Bildirim
asus m5a97 evo r2.0 ram sorunu
Daha Fazla ![](/static/forum/img/downicon.png)
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az ![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
2 Misafir - 2 Masaüstü
![](/static/forum/img/close.png)
Giriş
-
Sorunu 3gün çözdüm :)) biosdan ramleri sifirlayin düzelmiyor malesef baska türlü :) -
biostan ramleri tam olarak nasıl sıfırlıyoruz? -
Asus M5A97 EVO serisi sorunlu bir seri. İnternette ararsanız çok şikayet görürsünüz.
Benim de bundan önceki anakartımdı. Önce 2x8 GB (16384 MB) dual ramları 7168 MB görmeye başladı. Tek görse 8 GB=8192 MB olur, yani tamamen tutarsız. Aynen kalanı donanım kullanıyor görünüyordu.
Daha sonra dual (A2-B2) olması gereken takma şeklinde single görmeye başladı. Single şeklinde (A2-B1) takınca da dual görmeye başladı. Tam ters yani. Daha sonra 16 GB gördürdüm ama ne yaparsam yapayım dual görmedi. 30 yıllık bilgisayarcıyım, atmadığım takla kalmadı, yine olmadı.
Sonra ses tamamen gitti. Eski dandik harici ses kartı ile idare ettim.
En sonunda ön panel USB soketleri sapıttı. Önce gördüğü cihaz (yazıcı mesela) bir gün sonra görmedi, başka slotta gördü. Sonra tamamen sapıttı ve kafasına göre takılmaya başladı.
Sorunlu bir seri. Nedeni ise son çıkan iki BIOS sürümünün hatalı olması. Benim sorunlarım BIOS güncelleyince başlamıştı. Araştırıca BIOS versiyonlarının sorunlu olduğunu gördüm.
Kötü yanı eski BIOS sürümüne dönülemiyor. Yüklesen bile bazı ayarlar kalıyor. Mesela benim attığım klavye-fare vb bile ısrarla listeleniyordu, BIOS update ve geri dönüşe rağmen.
En son Gigabyte 970A-UD3P alıp kurtuldum. Bellek sorunları başladıysa durumu iyi görmüyorum açıkçası.
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X