bizim ramler kac Mhz di acaba ? arkadasin 2 gb ve bendeki 1 gb ile idare ediyorum uzun zamandir. Ram alayim diyorum.
Aslinda sol menteseden beri kopuk ekran. hic masraf yapmasam mi acaba ?
quote:
Orijinalden alıntı: Evomania
bizim ramler kac Mhz di acaba ? arkadasin 2 gb ve bendeki 1 gb ile idare ediyorum uzun zamandir. Ram alayim diyorum.
Aslinda sol menteseden beri kopuk ekran. hic masraf yapmasam mi acaba ?
ram ler 667 mhz dir. Ekran kopuk ise ve kullanmaya devam ederim diyorsanız yaptırın tabiki. Ben kullanmaya devam etmeye karar verdiğim için Corsair Force 3 SSD disk aldım. Alet bayağı hızlandı. Satarsamda SSD bende kalır yeni makinaya koyarım.
ekran kartını değiştirebilsem kullanmaya devam ederim aslında. en kötü 512lik harici bir ekran kartıyla değiştirebilsem mesela
evet ekran kartı artık yetersiz kalıyor. Oyun oynamıyorum diyorsanız problem yok ama oynuyorsanız eğer yani makine şart. Aslında oyun düşünülüyorsa ben her zaman masaüstü pc den yana olmuşumdur hep. Ekran kartını değiştirip yoluna devam edebilirsin bir süre daha.
yeni makine istyorum. oyun benim hayatimin bir parcasi. daha 2 bucuk yil oncesine kadar atari salonumuz vardi. oyunla buyudum. oyunla yasadim hep. simdilik oyun konusunda cok da buyuk acilar cekmiyorum aslinda. play station 3 aldim. benim icin asil dert hd videolar. 22 inc tv aldim vestel vga yoluyla bagladim pcyi. 720p ler ile sorun yasamiyorum ama 1080p lerde duraksama oluyor. ben 512 mblil bir kartin bunu cozecegine inaniyorum. bakalim carsiya inip bir arastirma yapacagim. 100 lira masrafla ekran kartini gelistirsem 100 kadar da yeni ram alsam 200 liraya bir sure daha kullanmamam icin sebep yok. daha sonra destekledigi en yuksek islemci modelini bulup onu takarim diyorum. 150 de o olur. etti 350 lira. malum mentesem kopuk. komple kasa gerekebilir. en hesapli 150 de o olur. etti 500 lira. parca parca bu kadar masraf edecegime. parcalayip satsam bilgisayari ve dell marka bir corei5 alsam daha mantikli olur gibime geliyor. asil istegim vaio ama maddiyat belli olmaz
Herkese merhaba; M51 maceramın sonunda geldim. İnternette gezinirken fanımın durması ve akabinde ekran kartının yanması neticesinde görüntü olarak bembeyaz bir ekranla karşı karşıyayım. Servise götürdüm 740 lira anakart parası istediler tabii bilgisayar 800 liraya bile zor alıcı bulur bu durumda ,acaba 2.el anakart bulma ihtimalim var mıdır?
quote:
Orijinalden alıntı: sponger87
Herkese merhaba; M51 maceramın sonunda geldim. İnternette gezinirken fanımın durması ve akabinde ekran kartının yanması neticesinde görüntü olarak bembeyaz bir ekranla karşı karşıyayım. Servise götürdüm 740 lira anakart parası istediler tabii bilgisayar 800 liraya bile zor alıcı bulur bu durumda ,acaba 2.el anakart bulma ihtimalim var mıdır?
vatanbilgisayarda bi asus var sv modeli 2000 tl
quote:
Orijinalden alıntı: devilucifer85
quote:
vatanbilgisayarda bi asus var sv modeli 2000 tl
800 lira diye ikinci elini kastettim.
tamam ben de onun yerine bu modeli sx542v alalım mı die sordum :)
aynısı oldu bana da fan durdu bir kaç gün önce ekran siyah ama bende daha götürmedim herhangi bir yere duruyor evde eğer 700 lira derlerse bana gerçekten felaket olur.
ekran kartı yandı ise yeni ekran kartı takılamıyor mu onun yerine daha üst model takamaz mıyız mesela 9500 yerine hangileri uyumludur?
ekran kartı anakartla bütünleşik. ayrıca chiset uyduramazsınız
Bir laptop tamircisine götürdüm 140 lira çip+ 60 lira fan parası istedi. Benim bildiğim kadarıyla ekran kartı bütünleşik yani nasıl sadece çipi değiştirecek pek inandırıcı gelmedi, ondan dolayı vermedim. Anakartın üstündeki çipin değiştirme olayı gibi bir şey mümkün müdür? Bilgisi olan varsa cevap verirse sevinirim
quote:
Bir laptop tamircisine götürdüm 140 lira çip+ 60 lira fan parası istedi. Benim bildiğim kadarıyla ekran kartı bütünleşik yani nasıl sadece çipi değiştirecek pek inandırıcı gelmedi, ondan dolayı vermedim. Anakartın üstündeki çipin değiştirme olayı gibi bir şey mümkün müdür? Bilgisi olan varsa cevap verirse sevinirim
BNM DE LAPTOP 10 BASMADAN 6 SINDA AÇILIYORDU. GİTTİM YAZICIOĞPLUNA , ÇİPSET MİPSET DEDİ 130 TL BAYILDIM. EN AZINDAN İŞİMÖŞİ GÖRÜR DİYE VERDİM. YENİ LAPTOPTA DOWNLOAD YAPMAM ESKİSİNİ AÇARIM. GİTTİĞİ YERE KADAR ARTIK :d
quote:
Orijinalden alıntı: devilucifer85
quote:
BNM DE LAPTOP 10 BASMADAN 6 SINDA AÇILIYORDU. GİTTİM YAZICIOĞPLUNA , ÇİPSET MİPSET DEDİ 130 TL BAYILDIM. EN AZINDAN İŞİMÖŞİ GÖRÜR DİYE VERDİM. YENİ LAPTOPTA DOWNLOAD YAPMAM ESKİSİNİ AÇARIM. GİTTİĞİ YERE KADAR ARTIK :d
Eskisi gibi çalışıyor mu ? Görüntüde bir fark var mı ?
ya menteşesi biraz gidik işte lcd ekranda sıkıntı yok. kapının menteşesi nin vidaları gevşemiş gibi kapıda soruın yok
herkese selam;üzerinde 4 gb ddr2 800mhz ram ile wd scorpio black 750 disk ile asus m51 imi kullanmaya devam ediyorum.bu makinenin hakkı win7 64 bit 32 bit ile uğraşmayın.
quote:
Orijinalden alıntı: Skaarj
herkese selam;üzerinde 4 gb ddr2 800mhz ram ile wd scorpio black 750 disk ile asus m51 imi kullanmaya devam ediyorum.bu makinenin hakkı win7 64 bit 32 bit ile uğraşmayın.
BENDE 2 GB RAM VAR SADECE WİN 7 32 BİT
arkadaşlar acil yardımınıza ihtiyacım var;
asus M51SE240DV laptopum var 3 yıldır kullanıyorm, ama bir sorunum var ekranın kasayla birleştiği iki menteşede kırıldı. sağ menteşe kasaya zarar vermeden kırıldı ama sol menteşe kasayıda çatlattı kırılırken.
acaba şimdi bu sorun bana kaça patlar ? ankarada oturuyorm ve işim dolayısyla lazım pc. ankarada nerelere yaptırabilirim ve bu nekadar zaman sürer?
şimdiden teşekkürler arkadaşlar.
arkadaşlar acil yardımınıza ihtiyacım var;
asus M51SE240DV laptopum var 3 yıldır kullanıyorm, ama bir sorunum var ekranın kasayla birleştiği iki menteşede kırıldı. sağ menteşe kasaya zarar vermeden kırıldı ama sol menteşe kasayıda çatlattı kırılırken.
acaba şimdi bu sorun bana kaça patlar ? ankarada oturuyorm ve işim dolayısyla lazım pc. ankarada nerelere yaptırabilirim ve bu nekadar zaman sürer?