Şimdi Ara

asus m5a78l-mlx v2 am3+ bios update sorunu 2013

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
3.024
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • başlıktaki anakartımı yeni aldım içindeki biosu 1201 ben kendi sitesinden 1502 sürümünü indirip formatlanmış flash belleğe attım. açılışta biostan ez-flash menüsünden güncellemek istedim "rom id in the file is incompatible with existing bios" yazılı hatayı aldım. uzun lafın kısası biosu güncelleyemedim.
    eski anakartım gigabyte idi onun biosunu @bios proğramı ile 2 dakkada hallediyodum. bu asus anakartımında @bios benzeri kendine has basit ufak bi programı varmıdır yada @bios programıyla asus anakartın biosunuda güncelleyebilirmiyim.

• cd sinden veya netten AI SUITE 2 programını bul ve kur. İçinde ASUS update var, onu çalıştır,windows üzerinden güncelle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metin abi 65 -- 17 Ocak 2013; 19:41:08 >
  • cd si var şimdi deniyorum, sonucu yazarım teşekkürler
  • programı kurdum indirdiğim biosu gösterdim fakat sadece exit yazısı yanıyo install gibi bşy yok

• anakartının download bölümünde ai suite gibi bişey olması lazm onunla dene
  • tamam onuda deniyorum sonucu yine yazarım buraya az sonra
  • ai suıteyi kurduktan sonra çalıştırınca bu çıkacak.

daha sonra updateyi tıklayınca da bu. buradan işi halledeceksin.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • metin abi, benim ai suite seninki gibi değil ! bu şekilde çıkıyor işlemci saat hızı fan hızı turbo hızı boost vs.. ilk resimdeki program cd deki bios güncelleme programı ama oda üzerindeki kırmızı yazılı hatayı veriyo. benim anlamadığım biostaki ez-flash menüsü ne işe yarıyo 2 farklı bellek takarak denedim iki farklı yeni bios denedim 1502 ve 1401 yinede olmadı. gigabyte den şaştık anakart alırken böle kaldık walla

• sorunum ÇÖZÜLDÜ ilgilenen herkese çok teşekkürederim.
    sonuç: ben asus un tr sitesinden anakartımı bulup ilgili biosu ordan indirmiştim ama atladığım nokta benim anakart modelimin sonunda v2 uzantısı olmasından kaynaklı. sonunda v2 ibaresi olan yani
    760g-sb710 M5A78L-MLX v2 anakartım asus un tr sitesinde yok o beni yanılttı. uk.asus.com sitesinde sonunda v2 olan yani benim anakartın sayfası mevcut. resimleri, form factorleri, aynı olduğu için dikkatimden v2 ibaresi kaçmış. haliyle hem asus update programı hemde biostaki ez-flash menüsü indirdiğim biosu uyumsuz olarak reddetti. şimdi ikisindede sorun yok. ayrıca v2 versiyonunun son çıkan biosu 1302
    tekrar ilgilenen arkadaşlara teşekküreder, sorun yaşayan arkadaşlarada asusla alakalı ne indirecekseniz uk.asus.com (yani yabancı olan siteden) adresinden indirmelerini tavsiye ederim.
  • Bende de bios ekranı gitmedi win7 gelmiyor sadece bios ekranı geliyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • osmantkulu O kullanıcısına yanıt
    F2 filan load yapiyo olabilir.
    Pilini cikar bekle biraz oyle dene

• valla sabaha kadar pili olmadan öylece kaldı yine bios ekranı geliyor.sanki bir şeyi değiştirip kaydetmemi istiyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: osmantkulu

valla sabaha kadar pili olmadan öylece kaldı yine bios ekranı geliyor.sanki bir şeyi değiştirip kaydetmemi istiyor

Gormedende bsy gelmez elden.
    Kurcala biraz belki duzelir

• quote:

Orijinalden alıntı: osmantkulu

Bende de bios ekranı gitmedi win7 gelmiyor sadece bios ekranı geliyor

Anakartının kitapçıığından bak CLR_CMOS pini olması lazım onı sıfırla muhtemelern düzelecektir.
  • biraz geç olacak ama yüklemek istediğin bios version yanlış

sonu V2 olacak
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.