Şimdi Ara

Asus M5A97 anakart yeşil ışık yakıyor, bilgisayar açılmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
815
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, 4 yıl önce topladığım ve sorunsuz çalışan bilgisayarım geçenlerde bir anda açılmamaya başladı. Açılmamak derken power tuşuna bastığımda kasa fanları, ekran kartı fan ve ışıkları, cpu soğutucu fanı ve ışıkları her şey yanıyor. Ancak monitöre görüntü gelmiyor ve anakartta yeşil ışık yanıyor. Yardımcı olabilirsiniz sevinirim.

Denediğim işlemler:
    - Monitör/görüntü kablosu sorununa karşı farklı ekran ve kabloyla denedim yine açılmadı.
    -BIOS pili söküp bekledim.
    - BIOS pilini söküp bir de CMOS soketini yan pinlere kaydırıp geri alarak resetlemeye çalıştım.

Dediğim gibi yukarıdaki işlemleri denedim yine de sonuç alamadım. Kasada her şey çalışıyor ama görüntü gelemiyor bir türlü, yardımlarınızı bekliyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Up

• ekran kartını sök tak yap düzelir
  • Ram slotlarını peçete ve küçük tornavida yardımıyla dikkatlice temizleyin.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ekran kartını bios pili için birden fazla kez söküp taktım maalesef sonuç aynı :(

RAM'leri çıkardım ne yuvalarda ne ramlerde 1 toz tanesi bile yoktu. Ara ara temizledim zaten kasayı. Yerlerini değiştirmeyi ve tek ram ile çalıştırmayı denedim yine de görüntü alamadım hala.

• anakartındaki VGA yada varsa HDMI portlarını denedin mi ?

aynı sorunu bende yaşıyorum her olasılığı denedim ama çözüm bulamadım muhtemelen güçsüz kalan bir güç kaynağı soruna sebebiyet veriyor olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-82B25420F -- 1 Temmuz 2019; 0:34:12 >
  • Merhaba konuyu açan arkadaşa da özel mesaj yoluyla bilgi verdim sorun aynı ise kuzey köprüsü arızalı onarım iletişime geçerseniz onarım sağlayabiliriz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.