriniz yorumlarınız bana yardımcı olacaktır şimdiden teşekürler... HAYIRLI BAYRAMLAR.............

• ayni sorun bendede var ramlerim g.skill 1600 ne yaptiysam işe yaramadi varmi yardim edebilcek bi arkadaş ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ducaz

ayni sorun bendede var ramlerim g.skill 1600 ne yaptiysam işe yaramadi varmi yardim edebilcek bi arkadaş ?
    Ramlerin tam adını verirseniz uyumluluk cart curt bakalım
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmetcan_34

Ramlerin tam adını verirseniz uyumluluk cart curt bakalım

Alıntıları Göster
    hemen vereyim g.skill 7 8 7 24 cl 7 rip ile başlayan modeli
  • quote:

Alıntıları Göster
    gereksiz konu açmayım diye buraya yazıyorum bende de bu anakart var. ramlerim de suan 1 sıkıntı yok da yalnız kafama takılan 1 sey var. biosda system informationda bellek kapasitesi olarak 3800 kusurlu birşey görüyorum. ramleri tek tek taktığım zamanda 1750 gıbı bir değer geliyo ama 2 sini takınca 3800 olarak gözüküyor. ama windows üzerinde herhangi bir sıkıntı yok. 4GB olarak görüyo. bu arada ram modeli olarak ram kitinin üzerindeki etiket seri numarası vardır.

mesela benımkıde GSKILL. GSKILL ECO 12800CL9D 4GBECO. QVL listesinde gözüküyor. 1333 olarak görmüştü oc ile 1600 yaptım 1.35v sorunsuz kullanıyorum. 1333 düşünürsenizde CL8 modeli var 10666CL8D 4GB ECO . bu rame bakabilirsiniz değişim yapacak arkadaşlar için.

edit: yazım hatası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi und3rfir3 -- 19 Aralık 2010; 12:15:34 >

• quote:

Sistemin tamamı nedir? Anakart belli. Bellekler G.SKILL F3-12800CL7D-4GBRM Ripjaws 4GB DDR3 mü? İşlemci, güç kaynağı, ekran kartı, hdd, dvd ya da blue ray, varsa üst seviye soğutma sistemi. Bunlar da önemli, özellikle işlemci. Sistemde hız aşırtma yaptınız mı?
  • quote:

Aynı ankart ve aynı ram lere sahibiz. Ram ler mavi slotlara takılı ve sorun yaşamıyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    MSI PRO H610M-E ANAKART
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: MÜŞAVİR

quote:

Aynı ankart ve aynı ram lere sahibiz. Ram ler mavi slotlara takılı ve sorun yaşamıyorum.

Alıntıları Göster
    700w guc kaynagi amd x6 1055t makina ramler ripjaws ddr3 hd6850 1gb 256bit ,1tb ve 160gb sata hdd ,dvdrom mevuct samsung , soğutma sistemim yok stok fan takili su an, hiçbir çarpada overclock yapmadim ramlerin frekansi 1600 daha yukarisina cikmadim

• quote:

700w guc kaynagi amd x6 1055t makina ramler ripjaws ddr3 hd6850 1gb 256bit ,1tb ve 160gb sata hdd ,dvdrom mevuct samsung , soğutma sistemim yok stok fan takili su an, hiçbir çarpada overclock yapmadim ramlerin frekansi 1600 daha yukarisina cikmadim

Bu mavi ekran ve reset sorunları biraz dişlidir. Güç kaynağınıın markasını da yazın. Belleklerin zamanlamalarını AUTO'da bıraktığınızda sorun oluyor mu? Eğer olmuyorsa AUTO'daki değerleri buraya yazın. Şimdi sırasıyla biosu anakart üzerindeki Cmos butonuyla resetleyelim ve;

CAS#Latency:7
    RAS#to CAS#:8
    RAS#Precharge:7
    tRAS:24
    Command Rate:2T

Olacak şekilde kaydedelim. Belleklere ilk başta voltaj vermeyin. Sorun devam ederse her seferinde bir üst seviyede voltaj vererek deneyin. Gigabyte'nin AM3 soket anakartlarında daha çok Intel uyumu belirtilen bellekleri kullanmak sorun çıkartıyor gördüğüm kadarıyla. Ben de kendi Team marka belleklerimi ayarlayana kadar uğraşmıştım biraz. Üreticiye göre 1.65 V'de çalışması gerekiyor ama 1.59'da çalışıtı. MÜŞAVİR hocam aynı parçaları kullanıyormuş, sonuç alamazsanız kullandığı değerleri size yazabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: hedevilcate

Voltaj: 1.60

Olarak kullanıyorum.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: hedevilcate

Voltaj: 1.60

Olarak kullanıyorum.

Alıntıları Göster
    şu anda tahminen ram sorununu cozdum 7 8 7 24 2t olarak ayarladim yalniz voltaji 1.65 olarak ayarlardim slotlari mavi olarak ayarladim yalniz baska bir sorunum daha olustu ekran karti stopped working and recovered successfully diyor , gpu boosteri kapattim biosdan 700 olarak kendim ayarladim internetten arastirdigim kadariyla ati Ccc kullanilinca bu sorunlar oluşuyormuş diye duydum internetten sadece driverini indirdim onu kurdum su anda sorun yok benim aklıma bu geldi bi öneriniz olabilirmi bu konuda ? 16x olarak gösterdim ekran kartini orda problem yok hd6850 bu arada powerim 700w xigmatek kasam var kendi psu'su bronze üründür

• quote:

şu anda tahminen ram sorununu cozdum 7 8 7 24 2t olarak ayarladim yalniz voltaji 1.65 olarak ayarlardim slotlari mavi olarak ayarladim yalniz baska bir sorunum daha olustu ekran karti stopped working and recovered successfully diyor , gpu boosteri kapattim biosdan 700 olarak kendim ayarladim internetten arastirdigim kadariyla ati Ccc kullanilinca bu sorunlar oluşuyormuş diye duydum internetten sadece driverini indirdim onu kurdum su anda sorun yok benim aklıma bu geldi bi öneriniz olabilirmi bu konuda ? 16x olarak gösterdim ekran kartini orda problem yok hd6850 bu arada powerim 700w xigmatek kasam var kendi psu'su bronze üründür

Alıntıları Göster
    VPU recovery sorunu ise çözemeyebilirsin. Çoğunlukla (Bazen farklı yollarla halledilebiliyor) Ekran kartı arızalı olduğu için verir bu hatayı.

• quote:

VPU recovery sorunu ise çözemeyebilirsin. Çoğunlukla (Bazen farklı yollarla halledilebiliyor) Ekran kartı arızalı olduğu için verir bu hatayı.

Alıntıları Göster
    hayir vpu yazmiyordu driver falan tarzinda stopped diyordu ama işin garip tarafı cogu zaman kitlenmiyor bütün testlerden geciyor anlayamadim voltaj versem cozebilirmiyim acaba
  • quote:

hayir vpu yazmiyordu driver falan tarzinda stopped diyordu ama işin garip tarafı cogu zaman kitlenmiyor bütün testlerden geciyor anlayamadim voltaj versem cozebilirmiyim acaba

Alıntıları Göster
    Slm Arkadaslar aynı sorunlar bendede var yardımcı olabilirimisiniz bilgisyar gec acılıyor kitlenme yasıyorum mavi ekran sorunu veriyo biosları tam bilmiyorum tarıfler üzerine yaptıgım kadarıylada yine sorun yasıyorum oyun oynarken mavi ekran sorunu ve kitlenme yapıyo veya oyundan çıkınca yapıyor masa üstüne gelince kitliyor ramleri listeye göre aldım sistem özeliklerini yazıyım bana bios nasıl yapmam gerektini yazarsanız sevinirim saygılar
    ANAKART : M3A89GTD PRO/USB3
    İŞLEMCİ : AMD Phenom 2 x6 1055T
    RAM :2X2 Corsair CMX4GX3M2A1600C9 (XMS3) PARANTEZ İÇİNDEKİ İNTEL İŞLEMCİLER İÇİNMİŞ SORUN ÇIKMAZ DEDİLER
    EKRAN KARTI : ASUS ATİ EAH 3870 512 MB 256 BİT GDDR4
    POWER : HİGH POWER 750 W 80 PLUS
    HDD : WESTERN DIGITAL 1 TB SATA II HDD 32MB Caviar Black 3GB/s
    DVD ROM : LG DVD Writer

• quote:

Orijinalden alıntı: muhafiz1923

Slm Arkadaslar aynı sorunlar bendede var yardımcı olabilirimisiniz bilgisyar gec acılıyor kitlenme yasıyorum mavi ekran sorunu veriyo biosları tam bilmiyorum tarıfler üzerine yaptıgım kadarıylada yine sorun yasıyorum oyun oynarken mavi ekran sorunu ve kitlenme yapıyo veya oyundan çıkınca yapıyor masa üstüne gelince kitliyor ramleri listeye göre aldım sistem özeliklerini yazıyım bana bios nasıl yapmam gerektini yazarsanız sevinirim saygılar
    ANAKART : M3A89GTD PRO/USB3
    İŞLEMCİ : AMD Phenom 2 x6 1055T
    RAM :2X2 Corsair CMX4GX3M2A1600C9 (XMS3) PARANTEZ İÇİNDEKİ İNTEL İŞLEMCİLER İÇİNMİŞ SORUN ÇIKMAZ DEDİLER
    EKRAN KARTI : ASUS ATİ EAH 3870 512 MB 256 BİT GDDR4
    POWER : HİGH POWER 750 W 80 PLUS
    HDD : WESTERN DIGITAL 1 TB SATA II HDD 32MB Caviar Black 3GB/s
    DVD ROM : LG DVD Writer

Alıntıları Göster
    ben ram slotlarını değiştirerek çözdüm 2 hafta uğraştım sürekli denedim su anda 2 ayı geçti kitlenme mavi ekran yok ve sürekli açık bilgisayar

• quote:

ben ram slotlarını değiştirerek çözdüm 2 hafta uğraştım sürekli denedim su anda 2 ayı geçti kitlenme mavi ekran yok ve sürekli açık bilgisayar

slotlarda sorun var gibi görünüyor bence anakartı servise göndermek lazm. yarın öbür gün bi ram daha aldınız diyelim nereye takacaksınız?
  • slm arkadaslar bende asus un aynı model anakartı ıle x6 1055t modelı ıslemcı aldım ekran kartım 4850 1gb 256 bıt ramlerım 2x2 gb hilevel cl9 1333mhz ve power olarak codegen 600w powerını kullanıyorum benım makınamdada mavı ekran problemı var yada sadece reset atıyo sureklı ıslemcı fanım duo orb 2 ıslemcı fanımdan oldgunu da sanmıyorum bırde buraya yazan arkadasların kımı ramlerın voltajları ıle oynayarak duzeltmıs sonu kımı ekran kartından demıs kımı ramden demıs kafam karsıtı bıraz acıkcası bende sadece mavı ekran hatası vermıyo bazen sadece reset atıyo reset atmaya basladımı sureklı olarak makına acııyo reset atıyor yada yarımsaat 1 saat sorunsuz calısıyor sonra mavı ekrana dusuyo hdd larak ta 1tb ve 320 b sata hdd kullanıyorum bıosu guncelledım ama bır sonuc alamadım yenıde aldım boyle sorun yasıcamı bılsem haatta almazdım ben normalde ıntel kullanıcısıyım ama her zmaan bır amd ıstemısımdır performansını merak ettıgımden ama sonuc yıne husran olucak sanırım yardımcı olursanız sevınrıım

• quote:

Orijinalden alıntı: ateng_tr

slm arkadaslar bende asus un aynı model anakartı ıle x6 1055t modelı ıslemcı aldım ekran kartım 4850 1gb 256 bıt ramlerım 2x2 gb hilevel cl9 1333mhz ve power olarak codegen 600w powerını kullanıyorum benım makınamdada mavı ekran problemı var yada sadece reset atıyo sureklı ıslemcı fanım duo orb 2 ıslemcı fanımdan oldgunu da sanmıyorum bırde buraya yazan arkadasların kımı ramlerın voltajları ıle oynayarak duzeltmıs sonu kımı ekran kartından demıs kımı ramden demıs kafam karsıtı bıraz acıkcası bende sadece mavı ekran hatası vermıyo bazen sadece reset atıyo reset atmaya basladımı sureklı olarak makına acııyo reset atıyor yada yarımsaat 1 saat sorunsuz calısıyor sonra mavı ekrana dusuyo hdd larak ta 1tb ve 320 b sata hdd kullanıyorum bıosu guncelledım ama bır sonuc alamadım yenıde aldım boyle sorun yasıcamı bılsem haatta almazdım ben normalde ıntel kullanıcısıyım ama her zmaan bır amd ıstemısımdır performansını merak ettıgımden ama sonuc yıne husran olucak sanırım yardımcı olursanız sevınrıım
    son bios'u yükleyip denediniz mi ?(bios 1703)

• quote:

Orijinalden alıntı: metinolampx

son bios'u yükleyip denediniz mi ?(bios 1703)

Alıntıları Göster
    arkadaşlar öncelikle şunu belirteyim kesinlikle bu ana kart stabil bir anakart değil. vatan bilgisayardan yaklaşık 5 ay önce aldım bu ana kartı. önce 2x2 gb 2000 mhz g.skill ram ile denedik. mavi ekran ve donmalardan windows yüzü göremedim. bi ton kavga dövüş ile işlemci, ram ve hdd'i değiştirdiler eve geldim yine aynı sorun. şu an kingtom'un 4x2gb 1333 ramlerini kullanıyorum ve hala aynı sorun var. yeni alacaklara kesinlikle önermiyorum. sorunum hala devam ediyor. bazen 1 hafta sorun vermiyor ama daha sonra tekrar arızalanıyor pc. bios'tan denemediğimn konbinasyon kalmadı. ramlerle uyumsuzluk diye birşey söz konusu olamaz. bostancı vatan computer mağazasına bir uğrayın isterseniz. hergün bu anakarttan şikayetçi en az bir müşteri bulabilirsiniz.
    bios'u güncelleme işlemini bilerek yapmadım. çünkü yeni anakart ve garanti sorunu çıkarmalarını istemiyorum. kaderime boyun eğdim. biraz daha para biriktirip yeni anakart almayı planlıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: crespoo1984

arkadaşlar öncelikle şunu belirteyim kesinlikle bu ana kart stabil bir anakart değil. vatan bilgisayardan yaklaşık 5 ay önce aldım bu ana kartı. önce 2x2 gb 2000 mhz g.skill ram ile denedik. mavi ekran ve donmalardan windows yüzü göremedim. bi ton kavga dövüş ile işlemci, ram ve hdd'i değiştirdiler eve geldim yine aynı sorun. şu an kingtom'un 4x2gb 1333 ramlerini kullanıyorum ve hala aynı sorun var. yeni alacaklara kesinlikle önermiyorum. sorunum hala devam ediyor. bazen 1 hafta sorun vermiyor ama daha sonra tekrar arızalanıyor pc. bios'tan denemediğimn konbinasyon kalmadı. ramlerle uyumsuzluk diye birşey söz konusu olamaz. bostancı vatan computer mağazasına bir uğrayın isterseniz. hergün bu anakarttan şikayetçi en az bir müşteri bulabilirsiniz.
    bios'u güncelleme işlemini bilerek yapmadım. çünkü yeni anakart ve garanti sorunu çıkarmalarını istemiyorum. kaderime boyun eğdim. biraz daha para biriktirip yeni anakart almayı planlıyorum.

Alıntıları Göster
    Size sorunlu bir anakart denk gelmiş olması, bu anakarttan satılan binlerce belkide onbinlercesinin aynı olduğu anlamına gelmiyor. Bende gayet stabil, oc ederken hiç zorlanmadan, serin serin kullanıyorum. Benim durumumda, yine satılan onbinlerce kartta hiç sorun olmadığı anlamına gelmiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MÜŞAVİR -- 24 Şubat 2011; 17:21:26 >

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.