Şimdi Ara

Asus Rog açılışta klavye ışığı yanmasın istiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.949
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bende Asus Rog GL753 dizüstü var. Açılışta hep klavye ışıkları yanıyor. Ben açılışta yanmasın istediğim zaman kendim açayım istiyorum ama bir türlü yapamadım.

• Yapay Zekanın Yanıtı

ASUS ROG Klavyenin Açılışta Işığını Kapatma

ASUS ROG dizüstü bilgisayarlarının klavyeleri genellikle açılışta otomatik olarak yanar. Ancak, bazı kullanıcılar bu ışığın dikkati dağıtıcı veya rahatsız edici olduğunu düşünebilir. Neyse ki, ASUS ROG klavye ışığını açılışta kapatmanın birkaç yolu vardır.

BIOS Ayarları:

1. Dizüstü bilgisayarınızı başlatın ve ASUS ROG logosu görünürken F2 tuşuna basın.
    2. BIOS ayarları menüsünden Gelişmiş sekmesine gidin.
    3. Güç Yönetimi > Klavye Arka Işığı Açılışta Açık seçeneğini bulun.
    4. Bu seçeneği Devre Dışı olarak ayarlayın.
    5. Değişiklikleri kaydedin ve BIOS'tan çıkın.

ASUS Armory Crate Yazılımı:

1. ASUS Armory Crate yazılımını açın.
    2. Cihaz sekmesine gidin.
    3. Aydınlatma altından Klavye Aydınlatması seçeneğini bulun.
    4. Açılışta Aç seçeneğini Kapalı olarak ayarlayın.

Kayıt Defteri Düzenleyici:

1. Kayıt Defteri Düzenleyici'yi açın (Başlat menüsüne "regedit" yazın ve Enter'a basın).
    2. Aşağıdaki anahtara gidin:

HKEY_CURRENT_USER\Software\ASUS\ASUS Gaming Center\Service\Shared\LedBackLightOnBoot

1. LedBackLightOnBoot adlı DWORD değerini bulun.
    2. Değer verisini 0 olarak ayarlayın.

Yukarıdaki yöntemlerden herhangi birini kullanarak ASUS ROG klavye ışığını açılışta kapatabilirsiniz. Bu, geceleri veya loş ortamlarda çalışırken veya klavye ışığının dikkatinizi dağıttığını düşünüyorsanız faydalı olabilir.

İpucu: Klavye ışığını açma/kapatma kısayol tuşunu kullanarak da klavye ışığını hızlıca açıp kapatabilirsiniz. Genellikle bu kısayol Fn + F5 tuşlarıdır, ancak dizüstü bilgisayar modelinize göre değişebilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • klavyeden fn tuşu ile ışık kısıp kapama tuşunu kullan

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben pc kapalıyken güç tuşuna basıp açtığımda ışıklar yanmasın istiyorum. O dediğiniz PC açıkken ışıkların sönmesini sağlıyor ama klavye ışıkları kapalıyken pc kapatıp daha başka zaman pc açınca ışıklar tekrar çalışıyor.
  • Aynı sorunu ben de yaşıyorum çözüm bulabildiniz mi?
  • Fn + yön tuşu ile ( sende farklı olabilir) ışığı kapatıp, hizmetler sekmesinde driverlarını açılışta kapatırsan yanmaz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.