Ürün hakkında bilgim yok 399 TL https://www.hepsiburada.com/msi-a520m-a-pro-am4-ddr4-4600-oc-dvi-hdmi-m-2-usb3-2-matx-anakart-pm-HB00000XWK6Q |
399 TL MSI A520M-A PRO AM4 DDR4 4600(OC) DVI HDMI M.2 USB3.2 mATX Anakart
-
-
Bu daha iyi değil mi?
https://www.hepsiburada.com/msi-b450m-a-pro-max-am4-ddr4-3466-oc-dvi-hdmi-m-2-usb3-2-matx-anakart-p-hbv00000norfd
-
520M'de 4600Mhz RAM avantajı var.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xotac -- 20 Şubat 2022; 22:20:43 > -
pcie4 ekran kartı kullanacaksan 520 alınabilir.
pcie4 ekran kartları 8-9k bandında ise o parayı karta veren biri de gidip fakfakir işi şu micro çöpü almaz. dolayısıyla bir ikilem.
x20 serisinde hız aşırtma yok, olsa da soğutucu bloğu bile yok zaten yapmak mantıklı değil. x50 serisinde oc yaparsın ama o kart da bomboş oc falan kaldırmaz.
dolayısyla ne kadar ekmek o kadar köfte, 2-3k'ya alınan anakartlar boşuna alınmıyor. anakarttan para kısılmaz.
am4 ryzen alınacaksa şuan pcie4 ve oc yapılabilen en düşük b550 soğutuculu bir kart alınmalı, tabi para...
-
aslında 6500xt ile giriş seviyesi sistem için alınabilir. ama unutmamak lazım bu fiyatlarda hazır sistemler daha ekonomik olabiliyor.
-
Pci-e 3.0 diyor ama
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
a520 chipset pciexp. 4.0 desteği sunmaz
-
o zaman yolda görsen tekme at buna. ben 5xx diye pci4 sandım.
-
B450 üstünde ne avantajı var bunun?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
4600mhz ram ile mATX anakart kullanan kaç kişi var acaba
-
Ram frekansı sayılabilir .Ryzen 3x serisiyle uzun süre devam ederim dersen b450 daha mantıklı fiyatları gayet uygun şu an
-
Haklsınız, 3600 mhz bile çoğu anakart ve AM4 Ryzen işlemci ile stabil değil XMP ile OC yaparsanız bile.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Bende 3600 mh ramlerim ile neden 3.600 aldığım da donma kilitklenme oluyor die şaşırıyordum.
Bildiğin güzel bir anakart kullanmama rağmen 3.600 olan ramler 3.400 mhz'de anca stabil çalışıyor.
-
Piyasada birçok 3600 MHZ etiketi ile Ram satılıyor ama hepsi OC edition. Anakartlar ve Ryzen AM4 işlemlcilerin de alayı OC profili (XMP) ile hasbelkader 3600'e kadar hız aşırtma yapabiliyor benim gördüğüm kadarıyla. B5xx veya Z5xx yongasetli iyi bir anakart falan alıp paraya kıyıp 3600 MHZ Ram alsanız da garantisi yok. Native 3600 MHZ Ram bildiğim kadarıyla yok.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 22 Şubat 2022; 21:8:32 >
Şimdi hocam ramlerde 2 çeşit profil bulunuyor. Jedec dediğimiz genellikle 1.2vta çalışan zamanlamaları gevşek, 3200mhz e kadar gördüğüm profiller bir de XMP dediğimiz genellikle 1.35-1.4v arası zamanlamaları jedec e göre daha sıkı, daha yüksek mhz sunan profiller. OC profili deyince göz korkutuyor ama tam olarak oc değil bunlar. Sebebi şu, fabrikadan bu XMP profilleri test edilip çıkıyor. i9 9900KS gibi. 3600mhz bir ram'in 3600 de başka bir darboğaz olmazsa çalışacağı garantili yani üretici tarafından, tabi eğer fabrikasyon bir hata yoksa, varsa zaten garantiye gönderilmeli.
Diyeceksiniz XMP hızlarında çalışmayan çok ram var. Fabrikasyon hataları saymazsak, bir ram'in xmp profilinde stabil çalışmamasının en büyük sebebi gözlemlediğim kadarıyla (Haftada 1-2 sistem en az toplayıp test ediyorum) işlemci içindeki mem controller ın takoz çıkması. 5. Nesil de hiç görmedim mesela -20 30 arası sistem toplamışımdır daha- ama diğer dört nesilde, nesil farketmeksizin takoz çıkabiliyor bu. 3600mhz ramler ile güzel güzel çalışan r5 1600af sistemin işlemcisini r5 3600 ile değiştirdiğimde 3200mhz ile bile çalıştıramadığım oldu.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01dead -- 22 Şubat 2022; 22:5:45 >
-
Teşekkür ederim hocam açıklamanız için. Önceden (10-15+ yıl önce) Ram yani memory controller kuzey köprüsüne entegre halde idi. Şimdi CPU ile aynı noktada konumlu. Dediğiniz gibi üretim kaynaklı işlemciden işlemciye farkeden bağıl bir Ram performansı ve stabilitesi söz konusu anladığımız kadarıyla.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 22 Şubat 2022; 22:10:23 >
en azından benim gözlemlediğim bu şekilde hocam. Son 3-4 senede yüzlerce ram denemişimdir xmp profillerinde a320 anakartlarda bile doğru işlemciyle çalıştıramadığım ram olmadı, memtestten geçemeyenleri saymazsak.
-
Harbi harbi ryzen içim 3600 mhz ram almanın bir espiri yok o zaman?
Halbu ki oc iyi olan bir 3000 mhz ram alsak oc atsak yine 3.400 mhz'de felan kullanılabilir.
Şu işe bak doğrudan 3600 mhz ram alıyoruz üstüne oc ile çıkmamız gerekirken sistem uyumlu çalışamıyor die 3400 mhz indiriyoruz
-
Bende 1600af ile 3400 mhz üstüne çıkamıyorum.
Normalde ramler kingston 3600 ama 3400 üstünde çalıştırdığımda kilitlenmeler başlıyor.
Aynı şekilde crucial denedim oda benzer problemler baş gösterdi.
Sorun işlemci mevzusunda mı?
İntel tarafında bu durum nasıl?
-
Bir de linkteki msi anakart jedec harici xmp açtığınızda işlemci fanını otomatik olarak yükseltiyor. Boş ta bile 1900-2000 rpm civarı bir fan sesine maruz kalıyorsunuz tabi ki fan eğrisinden ayarlanabiliyor ama pek güven vermiyor. bir diğer beğenmediğim olayı ise farklı markalar giriş seviyesinde 8 pin 12v girişi sunarken msi ın bu serisi 4 pin.
Benzer içerikler
- xbox game pass - 3 aylık kod bedava
- msi shout out
- phanteks t30
- deepcool morpheus
- epson l3260 yorumlar
- telegram indirim kanalları
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X